Hotspot: ROOTS Amsterdam

roots amsterdam

Ben jij al bij ROOTS in Amsterdam geweest? Deze juicebar, in de buurt van het Vondelpark in Amsterdam, werd een maand of vijf geleden door Liset en Jørgen geopend. Toen we van de week een doosje gebak van SUE-food mochten ophalen (heb je al meegedaan aan de winactie? klik op de link!) hadden we de ideale gelegenheid om ROOTS eens even te checken.

roots amsterdam roots amsterdam roots amsterdam roots amsterdam roots amsterdam

Ziet er tof uit hè? Natuurlijk mogen de cactussen niet ontbreken – je bent hipster of je bent het niet. Wij houden ervan!

roots amsterdam

En dit is Jørgen, het jonge en enthousiaste brein achter ROOTS. Samen met zijn vriendin Liset, natuurlijk. Dit jonge stel gaat er helemaal voor. Wat is hun missie? Het drukke leven in de stad zo gezond mogelijk maken.

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om het interieur, maar vooral om wat je er kunt eten en drinken. Waar kan je dan zoal aan denken? Het is een juicebar, dus natuurlijk beginnen we met sapjes. De slowjuicer draait hier overuren. Op de kaart staan zeven groenten- en fruitsappen. Wij kozen nummer 7, een sapje dat bijna alleen maar uit groenten bestond. Onze eerlijk mening? We vonden het sapje een beetje té groen. Voor de echte liefhebbers dus!

roots amsterdam roots amsterdam roots amsterdam

Niet op de foto, maar wel op de kaart: gezonde wraps met hartige vulling, salades, soepen, kokosyoghurt met fruit en Dutch Weedburgers. Yums! Ook aan de zoete trek wordt gedacht: suikervrij en vegan gebak van SUE en lekkere homemade granolabars. Je kunt hier het complete menu van ROOTS bekijken.

Kortom: weer een toffe plek erbij om een gezonde en vegan maaltijd te kunnen scoren. Een paar jaar geleden keken we nog jaloers naar steden als Londen en New York, omdat je daar altijd al zoveel vegan lekkers kon krijgen. Inmiddels wordt het hier steeds normaler. Hoewel we het wonen in Amsterdam soms ook wel eens minder leuk vinden (altijd druk, veel mensen zijn vooral met zichzelf bezig,) vinden we het toch wel geweldig dat er zóveel mogelijkheden zijn hier. We hopen dat we over een paar jaar kunnen zeggen dat er óveral in Nederland en België dit soort toffe tentjes te vinden zijn.

ROOTS
Amstelveenseweg 164, Amsterdam
rootsamsterdam.nl
facebookpagina ROOTS

Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag 07:30 – 20:00
zaterdag 09:30 – 20.00
zondag gesloten

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Hotspot: ROOTS Amsterdam

  1. Ziet er tof uit! Ik ben ook gek op cactussen, maar volgens mij toch niet echt een hipster hoor ;)

    1. toch wel hoor ;) Heel Amsterdam staat er vol mee. Vooral in de hipsterwinkels ;)

  2. Ik kweek mijn eigen cactussen, hoe hip is dat? :P
    Leuke juice bar, staat genoteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *