Hotspot: Hills&Mills (Delft)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorige week werden de Groene Meisjes uitgenodigd om een nieuwe hotspot te komen ontdekken. Dit keer in Delft; weer eens wat anders! Wij waren beide nooit eerder in Delft geweest, dus dit was meteen een goede eerste kennismaking. Overigens, verder hebben we weinig van Delft meegekregen, want het was zondag en het regende heel erg hard. Maar Hills&Mills maakte alles goed. Want wát een fijn restaurantje is dit! Allereerst omdat het er te gek uit ziet. Fijn, met die rustige, mooie kleuren op de muren en deuren, de toffe stoeltjes en het feit dat het restaurantje gevestigd is in een oude bakkerij. Maar los daarvan: het eten is geweldig en de bediening erg vriendelijk. Daarbij komt dat ze bij Hills&Mills absoluut niet moeilijk doen over dieetwensen. Ideaal voor groene meisjes, zoals wij.

Bij Hills&Mills gaan ze namelijk uit van de puurheid van eten. Zo min mogelijk toevoegen (suiker en andere ’troep’) en zo optimaal mogelijk genieten van de mooie ingrediënten die er worden gebruikt. Dat resulteert in heerlijk knapperig biologisch zuurdesem speltbrood, verse smoothies, verrassende gerechten met quinoa, salades en gezonde warme maaltijden met veel groente. Een leuk weetje over Hills&Mills: de ‘hills’ komen van de Himalaya (de achtergrond van de eigenaren van het restaurant) en de ‘mills’ staan voor de (Nederlandse) lokale, biologische producten. Dit levert een ontzettend mooie combinatie van Nederlands ‘hipsterfood’ met een Himalayan twist op. De Groene Meisjes zijn erg enthousiast!

Je weet; wij kunnen alleen zo enthousiast zijn over een hotspot als wij er goed vegan kunnen eten. Dat is een must voor ons, en voor heel veel van onze lezers trouwens ook. Bij Hils&Mills zit je honderd procent goed. Niet alleen als je vega(n) eet, maar ook als je allergisch bent voor gluten, noten of lactose. Geen enkel probleem; wordt allemaal voor je geregeld. Je kan hier alvast online checken waaruit jij kan kiezen als je bij Hills&Mills gaat eten. En wees niet bang, er blijft genoeg om te kiezen over!

Benieuwd naar wat plaatjes?
Allereerst het interieur. Wow, deze mensen hebben echt gevoel voor het inrichten van een oud pand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De houten plankjes waarop het eten en de kaarten worden gepresenteerd, zó leuk!

Maar jullie willen natuurlijk weten; wat hebben jullie daar dan gegeten?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We dronken lekkere verse muntthee (altijd goed) en daarbij aten we een raw chocolate bonbon. mmm! Goed begin van de dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een superlekkere smoothie met mango.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sojayoghurt met puur natuur homemade granola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoete quinoa met gedroogd fruit, zoals abrikoosjes en cranberry’s, appel, nootjes en munt. Heerlijk!

Toen we dachten dat het ontbijt op was, kregen we te horen dat er nog meer kwam. Wow! Spoiled rotten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een heerlijke sandwich van waanzinnig lekker zuurdesem speltbrood, met daarop hummus, veggies en avocado. Daarbij een huisgemaakte limonade met gojibessen. Erg lekker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En na dit dessert – een GODDELIJKE raw chocolate taart met kokos en dadels – gingen we rollend naar huis. Onderweg naar huis zeiden we tegen elkaar: als Hills&Mills in Amsterdam zou zitten, zou het afgeladen hebben gezeten. En met afgeladen bedoelen we: buiten in de rij staan. Daarom vinden we het eigenlijk extra leuk dat Hills&Mills in Delft zit. Zo blijft het misschien wat specialer! Wij hebben er zelf overigens geen enkele moeite mee om naar Delft af te reizen om goed te eten.

We bekeken de kaart eens even goed en vonden tot onze blijdschap heel wat veganistische gerechten. Zowel op de lunchkaart als op de dinerkaart. Wat we echt heel tof vinden: je betaalt meer als je kaas wilt. Dat is vaak andersom. Wij betalen wel eens meer, omdat de kaas eraf gelaten moet worden. Geen grap. Niet erg logisch natuurlijk!
Ook mogelijk Bij Hills&Mills: een vegan high-tea! Superleuk. Wij komen hier sowieso terug. Misschien voor zo’n lekkere vegan curry op avond, of voor die high tea. Of voor beide.

Hills&Mills is 7 dagen in de week geopend. Maandag tot en met donderdag van 10 tot 22 uur. Vrijdag en zaterdag van 9 tot 22 uur en zondag van 10 tot 21 uur.
Je kan bij Hills&Mills dus ontbijten, lunchen en dineren. Het restaurant is goed te bereiken met het openbaar vervoer en er zijn parkeergarages in de buurt, voor het geval je met de auto komt.
Check voor meer info, zoals de adresgegevens, de contactpagina van Hills&Mills.

Wie van jullie kende Hills&Mills al? Wat zijn jullie ervaringen? En wie van jullie gaat deze hotspot ook uitproberen? Echt doen hoor!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Hotspot: Hills&Mills (Delft)

 1. Wauw, dat ziet er nog eens goed uit! Ik ben wel eens langs dit restaurantje gelopen, maar ik ben er nog nooit naar binnen geweest en daar baal ik nu wel van haha. Ik ga er snel eens eten (of high-tea’en, mmm!).

 2. Klinkt echt super! Ik heb al een tijdje samen met vriendinnen het plan om Delft te bezoeken, als we het dan eindelijk is gaan plannen ga ik zeker dit tentje aanbevelen.

 3. Ik vind dit soort initiatieven (het voedsel zo natuurlijk mogelijk houden) echt goed. Zelf weet ik sinds kort dat ik meer buikpijn krijg door tarwe en het is soms een hele zoektocht.

 4. Jaaaa ik kende ze al, ze zitten al een tijdje in Delft. 1,5 jaar ofzo nu? 2 jaar?
  Heerlijk zaakje. En Delft is een fijne stad, als jullie meer van Delft willen zien, let me know, dan kom ik jullie volgende keer rondleiden!

 5. Goed jullie Tip! Aan de buitenkant zie je namelijk niet zo snel hoe leuk en lekker het binnen is !

 6. Leuk! Mijn hele familie komt uit Delft dus ik zou dit eens mooi kunnen combineren met een familiebezoekje :)
  Het ziet er leuk en gezellig uit en de kaart ziet er ook heerlijk uit. Mjam… water loopt me in de mond!

  XOXO
  Nancy

 7. Wat is er zo speciaal aan “dat soort muren” dat Emma er verliefd op is?
  Is het een dun laagje witsel over een niet gegrondverfde oude vlekkerige muur, of is het Kunst met een grote K? Ik dacht eerst dat het een wereldkaart moest voorstellen! ;)

 8. Hills&Mills is leuk ja! Ik studeerde vorig jaar in Delft en kwam er toen wel om te studeren onder andere. Leuke mensen, lekker eten :)

  1. Ja, daar kom ik regelmatig voor sojalattes. Maar helaas hebben ze geen vegan taartjes ofzo… Wel een lekker broodje hummus als lunch, overigens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *