Hotspot: Tatski & Kar (Amsterdam Centrum)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jahoor, het is weer eens zover. Ik ben weer tegen een vintagewinkeltje aangelopen en ik was – natúúrlijk – meteen weer verliefd. Het is best vermoeiend hoor, om een groen meisje te zijn. Altijd maar op zoek naar fijne adresjes. Altijd maar neuzen tussen mooie spulletjes. En dan maar proberen niet teveel te kopen. Gelukkig heb ik altijd een afleidingstechniek: foto’s maken. Voor jullie, zodat jullie ook kunnen zien wat ik nu weer voor moois ben tegengekomen.

Dit is een oproep aan alle mensen die wel eens een dagje Amsterdam doen, maar dan altijd weer in de Kalverstraat eindigen. Probeer een keer iets anders! Tatski&Kar is nou echt een adresje waar je niet zomaar per ongeluk (althans, niet heel gemakkelijk) terechtkomt. Terwijl het wél in het centrum ligt en wel heel erg de moeite waard is. Ik laat je de winkel vandaag zien en dan moeten jullie beloven een bezoekje te gaan brengen. Deal?

Tatski&Kar staat voor Tatiana en Karlijn. Al sinds 14 jaar beste vriendinnetjes, met een diepe liefde voor vintage spulletjes. Deze vintageliefde is misschien enigszins uit de hand gelopen, want op een goede dag, nu een jaar geleden, besloten deze dames een winkel te openen. En daar was Tatski&Kar, een schattige vintagewinkel in de Koningsstraat. In een zijstraat van de Nieuwmarkt, op loopafstand van het Centraal Station. Tatski&Kar verkopen de mooiste meubeltjes, die er allemaal erg goed uitzien, maar ook heel fijne accessoires voor in huis. Vazen, spiegels, geweldige koffers, het is teveel om op te noemen. Kijk maar even om je heen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er is ook een kelder. Daar krijg je echt het ‘ik ben bij mijn oma op zolder, maar dan in een kelder,- gevoel.’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op vrijdagen past er een vriendin op de winkel van Tatiana en Karlijn. Gezellig, want er wordt tussendoor wat gepingeld op een gitaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij vinden het bijna jammer dat we Tatski&Kar niet eerder hebben ontdekt. In onze eigen stad nog wel! En aan de andere kant: het is ook maar goed dat het nog geen platgetreden pad is, want dat maakt de winkel juist heel bijzonder. We hopen van harte dat jullie een kijkje zullen gaan nemen in deze fijne winkel, want we denken echt dat het de moeite waard is!

Tatski&Kar vind je in de Koningsstraat, nummer 27A. De openingstijden zijn:
Woensdag 12:00 – 18:00
Donderdag 18:00 – 21:00
Vrijdag 12:00 – 16:00
Zaterdag 12:00 – 18:00

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, verwijzen we je graag door naar de Tatski&Kar Facebookpagina.

Wie van jullie kende Tatski&Kar al? We zijn benieuwd wie er een bezoekje gaan brengen! Laat je het ons weten?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Hotspot: Tatski & Kar (Amsterdam Centrum)

  1. ‘ik ben bij mijn oma op zolder, maar dan in een kelder,- gevoel.’ Haha geweldig!

    1. Ziet er trouwens heerlijk uit die winkel, hoe zijn de prijzen eigenlijk?

  2. Mooooi! Ik ben ook wel benieuwd naar de prijzen, dan kan ik even inschatten of t een dagje amsterdam waard is :) Of kunnen jullie daar niks over zeggen?

    1. jawel hoor :) De prijzen vond ik erg redelijk. Natuurlijk stonden er wat duurdere items tussen, maar dat waren dan ook wel echt grotere kastjes. De koffers waren bijvoorbeeld tussen de 15 en 35 euro. Ik zag vandaag een bericht op Facebook waarbij 4 retro (heel mooie) eetkamerstoelen voor 160 euro werden aangeboden. Het zijn eigenlijk vrij standaard prijzen voor Amsterdamse begrippen, laat ik het zo zeggen. Een dagje Amsterdam zou ik sowieso plannen, we hebben zoveel hotspots! :)

  3. Ziet er geweldig uit! Waarom kende ik dit nog niet!? Ik ga dit weekend gelijk even langs! Ik ben benieuwd naar de prijzen van die geweldige retro kastjes, zulke wil ik al zo lang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *