Juice Brothers

jb10

Een tijdje geleden werd Juice Brothers in Amsterdam Oud-Zuid (de Pijp) geopend. Helaas konden we er op de dag van de opening niet bij zijn, dus besloten we dat we later terug zouden gaan. Je weet hoe die dingen gaan: er komt weer van alles tussendoor fietsen. Ondertussen zagen we steeds meer mensen jaloersmakende foto’s van allerlei lekkere sapjes plaatsen op Instagram en we wisten: we moeten nu echt snel gaan, want dit willen we niet missen. Eerlijk is eerlijk: we wilden sowieso al naar Juice Brothers voor de lekkere sapjes, maar we hadden ook gezien dat er acaibowls werden geserveerd. En dát wilden we écht niet missen. Acaibowls worden namelijk nog maar weinig geserveerd in Nederland. We hebben er thuis wel eens eentje gemaakt, maar dat was toch niet helemaal the real deal, want we hadden geen acaipuree. (wel acaipoeder, maar dat is toch anders) Op naar de Juice Brothers dus!

Laten we, voordat we beginnen te jubelen over hoe lekker ons ontbijt was, je eerst even laten zien hoe Juice Brothers eruit ziet. Wij vinden het een mooie, frisse en hippe tent, met fijne zitplekken en ook voldoende mogelijkheden om buiten te zitten. Het interieur is erg licht en mooi (veel wit, planten en een mooie houten vloer.) Echt een fijne plek om vaker naartoe te gaan!

jb1 jb9 jb8 jb5 jb7

Mooi he? Vinden wij ook! Maar, belangrijker: wat kun je zoal eten en drinken bij Juice Brothers? Nou, voor ons vegans is er heel veel keuze, laten we dat voorop stellen. Praktisch alles is veganistisch, maar in sommige producten zit honing. Dat staat overigens heel netjes aangegeven. Een greep uit de menukaart: smoothies, acaibowls, koksyoghurt met granola, chiapudding, raw crackers, noten-gedroogd fruit balletjes en mueslibars. En natuurlijk koudgeperste sapjes. Heel veel sapjes. Van sapjes met alleen maar groenten tot sapjes met groenten én fruit. Maar ook homemade notenmelken, zoals amandemelk en cashewmelk. Of vitamineshots, zoals een anti-flu shot die prikt in je neus en brandt in je keel, maar wel even een opkikker geeft.

 

jb2 jb4 jb6 jb3

Een hele wand met sapjes… en dan moet je er eentje kiezen. Moeilijk hoor! Jamie koos voor ‘Easy Going.’ Een groep sapje met onder andere appel en komkommer. Ik ging voor ‘Chocolate Mylk,’ met amandelmelk, rauw cacao, vanille en een snufje zeezout. (ik vind koude chocolademelk altijd erg lekker met warm weer… is dat raar?)

Natuurlijk hielden we het niet bij een sapje, want laten we eerlijk zijn: we came here for the acaibowls. Met heel veel zorg werden er twee prachtige kommen voor ons opgemaakt en man, wat was het lekker! Zo’n bowl is niet goedkoop (€7,50) maar we hebben dan ook van iedere hap genoten.

jb11

Voor wie nog niet bekend is met het begrip ‘acaibowl’: er wordt een acaipuree (gepureerde acaibessen zijn dit,) geblend met bevroren banaan en vervolgens wort de kom mooi opgemaakt met allerlei toppings. In ons geval: kokos, granola en aardbeien. Wij kozen voor de classic acaibowl, maar Juice Brothers serveert bijvoorbeeld ook een green acaibowl, waar veggies in mee worden geblend. Oké, als je er gewoon even heel nuchter naar kijkt, dan kun je ook gewoon bevroren andere bessen (blauwe bessen) met een banaan blenden. Acaibessen worden als een superfood gezien, maar eigenlijk hebben wij niet zoveel met superfoods. Hoe dan ook, lekker is zo’n acaibowl wel!

Onze conclusie? Toffe tent met veel vegan keuze, lekkere juices en erg goede acaibowls. Kortom: we zullen hier zeker vaker naartoe gaan! We lazen overigens op de Facebookpagina van Juice Brothers dat er een tweede filiaal geopend gaat worden in de Raamsteeg (zijstraat Spuistraat,) in het centrum van Amsterdam. Goede reden om daar ook eventjes langs te gaan binnenkort. Yay!

Edit: na het plaatsen van dit artikel hoorden we van een lezer dat Juice Brothers hun plastic flesjes niet recyclen. Dat betreuren wij natuurlijk ten zeerste. Wij zouden liever zien dat Juice Brothers voor glazen flesjes koos, of het plastic wél recyclede. Het zou een reden kunnen zijn om hier geen sapje te drinken, maar te kiezen voor een product dat voor je in een herbruikbare kom of beker wordt bereid. (zoals de acaibowl, die in een stenen kom wordt geserveerd.)

Juice Brothers
Van Woustraat 151, Amsterdam
Facebookpagina / Website

Openingstijden
Maandag tot zaterdag : 07.30 – 22.00 uur
Zondag: 09.00 – 22.00 uur

Ben jij al bij Juice Brothers geweest? Wat vond je ervan? En wie van jullie heeft er zin gekregen om eens te gaan? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Juice Brothers

 1. Ik ben er nog niet geweest maar wil wel! Ahh, er zitten nu zóveel leuke tentjes in de stad en ik ben er nog maar bij zo weinig geweest!

 2. Dag meisjes,

  Lijkt me een leuke tent. Kunnen jullie meer info geven over de kwaliteit? Is het echt vers, vandaag geperst? Verhouding fruit/groente en vooral de prijzen?
  Thanks! Gr Miel

  1. De sapjes zijn vers/koud geperst, op de dag dat ze ook worden geserveerd. De smoothies en acaibowls worden ter plekke gemaakt. (de sapjes worden ergens anders geperst en naar de winkel gebracht)
   De acaibowls kosten, zoals in het artikel staat, 7,50 en de sapje zijn rond de 4/5 euro. Niet goedkoop.
   Verhouding groenten/fruit, staat volgens mij ook in het artikel: er zijn sapjes met alleen maar groenten, sapjes met alleen maar fruit en combi’s.

 3. Jaaaa! Juice Brothers staat zeker op mijn lijstje!! Acaipuree…is dat nergens te koop? Ben de poeder ook een beetje zat, want inderdaad dat is niet the real deal. Iemand enig idee?

 4. Wat leuk om te lezen dat de Juice brothers jullie zo goed is bevallen. Ik ben er zelf ook geweest, maar ik vond het persoonlijk wel echt wat minder dat alle sapjes in plastic flesjes worden verkocht. Ik heb toen gevraagd of die flesjes gerecycled worden maar ook dat bleek niet het geval. Voor mij een reden om voor Roots te kiezen op de Amstelveense weg waar alle sapjes wel in glas worden verkocht :)

  1. Oh dat wisten we eerlijk gezegd niet en dat is wel jammer zeg!

 5. Picknick in Rotterdam serveert ook goddelijke Acaibowls. Met als topping huisgemaakte crumble. Onwijs lekker!!!

 6. Yummy! Ik moet er ook nog een kijkje nemen! Krijg zelfs op dit tijdstip zin in een juice ;) ALTIJD lekker!

 7. Je kan in Amsterdam acaípuree kopn bij de Braziliaanse supermarkt Finalmente Brasil, deze zit op de Kinkerstraat. Ze hebben ook een online store waar je kan bestellen voor als je niet in Amsterdam woont!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *