Hotspot: Salsashop

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

There’s a new kid in Amsterdam town!  A Mexican kid dit keer en o man, je kon ons niet blijer maken. Mexicaans eten is heilig voor ons. We eten het sowieso iedere week een keertje en als het onze lucky week is zelfs twee keer. Of vaker. Het verveelt nooit. Wij zijn ontzettend blij met de komst van de Salsashop en we hebben voor je getest of je als vegan hier ook goed terecht kan. Het antwoord? SI SI!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het hele concept is heel simpel, maar ook heel tof. Bedacht door vier jonge gasten, dat zie je zo. Het is absoluut geen vrouwelijk tierelantijntjes restaurant en het eten is goed en simpel. Burritos met een stevige vulling en een pittige salsa (“holy salsa,” zoals ze het zelf noemen) en een goed Mexicaans biertje erbij. We love it.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Salsashop is geen vegan restaurant. Je kan er vlees, zuivel en kaas eten. Wij zien daar geen probleem in, want hierdoor is het een geschikt adres om met een gemêleerd gezelschap te gaan eten. Zelf vinden wij dat zelfs een voordeel. Gelukkig is er voor de vegans onder ons genoeg te kiezen. Het fijne is ook dat het personeel precies weet wat je als vegan zijnde wel en niet eet, dus je hoeft verder niks uit te leggen. Ideaal! Zo kregen wij lekkere fajitas met groente, salsa, nacho’s met guacemole geserveerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Even over die salsa’s: die zijn to die for. Er zijn een aantal soorten, waarvan er één niet vegan is (met yoghurt, dus die kregen wij ook niet geserveerd) en eentje is gewoonweg niet te doen, omdat deze zó scherp is. Alleen Amerikanen schijnen deze salsa te trekken. Gelukkig bleef het ons bespaard om deze te moeten proeven. De vier salsa’s die we wél hebben geproefd waren goddelijk. Eentje met ananas, eentje met chipotle, iets met perzik en een behoorlijk pittige… heerlijk!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat betreft de drankjes is er ook genoeg te kiezen. Van huisgemaakte limonades tot koele komkommerdrankjes. Maar natuurlijk ook Mexicaans bier en alcoholvrije Mexicaanse soda’s. Het ziet er ook allemaal even vrolijk uit, zo leuk!

De grote eter (zoals wij zelf) raden we aan om anderhalve portie te nemen. Als in: bestel een extra portie als je met iemand samen bent en eet deze samen op. Vier kleine fajitas bleek toch wat weinig te zijn. Het zou kunnen komen door het feit dat wij er geen kaas en zure room (en vlees) op eten, misschien dat de maaltijd daardoor wat ‘lichter’ aan voelt. Of ga los op de nacho’s met overheerlijke guacemole en eet hiermee je buik rond. We zagen dat veel mannen voor een burrito (grote, goed gevulde wrap) gingen en waarschijnlijk zullen veel dames voor de burrito bowl (of een saladebowl) gaan. Zo is er voor elk wat wils.

De prijzen liggen allemaal zo rond de €8,95 voor een gerecht. En heel netjes, de veggie-variant kost een euro minder. Een losse salsa kost €1, een portie nacho chips €1,50, een portie guacemole €2,00 en een huisgemaakt drankje €1,50. Wij vinden het keurige prijzen – zeker voor een restaurant in het centrum van Amsterdam! De Groene Meisjes zullen hier zéker vaker te vinden zijn.

Een tip van de Groene Meisjes aan de Salsashop: het afval scheiden kan nog wat beter. Op dit moment belanden plastic en groen afval op één berg en dat hoeft natuurlijk niet ;)

Salsashop 
Amstelstraat 32-A
1017 DA, Amsterdam
salsashop.nl

Openingstijden

Ma  gesloten
Di, woe : 11 tot 11
Do : 11 tot 1
Vrij, za: 11 tot 3 (ideaal, voor de nachtelijke snack) 
Zo: 11 tot 11

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Hotspot: Salsashop

      1. Uitstekend! :-) Ik heb nog even kort met de eigenaar gesproken, over dit artikel en over horchata. Nogmaals bedankt voor de tip, ik heb er een nieuwe eetstek bij! :-)

  1. Direct zin in guacamole, aahh zo lekker! Het ziet er echt leuk uit allemaal. Wat een mooie kast staat er ook, waar die cactussen in staan. Een soort van Taco Mundo alleen dan hipper en minder fastfood-achtig. I like!

  2. Hebben jullie Tomatillo al eens uitgeprobeerd op de Overtoom? Daar is bijna alles biologisch, doen ze ook aan vegan enneh… de porties zijn Echt Heel Erg Groot :)

  3. Ziet er echt heerlijk uit. Ik heb eigenlijk nog nooit in een Mexicaans restaurant gegeten, mocht ik deze tent tegenkomen dan zal ik zeker een keer naar binnen lopen :)

  4. Sounds good, vooral de prijzen. Ik houd van betaalbaar eten dat met veel liefde is gemaakt. En dat zit hier volgens mij wel goed :)

  5. Ik had hier van de week ook over gehoord, maar mijn idee om hier langs te gaan is door jullie wederom bevestigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *