Lentedagboek #1

Ik had zin om weer eens een ouderwetse dagboekpost te schrijven. Dat is misschien wel een jaar geleden. Op de één of andere manier vind ik het in de lente en zomer veel leuker (en makkelijker) om foto’s te maken en leuke content te verzamelen. Misschien komt ook het doordat ik nu alweer merk dat ik veel meer leuke dingen meemaak, nu de zon zich vaker laat zien. Ik neem je mee in mijn afgelopen vrijdag tot en met zondag. Drie fijne en volle dagen! (precies waar ik na flinke onderprikkeling weer eens behoefte aan had)

Op vrijdag had ik een afspraak met mijn coach Violet. Normaal gesproken doen we dat online, maar na al die keren via een scherm dachten we: laten we elkaar nu weer eens in real life zien! We besloten om een wandeling door het Vliegerbos in Amsterdam Noord – waar zij woont – te maken en wow, dat was een goede keuze. Wat is het daar mooi! Ik had geen idee.

Na mijn afspraak streek ik bij vriendin Merlin in de tuin neer. Zij en haar vriend wonen ook in Noord, dus het was letterlijk een kwartiertje fietsen naar de lekkerste chailatte in tijden. Met uitzicht op allemaal mooie planten in bloei. Wat zijn balkons en tuinen toch een blessing in dit jaargetijde he? Zéker nu we niet op het terras kunnen zitten. Ik vind dit stiekem veel leuker en gezelliger ook.

(deze foto gewoon nog een keer omdat ik hem zo leuk vind :)) 

Merlin boekte een tijdslot voor ons bij haar favoriete kringloopwinkel: de Locatie aan de Distelweg. Ik vond er onder andere deze fijne stippenmok voor 1 euro. Ik weet dat ik natuurlijk al meer dan genoeg koffiemokken heb, maar goed, kijk zelf maar hoe cute hij is. Dat laat je niet staan.

Onderweg naar de kringloop kwamen we deze leuke winkel nog tegen: Waargenoegen. Een schattige buurtwinkel met allemaal streekproducten. Ook als je niks nodig hebt, ga je hier niet met lege handen weg.

Merlin nam me mee naar één van haar favoriete plekken in Noord: de Verbroerderij. Een ontzettend tof buurtproject met horeca, een moestuin en: varkens.

Kan gewoon, middenin Amsterdam. We zaten hier heerlijk op een bankje een beetje over het IJ uit te kijken, met onze limonades en quiche. Het is zo fijn om af en toe eens wat qualitytime te hebben, in real life, zonder scherm er tussen. <3

We namen ook nog een kijkje bij Vendejo, de hipstersupermarkt die een tijdje geleden geopend is bij Hotel de Goudfazant. Dit is normaal gesproken een heel tof (en sjiek) restaurant. Wat een slim gebruik van de ruimte!

Natuurlijk ging ik ook naar huis met een paar millennialproducten: sriracha mayonaise, veel te dure havermelk die niet blijkt te schuimen maar wel lekker smaakt én een heerlijke mandarijnen-kardemom limonade voor thuis.

Onderweg naar huis stopte ik bij het prachtige werk van Sioejeng Tsao, bij de Tolhuistuin. Sioejeng mocht een lange muur ontwerpen en het resultaat is zó kleurrijk en zó liefdevol. Ga zeker even met het pontje over om dit met eigen ogen te bewonderen!

Thuis gekomen zaten Beppie en Poppie als een soort welkomstcomité op me te wachten. Het komt ook niet meer héél vaak voor dat ik een hele dag weg ben, natuurlijk.

Zaterdag moest ik naar de lenzenspecialist en werd ik bloedchagrijnig van het feit dat ik een hele ochtend binnen zat, terwijl buiten de zon scheen. Gelukkig maakte (decaf, momenteel) koffie in mijn nieuwe mok die ik van Dille&Kamille kreeg veel goed. De rechterfoto is trouwens van zaterdagavond, toen hielden Marne en ik een leesavondje. Dan branden we kaarsen en wierook, zetten we een pot thee en kruipen we in stilte naast elkaar op de bank met ieder een eigen boek. Zo fijn! (het komt niet vaak voor dat Marne en ik níet praten, daarom moeten we dat soms echt even plannen ;))

Wat er óók gebeurde op zaterdag: we pakten aan het einde van de middag de trein naar Hilversum om langs te gaan bij Van Die Vegans. Als je van lekker eten houdt – of je nou vegan bent of niet – en je woont in Hilversum of omgeving: ga hier zéker eens (op een vrijdag, zaterdag of zondag) naartoe. De eigenaren, Tobias en Nienke, zijn vrolijke schatten en het eten is er heerlijk. We stelden een vegan borrelplank en een bordje met zoete gebakjes samen en wow, we hebben lang niet zó’n goede picknick gehad!

Op zondagochtend fietste ik weer eens met een tas vol boodschappen richting Aline’s fotostudio. Dat was lang geleden! (ik denk in december, toen we de laatste recepten voor mijn kookboek maakten, voor het laatst) Ik mocht aan de slag met een recept voor een toffe campagne waar jullie heel snel het resultaat van zullen zien. Een paar uurtjes koken en shooten later waren wij in ieder geval héél tevreden!

We sloten ons weekend af met een online literair event (Frontaal uit Rotterdam) en met hapjes en drankjes op het balkon en in de tuin. Op de rechterfoto zie je een typisch Coronabeeld: vrienden scheren elkaars haar, in de tuin, met een biertje erbij. Kan gewoon. ’s Avonds aten we vegaburgers en herhaalden we meermaals dat het ‘wel Koningsdag leek, zo met de zon erbij!’ Het was echt een HEERLIJK weekend.

Na toch wel de flinke lockdowndips van de afgelopen tijd, en mijn gezondheid die me af en toe flink in de steek liet, kon ik dit weekend echt heel erg gebruiken. Het voelt echt alsof ik er weer even tegenaan kan. Ik kijk uit naar een lente en zomer met meer spontaniteit, gezelligheid en veeeeeel zon!

Maak er een mooie week van! Oh en laat het me vooral weten als je het leuk vindt als ik vaker een lentedagboek maak! Misschien is het wel iets wat ik om de week kan doen. Ik hoor het van je in de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Lentedagboek #1

 1. Super leuk, Merel! Ik kijk uit naar je volgende dagboekjes :) fijne week!

 2. Wat een heerlijk weekend . En gezellig . Leuk om te lezen en leuke tips . Met het pontje naar noord is al een beetje vakantie .
  Zelf kan ik nog de klompenpaden aanraden om lekker te wandelen en bij Hilversum bij de Tuinman voor heerlijke vegan maaltijden

  1. Oh ja! De Tuinman! Die staat al een tijdje op m’n lijstje. Dank voor de reminder!

 3. Leuk om te zien ! Hoe was de sriracha mayo? (ps: er is een typo in de titel…)

  1. Dank voor het doorgeven! Meteen aangepast. En de mayo is heel lekker! lekker pittig!

 4. Ik trek prikkels en een volle planning zelf (nog) niet zo goed, ik weet niet of dat zo blijft of dat ik weer moet wennen. Maar ik geniet dubbel van zo’n gezellig dagboekje, dank!

 5. Heerlijk weertje had je te pakken zie ik. Ik geniet er ook enorm van om even rustig bij te komen op een terrasje. Mijn dagboek heb ik dan ook altijd bij me. Ik heb een moeilijke periode achter de rug na het scheiden van mijn man, dus het deed me goed om dit artikel zo te lezen.

  Groetjes,
  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *