Leuke Dingen #34

leukedingencollage
Onze persoonlijke leuke dingen van deze week: (van boven naar beneden, van links naar rechts) : lunchen met vriendinnetje Roos en sir Hummus, boekpresentatie My New Roots, guacemolepakket van Lidl, pasta van edamame bonen, Gado Gado salade met vegetarische kip van SLA, Noordermarkt Amsterdam, moestuin in Italie, banana softserve met passievrucht en Helweek.

Hey iedereen! Leuk dat je weer klaar zit voor de Leuke Dingen van deze week! Zoals iedere week verzamelen we de leukste groene nieuwtjes, weetjes, producten en events voor je. Ook dit keer is het weer een leuk lijstje geworden, dus laten we maar gauw beginnen! Oh en normaal gesproken plaatsen we Leuke Dingen op vrijdagmiddag, maar dit keer kwam vrijdagochtend iets beter uit!

Woesteland zomerweken

Schermafbeelding 2015-06-11 om 08.37.12

Sinds ongeveer een half jaar verdiepen we ons meer in de wereld van groener reizen. Hoewel we er ons terdege van bewust zijn dat reizen nooit een 100% groene aangelegenheid wordt, zijn er wel degelijk manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen. En er zijn ook manieren om ook op vakantie iets bij te dragen aan een betere wereld – milieutechnisch of sociaal gezien. Tijdens onze zoektocht komen er allerlei interessante dingen op ons pad en zo kwamen we deze week de ‘Woesteland zomerweken‘ tegen. Deze vakanties worden georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. De zomerweken worden zowel in binnenland (Schoorl, Texel, Drenthe) als in het buitenland (Duitsland, Ierland) georganiseerd. Woesteland is een initiatief vanuit het IVN – het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Tijdens deze zomerweken staan een aantal zaken centraal:  de vakanties zijn actief, groen en uitdagend. Je beleeft de natuur door erin te werken. Lekker en natuurlijk eten staat volop en daarom wordt er zoveel mogelijk vegetarisch en biologisch gekookt. Wat moet je je dan bij zo’n vakantie voorstellen? Laten we als voorbeeld de Woesteland zomerweek in Drenthe nemen: het thema is ‘Drenthe aan het strand.’ Dat betekent dat de week in het teken van klimaatveranderingen staat. Deze kampweek is voor jongeren tussen de  16 en 25 jaar oud en wordt gehouden van 27 juli tot en met 2 augustus aanstaande. Je verblijft in Drenthe in natuurgebied Dwingelderveld. De begeleiders van de Woesteland zomerweken zijn zelf ook jong en hebben een passie voor alles wat met de natuur te maken heeft. Als jij tussen de 12 en 30 jaar oud bent, of kinderen hebt in deze categorie, en je houdt van de natuur, dan vind je het vast interessant om wat meer info over deze komende zomerweken in binnen- en buitenland te bekijken op woesteland.nl!

(Food-) Post

Laten we nu even kijken naar de pakketjes die deze week binnenkwamen. We zeggen het wel eens vaker, maar we vinden het toch belangrijk om het nog eens te benadrukken: we laten deze pakketjes niet zien omdat we graag willen showen met hoeveel wij wel niet krijgen. Het is om met jullie te delen welke interessante producten er weer zijn verschenen!

Pasta van edamame

leukedingen2

Na een paar dagen Italië zijn onze ‘cravings’ naar pasta heel even gestild, maar over een paar dagen hebben we er vast weer veel zin in. En dan gaan we voor deze grappige nieuwe pasta’s van Explore Asian, die vegan en glutenvrij zijn. Ze zijn gemaakt van edamame-bonen en hebben daardoor een grappige kleur. Zoals je ziet hebben we twee varianten ontvangen die lijken op spaghetti en een variant die lijkt op tagliatelle. We zijn heel erg benieuwd! Als je niet wilt wachten op meer info, of als je gewoon nieuwsgierig bent: check de website van Explore Asian pasta!

 Boek Happy Body

leukedingen3 leukedingen4 leukedingen5

Het prachtige boek ‘Happy Body’ lag van de week in de brievenbus. Happy Body gaat over gezonde voeding, beweging, ontspanning en meditatie. Het boek is schitterend vormgegeven, met erg mooie foto’s en recepten die er supergoed uit zien. Helaas is het geen vegetarisch of vegan kookboek en zijn veel recepten daardoor niet zo geschikt voor ons. Om die reden hebben we het boek cadeau gegeven aan een vriendinnetje. Dat neemt niet weg dat het een erg mooi en inspirerend boek is!

Helweek

leukedingen1

Dit boek kwam woensdagmiddag binnen en donderdagochtend had ik (M) het uit. Misschien heb je al over het gegeven ‘helweek’ gehoord, omdat het wel zo’n beetje de nieuwste sensatie in blogland is. Veel bloggers doen de helweek en schrijven over hun ervaringen. Ik moet zeggen dat het mij ook enorm intrigeerde, dus de kans is groot dat ik de helweek ook ga uitvoeren! Uiteraard zal ik er jullie snel meer over vertellen.

Langste vegetarische tafel

SAN_9869

Op 10 juli aanstaande kun je in Amsterdam op het Museumplein komen genieten van een vegetarische Mexicaanse lunch (met vegan optie!) Op deze dag wordt namelijk het evenement ‘De Langste Vegetarische Tafel’ georganiseerd door de Vegetariërsbond. De bedoeling van het evenement is om te laten zien hoe lekker vegetarisch eten is en dat het niks afdoet aan het sociale aspect van eten. (wat nog wel eens wordt gedacht door mensen) Dit jaar wordt het evenement voor de vierde keer georganiseerde en alle drie voorgaande keren was het een groot succes. Dit jaar worden er 1900 deelnemers verwacht en als dat lukt, dan wordt er een wereldrecord ‘grootste vegetarische evenement’ behaald.

Het event is gratis toegankelijk, maar er zijn ook een aantal VIP-plekken beschikbaar. Check de site van de Vegetariërsbond voor meer info over dit toffe event!

De Groene Meisjes in de media

CGzPc3YUYAE-Qex

Supertof als ons blog wordt genoemd in de media! Deze week stond Merel in het AD magazine met een stukje over opruimguru Marie Kondo en op Elle.nl werden we genoemd als 1 van de favoriete blogs uit Nederland. Grote eer!

Plastic Madonna

unnamed

“Tijdens een bijeenkomst vanmiddag in Amsterdam is een prototype van de ‘Plastic Madonna’ onthuld. Het beeld is een kleine variant van een te realiseren 12 meter groot beeld van een vrouw die haar kind borstvoeding geeft. Het beeld zal in tweevoud worden gemaakt van gerecycled plastic zwerfvuil en zal in de zomer van de Olympische Spelen in 2016 op zowel het strand van Rio de Janeiro als Scheveningen geëxposeerd worden.” 

Toen we bovenstaand persbericht lazen moesten we even nadenken over hoe dit eruit zou moeten zien. Maar de bijgeleverde foto maakte alles duidelijk: we hebben het letterlijk over een beeld, van een Madonna die haar kind borstvoeding geeft, gemaakt van plastic zwerfvuil. Wat een tof initiatief! Op dit moment wordt er gewerkt aan het beeld en het zal in 2016 worden geëxposeerd. Omdat we niet verwachten tegen die tijd naar Rio de Janeiro te gaan, zullen we het beeld in Scheveningen gaan bewonderen. Het beeld moet ‘awareness’ vergroten voor de gevaren van zwerfafval. Partners die meewerken aan het project zijn Dopper en Klean.

Reminder winactie Abbot Kinney’s

abbotkinneys1-1024x682

Heb jij al meegedaan aan de winactie van Abbot Kinney’s? Je maakt kans op 2 proefpakketten kokosyoghurt van dit merk! Je vindt de actie hier en je kunt nog een paar dagen meedoen. Doen hoor!

Volledige schadevergoeding ramp Rana Plaza

image

8 juni 2015 – Schone Kleren Campagne is zeer verheugd te kunnen melden dat het  bedrag van 30 miljoen dollar is bereikt. Met dit bedrag worden alle slachtoffers en nabestaanden van de Rana Plaza ramp gecompenseerd voor verlies aan inkomsten en medische zorg. 

Toen we dit persbericht lazen maakte ons hart een sprongetje. Dit is inderdaad een grote overwinning! Voor wie niet weet waar dit bericht over gaat: Rana Plaza is de grote kledingfabriek die twee jaar geleden in Bangladesh is ingestort. De getroffenen en de nabestaanden van de slachtoffers  krijgen eindelijk waar ze recht op hebben. Hoewel dat het verdriet rondom de ramp niet minder maakt, is het toch ontzettend fijn om te zien dat erkend wordt dat hulp nodig is en dat zo’n ramp nooit meer mag plaatsvinden.

Recepten van deze week

mexicaans3

Deze week kwamen er weer twee – volgens ons – lekkere recepten online. Allereerst deze gnocchi en portobello’s in romige saus. En vervolgens op donderdag, gisteren dus, deze super zomerse Mexicaanse maaltijdsalade met gierst. We zijn heel benieuwd hoe de recepten jullie gaan bevallen! Laat je het ons weten?

Best gelezen artikelen van deze week

zelfhulpboeken7

Heb je deze week geen tijd gehad om al onze artikelen te lezen? Geen probleem, snappen we hoor! We zetten op vrijdagmiddag altijd even op een rijtje welke artikelen er in die week het beste zijn gelezen. Misschien vind je het leuk om een paar artikelen nog eventjes terug te lezen, zodat je weer helemaal up-to-date bent!

We maakten weer een nieuw lijstje met zelfhulpboeken die we gelezen hebben. Zelf vinden we het heel leuk om die lijstjes te maken, om het voor onszelf bij te houden. We krijgen ook altijd weer toffe tips van jullie in de comments bij deze artikelen, dus we hebben alweer een wishlist klaar staan! Ook hebben we alweer een paar titels voor een volgende update, dus lijstje nummer 5 komt binnenkort online!

De artikelen over het wel of niet eten van vis en de verschillen tussen een plantbased dieet en de vegan lifestyle werden erg goed gelezen. Jullie reacties zijn zo waardevol! Echt te gek.

veganitaliethumb

Ook kwam er donderdag een vlog online, over onze kookvakantie in Italië. Heb je die al gezien?

Dankjewel weer voor het lezen. Echt tof dat zoveel mensen iedere vrijdag deze rubriek lezen. Dat waarderen we echt enorm. We wensen je alvast een ontzettend fijn weekend en hopen je morgen weer terug te zien op De Groene Meisjes. Morgenochtend zal er weer een eetdagboek online komen! Tot dan :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Leuke Dingen #34

 1. Wat een leuke verzameling weer:) Altijd zo fijn om te lezen op vrijdagochtend.
  Ik ben nieuwsgierig naar de pasta van sojabonen! Ik ben gek op pasta, maar reageer niet heeel goed op tarwe (denk ik) en altijd een andere soort pasta is soms best duur. Courghetti is een fijne oplossing, maar eerlijk is eerlijk, het vult niet altijd even goed. Ik ga de website snel even bekijken!
  Verder vind ik de vegatafel een erg tof initiatief. Is echt wat voor mijn collega’s, die echt denken dat ik alleen maar sla eet. (En dit vaak ook krijg tijdens personeelseten..) Die kunnen er nog wat van leren denk ik. Gelukkig vragen ze wel veel. Heb zelfs kookboeken uitgeleend laatst. Dus ik praat maar door.

  De helweek, tja wat moet ik er over zeggen? Ik vind het vrij heftig! Maar het lijkt me ook wel een keer tof om te proberen en dan mijn ervaringen te documenteren. Sanny van Sanny zoekt geluk heeft er een vlogserie over. Maar die hebben jullie vast wel gezien.

  En fijn, weer een eetdagboek. Ben ik gek op! Fijne vrijdag, geniet van het mooie weer! :)

 2. Wat een fijne, leuke dingen weer allemaal! Echt heel goed om te zien dat er steeds meer initiatieven zijn voor een groenere lifestyle, zoals dat Woesteland voor jongeren nu. Alleen op het gebied van kleding mis ik toch echt nog een goed groen alternatief, zonder dat je drie maanden krom moet liggen om één trui te betalen. Ik kijk uit naar jullie eetdagboek van morgen!

  Lieeefs

 3. Wat veel leuke dingen! Ik ben erg benieuwd naar dat beeld. Blijft het daar eigenlijk voor altijd staan/liggen?

 4. Oh ik ben super benieuwd naar de ‘pasta’.. altijd opzoek naar leuke andere alternatieven voor ‘gewone’ pasta!

 5. Wat een fijn artikel weer! Ik ben heel benieuwd naar de Helweek. Dit is nu al het derde blog in een week waarop ik het boek voorbij zie komen en ik zou het zelf ook best willen proberen. Dus ik zou heel graag jullie ervaringen lezen als jullie de helweek gaan doen :)

 6. Die pasta ziet er heel cool uit, ben erg benieuwd naar jullie mening er over! Ik had trouwens ook een vraagje, jullie schrijven wel eens dat jullie naar podcasts luisteren, en dat leek mij eigenlijk ook super leuk! Maar, ik heb echt geen idee waar ik leuke podcasts kan vinden! Dus, welke luisteren jullie vaak/graag? Alvast bedankt!

 7. Dat filmpje van Vegan in Italie… o my. wat genieten!! En de boekpresentatie van MyNewRoots… ik ben heel erg fan van haar website + boeken.. Wat leuk dat jullie daar bij konden zijn.

  Liefs!

 8. Ha wat leuk, die pasta! Ik heb een glutenintolerantie en qua glutenvrije pasta mag er naar mijn mening best wat meer variatie in de winkels gebracht worden. Nu hopen dat iHerb of zelfs een Nederlandse (web)winkel het gaat verkopen (hebben jullie daar toevallig geen insiders-info over ;) ?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *