Lavinia Good Food

laviniagoodfoodhoofdfoto

Kennen jullie Lavinia Good Food in de Kerkstraat in Amsterdam al? De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat wij hier nog nooit waren geweest, ondanks de vele goede verhalen die we over deze hotspot hebben gehoord. Daar is vorige week verandering in gekomen. Niet dat we nu in de Kerkstraat zijn geweest, maar wél in het nieuwste filiaal van Lavinia: in het FOAM (fotomuseum Amsterdam) café! Sinds 1 januari is Lavinia in dit museumcafé geopend en wow, wat is dit een toffe ontwikkeling voor Foam zeg! Naar het fotomuseum gingen we altijd al graag, maar nu we weten dat er zoveel lekkere vegan dingen te eten zijn hebben we nóg meer redenen om regelmatig een bezoekje te brengen. We geven je vandaag een indruk van de lekkere dingen die Lavinia Good Food zoal serveert en geloof ons, je gaat versteld staan van wat voor mooie creaties ze weten te maken met alleen maar ‘healthy goodies!’

Vorige week vrijdag werd er een bloggersontbijt georganiseerd in het Foam Café, om Lavinia onder de aandacht te brengen bij een club van zo’n 20 foodies. Wat er dan gebeurt? Er worden vooral héél veel foto’s gemaakt. En natuurlijk wordt er heel veel gegeten en gekletst. Wij houden van dit soort events – dat snap je. Voordat we aan het ontbijt gingen beginnen, kregen we een privé rondleiding door het museum. Dat was nog voordat het museum open ging, dus het was lekker rustig en we hadden alle ruimte om rond te wandelen. Als je nog nooit bij FOAM bent geweest: zet het hoog op je to-do lijstje, want dit museum in Amsterdam mag je echt niet missen!

laviniagoodfood3

Voordat we je laten zien wat voor lekkers we zoal aten, zullen we je eerst wat meer vertellen over waar Lavinia voor staat. Lavinia is the place to be voor mensen die van gezonde voeding houden. Je kunt er terecht voor ontbijt, food to go en uitgebreide lunches. Er wordt gekookt met verse, pure producten, er worden geen toevoegingen gedaan die niet nodig zijn (zoals suiker en E-nummers) en er wordt grotendeels vegetarisch (en veganistisch) gekookt.  Er bleek voor ons dan ook genoeg te kiezen te zijn – wat natuurlijk super fijn was! In veel van de gerechten staan fruit en groenten centraal en hier wordt dan ook creatief mee omgegaan.

laviniagoodfood5

Zo aten we papaya’s die waren gevuld met kokosyoghurt, homemade granola en ander vers fruit.

laviniagoodfood4

Overheerlijke chiapuddinkjes op basis van kokosmelk.

laviniagoodfood1

Balletjes van noten en gedroogd fruit.

laviniagoodfood12

 

En een plaattaartje met rabarber, kokos en munt. (heel bijzonder en lekker – ik ga dit zelf eens maken!)

leukedingen1

Links op mijn bord zie je nog een bonbon die was gemaakt van chiazaad. Knap om hier zoiets stevigs van te maken!

laviniagoodfood9

We dronken er een huisgemaakte ginger ale bij – die ook heerlijk was.

laviniagoodfood6

Links op de foto zie je kwarteleitjes – niet vegan dus, maar wel een keuze voor de vegetariërs.

laviniagoodfood2

En deze cake werd niet bij het ontbijt geserveerd, maar stond klaar voor de gasten van het café. Ik weet niet of deze vegan was, maar ik weet wel dat je bij Lavinia regelmatig terecht kunt voor vegan taartjes. Het ziet er in ieder geval geweldig uit.

laviniagoodfood7

De tafel stond vol met prachtige lentebloemen, waar we helemaal vrolijk van werden. Zo lekker lente-achtig!

Het ontbijt in het Foam Café heeft voor drie dingen gezorgd:
1) we willen gauw naar Lavinia Good Food in de Kerkstraat, om hier te gaan lunchen.
2) we komen gauw terug in het Foam Café – misschien wel op een donderdagavond, wanneer er geborreld kan worden bij Lavinia. Hoe leuk is het dat je de combinatie museum+lekker vegan eten kunt maken?!
en 3) we hebben zin en inspiratie gekregen om zelf ook met lekker zomerse gerechten aan de slag te gaan!

Lavinia Good Food
Kerkstraat 176
1017 GT Amsterdam

Openingstijden Kerkstraat: 
ma t/m vrij 08:30 – 16:00
za & zo 09:30 – 16:00

Lavinia Foam Café 
Keizersgracht 609, Amsterdam

Openingstijden Foam Café
7 dagen per week van 10:00 – 18:00
en op donderdag- en vrijdagavond tot 21:00

Wie van jullie is er wel eens bij één van de restaurantjes van Lavinia Good Food geweest? En wie van jullie kan er – net als wij – niet wachten om te gaan? 

Ps voor meer foto’s en een tof verhaal over het event, zie het leuke artikel van Lisa Goes Vegan.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Lavinia Good Food

 1. Nope, kende ik nog niet. Wat ziet het er allemaal prachtig uit! Best originele recepten ook, volgens mij. Die balletjes van noten en gedroogd fruit lijken me het lekkerst.

 2. Ik lees ook zoveel goede verhalen over Lavinia maar ben er nog nooit geweest. Wat ziethet eten op de foto’s er geweldig uit! Ik ga er zeker snel heen in het FOAM!

 3. Lavinia heb ik leren kennen op de Veggie Fair waar ze me een wagentje stonden. Geweldige vegan paddestoelen pizza hadden ze daar! Ik ga gauw eens langs bij de Kerkstaat

 4. Omg. Hungry now. Heel tof inderdaad dat dit nu bij FOAM in zit. Binnenkort maar eens even een kijkje nemen.

 5. Oh wat krijg ik hier lekkere trek van! Gelukkig staat er al een chiapudding klaar in de koelkast voor morgen ochtend :D

 6. Ondanks de ruime veggie en vegan keuze, zou ik Lavinia niet aanraden. Ik ben er een paar keer geweest, en was steeds wat teleurgesteld. De porties zijn namelijk mini – na de lunchsalade was ik nog bijna even hongerig als ervoor. De meisjes die er werken zijn erg onvriendelijk. Volgens sommigen zelfs arrogant. Jammer, want Lavinia is wel mooi ingericht!

  1. Dat is wel jammer! Hoe vond je de prijs/kwaliteit verhouding?

   Ik zit even te kijken of ik het budget heb om dit te proberen. Hoop dan wel dat de bediening een goede dag heeft ;)

   1. Haha, sja, het is zeker niet goedkoop. Maar de kwaliteit zit wel goed! Ik was vooral teleurgesteld over de porties. Voor een koffie en stukje cake vind ik het dan weer wel een prima plek.

    Brn je ondertussen al eens gegaan? Benieuwd wat jij ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *