Hotspot: Blackbird (Utrecht)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afgelopen donderdag bracht ik een bezoekje aan Utrecht. Ik hou van Utrecht, al kom ik er niet zo vaak. Blijkbaar kende ik er ook nog geen enkele ‘hotspot,’ want ik kreeg van jullie een hele lijst met – voor mij onbekende – adressen mee. Hier moést ik allemaal naartoe. Ik kon natuurlijk niet alles doen, zeker niet omdat het ook nog de hele dag regende en ik zo slim was om geen paraplu bij me te hebben, maar waar ik wél naartoe ben geweest is Blackbird. Grappig, ik kreeg deze tip echt van heel veel lezers. Dus Merel ging naar Blackbird. (snapt u hem?)

Daar heb ik geen spijt van gekregen. Want wát een toffe espressobar is dit. Natuurlijk zou je kunnen zeggen; een koffie is een koffie, een espressobar is een espressobar. Wrong answer. Blackbird is anders. Ten eerste lijkt dit artikel misschien meer op een editie van ‘Tweedehandsliefde in Huis’ dan op een hotspotartikel. Dit komt doordat het interieur van Blackbird echt awesome en 100% vintage is. Dan zit je bij de Groene Meisjes al goed. Ten tweede heb ik in geen tijden zo’n lekkere sojalatte gedronken. (de sojalatte wordt hier overigens met Provamel sojadrink gemaakt, dat hoor je bijna nooit.) Ten derde sprak ik de eigenaar van Blackbird en werd mij binnen 1 minuut duidelijk dat er heel gepassioneerde mensen achter dit concept zitten. Drie redenen om Blackbird de volgende keer dat je naar Utrecht gaat absoluut niét over te slaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat is dan het Blackbird-concept? Het is in elk geval meer dan koffie. De espressobar heet dan ook voluit ‘Blackbird coffee and vintage.’ Het is een koffiezaak en een vintagewinkel ineen. Dat betekent dat je veel van de spullen die in deze zaak staan, en die dus allemaal vintage zijn, ook kan kopen. We hebben het niet alleen over meubels en serviesgoed. Er zijn namelijk ook fietsen te koop! Die zag je niet aankomen he? Ik ook niet. Edwin, de eigenaar, vertelt; ‘Het begon met een passie voor vintage fietsen. Oude Sparta’s, vouwfietsen, racefietsen… Ik zag al jaren een plek voor me waar ik een aantal passies kon combineren. Koffie, vintage en fietsen. Dat werd Blackbird.’ Edwin heeft een achtergrond in de fairtradewereld en interesseert  zich voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Dat zie je bij Blackbird helemaal terug. Zoveel mogelijk bio en fairtrade, alles vintage… écht een tent naar ons hart.

Blackbird zit op een prachtige locatie, aan de Oude Gracht. Om Blackbird heen vind je allerlei vintagewinkels en kringloopwinkels. Kortom, wanneer je je dag begint bij Blackbird, kan je de rest van de tijd eigenlijk gewoon in de buurt blijven hangen. Ideaal toch? Wij komen hier zeker terug en dan ga ik voor een slowjuice. Want die schijnen hier ook heerlijk te zijn.

Waar vind je Blackbird precies?

Oudegracht 222
3511 NT Utrecht

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Voor meer informatie (ook over de fietsen en de meubels die bij Blackbird verkocht worden,) verwijzen we je graag door naar blackbirdcoffee.nl of de Blackbird coffee & vintage Facebookpagina.

Edwin, nogmaals bedankt voor de heerlijke sojalatte en tot snel!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Hotspot: Blackbird (Utrecht)

 1. Ik word hier blij van :) Van je stukje en van Blackbird! Kom er regelmatig en graag.

 2. Een espressobar met zo’n naam is sowieso al goed! Maar het ziet er ook nog eens mooi uit :)

 3. Wat leuk dat je hier geweest bent! Ik fiets er elke dag langs op weg naar college, maar ben er nog nooit naar binnen geweest. Nu ga ik dat zeker eens doen :)

 4. In de herfstvakantie ging ik met mijn dochters van 7 en 9 shoppen in Utrecht en kwamen hier toevallig terecht. Zij aan de chocolademelk met huisgemaakte koek en ik aan de sojalatte. Zalig! En de meiden keken hun ogen uit met al die mooie spullen om ons heen. Aanrader dus!

 5. Dank je wel dames,…ik ben altijd op zoek naar leuke vegan hotspots.

 6. Leuk artikel! Ik vind Utrecht de mooiste stad ter wereld en woon er zelf al zes jaar, maar deze spot kende ik nog niet! Binnenkort maar eens een bezoekje brengen, het concept spreekt me erg aan!

 7. Dat ziet er tof uit.
  ben benieuwd wanneer je Rotterdam aan doet!

  1. Heel toevallig zijn we daar zondagmiddag geweest! En er komt, als ik het goed zeg, vanmiddag iets online :)

 8. Al dat vintage hoeft voor mij dan weer niet, ik ben van de generatie die dat lang genoeg in het ouderlijk huis gezien heeft toen het helemaal in was dus voor mij ziet het er meer uit als oude meuk hahaha

 9. Wederom een aanmoediging om hier eens binnen te gaan, ik ben immers familie (van Willemijn).
  Kom alleen vrijwel nooit in Utrecht, maar om deze aanmoedigingen kan ik niet heen. Dus het gaat vast nog een keer gebeuren.

  ~Groet Elmer

 10. Thanks voor de tip :) Ik las jullie hotspots voor een dagje Utrecht en heb bij Blackbird van de week een heerlijke koffie gedronken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *