Inspiratie: Spirali, Inspiralized, recepten

IMG_0677-copy

Deze blogpost is een ode aan de Spirali. Aan de wat?! Take it easy, we hebben het hier over een superhandige keukentool die je als (veggie-) foodie eigenlijk niet mag missen. Check de recepten, het blog én het filmpje in dit artikel om te zien waarover we het hebben.

We krijgen regelmatig vragen (bijvoorbeeld op Instagram) over onze salades. Hoe wij van die perfecte krullen van onze courgette maken? Nou, dit is hem hoor: de Spirali. Het apparaat dat letterlijk in een handomdraai slierten van je veggies (en fruit!) maakt. Bekijk dit korte filmpje om te zien hoe het apparaat werkt.

Het is dus echt zó simpel. Geen stroom, geen batterijen, geen ingewikkelde constructies. Je ‘prikt’ er een stuk groente of fruit op, draait aan de hendel en klaar ben je. Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken (zet het gewoon onder de kraan) en het mooiste vind ik: je gebruikt alles op. Oh en het laat je handen heel. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik aan de slag ga met een ouderwetse rasp of dunschiller, haal ik standaard mijn handen open. Ik heb het laatst nog weer geprobeerd; geen succes. Daarbij komt dat ik dan nooit alles (van de veggies dus) goed opgebruik en dat vind ik zonde.

Waarom zou je een Spirali willen gebruiken? Omdat het gewoon heel erg leuk is. Een beetje creativiteit in de keuken kan geen kwaad, toch? Op dieet? Met de Spirali maak je supermakkelijk van een courgette een pasta. De courgetteslierten kan je eventjes opbakken in een pan, om de echte pastabite te krijgen. Super low-cal! Daarbij komt dat het heel lekker eet en je kan er heel mooie recepten mee maken. Zoals bijvoorbeeld deze twee, die van onze site komen:

IMG_1081_zpscf1b68ee

Raw Vegan Pad Thai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wraps met Griekse salade.

In de Groene Meisjes Facebookgroep deelde Luus een ontzettend leuke tip. Ze had een tof blog gevonden waarop alleen maar recepten die met een Spirali zijn gemaakt staan. Het gaat om het blog ‘Inspiralized’ (goede naam!) en je kan bovenin (bij Recipes) op de site je dieetwensen aangeven. Denk aan Vegan of Paleo. Ideaal! Ik zocht op Vegan en kwam een paar ontzettend leuke recepten tegen, zoals:

IMG_0641-copy1

Pittige kikkererwten met bieten noodles

IMG_8171-copy

Oosterse salade met komkommer noodles, miso en gember.

En zo zijn er nog veel meer lekkere recepten te vinden op dit super originele blog! Je moet trouwens wel een échte fan van spiralized veggies zijn wil je er een blog over beginnen. I like!

In Nederland kom je vaak de Spirali tegen, in Amerika zie je vaak de Spiralizer opduiken. Het is exact hetzelfde apparaat, dus het maakt niet zoveel uit welke je gebruikt. In Nederland kost een Spirali €31,99. Dat is de prijs bij bol.com. Wij hebben ons apparaat al een paar jaar en destijds uit het buitenland laten komen, omdat je ze hier in Nederland nog niet zag. Wij waren toen wel wat meer geld kwijt, maar we zijn er nog steeds heel blij mee!

Ik ga weer even verder scrollen op Inspiralized. Even een lekker recept voor vanavond zoeken! Fijne dag iedereen :)

Bron foto 1,4 en 5.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

33 gedachten over “Inspiratie: Spirali, Inspiralized, recepten

 1. wat tof zeg! ik doe het zelf ook met een julienne snijder, maar dat wil toch niet zo goed lukken… nu kriebelen mijn handjes toch wel heel erg om snel een spriali te bestellen!
  xo, cheyenne

 2. Kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan! In ieder geval alvast heel veel inspiratie opgedaan :)

 3. Probeer dit apparaat al heel lang te pakken te krijgen maar helaas schijnt hij niet te leveren momenteel. Bij Bol.com besteld en deze bestelling werd door hen geannulleerd. Bij superfood.nl gstaat er ook bij dat apparaat half mei pas weer leverbaar is, maar dat staat er nu, 15 juni nog op. Jammer, blijf het proberen. Anke

 4. Ik wil ‘m zo graag, maar mijn studentenbudgetje staat het helaas niet toe. Ga komende week maar op een andere manier proberen van die mooie sliertjes te maken, wil echt een keer de legendarische raw spaghetti proeven!

  1. De Dille & Kamille verkoopt voor 3,50 een julienne rasp waarmee je ook sliertjes kunt maken. Ze zijn dan wel iets minder lang.

   1. Ik heb dat julienne rasp ding ook, heb hem één keer gebruikt. Het kan aan mijn onhandigheid liggen, maar ik vind het echt een rotding! Ik heb nog nooit zo veel in mijn vingers gesneden tijdens het koken. Ik probeerde een courgette aan sliertjes te raspen, maar al heel snel word je courgette te dun om te kunnen raspen – nog voordat je op de helft bent! Ik zou heb dus echt niet aanraden, je kunt beter eventjes wat langer sparen voor de Spirali (denk ik, ik heb zelf geen Spirali, maar dat ziet er een stuk beter uit!).

    1. Same here, ik moet altijd met pleisters in de weer als ik een juliennerasp of dunschiller heb gebruikt. Vreselijk!

    2. Ah ok, ik heb em zelf nooit gebruikt maar iemand die ik ken wees me erop. Ik heb zelf via ebay een soort groentepunteslijper gekocht via ebay, je kunt op de link via mijn naam klikken( heb geen idee of jullie spamfilter urls eruit filtert). Hij werkt erg fijn hoewel het niet zo snel gaat als een Spirali maar aangezien ik een minikeukentje heb vind ik het wel fijn om niet nog een apparaat te hebben.

  2. Bij de blokker hebben ze een wat goedkoper hand-held formaat (denk hele grote puntenslijper), erg studentvriendelijk ook omdat ie lekker weinig plek inneemt!

 5. De Spirelli is een vergelijkbaar apparaat! Die kost wat minder, €21 (al heeft hij geen ”hendel”)

 6. Ook ik gebruik de Spirelli van Gefu. Kleiner (want ik heb een kleine keuken) en goedkoper. Wel blijft er altijd wat groente over, maar die verwerk ik altijd in de saus o.i.d.

 7. Wat raar. Als ik op de link naar bol klik is hij €45,00. Is hij ineens duurder geworden misschien?

   1. Huh? wat bizar! Dan is ie inderdaad duurder geworden.. wow.

 8. Ik zou er wel een willen, maar degene met een hendel (die mij veel gebruiksvriendelijker lijkt) neemt wel erg veel tuimte in. Over de kleinere spirelli zonder hendel lees ik dat je hierbij altijd groente over houdt en sommige ronde groenten niet erin kunt doen. Ik ga er nog eens goed over nadenken. Courgettespagetti met pesto lijkt mij nml wel heel erg lekker en vooral kh-arm!

  1. Klopt, die Spirelli (dat handmodel zeg maar) daar past gewoon niet alles in. Op de Spirali wel én je houdt niks over. Ik heb het ook overwogen, maar ben toch voor de Spirali gegaan destijds.

 9. Ik heb de Spirelli, die kost ongeveer 20 euro. Ik vind het, buiten de prijs, ook prettig dat de Spirelli niet zoveel ruimte inneemt. De stukjes die ik overhoud gebruik ik gewoon op een andere manier. Net als Msldun bijvoorbeeld in de pastasaus o.i.d.

 10. Dank je voor de tip van de site! Ik heb net een spirali gekocht :-) En dank voor de recepten.

 11. Hey there fantastic blog! Does running a blog such as
  this require a great deal of work? I have virtually no knowledge of coding however I was hoping to start my own blog in the near
  future. Anyhow, should you have any recommendations or tips for new blog owners please share.
  I understand this is off subject however I simply wanted to ask.

  Thanks a lot!

 12. Jammer dat de website niet-lebekijken is op de ipad omdat er een bruynzeelreclame van een hele pagina overheen gaat.niet weg te klikken telkens weer dat filmpje over ee keuken en kan miet eens zien wat ik tupe.,sponsoring is prima, maar dit slaat nergens meer op

  1. Hi Monique, dank voor je feedback. Het probleem is bij ons bekend en we zijn ermee bezig met het mediabureau. Aan je toon te horen ben je een beetje geïrriteerd en dat vinden we vervelend, maar we hopen ook dat je begrijpt dat wij hier zelf eventjes niks aan kunnen doen en afhankelijk zijn van ons bureau. Bedankt voor je begrip!

 13. Hi meiden! Bedankt voor de positieve review! Ik heb net een cadeaubon gekregen van Bol.com voor m’n verjaardag en een spiralizer staat al een flinke tijd op m’n lijstje! Eigenlijk wil ik de Spiralizer (die in Amerika populair is) maar lees nu dat de Spirali hetzelfde is, hoe zit dat precies?

  Bij de Spiralizer staat erbij dat het BPA vrij is – weten jullie hoe het zit met de Spirali? Ik kan deze info nergens terugvinden… X

  1. Hallo! Dank voor het delen van zoveel verschillende recepten, zeer inspirerend! Ik ben ook erg benieuwd naar of de Spiraalt BPA-vrij is, hebben jullie hiernaar navraag gedaan toevallig? <3 M

 14. Jullie komen als geroepen! Zo’n apparaat zocht ik al een tijdje. Dank jullie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *