Hotspot: Conscious Hotels (Amsterdam)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een nachtje slapen in een hotel in je eigen stad. Dat is toch raar? Misschien een beetje, maar heb je enig idee hoé leuk het is? Je bent er met twintig minuten, je checkt in en je minivakantie begint. Binnen een halfuur ben je dus op je bestemming. Vervolgens kan je lekker de toerist in eigen stad uithangen; eindelijk eens naar dat museum waar je al zo lang naartoe wilde? Eens eten bij dat ene leuke tentje in deze buurt? ’s Avonds maak je gebruik van de (eindelijk eens!) luxe badkamer en daarna plof je neer op dat heerlijke, grote hotelbed. Morgenochtend nog genieten van een uitgebreid ontbijt en daarna ben je met twintig minuten weer thuis. Ondertussen heb je het gevoel dat je dagen weg bent geweest, geloof me maar!

We mochten een nachtje slapen in het Conscious Hotel, een superhip eco-hotel aan de Overtoom in Amsterdam. De andere vestiging van dit hotel zit bij het Museumplein. Wow, we zijn diep onder de indruk. Wat een tof hotel is dit. Om een beeld te schetsen: het personeel is enorm vriendelijk, er hangt een informele sfeer, de hotelkamer was prachtig ingericht, de douche was HEERLIJK, het hele hotel is rookvrij en schoon, in de lounge waren heerlijke goodies te koop (denk biosapjes en Tony’s Chocolonely,) er is goede gratis wifi in het hele hotel, het organic ontbijtbuffet was uitgebreid en erg lekker… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op de foto’s kan je zelf zien hoe mooi en verzorgd het hotel eruit ziet. Zo clean, hip en groen!

Moet je kijken, als je binnenkomt in het café/ de lobby is dit het eerste wat je ziet. Als je hier alleen maar voor een kop koffie kwam (wat dus ook kan,) wil je toch spontaan een kamer boeken?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hartstikke leuk dat het hotel zo mooi en goed is, maar is er zo ‘conscious’ aan? Je kan beter vragen wat niét. We vertellen het je per ‘afdeling’ in het hotel.

De lobby
– De vloer, de desken, de stoelen, poefen en boomstammen zijn FSC gecertificeerd.
– De tafelbladen in de ontbijtzaal zijn gemaakt van gerecyclede koffiebekers.
– Er is een eco-design shop met eco-gifts.
– De prullenbakken zijn gemaakt van mais.
– Er worden gezonde, organic en fairtrade snacks verkocht.
– Hetzelfde geldt voor de drankjes die worden geschonken aan de bar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De kamers
– De gordijnen hebben het Oeko Tex label.
– De Premium kamers hebben bedden met Cocomat matrassen. Deze matrassen zijn gevuld met natuurlijke materialen en zijn ecofriendly.
– Wanneer je de kamer verlaat neem je je sleutelkaart mee, op dit moment wordt er geen elektriciteit meer verbruikt.
– Er hangt een LG led tv op de kamer: één van de meest duurzame tv’s die er zijn.
– Alle linnen zijn natuurlijk geproduceerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De badkamers
– De douchekoppen zijn van Hans Grohe en verbruiken 35% minder water dan andere duurzame douchekoppen.
– De kraan van de wasbak is ook van Hans Grohe en verbruikt 50% minder water.
– De tafel van de wasbak is gemaakt van samengedrukt papier.
– Afval wordt verminderd door kleine shampooflesjes te vervangen door hervulbare flessen.
– Op de badkamer hangen twee tubes ecologisch verantwoord wasmiddel. Bij de douche is dit een product waarmee je lichaam en haar kan wassen, bij de wastafel is het een handzeep. De flessen zijn navulbaar.
– Alle handdoeken zijn van ecologisch katoen en fairtrade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Algemeen
– In het hele hotel wordt gebruik gemaakt van groene energie van Greenchoice.
– Overal in het hotel zijn waterbesparende kranen geplaatst. Tevens hangen er overal in het hotel lichtsensoren, zodat de lampen niet fulltime aan hoeven te staan.
– In het hele hotel wordt gebruik gemaakt van led-verlichting.
– Alle houten meubels zijn FSC of PEFC gecertificeerd.
– Afval wordt grondig gescheiden. Er zijn aparte prullenbakken voor batterijen, glas, papier en plastic.
– De tapijten zijn gemaakt van cradle to cradle materiaal
– Het hotel heeft een eco-roof met mos en vetplantjes. Dit houdt het gebouw warm in de winter en koelt het gebouw af in de zomer. Ook geeft het Amsterdam een groener aanzicht van bovenaf.
– In het hele hotel geldt een rookverbod. Hiervoor moeten gasten van tevoren tekenen. Als het brandalarm af gaat en het komt doordat je stiekem aan het roken bent op je kamer, krijg je een boete!

Wat een lijst hë?! En er zijn ongetwijfeld nog meer dingen op te noemen, maar dit waren de meest opvallende dingen. Onze kamer was heerlijk. Comfortabel, ruim genoeg, met een grote badkamer en een leuk uitzicht. Het hele hotel is ontzettend fris en schoon, dat is erg prettig. De sfeer in het hotel is erg goed; het personeel is vriendelijk en correct, op een informele manier. Heel anders dan je in wat meer klassieke hotels zult zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We vergeten bijna iets! Het ontbijt. Wát een lekker ontbijtbuffet! Alles biologisch, dat is alleen al superfijn. Maar wat ons vooral ook opviel was hoeveel lekker fruit er lag. Fairtrade ananassen bijvoorbeeld en gedroogde dadels. Zelfs een rawfoodie kan hier nog ontbijten, dus een veggie zeker ook!

Wat ons het meeste aanspreekt aan het Conscious Hotel is dat het groen is, maar dat dit feit geen enkele afbreuk aan sfeer of mate van luxe doet. Daarbij komt dat het een erg laagdrempelig hotel is, met vriendelijk personeel dat met je lacht en leuke teksten en eco-weetje verspreid door het hele hotel. Daar hebben we erg om gelachen. Kortom: just how we like it.

Waarom zou je kiezen voor een groen hotel? Wij kunnen ons zo voorstellen dat mensen die veel met duurzaamheid (zoals wij bijvoorbeeld) bezig zijn, het prettig vinden om dit ook door te zetten in een vakantie/weekendje weg. Het is een prettig idee dat dit hotel zo groen is en daarbij komt, alleen al vanwege de sfeer en het niveau van het hotel zouden wij terugkomen. Dat het hotel duurzaam is geeft het net dat beetje extra en dat is leuk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woon jij niet in de buurt van Amsterdam en wil jij binnenkort eens een paar punten van onze Hotspotkaart bezoeken? Overweeg dan eens om er een nachtje Conscious aan vast te plakken! Kan je lekker op je gemakje alle hotspots van Amsterdam af en als het mooi weer is chillen in het Vondelpark. Woon je wél in (de omgeving van) Amsterdam? Ook dan is het supertof om een nachtje in één van de Conscious Hotels te gaan slapen! Het voelt echt alsof je er helemaal uit bent.

Op de website van de Conscious Hotels vind je alle overige info die je nodig hebt. Ook kan je online een reservering plaatsen.

Wat denken jullie van de Conscious Hotels? We zijn benieuwd!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

46 gedachten over “Hotspot: Conscious Hotels (Amsterdam)

 1. Ziet er héél goed uit! Als ik naar Amsterdam ga, wil ik daar wel eens slapen!:-)
  Ik geef het alvast door aan vrienden en kennissen in België!
  Bedankt voor jullie foto’s en verslag!

  1. Oh superleuk om te horen! en als jij of jullie gegaan zijn, laat je ons dan weten of je het net zo leuk vond als wij?

 2. Hebben jullie dit gratis aangeboden gekregen ofwel is jullie overnachting gesponsord? Ik lees bij voorkeur reviews van mensen die zelf betaald hebben voor een overnachting of product. Dat voelt eerlijker.

  1. Ik snap niet wat het verschil is. Onze trouwe lezers weten volgens mij heel goed dat wij alleen schrijven over dingen waar we oprecht achterstaan en enthousiast van worden. Of dat nou gesponsord is of niet. Dus ik zie geen enkel verschil.

 3. Wat een superleuk hotel! Als ik in Amsterdam zou gaan overnachten dan ga ik zeker hierheen, ben ik ook gelijk verzekerd van een verantwoord en gezond ontbijt! Hebben ze hier trouwens ook fitness?

  1. Leuk! Het hotel heeft zelf geen fitness, maar naast het hotel zit een fitnessschool met sauna en dergelijke, en daar kan je tegen betaling gebruik van maken.

 4. Wat een gaaf idee voor een hotel! Mocht ik er ooit een keer het geld voor hebben, dan ga ik daar zeker een keer overnachten.

 5. Ik sluit me bij Janet aan. Ik heb het idee dat jullie alsmaar meer gesponsord worden, en dat dit niet duidelijk aangegeven wordt in de betreffende blogposts. Ik weet de laatste tijd nooit of ik een reclame of een oprechte tip zit te lezen, omdat de verhouding tussen ‘oprechte blogposts’ en gesponsorde artikelen een beetje zoek raakt. Ik merk dat veel mensen daar geen bezwaar tegen lijken te hebben, maar ik vind het heel vervelend. Ik snap dat jullie alleen schrijven over dingen die in jullie straatje passen en waar jullie echt achter staan. Toch voelt het als lezer ongemakkelijk, alsof je genept wordt. Bijvoorbeeld die kratten met biologische producten: de afgelopen weken heb ik geloof ik minimaal 3 verschillende aanbieders zien langskomen. Dat vind ik wel erg veel reclame voor een niet-zo-heel-bijzonder concept.

  Ik snap dat het voor jullie fijn is om iets over te houden aan het bloggen. Maar zouden jullie dit misschien voor de lezer ook duidelijk willen maken, door bijv. in de blogtitel ‘advertorial’ ofzo te zetten?

  1. Ik sluit me hier ook bij aan.

   Ook was ik de veronderstelling dat jullie ook bezig waren met consuminderen, “simplify your life” en groen zijn zonder dat je een enorm budget hebt. Ik mis juist dat in jullie laatste artikelen.

   1. Ik vind dit nogal een misplaatste reactie. Ten eerste omdat we nog altijd heel regelmatig low-budget artikelen hebben en ten tweede: wij schrijven over de dingen die wij leuk vinden. Voor elk wat wils is dat volgens mij.

  2. Als ik hier even iets tegenover mag zetten: Dat een blogger iets mag uittesten (en gratis krijgt) staat niet lijnrecht tegenover een ‘oprechte blogpost’. Het is niet zo dat je dan automatisch onoprecht bent omdat je betaald gekregen hebt, je kunt ook iets mogen uittesten en oprecht tof vinden.

   Gezien dit bij de Groene Meisjes past lijkt me dat hier het geval. Wat ik heel tof vind aan het artikel is dat het heel duidelijk en uitgebreid laat zien WAAROM het een conscious hotel is, het wordt niet zomaar opgeschreven. Ook die drie kratten is prima in mijn ogen. Past bij de Groene Meisjes en zo heb je vergelijkingsmateriaal, mocht je zelf overwegen zo’n krat-abbonnement te nemen.

   Ik vind het juist heel fijn dat de Groene Meisjes dit soort mooie dingen mogen doen. Dat ze ervoor zijn uitgenodigd vind ik juist alleen maar leuk voor hen en zo kunnen zij deze dingen laten zien aan ons als de lezers, wat ze in mijn ogen keurig doen: Eerlijk en uitgebreid en leuk.

   Maar goed, dat vind ik!

  3. Er staat toch dat ze mochten komen overnachten? lijkt me duidelijk toch? Bovendien hebben de Groenemeisjes een hoop lezers die op deze manier horen over groene initiatieven.. In een blog schrijven gaat veel tijd zitten en je krijgt er niet voor betaald, leuk toch dat ze dan op deze manier een nachtje weg kunnen, ik snap het probleem niet zo.

  4. Ik snap het commentaar op dit artikel niet zo goed. Ten eerste omdat het totaal in het straatje van de Groene Meisjes past. Als het nou iets twijfelachtigs was, oke… En ten tweede omdat iedereen volgens mij weet dat wij alleen maar schrijven over dingen waar wij achter staan. Of dat nou betaald of niet betaald is. Eigenlijk hoef ik hier geen enkel uitspraak over te doen, maar ik doe het toch: ik ben van 4 dagen werken naar 2 dagen werken gegaan. En ik zou alleen maar kunnen dromen dat ik door het bloggen dit enorme gat in mijn salaris kon opheffen. Niet dus. Dus nee, we krijgen niet veel gesponsord. Jammer genoeg.

   1. Ik snap het ook niet zo goed, want zoals al vaker gezegd (en zoals je zelf ook zegt): het past volledig in jullie straatje! Ik zou zeggen, trek je er niet te veel van aan. Jullie hebben zoveel lezers die het gewoon hartstikke tof vinden wat jullie doen, reviewen etc.

    Maar ik zie de laatste tijd op heel veel blogs kritiek ontstaan over ‘betaalde en gesponsorde’ stukjes, alsof dat fenomeen even onder de (kritische) loep ligt ofzoiets.

    Blijf zo doorgaan hoor! :) Ik lees jullie artikelen, tips en alles altijd met heel veel plezier!!

 6. Hah! In februari heb ik in het Consious Hotel geslapen! ik vond het perfect en een superontbijt! Ik wil er graag weer naar toe als ik in amsterdam ben, enige nadeeltje is dat je geen kamer met bad kan reserveren. Omdat ik thuis geen bad heb wil ik dat altijd keiiiigraag als ik weg ben :-)

  Tof!

  1. Top! Oh, zijn er geen kamers met een bad? Dat wist ik niet. Ik dacht alleen de standaard kamer (die wij hadden) niet. Dat is inderdaad altijd zo lekker als je in een luxe hotel zit, een bad! Misschien hebben de kamers van het Museumplein filiaal wel een bad hoor! Moet je maar even op de site kijken :)

 7. Eindelijk iets anders dan een standaard hotel. Een duurzame en eco-vriendelijke hotel. Alleen jammer dat het in Amsterdam is. Zodra ik naar A’dam ga, zal ik eens hierzo gaan kijken :)

  1. Precies, gewoon lekker een weekendje Amsterdam plannen! we hebben genoeg hotspots voor je in de aanbieding :)

 8. Altyd dat eeuwige geklaag, dáár word IK nou dood moe van. Ik lees jullie blog met ontzettend veel plezier, geniet maar van wat jullie ontvangen -jullie verdienen het- en ik lees de reviews en ervaringen graag !!

 9. Met recht een hotspot! Denk dat ik binnenkort mijn lief maar eens verras met een nachtje Amsterdam. Tof!

 10. Jullie reportage ziet er super uit! En het hotel uit. Ik woon helemaal niet in de buurt van A’dam, maar dit hotel zou een goede optie zijn voor een overnachting en een 2-daagse A’dam.

  Ik snap wel een beetje wat de klaagster bedoelt over jullie recensies. Mij bekruipt af en toe ook wel het gevoel dat je eigenlijk geen negatieve recensie kunt geven als je het product gratis aangeboden krijgt. Sommige producten (denk aan de kratten met groenten/eten) zijn behoorlijk aan de prijs en wellicht maak je daar minder snel een opmerking over als je de producten gekregen hebt.
  Aan de andere kant; als mensen moeite hebben met jullie manier van werken, is de oplossing heel simpel. Gewoon niet naar jullie website gaan. Hoe eenvoudig kan het zijn??? Ik vind dat jullie superleuke stukjes schrijven die me vaak op voor mij totaal nieuwe producten/concepten wijzen. Dat er dan af en toe iets tussen zit, wat mij minder interesseert of wat mogelijk minder objectief is…
  Gewoon zo door gaan! Jullie hebben een super leuke site die ook nog eens erg up to date is. Ik word er blij van!!!

  1. Bedankt voor je reactie. Het is op 2 manieren heel erg simpel: wij schrijven alleen over dingen waar wij oprecht enthousiast over zijn én die in ons straatje passen. En zoals jij ook al aangeeft: je hoéft ons niet te lezen. Dus eigenlijk; waar hebben we het nog over? ;)

 11. Heel leuke review. En het lijkt me echt een fijn hotel, leuk en origineel.En prachtig groen!

 12. Oh deze ga ik bookmarken, aangezien ik graag nog eens een citytripje naar Amsterdam wil ondernemen volgend jaar!

  Over de negatieve commentaren trouwens:
  Het zou heel erg fijn zijn als alle bloggers zooooo veel geld hadden dat ze alles zelf konden betalen. Dat is nu eenmaal niet het geval. Als je als blogger product reviews wil schrijven, én je wil zelf alles betalen, dan zou de rekening zo hoog oplopen dat je geen eten meer kan kopen. Het feit dat bloggers dingen gratis krijgen, dat betekent ook dat er meer posts zijn om te lezen. En dat lijkt me positief, tot zo lang het binnen de omkadering en stijl van je blog blijft. Hoe groter je blog wordt, hoe meer aanbiedingen je krijgt om reviews te schrijven en dat lijkt me geweldig voor De Groene Meisjes. Trouwens, als blogger steek je enorm veel tijd en moeite in goeie posts maken en dat merk je ook als je De Groene Meisjes leest :)
  Ik vond deze review heel nuttig, dus ik zie hier verder geen probleem.

  1. Bedankt voor je reactie en heel veel plezier in Amsterdam en het hotel!

 13. Wat een fantastische reportage hebben gemaakt over jullie bezoek aan ons hotel! Fijn om te lezen dat jullie het goed naar jullie zin hebben gehad.

  Wanneer komen jullie de Cheque ophalen?? ;-)

  Bedankt namens iedereen bij Conscious Hotels!

  Rob van Hemert

  1. Wat leuk om van jullie te horen! Heel graag gedaan :) We hebben ervan genoten!

 14. Wat een gave review. Ik woon in Amsterdam (een jaar ongeveer) en ben er wel eens langs gereden. Maar door jullie weet ik nu dat het groen is:). Lijkt me super om daar een keer te slapen, misschien moet ik mijn ouders hier maar eens over tippen. En aangezien mijn vader mijn uitzicht heel mooi vind (8e verdieping) kan hij mooi op mijn kamer slapen. Slaap ik in het hotel met mijn moeder! haha.
  Fantastische blog artikelen schrijven jullie, lekker doorgaan op jullie manier. Jullie weten waar je voor staan en als anderen het daar niet mee eens zijn, gaan ze maar lekker op zoek naar een andere blog (maar zo’n leuke groene als die van jullie is er toch niet, haha :))

  1. dat is lief, dankjewel :) En veel plezier in het hotel alvast!

 15. Leuke recensie! Het is dat ik in Amsterdam woon.. maar anders.. :-)

 16. Een vraagje die jullie misschien niet kunnen beantwoorden maar wie weet;
  het biologische ontbijt, biedt dat ook voldoende keus voor mensen die geen gluten eten?

  Dit zijn steeds meer en meer mensen merk ik (zelfde als lactose) en het is soms erg moeilijk ontbijten ergens als je niet alleen maar fruit wilt of om een los eitje moet vragen…

  1. Ik geloof dat het geen enkel probleem is als je dit maar op tijd van te voren vraagt aan het personeel! Bel ze anders eventjes op. Ze zijn zo vriendelijk!

 17. […] dus ons weekend kon niet beter beginnen. Het diner werd gehouden in het door ons zo geliefde Conscious Hotel aan de Overtoom en aan tafel kregen we versterking van de toffe en vrolijke Jaap, die we kennen via Twitter. Het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *