Hotspot: Frozen Gelaterie (Milaan)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als je in Italië bent, moet je ijs eten. Simpel. Als veggie zijnde zou je je misschien zorgen kunnen maken: wat als er geen ijs zonder melk en ei te krijgen is? Want natuurlijk: Italiaans roomijs, dat is toch wel the real deal. Maak je geen zorgen! Er is vegan ijs in overvloed. Sorbetijs, soja-ijs, ijs op basis van olijfolie, sorbetijs zonder suiker – het is er allemaal. We ontdekten ‘Frozen,’ één van de meest populaire gelateria’s in Milaan. Althans, dat hebben wij ons dan laten vertellen. Anyhow, of het nou waar is of niet, wij zijn blij dat we Frozen een bezoekje hebben gebracht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als je voor Frozen staat is niet je eerste gedachte: só fab! Nee, het is eigenlijk een doodnormale, ietwat saaie ijszaak om te zien. Maar dat zegt helemaal niks, want Frozen heeft een geweldig aanbod. En niet alleen in verschillende soorten ijs, maar ook in taarten en gebakjes. Wij gingen voor een ijsje:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We kozen voor: pistache soja-ijs, kokos soja-ijs, ananas sorbet en kaneel soja-ijs. Alle smaken waren even lekker. Het is dat we daarvoor een goede maaltijd hadden gegeten, maar anders waren we voor een tweede ronde gegaan. Er was namelijk nog veel meer lekkers om uit te kiezen. Een bakje met drie smaken ijs kostte €2,80. Dat is dus heel betaalbaar.

Frozen zit in een ontzettend hippe straat: de Corso di Porta Ticinese. Dit is dé plek waar je moet zijn voor hipsterwinkels, leuke (vega) eettentjes en gezellige terrassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer je terugwandelt naar de metro (Porta Genova) kom je door een ander heel gezellig buurtje. Met allemaal leuke tentjes aan het water en een straat vol met restaurantjes. Dat ziet er zo uit:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze conclusie? Milaan is echt niet alleen een stad van Gucci en Prada. Er is zoveel meer te ontdekken! Maar laten we ook vooral niet vergeten dat Italië het land van eten is en blijft. En och man, wat een straf om hier een paar dagen te moeten zijn. We hebben natuurlijk nog meer hotspots voor je. De komende tijd zullen deze online verschijnen!

Frozen Gelaterie

Corsa di Porta Ticinese 96/98, Milaan
Metrohalte: Porta Genova

Open dagelijks vanaf 11:00 uur.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Hotspot: Frozen Gelaterie (Milaan)

  1. Wat een leuke buurt! En die ijsjes zien er lekker uit! Ook al is het hier wat kouder, zo’n lekker hoorntje zou er nu wel in gaan. :-)

  2. wat ziet dat ijs er lekker uit zeg! Ik kijk uit naar de komende hotspots.

  3. De ijsjes zien er heerlijk uit. Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik de buurt er juist nogal grauw uit vind zien (kan ook door het weer komen) en dat het er nogal doods uitziet, vooral door de dichte rolluiken. Gelukkig schrijven jullie dat het juist heel gezellig is!

  4. Hi!
    Ik ga volgende week naar Milaan (yesyesyes!!!) & dacht meteen aan jullie blog om de hotspots eens te bekijken. Maar, waar staan die nu eigenlijk?

    Alvast bedankt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *