Inspiratie slaapkamer

Zo af en toe krijg ik last van het “het-moet-allemaal-anders” virus. Kennen jullie dat? Dat je eigenlijk het liefst al je spullen weg zou willen doen en er allemaal nieuwe dingen voor in de plaats wilt neerzetten? Nou is dat natuurlijk niet heel erg handig, ik bedoel, je blijft aan de gang. Maar af en toe een aantal dingen veranderen kan natuurlijk geen kwaad. Daarbij komt, ik hoef het niet heel rigoureus aan te pakken, ook met kleine veranderingen kan je al een groot resultaat behalen. Mijn eerstvolgende project wordt mijn slaapkamer. Die is nu helemaal wit, met heel veel gekleurde dingen erin. Gekleurd beddengoed, tienduizend prullariadingetjes , spijkers aan de muur met (gekleurde) kettingen eraan en ga zo maar door. Ik heb zin in een meer ‘volwassen’ en rustiger slaapkamer, dus ik ga het één en ander veranderen. Hieronder show ik jullie mijn moodboard, samengesteld met het immer geweldige Pinterest.

Mijn plan is om één muur lichtgrijs te schilderen. Dat lijkt me een mooi contrast met de witte, kanten gordijnen die ik heb. Dan wil ik mijn gekleurde beddengoed vervangen door eenvoudig wit bedlinnen. Dat vind ik toch uiteindelijk altijd weer het mooiste. Ik wil dólgraag een Tomado boekenrekje aan de muur, een nieuwe hanglamp (retro graag,) en als het even kan een retro nachtkastje. Verder wil ik het geheel aankleden met houten en glazen accessoires in rustige kleuren (of gewoon transparant glas.) Ik heb een gele vintage wekker, die moet ook maar eens een leuk plekje krijgen! Verder denk ik nog aan een toffe vintage koffer, waar ik bijvoorbeeld mijn schoenen in kan uitstallen. Dit idee heb ik van mijn vriendinnetje Merlin, die haar geweldige nieuwe huis op dit moment aan het inrichten is. Ik moet er wel bij zeggen dat de slaapkamer heel klein is, dus ik moet het zeker niet te vol zetten met allerlei spullen. Daarbij komt, ik wil een rustige, beetje Scandinavische stijl, dus…less is ook hier more.

Ik ga de komende tijd flink opruimen in mijn kamer en een aantal, nog goede, dingen verkopen. Voor het geld dat ik daarmee verdien ga ik de kringloopwinkel onveilig maken. Het zit helemaal in mijn hoofd hoe het eruit moet komen te zien, dus ik ga doelbewust naar deze dingen opzoek. Ik heb er al helemaal zin in en ik houd jullie op de hoogte!

Wat vinden jullie van mijn slaapkamerplan? En heb je nog tips voor me?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Inspiratie slaapkamer

 1. Klinkt mooi zeg! Ik ben ook heel erg van rustig en wit, dus ik vind je moodboard hartstikke mooi. Vooral dat nachtkastje is leuk!
  Zou je before and after foto’s willen delen als je klaar bent?

 2. Ik ben toevallig ook net mijn slaapkamer aan het restylen! Een lichtgrijze muur is heel mooi, heb ik ook bij mijn dochter gedaan. Mijn eigen kamer (op het noorden) wordt wit met zonnig geel en hier en daar n grijs accentje. Ben benieuwd hoe jouw kamer uitpakt!

 3. Leuk plan!

  Met uitzondering van het Tomado rekje is mijn slaapkamer ook zo ingericht (wit, wit, wit, retro nachtkastjes & lamp, en gele accenten) en na 7 maanden word ik er nog steeds blij van! Vooral wit beddengoed is inderdaad een aanrader.

  Have fun met de re-style!

  1. leuk om te horen! dankjewel, ik heb er zin in! (nu nog even tijd zien te maken)

 4. Ik vind ook vooral het nachtkastje prachtig. En tip: als je slaapkamer heel klein is hang dan een mooie grote, oude, spiegel dwars op het raam zodat het licht mooi reflecteert in de rest van je kamer.

  1. hihi :) toch kan ik hem via Sissy Boy niet meer vinden :(

 5. Mooi plan vind ik! Ik vind het zelf ook prettiger om in mijn slaapkamer wat rustigere kleuren te hebben. Dan word ik er al lekker rustig van als ik naar binnen stap en kan ik heerlijk in slaap dommelen. Succes met het project!

 6. Hou vooral Gevondenopmarkplaats.nl in de gaten, want daar komt veel voorbij dat helemaal in deze stijl past. Verbouw ze ;-)

 7. Moooi :)!! Ik ga graag mee op jacht! Je zou ook kunnen investeren in een mooie witte sprei, die kan je dan over elk soort beddengoed leggen. X

 8. Ik heb hetzelfde idee, meer wit en minder knalkleuren in de slaapkamer. Ben benieuwd naar je voor&na.

 9. Dag,

  Wat een fantastisch nachtkastje. Zou je me kunnen vertellen waar je die hebt gekocht?

  Groet,

  Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *