Lease a Jeans (by Mud Jeans)

Ken je het label Mud Jeans al? Het is een Nederlands modelabel met prachtige kleding én idealen. Er wordt gewerkt met duurzame producten op basis van biologische grondstoffen. De kleding wordt fairtrade en onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd. Kijk, dit horen de Groene Meisjes graag! Maar dan gaat Mud Jeans nog een stapje verder, namelijk met het project ‘Lease a Jeans.’ De naam zegt het al een beetje, je kan al raden waar dit over gaat. Je least een jeans en je geeft hem daarna terug. En het allermooiste is: als jij de jeans terug hebt gebracht, maakt Mud Jeans er een nieuwe broek van! Lees verder om te ontdekken hoe Lease a Jeans werkt.

Stap 1: Je kiest een jeans uit die bij jou past. De jeans is er in een dames-  en herenmodel. Alle jeans zijn gemaakt van organisch en gerecycled katoen en de broeken zijn 100 % duurzaam geproduceerd.

Stap 2: Je kiest een kleur en jeansmaat.

Stap 3: Je betaalt eenmalig €20,00. Dit kan je zien als ‘startkosten.’

Stap 4: Je ontvangt een orderbevestiging voor de jeans van jouw keuze, en je betaalt vanaf dat moment €5,00 per maand.

Stap 5: Na 12 maanden mag je een keuze maken uit de volgende opties:
– Je stuurt de jeans retour naar Mud Jeans.
– Je ruilt de broek om voor een nieuwe jeans. Je betaalt eenmalig €7,50 switchkosten en gaat vanaf dat moment weer €5,00 per maand betalen voor je nieuwe jeans.
– Je blijft de jeans dragen. In dit geval betaal je 4 termijnen €5,00 extra en daarna mag je de jeans dragen zo lang als je wilt. Als je daarna de jeans toch weer in wilt ruilen, ontvang je de €20 die je aan extra termijnen hebt betaald als korting op je nieuwe Mud Jeans.

Wat zijn de voordelen van het leasen van een jeans?

Je bent niet in één keer een hoog bedrag kwijt. Je hebt gedurende het jaar recht op een gratis repartatieservice, mocht dat nodig zijn. Je bepaalt zelf wanneer je toe bent aan een nieuwe jeans, én: je werkt mee aan een supertof en duurzaam project om kleding groener te maken! Nog niet helemaal overtuigd? Kijk voor meer informatie op de website van Mud Jeans.

Wat vind jij van het idee van Lease a Jeans? Zou het iets voor jou kunnen zijn? 

Bron foto’s.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Lease a Jeans (by Mud Jeans)

  1. Ik vond het een geweldig idee, maar helaas zat er geen leasejeans bij in een model dat mij goed staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *