Vegan nagellak van gitti: waarom ik fan ben

gitti

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met gitti / Foto’s: Aline Bouma 

Al sinds ik een jaar of twintig ben draag ik áltijd (vegan) nagellak. Iedere dag. Ik gebruik niet heel veel make-up, maar nagellak is voor mij echt een manier om mezelf te laten zien. Ik vind het een leuke manier om wat meer kleur in de wereld te brengen. Nagellak brengt mij echt plezier.

Al een paar jaar probeer ik hierin wat duurzamere keuzes te maken: ik gebruik dus alleen nog vegan nagellak en ik let erop dat ik nagellak zonder giftige stoffen kies. Maar om eerlijk te zijn was ik nooit zo enthousiast over de lakjes die ik gebruikte: veel nagellak laat snel los of is gewoon niet mooi genoeg van kleur. Nu ik de nagellak van gitti heb geprobeerd ga ik een grote en ietwat dramatische uitspraak doen: ik wil geen andere nagellak meer?! Ik ben totaal verliefd op de kleuren en op de kwaliteit, ik heb oprecht nooit betere vegan nagellak gebruikt dan deze van gitti.

Over de producten van gitti Conscious Beauty

nagellak

First things first: gitti heeft niet alleen gedacht aan sexy en hippe kleuren. Er is ook een goed assortiment met basisproducten, zoals nagellak remover (in een glazen fles,) top&base coats en verzorgende serums en crèmes. Als je echt duurzamere keuzes wilt maken op het gebied van cosmetica, dan moet je daarin natuurlijk eigenlijk ook je basics meenemen.

Ik gebruik nu de naturel remover van gitti. Een nagellak remover op basis van jojoba olie die naar lavendel ruikt. Dit werkt veel prettiger dan die agressieve removers die we gewend zijn en is nog eens veel beter voor je nagels ook. Toegegeven: het duurt iets langer om de lak eraf te krijgen, dus je moet er iets meer tijd voor uittrekken. Maar als ik dan nooit meer giftige dampen hoef in te ademenen tijdens het verzorgen van mijn nagels, dan heb ik dat er graag voor over.

vegan nagellak

Na twee keer testen kwam ik er al achter dat de top&base coat er echt voor zorgt dat de nagellak véél beter blijft zitten, dus die moeite neem ik nu ook standaard bij het lakken van mijn nagels. Daar was ik vroeger nog wel eens laks – see what I did there ;) – in, maar nu merk ik echt een groot verschil. Voor mij is mijn nagels lakken ook een prettig ritueel geworden, dus ik vind het niet erg dat het wat meer tijd kost. Ik vind het leuk om te doen en het levert mooiere (en gezondere!) nagels op, dus dat doe ik graag.

Water-based en plant-based vegan nagellak

gitti

gitti heeft water-based en plant-based nagellak. Plant-based nagellak was ik nog niet eerder tegengekomen. Beide soorten nagellak  zijn vrij van giftige stoffen (ook wel ’19-free’ genoemd, omdat het gaat om 19 beruchte, giftige stoffen die in veel nagellak zitten,) en beide soorten nagellak hebben een hoogglans effect, wat een beetje het gevoel van gellak geeft. Maar let op: het is géén gellak. De plant-based nagellak bevat tot 82% plantaardige bestanddelen en is, net als de water-based variant, 100% vegan.

De water-based lakjes bestaan voor 55% uit water. Dit maakt de lakjes totaal geurvrij, wat heel prettig is voor mensen die niet houden van de sterke geur van nagellak. Deze waterbasis nagellak blijft 3 tot 5 dagen zitten. Dit komt doordat de lak slijt bij veel contact met water (handen wassen, douchen, enz). De plant-based variant kan 7 tot 10 dagen blijven zitten en is dus een wat slijtvastere nagellak. Goed om te weten! Persoonlijk vind ik beide varianten heel prettig in gebruik en blijft ook de water-base nagellak bij mij opvallend goed zitten, zeker als ik het vergelijk met andere merken.

Een nieuw seizoen een nieuwe kleurenpalet

vegan nagellak

Voor deze samenwerking mocht ik een paar kleuren nagellak uitzoeken van gitti. Je kunt de nummers van de kleuren op de flesjes zien. Ik koos voor licht groen, fel oranje, roze-oranje en – natuurlijk, – lila. Een lekker zomers palet, vond ik! Nu ik weet dat ik zo enthousiast ben over deze nagellak heb ik al bedacht dat ik voor het najaar ook een paar fijne kleuren wil hebben. Ik denk aan nummer 141 (prachtig diep blauw,) nummer 103 (zo’n prachtige dieppaarse aubergine,) en nummer 102 (een mooi klassiek rode kleur). Oké, vooruit, doe nummer 34 (okergeel) er ook nog maar bij.

Meer kleur in je leven…met korting!

gitti

Heb je zin gekregen om je outfits/looks een upgrade te geven met een paar fijne kleuren gitti nagellak? Met de code ‘groenemeisjes20‘ krijg je 20% korting op het hele assortiment van gitti. Dus op alle nagellak, maar ook op de sets en op andere producten. Ik zelf ga de code in elk geval gebruiken om mijn najaarscollectie uit te breiden :) Check hier de webshop van gitti en doe je voordeel met de kortingscode.

Wat is jouw favoriete kleur nagellak van dit moment? En zijn er hier meer mensen die zich zonder nagellak een beetje ‘naakt’ voelen? Laat het me weten in de comments! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Vegan nagellak van gitti: waarom ik fan ben

 1. Ooh wat een heerlijke foto’s. De water-based lijkt me niet zo handig met hoe vaak ik mijn handen moet wassen op werk, maar wie weet trakteer ik mezelf op een kek plant-based kleurtje. En love de diversiteit qua modellen bij Gitti, wat een leuk merk!

  1. Nou echt he, dat had ik nog in de blogpost moeten verwerken: 10000 bonuspunten voor de keuze in modellen op de website. Echt zo tof en mooi gedaan!

 2. Helemaal voor de bijl! Maar ik was al wat langer op zoek naar fijne nagellak die vegan is én ook wel echt lekkere kleuren heeft (anders dan allerlei roze en neutrale kleuren). Ik ben oa voor die donkerblauwe gegaan!

  1. JALOERS. Nou ja, ik denk dat ik ook gewoon maar ga bestellen. Ik weet zeker dat die blauw je prachtig gaat staan!

 3. Ik ben wel benieuwd wat jij van Glossoworks vindt? Ook vegan, maar blijft geen 5 dagen zitten inderdaad…

 4. Wat lijken deze lakjes me leuk om uit te proberen! Ik kan zelf erg slecht tegen de geur van nagellak. Hoe ruikt de plantbased nagellak?

  1. Die ruikt ook echt amper naar iets. Zeker als je het vergelijkt met lakjes van andere merken…

 5. Ziet er uit als een leuk merk! Ik was erg nieuwsgierig naar de nagellakremover, dus heb deze en twee kleuren (113 Earth Red en 126 Pastel Red) besteld 😄

 6. Ik heb hetzelfde met nagellak: makkelijke manier om wat kleur in mijn leven te brengen :)

  Ik ben langzaam mijn leven aan t vergroenen, dus die kortingscode komt goed van paspas!

  1. Ah leuk om te horen! ben benieuwd welke kleuren je gaat kiezen :)

 7. Zomer = nagellak! En wat een heerlijke kleurtjes. Heb er gelijk 3 besteld!
  Dark berry no.10
  Emerald no.109
  Powder pink no. 107

  Ik kan al niet wachten tot ze er zijn!

  1. oh wow, dat klinkt als een prachtig pallet! veel plezier ermee!

 8. Sinds ik ukelele speel, heb ik het opgegeven met nagellak, maar alleen al door je ‘laks’ woordgrap was dit tóch leuk om te lezen 😅

 9. Oeh, ik heb dit merk ook zien langskomen en ik twijfelde of ik zou bestellen, ik heb al in geen jaren nagellak gedragen maar soms mis ik het wel. Weet jij (of iemand anders) of de waterbased versie er ook af gaat met een soak-off, of alleen met de remover?

  1. dat durf ik je niet te zeggen.. ik weet alleen wel dat de water-based nagellak uiteindelijk slijt door contact met water, dus je zou denken dat als je flink gaat soaken, de nagellak wel los zou moeten laten!

 10. Ik ben zo benieuwd naar dit merk, ik zie ze echt overal voorbij komen! Ik ben zelf vooral dol op nagellak met glitters en die hebben ze helaas nog niet, maar misschien komt dat nog.

  1. Nee… glitters zijn om milieuredenen vaak wat ingewikkeld, dus de meer duurzame merken wagen zich daar volgens mij nog niet zo snel aan.
   Vind ik ook jammer hoor, want ik ben ook dol op glitter.

 11. Zijn er ook winkels waar dit merk wordt verkocht, of alleen via de webshop?

  1. Ik geloof alleen via de webshop. En anders zou het in Duitsland zijn denk ik, want het is een Duits merk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *