Hotspot: La Fucina (Amsterdam Oost)

IMG_1971

De verrassing was groot toen wij twee weken geleden een nieuwe hippe ‘pizzabar’ (dat is wel een beetje een oneerbiedig woord voor deze leuke hotspot) in de Javastraat geopend zagen worden. We zagen de heerlijkste pizzastukken, taartjes en lasagne voorbij komen. La Fucina, welkom in de buurt!

IMG_1967 IMG_1968 IMG_1974

Wanneer je binnenloopt bij La Fucina waan je je echt in Italië. Dit kan Jamie beamen, aangezien zij er vandaan komt. Nu komt Jamie’s familie uit de buurt van Milaan en de eigenaren van La Fucina komen uit de buurt van Venetië. Wat meteen opvalt is dat de pizza’s er heel anders uitzien dan we van Milaan gewend zijn. Ten eerste zijn ze vierkant (plaatpizza’s) en de bodems zijn dikker. Het is de pizza zoals je hem ook in Rome eet. Grappig om te zien dat in de verschillende streken van Italië verschillende pizza’s worden geserveerd.

IMG_1972

Zoals je op de foto hierboven ziet, zien de pizza’s er niet bepaald vegan uit – vlees-en kaaswise. We leggen aan de eigenaar uit dat we geen kaas en vlees eten en meteen zegt hij: “geen probleem, ik maak een vegan pizza voor jullie.” (maar dan in charmant Italiaans-Engels, dat begrijp je) We zijn eigenlijk best wel verbaasd dat hij precies weet wat veganistisch eten inhoudt, aangezien we dat meestal eerst helemaal moeten uitleggen. We krijgen meteen te horen wat er in de bodems zit (ook 100% vegan) en trots vertelt de eigenaar dat hij vorige week ook een vegan lasagne gemaakt heeft. Als wij die een keer willen proberen, hoeven we alleen maar van tevoren even te bellen. Zeker weten dat wij dat een keer gaan doen! Er worden twee verschillende soorten pizza’s voor ons gemaakt. Met verschillende groenten, champignons en artisjok. De tweede keer dat we hier aten werd er een pizza met rucola en vegan pesto gemaakt. La vita è bella.

Wat kunnen we zeggen? De pizza’s zijn heerlijk, stuk voor stuk. De bodems zijn luchtig en het is allemaal zo lekker rijkelijk belegd. Een leuk weetje: de pizza’s worden belegd met groenten die ze bij de Marokkaanse en Turkse supermarkten uit de straat (ofwel de buren) inkopen. Al met al dus een toffe lokale onderneming die wij graag steunen. Naast het feit dat de pizza er heerlijk is, is de sfeer bij La Fucina gezellig en de eigenaren zijn ongelooflijk vriendelijk.

Hoe zit het met de prijzen? Voor zes pizzastukken (3 stukken zijn een beetje gemiddeld voor een maaltijd – het zijn echt heel grote stukken,) betaalden wij €17,50. Dat komt neer op €8,75 per persoon en dat is dan weer een heel stuk goedkoper dan wanneer we ergens anders vegan pizza eten. Goed om te weten; als je vier stukken pizza bestelt, krijg je het vijfde stuk gratis.

Hoe werkt het als je vegan pizza wilt eten? Je loopt binnen en je vraagt om vegan pizza. Als je geluk hebt mag je ook nog zelf aangeven welke groenten je lekker vindt op je pizza. Tien minuten later staat de pizza voor je neus. Op drukkere dagen kan het 30 minuten duren, maar ach, dan vermaak je je vast wel even in de Javastraat, want daar is genoeg te beleven!

Adres La Fucina
Javastraat 99H Amsterdam
De Javastraat is gemakkelijk te bereiken met tram 14 en bus 22 of 65. Op zondag is parkeren gratis.
Facebookpagina La Fucina.

Ook leuk in de buurt: Hartje Oost en Studio K.

We zijn heel benieuwd wie van jullie er naar de Javastraat afreist om een lekker stuk vegan pizza te eten. Doen jullie de eigenaren van La Fucina de groetjes van ons?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Hotspot: La Fucina (Amsterdam Oost)

 1. Dit is wel ernstig: het is kwart over zes ’s ochtends en nu heb ik zin in pizza. :D

 2. wat ziet het er ook gezellig uit! Dit soort eettentjes vind ik toch eigenlijk de leukste. Zo lekker ongedwongen of zo? Hij gaat ook weer op mijn lijstje met hotspots voor als ik weer in Amsterdam ben!

  1. Vonden wij ook: ongedwongen. Gewoon lekker zitten met een stuk pizza. Of lekker mee naar huis nemen, dat kan natuurlijk ook. Jeetje, jullie gaan het druk krijgen in A’dam! Ik hoop dat jullie flink wat tijd hebben ;)

 3. Gaaf dat je niet van te voren hoeft te bellen om te vragen of ze een vegan-pizza voor je willen maken! (Ook niet erg om te doen, als de pizza’s lekker zijn, maar dit is toch iets handiger, haha). En het interieur ziet er heel erg mooi uit!

 4. Wat klinkt dit leuk! Helemaal omdat ze je zo welkom laten voelen en het geen probleem is om een vegan pizza te ‘bouwen’. Dit wordt er zeker eentje om met vriendinnetjes uit te proberen. Yum! Pizza gaat er altijd wel in.

 5. Wauw wat een leuk concept! Op dit gebied staan ze in Nederland toch wel écht veel verder dan hier in België hoor!

 6. Hebben jullie enig idee of ze ook glutenvrije pizza’s serveren? Ik ga volgende week 3 dagen naar Amsterdam toe met m’n vriend en ben op zoek naar adresjes waar een man ook graag zou willen eten (en geen plek waar ze alleen maar salades e.d. serveren).

  1. Nee, glutenvrije pizza’s hebben ze niet… We hebben wel veel tips voor je hoor, waar je lekker glutenvrij kunt eten! Check onze hotspotindex maar eens! :)

 7. Ziet er heerlijk uit! Ik lees hierboven dat ze geen glutenvrije pizza’s hebben, even huilen met de pet op dus, boehoe. Gelukkig zijn er inderdaad andere plekken waar je wel glutenvrij kunt eten alhoewel dat hier in mijn woonplaats helaas nog niet zo is. Dan maar zelf de keuken in. ;-)

 8. Oh dit is niet ver bij mij vandaan! Hier fiets ik dit weekend misschien wel even langs na mijn hardloopwedstrijd om een (hopelijk) goede afloop te vieren!

 9. Oh, wat is Amsterdam-Oost toch leuk. Stiekem krijg ik toch altijd wel een beetje heimwee als ik jullie leuke artikelen lees over nieuwe tentjes in Amsterdam. Ik verzamel ze allemaal en de volgende keer in Amsterdam ga ik het druk krijgen. En heeeel veel eten ;-).

  1. Oost is fantastisch!! En het wordt iedere maand leuker :)

 10. Ik ga volgende week verhuizen maar krijg bijna spijt als ik dit lees! Goede reden dus om op bezoek te blijven komen in de Indische buurt!

 11. Wat leuk dat die Italiaanse meneer het zo makkelijk voor jullie maakt. Gewoon vegan, bam! Fijn hoor. Ik woon niet bepaald in de buurt, dus je zult ze zelf de groetjes moeten doen, hihi.

 12. […] Wij aten dit voor het eerst in Italië en wow, wat vonden we dit lekker. Toen we dit laatst ook bij La Fucina aten, wisten we: dit moeten we snel zelf ook gaan doen. Op Twitter kregen we een aantal reacties […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *