KOKEN MET STERREN: VEGAN TIRAMISU

Op veler verzoek; een blogpost met het recept voor de a-ma-zing vegan tiramisu. De Groene Meisjes zijn de mensen van www.melkmoetniet.be zeer erkentelijk, want zonder hen hadden we dit recept nooit gehad. Inmiddels zijn al vele collega’s en vrienden voor dit heerlijke dessert/taartje gevallen, dus we delen dit ook graag met jullie!

Het recept in het heel kort:

1. Je bakt eerst een vegan cake.

1

2. Ondertussen blend je een mengsel van soyayoghurt met cashewnoten, bloem, olie, poedersuiker,vanille en amaretto.

2

3. Als de cake klaar (en een beetje afgekoeld is) snijd je hem in plakken en verdeel je het over een vorm waar de tiramisu in gaat passen. Wij gebruiken hiervoor een ronde retro Arcopal vorm. Je giet nu het yoghurtmengsel over de cakeplakken.

3

Dan doe je nog iets met koffie zetten, in de koelkast zetten voor een paar uur, cacao strooien en dan, zomaar opeens, heb je dit goddelijke goedje op je bord liggen:

4

Geloof ons, IEDEREEN vindt dit lekker. Deze vegan tiramisu is de perfecte vervanging van het ‘originele’ recept. Gezonder ook!

Dan komt hier de link naar het recept. Use it wisely.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN TIRAMISU

  1. Kijk uit hoor, want het werkt verslavend ;) (en als je ermee gaat trakteren, serieus, IEDEREEN wil het hebben!)

 1. Hoewel ik niet als vegan leef, vind ik deze tiramisu heeeelemaal geweldig! Ik laat hem 1 dag staan, dan issie nog lekkerder! Zelfs manlief is overtuigd!
  Dus nu al favoriet!
  Neefje komt logeren en we gaan deze zeker maken.

 2. Hallo Groene Meisjes, ik zou graag deze Tiramisu willen proberen, maar snap niet helemaal wat je bedoelt met ‘en dan doe je nog iets met koffie’. Zet je wat espresso en giet je dat dan over de yoghurt heen voor hij in de koelkast gaat? Of is het gewoon de koffie die je bij deze toet serveert?
  Groetjes,
  Pauline

 3. Ik ben wat aan het rondzoeken voor een lekker vegan tiramisurecept en ik kwam deze tegen. Smaakt de yoghurt niet te fel door? Ik wil ‘m zeker eens proberen!

 4. Mijn schoonzus is zeer allergisch voor noten. Kan ik de cashewnoten in het recept gewoon weglaten? Wat is de functie van de cashews?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *