Hotspot: Stach Nieuwe Hoogstraat (Amsterdam)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misschien ken je Stach inmiddels al wel? Vorige week werd de vijfde Stach winkel geopend. Dit filiaal vind je in de Nieuwe Hoogstraat, middenin het centrum van Amsterdam, gezellig aan de gracht. De Groene Meisjes brachten een bezoekje en aten een heerlijke vegan maaltijd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat deze Stach winkel zo bijzonder maakt is het feit dat je boven heel gezellig kan zitten met een kop koffie of een maaltijd. Uitkijkend over de winkel – en als je een beetje onder en boven de luifels van de winkel doorkijkt ook over de grachten – zit je hier heel erg leuk. Wij hadden de eer om als allereersten (er waren nog geen borden, moet je nagaan hoe snel we erbij waren) te komen eten. We zochten lekkere dingen uit in de winkel:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Speltbrood met avocado humus en Karma Cola. (hoe tof zijn deze flesjes?)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soep (€4,50) en quinoa-fruit salade (€3,25)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En een maaltijdsalade met quinoa, broccoli en frambozendressing (€6,50)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uiteraard konden we het niet laten om de maaltijd af te sluiten met koffie, thee en chocolade.

Stach is geen vegetarische (eet-)winkel, maar je vindt hier wel ontzettend veel veggie opties. Vriend Maarten at een heerlijke curry met zoete aardappel (rond de €7) en een kokossoep (€4,50). Ook de watermeloen-feta-salade (€3,25) was favoriet. Zo waren er nog veel meer vegetarische opties, zoals pasta’s en zelfs pizza’s. Alle vegaproducten worden aangeduid met een tomatensymbooltje, dus dat zoekt lekker makkelijk. Stach weet wat lekker is, dat is duidelijk.

Bij Stach kom je voor de lekkere extraatjes naast je ‘gewone’ boodschappen (chocolade, luxe chips, fijne wijnen en andere drankjes) en luxe kant-en-klaar maaltijden. Wij vinden het een echte ‘spoil yourself’ winkel en wij houden ervan! Naast de heerlijke producten waar wij dol op zijn, zijn we ook iedere keer weer blij verrast over hoe ontzettend vriendelijk het personeel is. Altijd tijd voor een praatje of een advies – we krijgen er gewoon een beetje een dorpsgevoel bij! Zelf komen we ook geregeld bij de Stach winkel aan de Haarlemmerstraat, maar dit filiaal aan de Nieuwe Hoogstraat kon wel eens een nieuwe favoriet worden. Het mini restaurantje boven doet het hem. Wij zijn (opnieuw) fan!

Stach
Nieuwe Hoogstraat 1A, Amsterdam
stach-food.nl (op de website vind je ook de adressen van de andere vier winkels)

Openingstijden
Ma – za: 08:30 – 22:00
Zo : 09.00 – 21.00

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “Hotspot: Stach Nieuwe Hoogstraat (Amsterdam)

  1. Oh myyyy, ik ben dus serieus nog nooit bij STACH geweest, maar heb er zoveel over gehoord. En gezien. Ik kan al die foto’s niet meer aan hoor op Instagram van al dat lekkers bij Stach. Ze moeten dus maar snel naar Utrecht komen ;)

  2. Ik vraag me dus al tijden af hoe je Stach uitspreekt, haha. Misschien moet ik het maar eens ter plaatse vragen, want het ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *