Hotspot: Juice & Salad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mag ik van jou in de categorie ‘gezond en lekker’: Juice & Salad? Kwartet! Healthy salades en sapjes, overheerlijke ontbijtjes…Wat ons betreft kunnen er niet genoeg van dit soort hotspots zijn.

Misschien ken je Juice & Salad al van het filiaal aan de Vijzelstraat in het centrum van Amsterdam? Dat kan kloppen, want daar zitten ze al een paar jaar. Maar onlangs werd er ook een filiaal in Oud West (zijstraat van de Overtoom) geopend, dus dat was meteen een mooie gelegenheid voor ons om kennis te maken met het concept. Maar voordat we daar over beginnen; laten we eerst eens even kijken hoe tof deze hotspot eruit ziet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het concept is eigenlijk vrij eenvoudig, maar wel heel erg leuk. Juice & Salad werd opgericht door twee jongens met een agrarische achtergrond – that’s right, we hebben het hier over boeren. Ze hebben een boerderij in Nederland en een boerderij in Colombia. Op beide boerderijen worden biologisch dynamische groenten en fruit geteeld en je raadt het al; deze producten krijg je bij Juice & Salad te eten. Of te drinken. Want in juices maken zijn ze hier erg goed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals de naam van deze hotspot al doet vermoeden, kan je hier goed terecht voor salades en sapjes. Je mag je eigen salades of sappen samenstellen, maar je kan ook kiezen uit een aantal kant-en-klare opties van de kaart. Verder bestaat er bij dit nieuwe filiaal de mogelijkheid om lekker rustig te ontbijten. Je kan denken aan gerechtjes als Bircher Muesli, hangop met fruit en chiapudding met kokosmelk. Deze laatste optie is vegan. Het werkt als volgt: je bestelt de chiapudding en mag aan de ‘papbar’ (leuke woordspeling, niet waar?) je toppings kiezen. Denk aan fruit, superfoods en noten. Je stelt zo dus je eigen ontbijtje samen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zin in koffie of thee? Kan. Zin in chai-cashewmelk? Kan. Of wat dacht je van huisgemaakte kombucha? Ook dat kan. Tel dat allemaal bovenop de ontelbare juices die je hier kan drinken… en probeer dan nog maar eens een keuze te maken.

Hoewel Juice & Salad een ontzettend gezellige plek is (en er bijvoorbeeld ook een lange tafel staat waar je met een groep kan zitten,) is het ook goed om te vermelden dat alle gerechten ook take-away proof zijn. Je kan je ontbijt of lunch dus ook thuis, onderweg of op je werk opeten. Ik baal er gewoon van dat dit filiaal niet op de route naar mijn werk ligt!

Eerste Constatijn Huygensstraat 60, Amsterdam. (Oud West) 
ma-vrij 09:00 – 21:00 
za-zo: 10:00 – 19:00
juiceandsalad.nl

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Hotspot: Juice & Salad

  1. Lekker!
    Daar moet ik maar eens vroeg voor op de fiets stappen.
    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *