Hotspot: Draagbaar

draagbaar9

Afgelopen week brachten wij een bezoekje aan dé nieuwste hotspot in Amsterdam Oost: Draagbaar. Wat een toffe winkel (en kapsalon) is dit! Draagbaar wordt gerund door twee leuke meiden, Laura en Kim, die beide uit het kappersvak komen en op zoek waren naar wat meer verdieping in de creatieve richting. Daar kwam, na een paar jaar van voorbereidingen, Draagbaar uit voort. We vertellen je er vandaag meer over!

draagbaar3

Laten we eerst even stilstaan bij de publiekstrekker in deze winkel: Diesel. Deze ontzettend knuffelbare hond (van Kim) wandelt en knuffelt iedere dag rond in de winkel. Wat een schatje!

draagbaar1

Dan door naar de winkel. Op het eerste gezicht is Draagbaar een kledingwinkel – en dat zou je aan de hand van de naam ook verwachten. Toch is Draagbaar nog veel meer dan dat.

draagbaar7 draagbaar8

Naast kleding en schoenen vind je er namelijk ook prachtige spullen voor in huis, zoals zeefdrukken, plantjes en ansichtkaarten.

draagbaar10

Maar ook: een kapsalon! Wij zijn heel erg blij met deze ontdekking. Waarom? Ten eerste omdat Laura en Kim ons beide wel eens hebben geknipt toen ze nog voor een andere salon werkten, waar wij wel eens kwamen. Dat beviel toen ook al goed, dus we zijn blij dat we nu nóg dichter bij huis bij deze meiden terecht kunnen. Zowel Kim als Laura denken heel goed met je mee, over welke coupe het beste bij je gezicht past, hoe je je haar het beste kunt verzorgen en welke kleuren mooi bij je zouden staan, mocht je je haar willen kleuren. Ze nemen ruim de tijd voor je (geen afgeraffeld half uurtje knippen dus,) geven je een heerlijke hoofdmassage tijdens het wassen (waarbij je op een stoel ligt, in plaats van zit – heerlijk!) en ze zijn ook nog eens heel gezellig. Wil je meer weten over de prijzen van de behandelingen? Check de prijzenlijst hier. Wij gingen met een fris geknipt (en geschoren) hoofd de deur weer uit, dankjewel meiden!

draagbaar2

En ten tweede omdat er wordt gewerkt met enorm prettige vegan producten van Mr. Smith. De producten ruiken heerlijk, voelen goed aan en Kim en Laura zijn heel tevreden over het gebruik. Wij zijn heel blij dat er, ook in de kapperswereld, steeds meer vegan opties komen, zodat je als vegan zijnde met een gerust hart naar de kapper kunt!

draagbaar4 draagbaar6 draagbaar5

Bij Draagbaar hangen alleen stukken (en liggen accessoires) van ‘kleine designers.’ Daarmee bedoelen we: nog niet zo ontdekte en commerciële ontwerpers, die op deze manier een kans krijgen om een grotere doelgroep te bereiken. Ook houden Kim en Laura er rekening mee dat de kleding die in de winkel hangt zo duurzaam mogelijk is. Dat kan betekenen dat de kleding lokaal is gemaakt, in Nederland dus, maar ook kunnen het ontwerpers zijn die met kleinschalige projecten in lageloonlanden werken. Zo hangen er bijvoorbeeld hoeden die zijn ontworpen door een Nederlandse designer, maar gemaakt zijn in samenwerking met een kleinschalig project in Ecuador. Massaproducten komen er bij Draagbaar niet in!

Draagbaar is wat we nog misten in de Indische Buurt. Een winkel met toffe cadeautjes én een fijne kapsalon. Los daarvan is het gewoon een toffe plek om even langs te gaan en gezellig te kletsen met Laura en Kim. In de toekomst willen de meiden ook nog allerlei evenementjes organiseren en we hebben het zelfs al gehad over een leuke samenwerking. Wij worden er in ieder geval heel erg enthousiast van en we hopen dat jullie ook benieuwd zijn!

Ook zal er heel binnenkort een mooie winactie online verschijnen, in samenwerking met Draagbaar, dus stay tuned!

Draagbaar
Sumatrastraat 54, Amsterdam
Website 

Openingstijden: 
Dinsdag tot en met zaterdag: 10.00 – 17.00 uur.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Hotspot: Draagbaar

 1. Hier wil ik naartoe, niet eens om geknipt te worden, maar het ziet er zo tof uit! Echt een geweldig iniatief!!

 2. Ok dit gaat op mijn lijstje voor als ik eindelijk weer eens richting Amsterdam ga. Wat super leuk zeg!

 3. Oh wat een leuke winkel zeg! Leuk zo’n concept waar je meer dan alleen maar kleding kunt kopen. Ik word helemaal hebberig van de sieraden. Het is jammer dat ik niet in Amsterdam woon anders was ik er binnenkort zeker even langs gegaan!
  Liefs,
  Eva

 4. Leuk om te lezen/weten!
  Als ik een keer in Amsterdam Oost ben ga ik een kijkje nemen…

  1. Zeker doen! En check dan ook onze andere favoriete adresjes, want er is nog zóveel in Oost (en dan met name in de Indische buurt) te beleven!

 5. Dit ziet er heel tof uit! Ik houd wel van die ‘mix-winkeltjes’. Heb je wat te kijken tijdens het knippen ;)
  Oh en alleen voor Diesel zou je eigenlijk al moeten gaan natuurlijk. Wat een schatje!

 6. Wauw wat tof! Ik woon nu een jaar in Zweden – normaal gesproken ook in de Indische buurt – maar ga daar zeker even langs als ik met de feestdagen in Amtserdam ben, ziet er superleuk uit!

  1. Zeker doen! De Indische buurt wordt met de week leuker :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *