Kerstmarkten in Europa

Ieder jaar neem ik me weer voor om een grote kerstmarkt in het buitenland te bezoeken. Het lijkt me zó leuk: honderden kraampjes, lekkere hapjes en drankjes en kerstmuziek. Mijn eerste idee is dan toch om naar Duitsland te gaan, want hallo: dat is toch het land van de kerstmarkten. Wat ik niet wist is dat je overal in Europa megagrote kerstmarkten hebt! Zo zag ik op de site van momondo (een handige reis-vergelijkingssite) dat er onder andere ook in Boedapest, Edinburgh en Kopenhagen heel beroemde kerstmarkten worden georganiseerd. Deze drie steden wil ik al heel lang graag een keer bezoeken, omdat ik heb gehoord dat je er goed vegan kan eten. Misschien moet ik het meteen maar combineren met een kerstmarkt. Helaas lukt het mij dit jaar niet meer om een tripje te organiseren omdat mijn agenda al volledig volgepland is, maar ik weet wat ik volgend jaar in de kersttijd ga doen!

12-Markets-Christmas-colour-NL

– Klik op de afbeelding om te vergroten –

Deze infographic zet de 12 mooiste en leukste kerstmarkten van Europa op een rijtje. Wat ik leuk en handig vind aan de infographic is dat er ook per kerstmarkt bij staat wat je niét moet doen. Verder lees je in welke periode je het beste kan gaan en welke hapjes en drankjes je kan verwachten op de markt. Wat ik laatst ergens las, is dat kerstmarkten steeds moderner worden. Zo las ik over een speciale vega-kerstmarkt en een markt waar veel aandacht was voor duurzaamheid. Dat zijn goede geluiden!

Ben jij een fan van kerstmarkten? Welke ga jij bezoeken en heb je tips voor ons?  

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Kerstmarkten in Europa

 1. Ik vind het vooral heel erg leuk om kerstmarkten van kringloopwinkels te bezoeken! Hiervoor had ik zeker veel tips. In deze agenda kan je een overzicht vinden van activiteiten bij kringloopwinkels, waaronder kerstmarkten: http://www.trashfashion.nl/agenda/ Helaas zijn veel van deze kerstmarkten al achter de rug, maar misschien leuk voor volgend jaar! :D

 2. Ik ga naar Münster dit jaar, ik vind Rothernburg o/d Tauber ook een geweldige plek voor Kerst! Daar hebben ze ook een kerstmuseum en de grootste kerstwinkel die ik ooit heb gezien en het is gewoon een mooi oud stadje :)

 3. Leuk! Düsseldorf is een aanrader. Dit weekend was de grootste kerstmarkt van NL in Dordrecht, ook erg leuk.

 4. Ha, leuke lijst! Ik was vrijdag in Antwerpen bij de kerstmarkt met het Kerstuitje van m’n werk, is ook een gezellige! Met de Kerstdagen zijn Petra en ik bij vriendinnen in Kopenhagen, dan gaan we zeker ook even bij de kerstmarkt daar kijken! Ik laat nog wel even weten hoe die was :)

 5. Ik ben afgelopen weekend voor het eerst van mijn leven naar een Kerstmarkt geweest. Het was in Düsseldorf en ik moet zeggen dat ik het een beetje vond tegenvallen. Ze hadden veel verschillende marktjes maar allemaal verdeeld en niet heel groot (ik dacht aan een prachtig groot versierd plein vol met kraampjes… dat is het dus niet). Waarschijnlijk had ik me beter moeten inlezen, want ik ben echt superspontaan meegegaan maar toch.
  Mijn vriend was afgelopen weekend in Frankfurt en hij zei dat daar wel een echt grote kerstmarkt op één plein te vinden was.
  Hoe dan ook: Ik heb enorm veel lol gehad in Düsseldorf hoor. Met wat Glühwein en de juiste mensen, kom je ook helemaal in de kerstsfeer. Maar als je denkt aan Boedapest, dan kan ik je dat alleen maar aanraden! Zo’n leuke stad!!!

  1. Wat zeg je nou?!!! daar MOET ik volgend jaar naartoe!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *