Leuke Dingen #79

instock1

Hi! Klaar voor een nieuwe vrijdag? En dus ook voor een nieuwe Leuke Dingen? Ik heb weer mijn best gedaan op een verzameling toffe, groene dingen om je weekend een goede start te geven. Veel leesplezier!

Instock Cooking

instock4 instock5 instock3 instock2

Deze week kwam er een ontzettend tof boek binnen op het Groene Meisjes HQ en ik was er direct enthousiast over. Instock vind ik sowieso een geweldig initiatief – het is een restaurant (en een toko) in Amsterdam, waar alleen maar wordt gekookt met restproducten. Dus producten die in supermarkten worden afgekeurd en verspild. Instock haalt deze producten op en kookt er complete, verrassende en erg goede maaltijden van. Ik ben fan.

Het boek gaat over – je raadt het al – creatieve manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Dan gaat het bijvoorbeeld over inmaken, fermenteren en wecken. Stuk voor stuk erg interessante onderwerpen én natuurlijk begeleid door lekkere recepten en mooie foto’s. Kortom: een echte aanrader!

Andere Chocolade

unnamed

Nog op zoek naar een cadeautje voor Moederdag? Chocolade is altijd een goed idee – laten we eerlijk zijn. (oké, behalve als je moeder allergisch is. Of écht geen chocolade lust. Dan niet.) Webshop Andere Chocolade heeft een toffe actie met verrassingspakketjes bedacht.

Je kunt twee dingen kiezen: of een totaal verrassingspakket, of een pakketje waarbij je nog enige regie hebt. Siebrigje, van Andere Chocolade, legt uit hoe het werkt:

– kies voor puur of een mix van melk&puur
– kies een gratis kaartje (‘I like you more than chocolate’ of ‘Chocolate is always a good idea’)
– Rechtstreeks naar moederlief versturen? Dan bestempelen we de doos voor je met de boodschap dat ze het pakketje op 8 mei pas mag openmaken, en we kunnen een persoonlijke boodschap voor je op het kaartje schrijven.
– Is je moeder gek op het strand, heeft ze een reis naar Vietnam in de planning staan of is ze gek op nootjes? Er is een optioneel tekstvak waar je mij alles over je moeder kunt vertellen. Hoe meer ik weet hoe beter ik de ultieme box voor haar kan samenstellen!

De box bevat 3 repen en een uitgebreide uitleg. Hij kost 16 euro + 2.50 verzendkosten. De directe link is: http://www.anderechocolade.nl/product/moederdag-chocolade-cadeaubox/

Video ARMEDANGELS

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/9tMrRN_BtuA” align=”center” maxwidth=”1000″]

Ik keek deze video en was meten totaal onder de indruk. Het gaat over de kledingindustrie en moderne slavernij. De video is kort (nog geen minuut) en ik hoop dat jullie de moeite willen nemen hem te kijken :)

Fair Fashion Festival

12495259_588213271335701_5320955852556353080_n

Het duurt nog eventjes, maar omdat het eerder 14 mei is dan je lief is: het Fair Fashion Festival is misschien een event dat je alvast even in je agenda moet schrijven. Het FFF vindt plaats in Groningen, in het Het Paleis, en er zullen allerlei activiteiten zijn, zoals: Fair Fashion Markt met mooie duurzame merken, workshops, lezingen, modeshows en muziek van singer-songwriters. Check de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom het festival!

Blogposts van deze week

Geen tijd gehad om deze week alle blogposts te lezen? No worries – dat zal ik je nooit kwalijk nemen. Ik zet iedere vrijdag even op een rijtje wat er deze week zoal online kwam, zodat je eventueel wat kunt teruglezen, wanneer je daar tijd voor hebt :)

ovenschotel4

Zoals vaak op zaterdag, verscheen er een lekker recept van Jamie’s hand op de blog. Dit keer was het een Midden-Oosterse ovenschotel met granaatappelsaus. Ik vond het heel bijzonder gevonden en het ziet er ook nog eens heel lekker uit!

rotterdam8

Op zondag deelde ik een fotoverslag van de twee toffe dagen die ik in Rotterdam had. Etentjes, events, een fijn hotel, dat idee.

provameltaart4

Maandag verscheen het recept voor deze belachelijk mooie en lekkere taart online. Eetbare bloemen, alles. Ik ben nog steeds helemaal verliefd op de foto’s! (die Jamie heeft gemaakt he, ik loop niet op te scheppen over mezelf ;))

arrabiata1

Wow, zoveel recepten deze week! Dinsdag mocht ik het recept voor vegan pasta arabiata uit het boek Kickstart, van Lisa Steltenpool, met jullie delen. Het klinkt zó goed. Ik moet dit recept echt heel snel uitproberen!

Woensdag was het Koningsdag en iedereen stond of op een rommelmarkt (hopelijk niet weg te hagelen…) of met bier in een of andere straat te dansen – dus wie zit er op een artikel te wachten? Ik sloeg dus een dagje over ;)

leeuwardn18

 

(even serieus, hoe leuk wil je je gastblogger hebben? Dit is Merlin. Mijn beste vriendinnetje sinds de kleuterschool.) 

Maar op donderdag, oh, gisteren was dat, (ik ben het besef van dagen echt compleet kwijt door Koningsdag!) deelde Merlin een mooi overzicht van groene hotspots in Leeuwarden. Ze ging in mijn plaats op persreisje (ja, dat kan gewoon in eigen land zijn!) naar de Friese hoofdstad, maakte mooie foto’s en vertelde een tof verhaal. Aanrader!

Ik hoop jullie hier morgen weer terug te zien! Maar voor nu: een heel fijn weekend. Geniet ervan, rust lekker uit en doe leuke dingen. Liefs!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Leuke Dingen #79

 1. Instock klinkt als een goed initiatief! Boek ziet er mooi uit.

  Leuk Merlin als gastblogger. Heb haar een keer ontmoet toen zij nog bij het Haarlems Dagblad werkte heel lang geleden. Super leuke meid!

 2. Wat leuk die pakketjes van chocolade! En dat boek klinkt ook goed. Je hebt weer fijne leuke dingen verzameld! Liefs!

 3. Oh wow het is alweer vrijdag inderdaad! Wat gaat dat snel! Anyways, dat boek van InStock lijkt me echt super gaaf, die gaat sowieso op mijn verlanglijstje! Het concept is inderdaad al heel tof maar het boek ziet er ook prachtig uit. En je hebt helemaal gelijk, dat filmpje is heel aangrijpend. Ik hoop echt dat dat snel mag veranderen (zoals het filmpje ook impliceert). De Midden-Oosterse ovenschotel staat vanavond op de planning voor mij! ^^

 4. Jaaa, ik zat ook te denken aan chocolade voor moederdag. Is gewoon echt altijd goed. Altijd. Haha :)! Oh my, die taart die jullie gedeeld hebben. Het water loopt me gewoon wéér in de mond. Zo heerlijk <3. Die wil ik echt enorm graag maken.

 5. Dat boek van Instock ziet er goed uit! Ben ik erg benieuwd naar!
  Ik heb deze week meteen al de ovenschotel gemaakt (de lasagne plannen gingen overboord) en hij is goedgekeurd hier! :D

 6. Chocolaaaaa! Wij vieren in Antwerpen pas moederdag op 15 augustus, maar dat hoeft mijn dochter van 3 niet te weten…

 7. Mijn gedachte toen ik over het Fair Fashion Festival las: is er eens iets in Groningen, ben ik er niet. Maar toen bedacht ik me dat ik dan in Berlijn zit, dus laat maar, ik heb niks te klagen :)

 8. Misschien ben ik nu heel dom, maar als ik de titel van het boek intoets op bol.com dan krijg ik hier een hoop boeken over (ook interessant), maar niet dit boek!
  Is het via bol.com te verkrijgen? En zo ja, wat is de schrijver? Misschien zoekt dat makkelijker :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *