Leuke Dingen #21

leuke dingen de groene meisjes

YES! Vrijdagmiddag. Heb je zin in het weekend? Zullen we aftrappen met een goede dosis Leuke Dingen? We laten je de nieuwste groene producten zien en vertellen je over toffe duurzame (food-)events. Veel leesplezier!

Weggeefmarkt

Hoe leuk is dit? Op zaterdag 21 maart wordt er bij (en door) StayOkay Amsterdam Zeeburg een Weggeefmarkt georganiseerd. De slogan is: ‘Kom langs, geef weg en zoek uit!’ En dat alles helemaal gratis. Wat kun je verwachten? Een heleboel leuke spullen, een modeshow, kledingadvies en live muziek. Wij denken dat het heel erg tof wordt! Check het Facebookevent van de Weggeefmarkt voor alle details.

Trouwens, de StayOkay waar deze markt wordt gehouden staat in de Indische Buurt. Ook wel: de leukste buurt van Amsterdam. (er schijnen twee groene meisjes te wonen) Als je hier toch bent, breng dan zeker een bezoekje aan StudioK, Hartje Oost en La Fucina! Alle drie de adressen vind je in onze Hotspotindex.

Video KittehsCupcakes Antwerpen

Vanmorgen heb je kunnen lezen over al onze nieuw ontdekte hotspots in Antwerpen. We waren daar samen met Tara en Larissa en zij maakten een vlog, waarin wij dus ook een rol spelen. Als je het leuk vindt om onze avonturen in Antwerpen te bekijken, dan kan dat hier:

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Foodfestival TREK naar Enschede

Schermafbeelding-2014-09-10-om-10.11.23

Het duurt nog even, maar we wilden dit goede nieuws voor de mensen uit het oosten van het land toch alvast met jullie delen: het Food Truck Festival TREK komt naar Enschede! Van 5 tot en met 7 juni kun je in het Volkspark genieten van allerlei soorten lekker eten, geserveerd uit foodtrucks. Gotta love that! Woon je niet in Enschede of omgeving? TREK reist rond door Nederland en is op de volgende data op de volgende plaatsen te vinden:

Rotterdam: 14 t/m 17 mei, Utrecht: 22 t/m 25 mei, Maastricht: 29 t/m 31 mei, Nijmegen: 26 t/m 28 juni, Den Bosch: 10 t/m 12 juli, Den Haag: 10 t/m 13 september.
Voor meer info, check de website van het TREK festival.

100% Antwerpen

leuke dingen de groene meisjes

Misschien heb je het vanmorgen nog niet gelezen, dus vandaar even een friendly reminder: we verloten 3 keer een 100% Antwerpen gidsje op onze site! Deze actie loopt via dit artikel.

En dan nog een leuk nieuwtje: de komende weken (zo lang de voorraad strekt) krijg je een 100% Antwerpen gids gratis bij aankoop van een andere 100% stedengids. Misschien leuk voor de komende maanden, waarin veel mensen weer vakantieplannen aan het maken zijn!

Uit Pauline’s Keuken kookboek

leuke dingen de groene meisjes leuke dingen de groene meisjes leuke dingen de groene meisjes leuke dingen de groene meisjes

Afgelopen dinsdag waren we aanwezig bij de lancering van het Uit Paulines Keuken kookboek. Wat een gezellig feestje was dat! Dat kan natuurlijk ook bijna niet anders, met allemaal foodbloggers bij elkaar. Pauline maakte een prachtig kookboek – echt eentje om jaloers op te zijn. Die prachtige vormgeving en ‘cleane’ fotografie. Heel hartelijk gefeliciteerd Pauline! Het kookboek van Paulien is geen vegetarisch of veganistisch kookboek, maar omdat veel van onze lezers niet vegetarisch of vegan eten, laten we het boek hier toch even aan jullie zien. Het kookboek is erg geschikt voor mensen die wel willen koken, maar het niet te moeilijk willen maken. De gerechten zien er heerlijk uit. (oh en we hebben wel een paar gerechten ontdekt die vegan of makkelijk te veganizen zijn, hoor!)

Innocent smoothies

leuke dingen de groene meisjes

Foodpost! Deze twee vrolijke flesjes kregen we opgestuurd om te testen. Het bleken twee ‘smoothies plus’ te zijn, wat zoveel wil zeggen als: innocent heeft wat extra’s toegevoegd aan hun smoothies. Een smoothie plus is een combinatie van fruit, groente, zaden, plantaardig materiaal (zoals bloemetjesextract) met een beetje extra vitamines en mineralen. We kopen de smoothies van innocent niet zo vaak – eigenlijk alleen als we op reis zijn en we nergens anders een vers sapje kunnen krijgen – maar om eerlijk te zijn vonden we deze twee toch wel heel erg lekker! Vooral de rode ‘energise’ smoothie, met aardbei, kers, guarana en lijnzaad viel erg goed in de smaak. Als het goed is, liggen de smoothies vanaf nu in de winkels.

Noveaux magazine

leuke dingen de groene meisjes leuke dingen de groene meisjes leuke dingen de groene meisjes leuke dingen de groene meisjes leuke dingen de groene meisjes

Dit magazine is echt heel tof. We kregen het vanuit Duitsland opgestuurd, dus het is ook een Duits blad, maar wow: dit is echt een te gek initiatief. Noveaux is een nieuw vegan & green lifestyle magazine. En dan niet zoals je het je misschien voorstelt, met alleen maar recepten en verhalen over ‘hoe kom ik aan mijn eiwitten’ enzovoorts. Nee, het is een high-end magazine vol met vegan mode, schoenen, beauty, interviews, DIY’s, recepten, city-verslagen en andere inspirerende dingen. We zijn er helemaal weg van en hopen dat er snel een soortgelijk Nederlandstalig initiatief komt. Als we niet fulltime zouden bloggen (wat we het allerliefste doen,) dan zouden we misschien overwegen om zoiets zelf te beginnen. Wij denken echt dat een blad als Noveaux er voor kan zorgen dat het veganisme laagdrempelig, ‘normaal’ en haalbaar wordt. Een beetje wat wij ook met ons blog proberen te bereiken.

Als je Duits redelijk is, of je het geen probleem vindt om niet alles te begrijpen en gewoon inspiratie wilt opdoen: noveaux-mag.com.

Best gelezen artikelen van deze week

leuke dingen de groene meisjes

Voor het geval dat je deze week geen tijd hebt gehad om onze artikelen te lezen, maar toch eventjes op de hoogte wilt blijven: dit waren de best gelezen artikelen van de afgelopen 7 dagen.

Does it spark joy?‘ – over opruimen in je huis, maar ook in je hoofd.
Een overzicht van onze keukenapparatuur – van blender tot spiraalsnijder en van slowjuicer tot maatlepels.
Deze naan pizza met tzatziki – zeg zelf, daar krijg je toch ook gewoon honger van?!
De ultieme zoete aardappel uit de oven, met Mexicaanse vulling. Oh boy, wanneer mogen we weer?

Heel erg bedankt voor het lezen weer, geniet van je weekend en tot morgen! 

liefs,

de Groene Meisjes

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Leuke Dingen #21

  1. Oh die vlog ga ik direct even kijken, is misschien net wat ik nodig heb om daarna nog even 2 uur flink te knallen op mn werk!

  2. Het boek van Pauline heb ik toevallig net thuis mogen ontvangen. Gister besteld. Ben erg benieuwd.

  3. ooo die 100% reisgidsen vind ik ook echt een aanraden! Staan echt bomvol leuke dingen. Het boek van Pauline ga ik ook echt bestellen, lijkt me geweldig! Ik ga trouwens vanavond jullie recept van zoete aardappel uit de oven maken :)

  4. Het boek van Pauline heb ik van de week gekocht. Ik zag het liggen en kon het niet laten liggen. Het ziet er zo mooi uit. Ik kan niet wachten om al de recepten eens te proberen.

  5. Trek is echt heel leuk!! Ben vorig jaar in Den Haag geweest, super gezellig:)

  6. Yes, fijne dingen allemaal! Ik had het kookboek van Pauline al op haar blog voorbij zien komen, het ziet er erg mooi uit. En wow, wat tof van die weggeefmarkt! Helaas ben ik tijdelijk niet in Nederland, anders was ik daar zeker aanwezig geweest. Heel veel plezier alvast!

  7. Wat een supertof tijdschrift die Noveaux! Ik kan goed Duits lezen (spreken is een ander verhaal haha). Mijn vriend is momenteel een weekendje bij zijn familie in Berlijn, dus ik heb ‘m meteen even gevraagd of ie er één voor me mee kan nemen.

    1. Uiteraard! Kom je ook op onze boeklancering in oktober? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *