La Chica verde en Ibiza

Mijn geliefde stadje Amsterdam ken ik als de binnenkant van mijn broekzak. Ik weet slaapwandelend de weg te vinden naar de winkel voor sojayoghurt, vers fruit en superfoods die de blender passeren voor mijn ontbijt. Tegen lunchtijd is mijn koelkast gevuld met veganspreads, cocoswater en wordt het verse speltbrood aangesneden. Ook voor het avondeten weet ik me meestal wel raad. Maar Groene Meisjes treden ook wel eens buiten hun comfortzone. Ik ging naar het party eiland Ibiza en had als missie om te ondervinden of het eiland Veganfriendly is.

Voordat ik voet aan eiland zette had ik me geïnformeerd bij voorgaande Ibizagangers en had ik de website www.happycow.net geraadpleegd. Op Ibiza zelf heb ik ook nog wat tips gekregen en ben ik uiteindelijk tot een lijstje gekomen met aanbevelingen die je als Groen Meisje op het eiland niet mag missen!

1. Supermercado biologico.

Aangekomen in het Sundown Ibiza hotel, gelegen in de baai van San Antoni, bleek “El supermercado Ecologico“ slecht op 1.9 km afstand te liggen maar na een taxi rit van 7 euro werd ik teleurgesteld met het nieuws dat de supermarkt al enige tijd “fermado” oftewel gesloten is. Hmm daar ging de betrouwbaarheid van Happy cow.

Met een brandend zonnetje in mijn nek liep ik terug naar het hotel en passeerde een Spar supermarket waar ik voor sojamelk en brood met pindakaas en banaan terecht kon, zodat ik voor het vegan ontbijt in ieder geval even voorzien was.

De volgende dag bracht ik een bezoek aan ‘S Horted Vert in St. Jordi, dicht bij het vliegveld; de eerste gecertificeerde ecologische supermarkt waar je terecht kunt voor lokaal seizoens fruit en groenten, speltproducten, superfoods en cosmetica. Ook kan je er elke dag verse ecologisch, vegetarische maaltijden  (ook take away) krijgen. Ben je nou ontzettend geïnteresseerd in een gezond, voedzaam en ecologisch voedingspatroon, dan kun je bij ‘S Horted Vert terecht voor eet- en kookworkshops. Spread the message! Want, niet geheel onbelangrijk, ‘S Horted Vert is voorzien van gratis Wi-Fi.

2. Savia

Zon en party all night long eist zijn tol. Met een bezoekje aan Savia power je je lichaam op met superfoods en cosmetica om je huid goed te verzorgen.

3. Chapatti en Curry

Dicht bij het hotel gelegen vestigt zich “Curry Palace”. Niet bepaald een paleisje op het eerste gezicht, maar gezien de Indiase keuken één  van mijn favorieten is en de kaart een eindeloos rijtje aan gerechten die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten bevat, betrad ik het vegapaleis met een vriendelijke Namasté (Hallo in het Hindi.) Vergeleken alle dure eetgelegenheden op het eiland (die pijnlijke leegtes achterlieten in de portemonnee) smaakte  Curry Palace al aangenaam toen ik de prijzen zag. Voor 3,90 voed je al de kindersmoeltjes en voor de volwassenen heb je voor 12,50 euro een driegangen menu. De maaltijd werd ingewijd door papadums (licht, krokante crackers, gemaakt van linzen) met verschillende sausen en samosa’s. Dit is filodeeg gevuld met een mengsel van aardappelen , erwten en indiase kruiden.  Als hoofdgerecht had ik Da en Chana Massala. Ondanks dat Indiaas eten op een middag met 40 graden niet het meest geniale plan was, was het ontzettend lekker. Curry Palace is zelfs goedgekeurd door mijn beste vriendin, tevens eigenaresse van het beste Indiase restaurant in Nederland. Een echte kenner dus!

4. Paella

Paella en gazpacho zijn typisch Spaanse specialiteiten die je op elke hoek op Ibiza wel tegenkomt. Voor de vegans bestel je met een gerust hart de vegetarische paella met een lekkere sangria erbij! Buon provecho!

5. KM 5

Als je in gezelschap op vakantie gaat kun je niet altijd zelf kiezen waar je uit eten gaat. Voor het geval ik zou belanden in een situatie waar de menukaart mij toe zou laten te verhongeren, had ik mijn noodsituatie-zinnetje al ingestudeerd: “Yo soy vegetariana y tengo allergia para leche y uevo.”(Ik eet Vegan! Oftewel to keep it simple; Ik ben vegetarier en allergisch voor melk en ei) Die had ik echter niet nodig bij KM5. Een superhippe tent waar je terecht kunt voor Shisha, een 20 euro kostende cocktail of een beschuitje met kaviaar in een interieur die al je zintuigen streelt. Het restaurant/ loungecafe/ shishabar houdt rekening met groentjes zoals ik. Tussen de niet zo groene Foie gras (minpunt!) en ossenhaas met aardappel gratin stonden twee vegetarische gerechten waarvan 1 zelfs vegan; Wok Vegetariano. Ik heb mijn vingers erbij afgelikt.

6. Helado!

Groene meisjes houden van groene ijsjes! De hoek van “Carrer dei pais Basc” werd deze vakantie meerdere malen bezocht voor een 100% natuurlijk huisgemaakt sorbet ijsje! Yummm!

7. Hot yoga

Ibiza is niet enkel fiësta. Om tussen alle drukte en feesten tot een momentje van rust en bezinning te komen kun je terecht bij één van de vele yogastudio’s die Ibiza rijk is. Het eiland kent vele rustoorden en van over de hele wereld komen er mensen op yoga-tripjes naar het eiland in de middellandse zee. Als beoefenaar van Ashtanga en Bikram yoga vond ik voor jullie ‘Hot Yoga Ibiza.’

8. Hippie Market

Groene meisjes struinen graag wat markten af. Op de wereldberoemde hippiemarkt kun je terecht voor kleurige decoratieve stoffen, bijouterieen, exotische omslagdoeken en kleding. De markt staat nou niet bepaald bekend om haar vintage artikelen maar wel vind je er handgemaakte spulletjes als sieraden, tassen en moccassins en wordt er veel gebruik gemaakt van locale en natuurlijke materialen. Je verlaat de hippiemarkt niet zonder een Ibiza waardige outfit en je krijgt iedere woensdag de kans hiertoe op het terrein van de vakantieclub Punta Arabi in Es Cana (vlakbij Santa Eulalia) en elke dag aan Playa de’n Bossa. Peace out!

9. La Paloma

Toen ik in de rondte vroeg waar ik op Ibiza lekker zou kunnen eten sprong La Paloma ver boven uit. Midden op het eiland ligt dit huiselijke eettentje waar je in het midden van sinaasappel en citroen bomen en bloemen terecht kunt voor authentieke, verse en biologische hapjes waarbij je proeft dat het met liefde en zorg is gemaakt. De fruit en groente sapjes zijn een goede detox na een avondje stappen.

10. Passion

Saved the best for last; Passion Café. Ik heb sinds mijn terugkomst dagelijks de neiging om een retourtje Ibiza te pakken alleen al voor een ontbijtje, lunch of diner bij de organic juice bar aan de Playa de’n Bossa. Er hangt een hele liefdevolle en rustgevende sfeer bij Passion Café en de zaak hangt vol met quotes waar je blij van wordt en geinspireerd van raakt. Ik moest vijf minuten in alle rust om me heen staren om alles tot me te laten bezinken en toen ik de menukaart zag ging mijn hart wel tien maal harder kloppen. Ik was zojuist in paradijs beland en tot over mijn oren verliefd geworden op deze tent. Je kunt hier terecht voor allerlei soorten sapjes die elk, behalve dat ze tongstrelend zijn, ook nog eens een eigen functie hebben voor het welzijn van je lichaam. Van vegetarische wraps, tot vegan sandwiches, RAW-salades en overheerlijke verantwoorde zoetigheden, het aanbod was eindeloos! Voor mijn carnivore vrienden was er ook het een en ander op de kaart maar de lactose, ei en vlees-vrije hapjes hadden hun harten al veroverd.

Het eiland is Groene Meisjes Proof gekeurd dus: Ibiza, hasta la prossima!

Hierbij nog een kaartje waarop alle hotspots zijn aangegeven:

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

43 gedachten over “La Chica verde en Ibiza

 1. Um, ja hallo ik dien even een aantal opmerkingen te plaatsen:

  1. Nu wil ik ook naar Ibiza. Ik wilde al een beetje doordat vriendinnetjes enthousiast waren en andere mooie foto’s on-line maar NU is het hek helemaal van de Ibiza-dam.

  2. Ik wil een kleding post van Loulou want wat zie je er leuk uit.

  3. Een verdere uitleg over eetpatroon en verzorgingsroutine zou ook leuk zijn want godsklere ben jij even bloedmooi met je eigen.

  4. Wat leuk dat je ook Bikram & Asthanga Yoga doet! Ik vind Bikram het fijnst maar heb nu twee keer een uitstapje gemaakt naar Asthanga en dat vind ik toch ook wel nice!

  Okay, genoeg Fangirling for LouLou. In ieder geval superleuk geschreven artikel met juweeltjes aan info!

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   jouw reactie made my day! heb al de hele dag een lach op mijn gezicht, superbedankt.
   Voordat ik voor de Groene meisjes mocht bloggen ben ik al een keer voorgekomen in de rubriek “Eetdagboek” om maar even een voorbeeldje te geven van wat ik op een dag bijvoorbeeld eet haha ben niet de aller gezondste hoor. Yoga is top he, heel binnenkort een artikeltje hierover. dus blijf bij;)

 2. Heb deze blog ontdekt door Vega Magazine, ontzettend leuk! Ik blijf ‘em volgen.

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Vega Magazine is top he! we zijn blij met jou als volger! liefs

 3. Getverdemme…wat ben jij mooi! En dat op maandagochtend terwijl ik zelf 2 nachten heb doorgehaald en nu kringen heb en wallen waar Amsterdam jaloers op is! Zucht..ik ga mijn leven maar weer eens beteren!

 4. Fantastische post! En superleuke foto’s die het heel aantrekkelijk maken om mijn geplande fietsvakantie in te ruilen voor een weekje chillen op ibiza…….

  Helaas past dat waarschijnlijk net niet in het budget…

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Super bedankt voor het compliment lieve Daphne! Ik had al jaren de droom om naar Ibiza te gaan en heb gewacht tot de portemonnee het enigszins toeliet maar het viel inderdaad vies tegen. echter niet genoeg reden om ervan weerhouden te worden, Me gusta mucho Ibiza! dat worden overuren werken haha

 5. In sorbetijs zit vaak ei, en vegetarische paella wordt vrijwel altijd met kippenbouillon gemaakt. (De meeste Spanjaarden, Italianen, Fransen etc geloven niet zo in vegetarisch, laat staan veganistisch)
  Leuk artikel, maar ik vind het niet groen om naar Ibiza te vliegen en een taxi te nemen naar een bio-winkel. Dan doe je de wereld en het milieu echt een groter plezier als je een keer bij wijze van uitzondering een beetje yoghurt eet.

  Maar goed, geen platform voor discussie dus ik zeg al niks meer!

  1. Beste Emily, wat moet het naar zijn om zo kritisch in het leven te staan. En om alleen te reageren als je iets negatiefs weet op te merken. Kennelijk kan je de blijheid en onze beste bedoelingen om een groener (groenER! lees het goed) leven te leiden niet waarderen. Onze tip: begin een forum waarop je naar hartenlust kan discussiëren over dit soort onderwerpen. Daar vind je misschien meer respons!

   1. Het is helemaal niet naar. Ik sta heel vrolijk en optimistisch in het leven, maar vind het belangrijk om de aarde zo min mogelijk schade te berokkenen. Dat gaat me heel goed af. Ik heb hier zo vaak gereageerd met iets positiefs, dus waar halen jullie het vandaan? Bovendien is opmerken dat H&M niet groen is of vliegen binnen hetzelfde continent niet per se negatief. Het is wel commentaar, ja. Maar daarom is er toch ook een reageermogelijkheid? Of is die er alleen om te zeggen: ohh wat leuk, mooi, knap, lief, geweldig? Want dan moeten jullie dat misschien vermelden.
    Er staat toch ook dat ik het een leuk artikel vind?

    Bovendien, in de reacties op de H&M-outfit van laatst was behoorlijk wat ‘respons’ over het onderwerp duurzaamheid.

    Ik snap niet hoe je een site ‘de groene meisjes’ kunt noemen, maar vervolgens wel gaat bepalen dat jullie ‘groen’ volmaakt is.
    Het is geen zeikreactie, het is gewoon een reactie met een kritische kant.
    Als jullie op elke reactie die ook maar een greintje kritiek bevat zo neerbuigend en honend gaan reageren vraag ik me af of jullie nog wel serieus genomen worden.

    Echt, ik volg jullie site al lang met plezier, maar hoe jullie met reacties omgaan vind ik stuitend.

    1. Emily, wij staan zeker wel open voor opbouwende kritiek/commentaar. Het gaat ons om de manier waarop het commentaar wordt gegeven.
     De mededeling dat er ei in sorbetijs zit en kippenbouillon in paella, daar kunnen wij natuurlijk weinig mee. Elke vlees-eter/vegetariër/vegan maakt zijn eigen keuzes wat hij/zij wel wilt eten en of hij/zij bijv. met het vliegtuig gaat of niet. Dat jij het niet groen vindt om met het vliegtuig te gaan is prima; jouw mening. De opmerking ‘ik zeg al niks meer’ vinden wij nogal kinderachtig. Als hier een concrete tip had gestaan hadden we er wat mee gekund!

     Wij willen met onze blog mensen inspireren om bijv. eens verder te kijken dan het all-inclusive-buffet in Ibiza. Van wit tot donkergroen, iedereen kan met de tips doen wat hij of zij wilt.

     Wij respecteren iedereen’s mening maar wij verwachtten dat onze (groene) keuzes ook worden gerespecteerd.

     (Daarbij komt dat 2 Groene Meisjes half-Italiaans zijn dus de opmerking dat Italianen niet in vegetarisch eten geloven gaat niet op.)

     Groet,
     Merel & Jamie

     1. Waar maken jullie uit op dat ik iets of iemand niet respecteer?

      De opmerking over sorbetijs en paella is bedoeld als een concrete tip: sommige mensen zijn vega(n) en zien nog dingen over het hoofd. Of dat in dit geval zo is, weet ik natuurlijk niet.

      Nergens in mijn reacties ontbreekt het aan respect, dus draai het niet om. Honend doen/iemand belachelijk maken getuigt niet van respect.

      Dat vliegen niet ‘groen’ is is niet mijn mening, maar een voldongen feit dat niemand kan ontkennen.

      Dat Italianen niet in vegetarisch eten geloven is een generalisatie, begrepen jullie dat niet? Hetzelfde als zeggen: Hollanders zijn zuinige mensen. Nee, er zijn altijd uitzonderingen.

      Ik hoop dat jullie kunnen wennen aan het idee dat er zo nu en dan mensen kritische kanttekeningen zullen plaatsen bij jullie berichten, behalve een hoop lof (en nogmaals, ik heb vaak genoeg enthousiast gereageerd op jullie blog).

     2. Hoewel ik niet zeg dat ik het overal met Emily eens ben (heb niet alle reacties gelezen) en ik jullie site ontzettend leuk vind, is het wel waar wat Emily zegt over reacties. Als er een flink kritische noot komt, komt er van jullie kant vaak iets terug als ‘misschien kun je vragen stellen?’ of zoals hier, dat de persoon negatief in het leven staat. Hoe reacties gebracht moeten worden is natuurlijk een discussie op zich, maar het is echt jammer dat kritiek of aanvullingen, die in mijn ogen heel waardevol zijn!!, nooit opgepakt worden.
      ‘Daar kunnen wij niks mee’ – natuurlijk wel! Ik zie de opmerking over bouillon als een speurtocht, aanleiding voor een nieuw artikel: hoeveel bouillonblokjes zijn echt vegan, bijvoorbeeld? Klinkt toch leuk :D Dat meen ik oprecht!

      Net als Emily zou ik het leuk vinden dat er wat meer voor open gestaan wordt, want het lijkt zo een beetje of te uitgebreide kritiek verboden is.

 6. Hoi Emily,

  Ik wil graag even reageren. Natuurlijk is het niet groen om naar ibiza te vliegen. Het groenst zou zijn om in Nederland te gaan kamperen op de Drentse heide of te gaan liften (hallo realitycheck?) naar Ibiza als je het zo nodig wilt. Maar als je dan toch op alle slakken zout gaat leggen kun je ook beter je computer uit het raam gooien, want dat is ook niet bepaald ecologisch verantwoord.

  1. Helemaal mee eens, maar ik claim ook niet ‘groen’ te zijn.

  2. Ik vraag me eigenlijk af of een gemiddelde computer of laptop niet zuiniger is dan dozijnen schriften, papier, pennen en potloden?
   Vanuit gegaan dat je niet print (waarom zou je, als je het digitaal hebt?) en zuinig om gaat met je computer of laptop (en dus niet elke twee jaar een nieuwe aanschaft).

   Het hangt waarschijnlijk heel erg van de gebruiker af, hoe vaak het apparaat aan staat en dus energie verbruikt, maar de machines om de bomen te kappen en naar papier over te zetten vergen ook behoorlijk wat energie…

 7. En toch heeft Emily wel een punt. Vliegen is heel erg slecht voor het milieu. Ik vind dat je toch ook kritisch mag zijn.

 8. Hey! Leuke post, bedankt voor de leuke info!
  Jammer dat er altijd wel iemand tussen zit die belerend met het vingertje moet wijzen. Overigens is het ook niet erg ”aardig” om alle Italianen, Spanjaarden Fransen op een hoopje te gooien. Wie zoekt vindt, er is altijd wel iets leuks te vinden, maar als je vooral op zoek gaat naar de negatieve aspecten, ja, die zal je dan zeker vinden.
  Ga vooral door met jullie leuke blog! Bedankt voor de moeite en het plezier dat er in gestoken wordt!

  Groetjes!!

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Lieve Mariana,
   super bedankt voor de lieve reactie, en btw als half Italiaanse geloof ik absoluut in de Vega life style ;)
   heel veel liefs

 9. Ik vind LouLou zo leuk en helemaal geweldig dat ze nu onderdeel van jullie site uitmaakt. Mooie foto’s en zeker handig artikel aangezien Ibiza hoog op mijn wil-ik-heel-graag-heen-lijstje staat! =)

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Dankewel Sophie, een special shout out naar jou die mij met de groene meisjes in contact heeft gebracht. Haal ook veel inspiratie en kracht uit jouw blog, je bent super!

 10. Volgens mij is LouLou niet speciaal voor dit artikel naar Ibiza gevlogen! Maar dan nog…Ik durf mezelf niet groen te noemen: wij gebruiken de auto graag en ik rook (ook niet erg milieuvriendelijk), maar ik eet vegetarisch en herbruik me suf (kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een nieuw meubel- of kledingstuk heb gekocht). Nobody is perfect, maar alle beetjes helpen!

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Totally agree! en over die 2 nachten doorhalen, i joined the club! lekker een rustdagje met power foods doet wonderen!

 11. Na alle ‘oh’s’ en ‘ah’s’ vind ik dat er niks mis is met de kritische noot van Emily.
  De reactie, daarentegen is onnodig zuur naar mijn smaak.

 12. Super leuk artikel met leuke tips :). Heb het met plezier gelezen! Keep up the good work girls!

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Andere inspireren, entertainen en informeren, daar doen we het voor! bedankt voor de lieve reactie

 13. Hoi, ik wilde dan ook even een reactie achter laten. Ofwel Emily het misschien niet biezonder diplomatisch uitdrukt, so heeft ze, in mijn ogen, wel een paar belangrijke punten genoemt. Ik verbaas me inderdaad ook over de toon van jullie reactie lieve groene meisjes. een beetje meer soevereiniteit kan zeker geen kwaad…
  verder vond ik het gewoon een goede manier van artikel, want we vega(n)s profiteeren allemaal van dat soort reisberichten, of we nou naar ibiza of ergens anders heen reizen. Ofwel ik dat soort reisberichten over destinations die ook anders dan met het vliegtuig bereikbaar zijn nog liever les :-)

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Traveling is the only thing that costs you money, but makes you richer. Dankzij reizen worden win wijzer, rijker en kunnen wij bijvoorbeeld heel veel vegan recepten van all over de world met elkaar delen :)

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   dankjewel, ik had Ibiza ook onderschat, stond in mijn beleving bekend om de feesten maar heb er zo veel meer uitgehaald

 14. Loulou Groene Meisjes schreef:

  Lieve Lezers,

  Superbedankt voor jullie reacties, jullie hebben geen idee wat het met mij doet dat mijn artikel wat ik met alle liefde en plezier geschreven heb ook daadwerkelijk gelezen wordt en reacties opwekt. Dat is tevens toch ook mijn bedoeling, mensen wakker schudden en zich bewust maken van hoe het eventueel “beter” zou kunnen.

  In mijn ideale wereld was ik geboren als Pocahontas in het wild. Op het jaaggedeelte na dan, maar wel zelfvoorzienend kwa eten, drinken, behuizing enz. Waar je buurjongen aanklopt of je mag komen spelen en je niet één van de 20 meisjes bent die een ping of facebookberichtje van hem ontvangt. Alles gewoon puur natuur.

  “Helaas” ben ik in een andere wereld geboren en ben ik opgegroeid met een bepaalde luxe waarzonder ik me het leven niet kan voorstellen. We zijn bijvoorbeeld op vele vlakken afhankelijk van milieu onvriendelijke middelen. Om even een voorbeeldje te geven, we zijn verplicht om te studeren, waarbij we computers nodig hebben en we zijn vaak genoodzaakt de milieu onvriendelijke bus te pakken naar school of werk. Het is onmogelijk volledig groen te leven.

  Tegelijkertijd heeft de technologie ons zoveel gebracht. Dankzij internet en social media kon ik mijn visie en missie over het “groener leven” delen met anderen en bleek dat anderen zich graag lieten inspireren en wilden leren. Ik dring niemand wat op of beweer ook niet dat ik het perfecte bestaan lijdt. Ik ben een groen meisje, geen perfect meisje. Ik doe iets waar ik iets KAN doen. Alles in mijn macht maar het is zonde als je alleen maar mooie bedoelingen hebt voor jezelf, de dieren en de wereld maar hierdoor verbitterd raakt.

  Als 1 van de miljarden bewonders op aarde voel ik me soms machteloos en alleen maar 1 persoon maakt heus verschil! Door alleen al geen vlees te eten spaar ik in een mensen leven gemiddeld al 4 koeien, 3 schapen, 34 varkensm 623 kippen en 290 kg aan vis. Je kunt nog beter in een Hummer rijden dan vlees eten kwa co2 uitstoot wat de vleesindustrie eist en die 5 minuten die je langer in de douche staat is niks vergeleken bij het water wat gebruikt wordt voor de productie van vlees.

  Niemand heeft mij verplicht om anderen te vertellen hoe het moet. Ik laat graag zien hoe ik zelf een steentje bij probeer te dragen en het is aan jullie om je erdoor te laten inspireren. Of niet.

  Heel veel liefs,

  Loulou

  1. leuk artikel, mooie reactie. maar wat jammer groene meisjes, die idioot zure toon als iemand een minder juigende opmerking maakt.

 15. Wauw!! Leuk artikel en wat ben jij een mooie meid zeg! Dat moest even gezegd worden. Ooit wil ik ook naar Ibiza, het lijkt mij super leuk en erg interessant om te zien wat je daar aan gezonde dingen hebt gegeten :)

 16. Sinds een half jaar lees ik met veel plezier jullie blog. En Facebookpagina. En Twitteraccount. Het is onderdeel geworden van m’n dagelijkse routine. Via jullie Twitter kwam ik er dan ook achter dat er ‘negativiteit’ gaande was. Er werd meteen op afgegeven. Ik lees Emily’s reactie echter als goedbedoelde tip. Ik wist zelf bijvoorbeeld niet dat vegetarische paella gemaakt wordt van kippenbouillon. Of dat er ei in ijs zit. Het is een tip die ons kan helpen óók in het buitenland de beste keuzes te maken. Misschien komt de laatste zin digitaal wat ongelukkig over. Maar ik vind het jammer dat er dan meteen zo fel en aanvallend wordt gereageerd. En dat Twitter hiervoor als uitlaatklep wordt gebruikt. Het zou jullie juist nog meer sieren als overal diezelfde positieve blik op de wereld in zit. Van blogpost tot reactie. En van Facebookberichtje tot Tweet. En als je dan toch met een partypooper (wat niet het geval is bij Emily) te maken krijgt, laat die dan lekker links liggen. Wij zijn hier allemaal om elkaar te inspireren, zoals Loulou hierboven ook zo mooi heeft opgeschreven. Laten we onze energie daarin steken. En kritische noten maken jullie blog alleen maar nog beter. Zo.

 17. Laura-zofia aka Kralia schreef:

  Leuk dit kralie!!!! heb het met veel plezier gelezen!! ik zeg nu naar Ibiza met onze billies!!!! En natuurlijk heb ik je zin “Yo soy vegetariana y tengo allergia para leche y uevo.” a 15 keer hardop opgezegd op mijn beste slissende Espanol!! hahaha no peudo no puedo!! oke te queiro los artikkelos chica verde mucho y te queiro la chica bonita Loulita modelita ! xoxo ur Laura Zofita

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Gracias mi amor!! ik vind dat we toch echt nog een keer samen moeten gaan (L) xxx love you

 18. Leuk om te lezen dit! Ik wil stiekem heel graag een keer naar Ibiza, lijkt me ontzettend leuk. Maar eerst maar eens even sparen. En inderdaad, volledig groen leven is vrijwel onmogelijk in de huidige maatschappij, ik vind dat je ook best wel eens van de niet-groene dingen in het leven mag genieten zonder schuldgevoel :)

 19. Nog een verrassend weetje: wisten jullie dat croissantjes en andere lekkere bakkerij-dingetjes doorgaans gemaakt worden met manteca (varkensvet)? :-)

 20. Ik hoop van harte dat jullie Aan Happycow.net hebben doorgegeven dat de eerste genoemde ecomarkt gesloten is. Happycow.net is net zo betrouwbaar als de gebruikers hem maken. Het staat en valt dus met onze bijdragen.
  Liefs, een Happy Cow ambassador van Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *