Krijg De Kleren

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat kleren ruilen awesome (want groen, duurzaam en hip) is, dat wisten we natuurlijk al lang. Maar dat het zó awesome zou zijn zoals bij Krijg de Kleren? Nee, dat hadden we niet verwacht. Denk: hippe mensen, fijne deuntjes, een podium voor creatief talent,  lekkere hapjes en toffe kleding om te ruilen. Natuurlijk is thuis kleding ruilen met vrienden erg gezellig, maar nóg leuker is het misschien om met je vrienden naar Krijg de Kleren te komen bij de volgende editie! We bezochten afgelopen zondag de ‘Lentekriebels’ editie en maakten wat foto’s voor je. Dan krijg je alvast een idee van hoe zo’n kledingruilfeestje eruit ziet. Kijk je mee?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voordat de kleding aan de rekken wordt gehangen, wordt alles uitgebreid gekeurd. Is het schoon en heel? Dan kan het opgehangen worden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rosan (organiseert Krijg de Kleren) hangt hier de kleding aan de rekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natuurlijk kom je hier niet alleen maar om glitterjurken te ruilen. Je basics zijn ook meer dan welkom. Wij waren trouwens helemaal aan het begin van het evenement eventjes aanwezig (we kwamen dit keer alleen om foto’s te maken en niet om zelf kleding te ruilen) en daarom zie je op de foto’s dat het nog niet heel erg druk is en dat de rekken ook nog niet vol hangen. Dat wordt later in de middag zeker wel anders!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En niet alleen kleding, maar ook accessoires, riemen en schoenen worden geruild! De regel is dat je minimaal vijf stukken inbrengt. Voor het aantal stukken dat je inbrengt krijg je een kaartje waarop staat hoeveel stukken je mag ruilen. Dat betekent dus: je brengt zes stukken in, je mag zes stukken meenemen! De kledingstukken die niet geruild worden, worden gedoneerd aan ‘Out of the Closet.’ Een entreekaartje voor Krijg de Kleren kost €7,00 in de voorverkoop en €10,00 aan de deur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De dames van I am Nold maken iets moois van je kleding. Mocht je een te gekke rok hebben gezien die toch te lang voor je is, dan korten zij hem voor je in. Deze leuke meisjes geven ook naailessen. Lijkt ons wel iets voor groene meisjes! Lekker duurzaam en hip!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook leuk: de dames van Moose&Goose verkopen hun te gekke vintagestyle jeans-shortjes op dit evenement. Over Moose&Goose lees je binnenkort meer op de Groene Meisjes!

Deze editie van Krijg de Kleren werd georganiseerd in samenwerking met de SSBA-Salon (Stadschouwburg Amsterdam.) Wij weten dat Krijg de Kleren eerder bij Canvas (bovenste etage van het oude Volkskrant gebouw) en bij Roest (Amsterdam Oost) is georganiseerd. Waar en wanneer de volgende editie is weten we nog niet, maar daar komen we snel genoeg achter. Hoe? Door de Facebookpagina van Krijg de Kleren te liken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AT5 maakte een ontzettend tof item over Krijg de Kleren. Klik hier om het item te bekijken!

Denk je dat Krijg de Kleren iets voor jou is? Wie weet komen we jou bij de volgende editie tegen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Krijg De Kleren

  1. Of dat je moet denken: ik ga zoiets zelf organiseren! ;)

   1. Dat zou ik denken, als ik het niet al veel te druk had. Haha, deze kan wel op de plank bij de rest van de toffe plannetjes! ;)

 1. Weten jullie of er ook diversiteit is wat betreft de maten, dus ook wat plussize kleren?
  Ik dacht ook al aan verhuizen ;) of gewoon een dagje amsterdam.

  ps. wat leuk die dames van I’m Nold (leuke naam ook)

  1. Ja hoor, er is voor elk wat wils! Immers, er komen allerlei soorten mensen dingen inbrengen :) Leuk he, die meisjes!

 2. Wat een enorm goed initiatief. Dus je kunt voor 7 Euros met een halve kast vol ‘nieuwe’ kleren thuis komen, want wie heeft er niet een halve kast met nooit-meer-gedagen kleren hangen!

  Maar: Google heeft me in de steek gelaten, dus wat is Nold?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *