Leuke Dingen #32

leukedingen1

Vrijdag Leuke Dingen Dag! Heb je al een beetje zin in het weekend? Wij wel! En natuurlijk hebben we, zoals iedere vrijdag, weer een editie van Leuke Dingen voor je verzorgd. Het laatste groene nieuws, de tofste events en nieuwe producten staan weer voor je op een rijtje. Veel leesplezier!

Kokos chips + STACH Overveen

Het bezoeken van een STACH winkel is voor mij een gevaarlijke aangelegenheid. Ik kan er gewoon niet naartoe gaan zonder er (een beetje teveel) geld uit te geven. Met mijn collega Margot ging ik naar STACH in Overveen en we zaten daar heerlijk op het terras in de zon aan de smoothies en het kokoswater. Toen ik naar huis ging, kocht ik een zakje ‘kokos chips’ (zie foto bovenaan in dit artikel) voor onderweg. Het bleek eigenlijk gewoon een zakje getoaste kokossnippers te zijn, maar dat vind ik gelukkig erg lekker. Trouwens, de STACH winkel in Overveen is wel echt een aanrader! Je kunt er namelijk ook lunchen en borrelen. (en ’s avonds eten, maar dan hebben ze alleen burgers en helaas geen vegan variant, dus daar kan ik verder niet over meepraten)

Crowdfunding The Dutch Weed Grill

leukedingen2

Als we het dan toch over vegan burgers hebben: wist je dat het gisteren International Hamburger Day was? Wij kwamen er een beetje te laat achter helaas, maar we hopen dat er een heleboel vegan burgers gegeten zijn. Onze favoriete burger? The Dutch Weed Burger. Geen twijfel over mogelijk. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat wij diehard fans zijn van deze burger – ze zijn gewoon te lekker. The Dutch Weed Burger heeft onze (en jullie) hulp hard nodig.

Op dit moment loopt er een crowdfunding voor een nieuwe mobiele keuken voor The Dutch Weed Burger: The Dutch Weed Grill. Al jaren worden de burgers gefabriceerd vanaf een bakfiets, met allemaal losse apparatuur, maar die tijd is nu toch wel een beetje geweest. TDWB is toe aan een professionele, maar alsnog mobiele en duurzame, keuken, om nog jaren lang heel veel lekkere vegan burgers te kunnen verkopen op festivals en andere gelegenheden. De crowdfunding loopt tot en met 15 juni aanstaande en alle informatie rondom het project (+ de mogelijkheid om mee te helpen) vind je hier.

In september wordt er een groot feest georganiseerd; The Dutch Weed & Beer Fest. Vanaf 25 euro kun je hierbij aanwezig zijn en daarmee steun je ook meteen de bouw van The Dutch Weed Grill! Het zou te gek zijn om jullie daar te ontmoeten, dus koop allemaal een kaartje!

Culinaire festivals in Groningen

lepeltje-lepeltje-4

Olga, van Team Confetti, maakte een leuk lijstje met vier toffe foodfestivals in Groningen. Het klinkt allemaal even leuk! Tot voor een paar jaar geleden zag je dit soort festivals nog vooral in de Randstad en dan hoorden we van onze lezers vaak: “Waarom is het toch allemaal in Amsterdam?!” Die frustratie snapten we maar al te goed en we zijn daarom extra blij dat er nu overal in het land toffe dingen worden georganiseerd!

Surfana Festival

11230223_680789795383072_2711837780665321174_n

Zin in een weekend festivallen in de Bloemendaalse duinen? En how about lekkere muziek, goed eten, leuke clinics? Van kitesurfen tot koken, en van relaxed bij je tentje naar de muziek luisteren tot je ogen laten lezen (niet laten laseren, dat is dan weer iets anders,) – het kan allemaal.  Het Surfana Festival klinkt echt heel erg leuk! Zelf zijn we er nog niet geweest, maar we wilden het toch met jullie delen. Check surfanafestival.com voor alle info. Datum: 12, 13 en 14 juni.

Eerlijke dromenvangers

11227406_464795613683631_6600127724293640045_n

Van The Bohemian Dreamers kregen we een interessant mailtje. Ongeveer een jaar geleden deed ik eens een oproep op Twitter; of iemand wist waar er ergens duurzame dromenvangers te koop waren. Ik wilde namelijk geen kant-en-klaar fabrieksexemplaar, gemaakt met veren die van vogels afgeplukt worden. (hierover schreef onze gastblogger Merlin vorig jaar een mooi artikeltje.) De meeste suggesties gingen over er zelf eentje maken, maar dat is er nooit van gekomen – wij zijn geen heel creatieve types ;)

Om eerlijk te zijn vergat ik het hele onderwerp weer, totdat The Bohemian Dreamers ons mailden. Zij maken namelijk dromenvangers van gevonden materialen. Takjes die van bomen gevallen zijn door de wind, veren die op de grond worden gevonden, gerecycled touw, enzovoorts. Wat een tof initiatief! Hoewel we er zelf nog niet eentje hebben aangeschaft, wilden we dit toch alvast even met jullie delen. Neem voor een kijkje op de Facebookpagina van The Bohemian Dreamers als je op zoek bent naar een eerlijke dromenvanger.

GEEF cafe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herinner je je nog dat wij vorig jaar in Rotterdam bij het GEEF Cafe zijn geweest? Wat dit cafe heel bijzonder en anders dan alle andere tentjes maakt, is dat je er een vrijwillige bijdrage betaalt, in plaats van een vaste prijs. Je mag dus geven wat je kunt missen, of zelf bepalen wat het gerecht of het menu je waard was. GEEF in Rotterdam was tijdelijk en op dit moment is de crew druk op zoek naar een vaste plek. Daarom is er een crowdfunding gestart (ja, twee toffe crowdfundings vandaag!) om dit te kunnen realiseren, want je snapt: omdat dit zo’n niet-commerciële instelling is, is er geen al te groot startkapitaal. Wij gunnen GEEF de allerleukste plek! Check hier de crowdfundingspagina.

Nationale Milieudag

Hoewel wij van mening zijn dat je iedere dag zou moeten nadenken over hoe je het milieu zo min mogelijk kunt belasten, zijn wij erg blij dat er zoiets als een Nationale Milieudag bestaat. Dit jaar zal deze plaatsvinden op 11 juni en het thema is dit jaar ‘Echt innoveren.’ Op de website van VVM kun je alles lezen over deze dag en checken aan welke activiteiten je die dag kunt deelnemen. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten van deze dag!

The True Cost

unnamed

Who pays the price for our clothing?

Zoals je misschien we weet schrijven wij graag over eerlijke en duurzame kleding, omdat we dit een heel belangrijk onderwerp vinden. Wij zijn daarom ook erg benieuwd naar de film ‘The True Cost’ die vanavond (mega last minute, we weten het!) in Pakhuis de Zwijger draait. Er zijn nog kaarten over en die zijn te bestellen via het Facebook Event. Als je gaat: heel veel plezier! Wij zijn vanavond zelf helaas verhinderd, maar hopen de film binnenkort ook te gaan kijken. We zijn erg benieuwd, dus laat ons weten hoe het was!

Yogamatten met korting

leukedingen5

Vorige week liet ik in Leuke Dingen al eventjes kort mijn nieuwe yoga mat zien. Ik ben enorm blij met dit exemplaar van Manduka – een milieuvriendelijke en super duurzame yogamat. Grappig genoeg las ik een paar dagen nadat ik mijn mat voor het eerst gebruikte een oude special (‘Yoga voor beginners’) van Yoga Mazagine terug. In deze special werden meerdere matten getest en daar kwam ‘mijn yogamat’ als beste uit. Woop! Wat een geluk dat ik zo’n mooi exemplaar in huis heb. Ik heb de ‘Manduka ProLite’ mat en deze is geschikt voor allerlei ondergronden. De onderkant van de mat is lekker sticky, de bovenkant van de mat is goed stevig en geeft veel grip – minder kans op uitglijden dus. De mat is een tikkeltje breder dan doorgaans, wat prettig is en hij is van zware kwaliteit. Zeker geen matje om mee te nemen op wereldreis, maar dat was ik toch al niet van plan. Los van het feit dat de mat gemaakt is van 100% duurzame materialen en bekend staat om zijn superieure kwaliteit, ben ik helemaal verliefd op de kleur.

leukedingen4

Vorige week las ik het boek ‘Blijven ademhalen’ (waarover later een review online zal verschijnen,) en toen wist ik: nu moet ik gewoon een keer beginnen. Zeker nu ik zo’n goede yogamat in huis heb, wat let me nog? Dus ja, ik ben begonnen. Met beginnersvideo’s op YouTube en ik vind het leuk! Het lijkt me een fijne combinatie, zo met het hardlopen erbij. Ik doe het gewoon heel rustig aan. Ooit ben ik begonnen met lessen bij een yogaschool, maar daar werd ik heel onrustig van. Ik was veel te veel bezig met mijn omgeving en met hoe anderen de oefeningen wel konden en ik niet. Voorlopig doe ik het dus lekker rustig aan, in mijn eigen woonkamer op mijn mooie Manduka mat.

Mijn Manduka ProLite komt van Superyoga.nl en deze webshop is zo vriendelijk om een lezerskorting aan te bieden. Bij gebruik van de code ‘groenemeisjes5‘ (zonder de aanhalingstekens,) krijg je 5% korting op je bestelling. Maak er een goed gebruik van!

Nog een vraagje voor de yogi’s en yogini’s onder ons: ik krijg soms een beetje last van mijn knie als ik oefeningen doe waarbij je op je knieën moet zitten. Weten jullie of het kan helpen om hierbij een yoga handdoek te gebruiken? Of hebben jullie andere tips? Ik hoor het graag!

Best gelezen artikelen

pastacourgette1

Er kwamen deze week weer twee recepten online. Te weten: een pasta met courgette-walnotenpesto en een watermelon cooler. Beide superzomerse gerechtjes, omdat wij er toch wel van overtuigd zijn dat er beter weer – en dus zomer! – op komst is.  Ook maakte Jamie donderdag een gefilmd eetdagboek, dat vanmorgen online is verschenen. Heb jij de video al gezien?

weegschaaldedeuruit1

Artikelen die deze week erg goed werden gelezen zijn ‘Hoe trek je meer lezers naar je blog?’, de review van restaurant Nomads, onze ‘wat zouden wij in het buitenland willen eten-wishlist’ en dan de klapper: ‘De weegschaal de deur uit.’ Ongelooflijk, wat kwamen daar een hoop fantastische, herkenbare en mooie reacties op. Sowieso was dit een zeer actieve week op ons blog en op Facebook, Twitter en Instagram. We vinden het zo ontzettend leuk dat jullie de moeite nemen om reacties achter te laten! We beantwoorden jullie berichtjes met liefde. Dankjulliewel!

We hopen dat jullie een heerlijk weekend zullen hebben. Geniet ervan en rust goed uit. We zien je graag morgenochtend weer terug op De Groene Meisjes! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

33 gedachten over “Leuke Dingen #32

 1. Ik wil ook al tijden beginnen met Yoga, maar iedereen komt er een (slap) excuus waardoor ik het nog even uitstel. Maar als ik zo’n goede yogamat in huis haal moet ik toch maar eens gewoon die beginnersvideo op Youtube opzoeken en simpelweg beginnen! Het concept van GEEF is inderdaad erg gaaf, hopelijk wordt het een succes in Nederland! (ik kan alleen geen linkje naar de crowdfundingspagina vinden?)

  1. Ben altijd zo blij met zulke oplettende lezers zoals jij! Stom, ben vergeten de link erin te zetten. Meteen aangepast, dankjewel. En wat betreft yoga: zo denk ik er ook over. Het is ook eigenlijk heel simpel, als je er zo naar kijkt. Succes!

 2. Hoi! Ik ben yogadocent dus ik werd getrokken door het stukje over de yoga en natuurlijk je vraag over de knieën. Je hoort bij yoga geen pijn te voelen dus ten eerste is het heel goed dat het je is opgemerkt en dat je er iets aan wilt doen. Een docent van mij gaf eens als tip dat het kan helpen om een klein pantykousje in je knieholte te stoppen. Bij sommige mensen verhelpt dat het probleem. Het kan zijn dat je knieën het niet fijn vinden om zover gebogen te worden, dus een kussen tussen je hielen en billen kan ook prettig zijn. Ook kan je experimenteren met je voeten, door die bijvoorbeeld iets verder uit elkaar te plaatsen, of juist dichter bij elkaar. (Doe dat voorzichtig want door je voeten te verplaatsen als je op de knieën zit, maak je een draaiing met je knie. En de knie kan maar een klein stukje draaien, dus niets forceren ;) ) Uiteraard kan je ook je knieën wat wijder uit elkaar brengen, misschien helpt dat wat.

  Als je het ook voelt als je op handen en knieën staat (”all fours”), leg dan dekens of kussens onder de knieën. En ook hier kan je dan wat variëren met de afstand tussen je voeten, en tussen je knieën.

  Elk lichaam zit op een unieke manier in elkaar, en het is voor iedereen een puzzeltje hoe je het beste een yogahouding kan doen. Dus je kunt heerlijk gaan oefenen en kijken wat voor jou lichaam het beste werkt! Ik hoop dat je hier wat aan hebt (en zo niet dan horen we je nieuwe vragen wel!)
  Groetjes Lisa

  1. Ik heb al een plekje op mijn slaapkamer gespot hihi :)

 3. Ik zit wel veel te reageren nu, maar JA iedereen uit Groningen, bezoek Lepeltje lepeltje! Dit food truck festival komt uit Amersfoort (Mijn stadje) en is AWESOME!

  1. Mooi he! En ja, die chips was lekker. Al waren het dus gewoon getoaste kokos snippers, maar goed, het gaat om het idee ;)

 4. Jaa zo leuk, de food festivals hier in Groningen. Ik ga er volgende week eentje bezoeken en er waarschijnlijk wel wat over schrijven!

  1. Leuk! Ben benieuwd! Misschien kom je Olga wel tegen :)

  1. Mooi he? Heel wat beter dan de exemplaren die je bij Xenos ziet hangen, heheheh ;)

 5. coole dromenvanger idd :-)
  en ik voel mijn knie als ik er op zit. mijn mat is beetje dun dus als ik dubbel rol/doe, dan is stukken zachter!

 6. Wat een leuke dingen weer! Ik ben toevallig deze week in “blijven ademen” begonnen en ook de yoga weer opgepakt!

  Prachtig die dromenvanger!

   1. Ja, zeker! Ik heb hem nog niet uit, maar erg mooi, en ook wel wat dingen herkenbaar.

  1. Dat is ie ook! de lekkerste vegan burger die er is in Nederland, vinden wij :)

 7. Wat een leuk concept van het GEEF cafe! Zo kan iederen genieten van een maaltijd en het ook zo goedkoop of duur maken zoals ze zelf willen. Stach ziet er ook goed uit :)

 8. Weten jullie ook wanneer in september The Dutch Weed & Beer Fest is? Lijkt me namelijk heel tof, en ben ook benieuwd naar de burger;)

  1. Nee ik geloof dat de datum nog niet bekend is.. Maar ik raad je aan om de Facebookpagina van The Dutch Weedburger even te volgen, daar zul je het binnenkort vast op lezen!!

 9. Wat een leuk artikel! Ik vind Yoga écht heerlijk. Ik doe het sinds kort en ik wist echt niet dat je op zo’n korte tijd zo ontspannen kon geraken. Een goed matje is natuurlijk wel een echte must! Ik plooi het mijne soms dubbel aan mijn knieën of ellebogen, krijg er ook snel last van.

 10. Jaaaa super leuk vind ik alle food festivals hier in Groningen! Ik studeer sinds een jaar in Groningen en maak dan ook gretig gebruik van de vele activiteiten die hier worden georganiseerd :D

 11. Fijne opmerkingen van de yoga docent hierboven.
  Bij houdingen waarbij je met je knieën op de grond steunt is idd het dubbelslaan van het matje een goed idee.
  Of je legt er een vilten matje onder, bijvoorbeeld deze http://shop.criticalalignment.nl/matje-rolletje.html.
  Dit matje is bedoeld om op te rollen om in je rug te gebruiken.
  Jullie wonen in amsterdam. Volg een proefles critical alignment. Daar leer je pas echt waarom je welke houding uitvoert. En wat je allemaal met zo’n matje kan.
  http://www.criticalalignment.nl/

 12. Ik wil ook zo’n cool food festival hier in België! Of zo eentje als die in Engeland, die zien er ook altijd zo gezellig uit. Mmm, kokos chips, ik ben echt gek van kokos! Ik wist niet dat zoiets al bestond. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *