Leuke Dingen #17

IMG_2605

Vrijdagmiddag, Leuke Dingen tijd! Het leek ons wel leuk om het weekend te beginnen met een goede dosis duurzaam nieuws, groene events en nieuwe producten en boeken, dus voorlopig plannen we Leuke Dingen op vrijdagmiddag. Let’s go!

Power to the pieper

Allereerst deze video. Wat hebben wij gelachen toen we hem keken… zóveel herkenning. Power To The Pieper is een initiatief dat laat zien dat de moderne mensheid misschien een beetje is doorgeslagen op het gebied van gezondheidhypes en superfoods. Wat is er mis met een doodnormale, ouderwetsche aardappel? Echt een briljant filmpje dat je eventjes moet bekijken!

Juicen

5-tips-for-frugal-juicing

bron foto

Dat wij al jaren helemaal into de verse sapjes zijn – die wij maken met onze slowjuicer – dat weten jullie natuurlijk al lang. Toch hebben wij soms ook wel even wat inspiratie nodig, want op een gegeven moment heb je alle combinaties wel eens gehad. Dit artikel van Bring-Joy – met prachtige foto’s – gaf ons weer wat ideetjes en misschien heb jij er ook iets aan!

Opening Vitaminstore Eindhoven

img_57741-610x300

bron foto

Hoera! Vanaf zaterdag 21 februari is Eindhoven een groene hotspot rijker. Op die dag wordt namelijk de Vitaminstore geopend en het leuke is: er zit een Vitaminboost bij in. Nooit van gehoord? Vitaminboost is de juicebar van de Vitaminstore, waar je allerlei lekkere en gezonde sapjes kunt bestellen. Het adres van de nieuwe Vitaminstore is Nieuwe Emmasingel nummer 115.

Kliekipedia

940x400_SIRE-homepage

Hoe tof is deze campagne van SIRE? Kliekiepedia – wat doe jij met kliekjes? Feit is dat wij met z’n allen véél te veel eten weggooien op jaarbasis en dat is natuurlijk doodzonde. Het is niet alleen heel erg zonde, het is ook nog eens behoorlijk beschamend – als je bedenkt dat er zoveel mensen zijn (ook in Nederland!) die gewoon voeding tekort komen.

Op Kliekipedia.nl vind je alle info die je nodig hebt, om iets nuttigs met de kliekjes in je koelkast te doen. Recepten, ervaringen van anderen, bewaartips en ga zo maar door. Wij vinden dit echt een te gekke campagne en we hopen dat het heel veel mensen op goede ideeën gaat brengen.

SRPRS.me

1004561_793594360684116_560070676753277528_n

Wil je op vakantie, maar heb je geen idee waar naartoe? Of heb je totaal geen zin in de stress en voorbereidingen vooraf? Dan is SRPRS.me (surprise me dus) misschien iets voor jou. Hoe werkt het? Je boekt ‘blind’ een reisje met een bepaald thema. Bijvoorbeeld: city, adventure of broke. Je beslist uiteraard zelf wel budget je voor de reis en de verblijfplaats wilt uitgeven. Wanneer je geboekt hebt, krijg je een kaart met een code en deze mag je pas op de dag van je vertrek (deze dag kies je wel zelf) op het vliegveld openen. Op de kaart staat een krascode en deze voer je in in een app en na enkele momenten verschijnt dan de plek waar jij naartoe gaat. HOE exciting is dat?! Sta je dan op Schiphol… wow, ons lijkt het echt te gek! SPRS.me zoekt ook bestemmingen die niet zo voor de hand liggen, zodat je niet zo snel op de standaardplekken terecht gaat komen. Je moet natuurlijk wel een beetje een avonturier zijn en je controledrang een beetje los kunnen laten, maar als je dit kunt, kun je volgens ons een te gekke vakantie hebben. Ons lijkt het in ieder geval wel iets!

Collega-blogger Marte, van de Moderne Hippies, schreef dit artikel over haar reiservaring met SRPRS.me. Zij ging naar Belgrado! Hoe cool!

Good Food en Tara Stiles

IMG_2606

Momenteel vinden wij het weer heel leuk om boeken over gezonde voeding te lezen. Het inspireert ons om weer een kritisch naar ons eetpatroon te kijken. Herken je dat? Wat dan erg goed uitkomt, is dat er momenteel nogal wat leuke boeken over dit onderwerp verschijnen. Zo kregen we deze week deze twee mooie boeken binnen en we zijn al druk aan het lezen. Zouden jullie een review over deze boeken willen lezen? Laat het ons weten bij de comments!

Reminder winactie Opgeruimd!

IMG_2499-1024x683

Deze week is echt een feestweek bij de Groene Meisjes, want we hebben heel veel mooie prijzen weg te geven. Omdat we niet alles op één berg willen gooien, verspreiden we het een beetje over de komende dagen. Er komt dus nog meer aan… exciting! Heb je deze actie al gecheckt? We verloten een aantal exemplaren van het boek ‘Opgeruimd!’ Een boek dat je echt enorm kan inspireren als je, net als wij, bezig bent met het opruimen en decluteren van je huis en garderobe. Check dit artikel voor een review en de actie!

Dat was het weer, groene leukerds! Hebben jullie iets aan de tips gehad? We horen het graag van je. Wij wensen jullie allemaal een heel fijne vrijdagavond – en alvast een heel goed weekend. We zien jullie morgen weer op De Groene Meisjes! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Leuke Dingen #17

 1. BRUL @ “De aardappel is niet geschikt voor in je geitenkwark” aan het einde van dat pieper-filmje! :-D

 2. Wat een ontzettend leuk artikel weer! Wordt altijd blij van jullie stukjes en video’s

 3. Wat een leuke dingen weer :) vooral dat surprise me lijkt me super om een keer te doen!

 4. Wat een lieve vermelding ladies. Collega-blogger, love it. Haha.
  En die Power to the Pieper: WAT HYSTERISCH HILARISCH! Guilty as charged. Whoops.

  Liefs uit Thailand!

 5. Weer een heerlijk artikel en de power to the pieper filmpje? Hilarisch! Tja, we weten het..overal waar te voor staat ;-)Volgt er nog een review van de boeken? Dames, geniet lekker van het weekend.

  1. Er komen zeker reviews over de boeken! sterker nog, er zit zelfs nog een winactie aan te komen ;)

 6. Haha dat Power to the Pieper filmpje is heel leuk! Good Food heb ik thuis liggen, erg leuk boek. Ik ben ook heel benieuwd naar dat boek van Tara Stiles, leuk als jullie de boeken gaan reviewen!

 7. Hai Meiden,

  Aangezien ik nogal een poets trauma van mijn erg ijverige moeder heb, wil ik het toch eens van een andere kant bekijken misschien maakt dit boek het nog leuk, dus Please pick me!!!

  Groetjes Yvon

 8. Owh wat weer een boel leuks!! Tenks for sharing!!
  Kliekipedia, super campagne!!!

 9. Een review over Good Food, heel graag! Ben heel benieuwd naar dat boek, benieuwd wat jullie er van vinden: een aanrader, of weinig toevoeging?

  1. Ik vind het een leuk boek, maar ik lees weinig nieuws.. Het is wel een inspirerend boek dat lekker wegleest en er staan mooie foto’s in. Maar heel veel meer dan dat vind ik het ook eigenlijk niet… snap je me dan? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *