Hotspot: Geitenwollenwinkel (Amsterdam Centrum)

IMG_3260

How to change the world: open een te gekke winkel met alleen maar eco, fairtrade én vegan mode. Een paar jaar geleden was onze associatie bij dit onderwerp: “laat maar zien, die gezondheidsslippers en bamboe sokken,” maar er is zóveel veranderd de afgelopen tijd. In de Utrechtsestraat is de Geitenwollenwinkel geopend. En nee, dat heeft niets met geitenwol te maken. Immers: alle kleding die hier hangt is 100% vegan en dus vrij van dierlijke materialen of producten.

We zullen je eerst wat foto’s van deze pas geopende winkel laten zien. Bereid je voor op een hoog ‘wil ik hebben’- gehalte.

IMG_3271

De prachtige sieraden van het fairtrade merk Made.

IMG_3268

In de geitenwollenwinkel vind je kleding met een echte ‘designer feel en look,’ maar toch is het veel betaalbaarder dan je zou denken.

IMG_3275

Deze trui is met de hand beschilderd met natuurlijke producten, zoals groente en fruit.

IMG_3285 IMG_3295

Een nieuwe winkel in Amsterdam is niet compleet zonder cactussen erin. Ja, we weten het: superhipster. Maar zó leuk.

IMG_3282

Die lamp! Met bloemen erin, wow!

IMG_3298

Deze marmeren planken zijn zó prachtig. Ze zijn van Stoned – high on marble. Dit is toch gewoon veel te mooi?

IMG_3306 IMG_3308 IMG_3264

En, niet onbelangrijk: er is een huishond.

De Geitenwollenwinkel is echt een aanrader als je houdt van wat luxere kleding en sieraden, die dan toch helemaal dier-en mensvriendelijk zijn. En als je houdt van mooie accessoires voor in huis. Maar bovenal wanneer je houdt van eerlijk en je het – net als wij – belangrijk vindt om niet in te hoeven leveren op luxe en comfort. Want laten we eerlijk zijn: waarom zouden wij dat als groene jongens en meisjes moeten doen? Nergens voor nodig!

Geitenwollenwinkel
Utrechtsestraat 37, Amsterdam (Centrum)
geitenwollenwinkel.nl

Openingstijden
Ma 13.00 – 18.00
Di 11.00 – 18.00
Wo 11.00 – 18.00
Do 11.00 – 18.00
Vr 11.00 – 18.00
Za 10.00 – 18.00
Zo 12.00 – 17.00

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Hotspot: Geitenwollenwinkel (Amsterdam Centrum)

  1. Wauw, mooie winkel!

    Mag ik vragen waar jullie jullie schoenen kopen? Ik heb zelf heel moeilijke voeten (van de vier paar schoenen die ik koop moet ik er drie wegdoen omdat ze gewoon teveel pijn doen) en daarom vind ik het moeilijk alternatieven te vinden voor leer. Hebben jullie misschien tips? Dit zou misschien ook een leuk onderwerp zijn voor een blogpost, want ik denk dat veel mensen niet zo goed weten waar je diervriendelijke alternatieven kunt vinden voor leren schoenen (het soort schoenen dat je naar je werk of onder een chic jurkje kunt dragen).

    1. Hahaha, vet onbewust laat ik precies dezelfde reactie achter xD

  2. […] mijn sjaal van biologisch katoen, die gekleurd is met natuurlijke materialen. Ik kocht hem bij de Geitenwollenwinkel in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Ik vind het altijd heel handig om zo’n grote sjaal bij me […]

Reacties zijn gesloten.