Hotspots: Tempelhof + Mos Eisley

IMG_6149

Op dit moment vinden wij Neukölln één van de leukste buurten/stadsdelen van Berlijn. Er poppen steeds meer toffe tentjes en restaurantjes op en het wordt er steeds gezelliger. Een groot pluspunt is de luchthaven Tempelhof, die een paar jaar geleden gesloten is. Inmiddels is Tempelhof een park, waar je over de start-en landingsbanen kan hardlopen, kan chillen in het gras, of kan moestuinieren in de urban garden. We like. Om de hoek van Tempelhof zit een geweldige gelateria. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

We zullen je eerst Tempelhof laten zien. We waren er op onze laatste avond, voordat we weer naar huis moesten. Huilen! Gelukkig werden we getrakteerd op een prachtige lucht, een lekker zonnetje en een ontzettend gezellige sfeer. Terwijl we hier rondliepen en onze ogen uitkeken, was er een Koreaanse barbecue aan de gang. Ik bedoel, hoe vaak maak je dat in het Vondelpark mee? En sowieso, het was wel druk, maar niet zó afgeladen zoals we dat hier van de Amsterdamse parken (waar wij in de zomer liever niet komen) gewend zijn. Het was er fijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is een heel bijzonder gezicht als je het park betreedt. In de verte zie je de verkeerstoren staan. Een gek idee dat deze luchthaven een paar jaar geleden nog in gebruik was! De huizen aan de rand van het park worden nu duurder en duurder, omdat het zo’n hippe plek is om te wonen. Vroeger wilde hier niemand wonen, omdat de vliegtuigen zo ongeveer IN je woonkamer landden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scheuren, skaten of hardlopen over de landingsbanen… dat moet heerlijk zijn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar ook voor een rustige avondwandeling is Tempelhof the place to be.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En zo leuk: een urban garden met moestuintjes. Leuk weetje: de moestuintjes hebben allemaal een speciale afmeting en dat is niet voor niks. Het betref de afmeting die we als persoon op aarde nodig zouden hebben om te kunnen leven, als we zelfvoorzienend zouden zijn. Als iedereen op aarde dus zo’n moestuin-cubicle zou hebben, zouden er geen voedseltekorten meer zijn. Fantastisch gevonden hé?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer je aan de zijkant Tempelhof (tussen de rode muurtjes door) verlaat, kom je uit bij een ontzettend gezellig pleintje. Het heet hier Herrfurthplatz en er staat een mooie grote kerk in het midden. Aan dit pleintje ligt Mos Eisley, een ontzettend leuke ijszaak met de lekkerste ijsjes die we in tijden hebben gegeten. Het fijne is dat ze hier vegan ijs hebben en dat ze per smaak precies aangeven welke smaak vegan is en welke niet. Je hoeft het dus niet eens te vragen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij probeerden een aantal smaken, want hey, zo vaak zijn we nou ook weer niet in Berlijn. Zo proefden we ananas-kokos, hazelnoten, pistache en vanille-pinda-crunch ijs. Stuk voor stuk goddelijk. En zo lekker romig! Hoewel het ijs op basis van sojamelk wordt gemaakt (althans, dat is wat we begrepen hebben,) heeft het geen sojasmaak. Wij dromen alweer van een nieuw bakje met nieuwe smaken…mmm!

Mocht je een tripje naar Berlijn overwegen, dan kunnen we Neukölln echt aanraden! Er zitten ontelbaar veel leuke barretjes, cafeetjes, eettentjes, ijszaakjes en winkels in deze buurt. Allemaal even divers en gezellig. Ook het vegan aanbod is hier erg goed, omdat het toch een wat alternatievere (nog niet zo toeristisch dus) buurt is. En natuurlijk is Tempelhof – vooral in de zomer – een groot pluspunt als je ook even lekker wilt chillen in een park, maar geen zin hebt in drukte. Kortom: we love Neukölln!

Mos Eisley
Herrfurthplatz 6
12049 Berlijn
website Mos Eisley

Openingstijden:
13.00 – 22.00 uur

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Hotspots: Tempelhof + Mos Eisley

  1. Leuk, goede tip die ijswinkel! Met temperaturen boven de 30 graden op dit moment erg bruikbaar ;-). Tempelhof is fijn he, ik kom er ook erg graag. Zo uitgestrekt, perfect voor een rondje skaten of hardlopen, maar ook om je ogen uit te kijken naar het veelzijdige publiek!

    1. Ja hoor, is prima te bereiken met onder andere de U-bahn!

  2. Berlijn is awesome, en ik zou mijn vakantie nergens anders willen besteden (ok, Ierland en Schotland zouden ook fijn zijn, maar soit :)). Altijd als ik er ben geweest puilt mijn koffer uit van alle food die ik er heb gekocht :). Jammer dat België zo hard achterbeent wat betreft veganistische opties in vergelijking met Duitsland :(.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *