Leuke Dingen #8

leuke dingen

Leuke dingen voor leuke mensen! We hebben weer een aantal groene nieuwtjes, evenementen en andere leuke dingen voor je. Veel leesplezier!

MUNT

Foto-02

Voor wie denkt dat er alleen maar toffe vega(n) hotspots in Amsterdam zitten: wrong answer. Overal in het land kom je te gekke plekken tegen waar je als veggie zijnde je hart kan ophalen. Zo ook in Nijmegen. Binnenkort gaan de Groene Meisjes op een groene tour door deze stad, want er zijn nog veel meer hotspots die we willen bezoeken. Maar voor nu delen we alvast met je dat er een heuse saladebar geopend gaat worden op 14 oktober. Yay, dat is over een paar dagen al! Het gaat over saladebar MUNT. Dat klinkt leuk hè? MUNT serveert salades, soepen, sapjes en snacks. Kortom: genoeg keuze uit verantwoorde maaltijden, drankjes en tussendoortjes. Wij zijn heel benieuwd! Voor wie niet kan wachten tot ons hotspotverslag online komt: check de Facebookpagina van MUNT. Je vindt hier onder andere de adresgegevens, zodat je er straks als eerste bij kunt zijn!

VIVA400

Schermafbeelding 2014-10-07 om 17.11.03

Wij zijn supertrots en vereerd; de Groene Meisjes (ofwel, wij, als Merel en Jamie) zijn genomineerd voor de VIVA400, in de categorie ‘Eco.’ Wat een leuk toeval dat dit precies samenvalt met het 3-jarig bestaan van ons blog! De VIVA400 is een lijst met alleen maar inspirerende, creatieve, succesvolle en toffe vrouwen, dus we vinden het een hele eer om er tussen te staan. Per categorie zal er een winnaar gekozen worden. Als jij vindt dat De Groene Meisjes de nummer 1 in de categorie Eco zouden moeten worden, dan kan je hier je hier je stem uitbrengen. Alvast enorm bedankt!

Dag van de Duurzaamheid

Schermafbeelding 2014-10-07 om 17.16.56

Wist je dat het vrijdag 10 oktober – ofwel morgen – de Dag van de Duurzaamheid is? Door heel Nederland zullen duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Kortom: het is een dag om even extra stil te staan bij hoe duurzaam jouw lifestyle eigenlijk is en of je misschien manieren kan bedenken om nóg een beetje duurzamer te zijn. Zomaar wat ideetjes: eet geen vlees aanstaande vrijdag (als je dat normaal gesproken wel doet,) of
probeer eens een dagje vegan te eten. Laat de kraan niet lopen terwijl je je tanden poetst, scheid je afval, zet de kachel niet aan – maar trek een warme trui aan, gooi geen eten weg, eet een hele dag alleen maar fairtrade producten (dat betekent dus ook fairtrade koffie drinken en fairtrade chocolade eten… vervelend!) Vertel je kinderen, buurkinderen of leerlingen over duurzaamheid. Nodig de huisgenoten uit je studentenhuis uit voor een romantisch vega-etentje bij kaarslicht. Stap over op groene stroom. Steun of adopteer een duurzaam project. Bak een bananenbrood met fairtrade bananen en deel deze uit in het plaatselijke bejaardentehuis. Kortom; het kan van alles zijn. Grote of kleine acties, alles is goed! Check voor meer info: dagvandeduurzaamheid.nl.

Stationsbibliotheek Haarlem

Schermafbeelding 2014-10-07 om 17.23.48

Reis jij ook wel eens met de trein van, naar of over station Haarlem? Heb je op perron 3 de Stationsbibliotheek al gespot? Zelf vinden wij het een fantastisch initiatief, want; duurzaam, vernieuwend en voordelig. Voor €42,50 per jaar mag je hier onbeperkt boeken lenen, maar je kan ook kiezen voor een pasje waar je iedere keer een tegoed naar keuze opzet. Per boek dat je leent betaal je €2,50. Wat zo tof is, is dat hier alleen nieuwe boeken liggen. Boeken ouder dan 2 jaar worden afgeschreven en verdwijnen naar de collecties van reguliere bibliotheken. Voor mij (Merel) is dit precies de doorslaggevende reden om wel lid te willen worden van de Stationsbieb en niet van de reguliere bibliotheek. Het enige nadeel is dat de Stationsbibliotheek alleen tijdens de spitsuren open is. Tussen 07.00 en 09.30 en tussen 16.00 en 19.00 uur. Voor mij komt dit precies goed uit, omdat dit de tijden zijn dat ik op het station moet zijn. Ik hoop dat er op meer stations bibliotheken komen! Voor meer info, check bibliotheekophetstation.nl.

Wereldvoedseldag

IMG_8092

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Yay! Als het iets met eten te maken heeft, vinden wij het altijd leuk ;) Op de site eatthis.nu lezen we: “Goed eten geeft ons energie. Energie die hard nodig is om te werken, te studeren en te genieten. Eten is letterlijk de basis waarop je bouwt. Helaas hebben ruim 800 miljoen mensen op deze wereld die basis niet. Zij komen dagelijks eten te kort. Dit kan en moet anders! Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag en schotelen wij je een evenement voor waar je serieus je tanden in kan zetten. Tijdens EAT THIS! kan je luisteren naar inspirerende sprekers, meepraten in onze live Food Radio Show, wereldse happen eten bij de foodstands, campagne leren voeren en met je voetjes van de vloer tijdens een dik tropisch feestje! EAT THAT!”

Kortom: op Wereldvoedseldag denken we na over verantwoordelijk met voeding omgaan. Maar ook staan we stil bij het feit dat we heel erg blij mogen zijn dat we dagelijks een bordje eten voor onze neus hebben. Doen jullie mee? Check Wereldvoedseldag Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en de activiteiten.

Winactie Yogi & Yousef dadels

snackbox

Heb jij al meegedaan aan onze Yogi&Yousef winactie? Je kan 12 (!!) snackboxjes (met ieder 3 dadels) winnen. WOOOW. Yogi&Yousef dadels zijn echt ongelooflijk lekker. Sterker nog, misschien zijn het wel de lekkerste dadels ooit. Twaalf dagen lang iedere dag een doosje dadels mee naar je werk. We zijn gewoon jaloers op de winnaars! We mogen 2 van deze pakketten weggeven, dus het is écht de moeite waard om mee te doen. Check onze Facebookpagina voor de winactie!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Leuke Dingen #8

 1. Dag van de Duurzaamheid, Wereldvoedseldag, nee ik wist het niet! Dadels. Veel mensen vinden ze echt lekker, maar het lukt me toch niet. Ik heb veel dingen leren eten, maar nee, dadels krijg ik niet voor mekaar.

 2. Wat leuk, gefeliciteerd met de nominatie!
  En in Hilversum zit ook sinds een paar weken een
  nieuwe saladebar: Vers. Erg leuk!

 3. Wat leuk, een bibliotheek op een station! Maar ik neem toch maar zelf een boek mee, aangezien Haarlem aan de andere kant van het land is voor mij ;)

 4. Gefeliciteerd met de nominatie, uiteraard op jullie gestemd!

 5. In Nijmegen kan je ook heel lekker vegan eten bij de Klinker (woensdagavond en vrijdag-zondagavond)en het is een fijne plek :)

 6. Je mist nog een groot punt bij de bibliotheek op het station!
  Als je in Haarlem al lid bent van de gewone bibliotheek, kost het abbonement voor het station je maar 15 euro per jaar extra! Ik gok dat ze dat ook gaan doen bij de andere biliotheken die op het station gaan komen :)

  1. Sterker nog: je betaalt maar 10 euro extra.
   En er wordt samen met de NS alles aan gedaan om meer Stationsbibliotheken te openen.

 7. Leuk dat jullie naar Nijmegen komen. Ook al is het net iets buiten het centrum, ga vooral naar “Voorheen Slagerij De Jong”, het vegetarisch restaurant van Nijmegen bij uitstek!

 8. Ook een fijne plek in Nijmegen is Bairro Alto, op de kannenmarkt. Voor de echte locals (het is bijna niet te vinden) maar ó zo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *