Leuke Dingen #85

Jamiesitalian01

Als je hier nieuw bent, dan denk je nu waarschijnlijk: huh? hoe kan dit Leuke Dingen (en wat is dat überhaupt) nummer 85 zijn? Ik ken deze hele rubriek niet! Mocht je mijn blog al langer volgen en Leuke Dingen wel kennen, dan denk je misschien: waar is deze rubriek al die tijd geweest? En: waarom is het terug? Laat ik je dat eerst even uitleggen, voordat ik ga beginnen.

Kijk, het zit zo. Leuke Dingen heb ik 84 keer met veel plezier gemaakt. En opeens, in juni 2016, stopte ik ermee. Zonder aankondiging, wat niet heel erg netjes of aardig van me was. Ik had niet verwacht dat zoveel mensen de rubriek zouden missen, maar ik heb echt heel veel berichtjes gehad van mensen die Leuke Dingen misten en terug wilden. Sorry dat ik er zo abrupt mee ben gestopt destijds, maar de koek was een beetje op. En niet alleen dat, ik had het bloggen over het algemeen wat lastiger voor mezelf gemaakt.

De lat was hoger komen te liggen: ik wilde alleen nog maar content met heel goede foto’s op mijn blog. Daar heb ik het mezelf ontzettend moeilijk mee gemaakt, kan ik je wel vertellen. Ik begon te merken dat ik niet meer zo spontaan kon bloggen, omdat ik de hele tijd dacht: “ja leuk idee, maar ik heb er geen mooie foto bij, dus laat maar zitten.” Hartstikke zonde eigenlijk van allerlei toffe dingen die ik met jullie had willen delen. Kort geleden heb ik besloten dat ik die lat weer wat wil verlagen voor mezelf. Natuurlijk ben ik ontzettend blij met de prachtige foto’s die mijn stagiaire Sam en huisfotograaf Aline maken. Maar als ik gewoon iets leuks met jullie wil delen en daar moet dan een keer een telefoonfoto (uit mijn eigen telefoon bij,) dan is dat maar zo. Het gaat om de inhoud, toch?

Ik werk er altijd hard voor om de kwaliteit van mijn blog hoog te houden en ik hoop dat jullie dat terugzien in de artikelen en in de campagnes die ik maak en met jullie deel. Maar ik ben ook van mening dat het soms beter is om ‘from the heart’ iets met jullie te delen met een minder goede foto erbij, dan om het niet te delen, omdat ik zo nodig het perfecte plaatje erbij wil hebben. Dat is precies de reden waarom ik weer met de rubriek Leuke Dingen wil beginnen. Omdat er zo ontzettend veel leuke dingen te delen zijn en die wil ik jullie niet onthouden.

Sinds ik dit besluit heb genomen, merk ik ook dat ik me weer vrijer voel om content te maken. Ik ben minder streng voor mezelf en heb er meer plezier in om gewoon lekker te schrijven, zonder me al te veel zorgen te maken over het beeldmateriaal. Ik heb zelfs mijn vlog camera de afgelopen twee weken overal mee naartoe gesleept, omdat ik heb besloten dat ik ook weer eens wat video’s met jullie wil delen – ook als het geen prachtig gestylede sfeervideo’s zijn, zoals Aline die soms zo prachtig voor me maakt. En weet je waarom? Twee redenen: ten eerste omdat ik geloof dat veel mensen het waarderen als ik een ‘echte’ video laat zien, zonder poespas. En ten tweede omdat die prachtige filmwerkjes die Aline dan soms voor me maakt op die manier ook echt bijzonder blijven.

Nou, zodoende. Ik hoop dat jullie het leuk vinden dat Leuke Dingen terug is. En voor wie de rubriek niet kent: in Leuke Dingen deel ik alle belangrijke groene nieuwtjes, winacties, kortingen, kookboeken, nieuwe vegan producten, toffe events, lekkere recepten en eigenlijk alle andere dingen die niet een complete blogpost nodig hebben, maar wel de moeite van het delen waard zijn. Ik heb zelf in ieder geval veel zin om de draad weer op te pakken en ik ga daarom ook gewoon verder met dezelfde rubrieksnaam en bij nummer 85, omdat ik daar was gebleven. Veel leesplezier!

Het Oerwoudt

unnamed

In de categorie ‘het nuttige met het aangename combineren’: feesten voor 20.000 nieuwe bomen in het regenwoud. Een groot feest in de Westerunie in Amsterdam, met vette dj’s en heuse blacklight jungle kunst, en dat allemaal om geld in te zamelen voor Stichting Monkey Business.

In oktober 2015 woedden er vreselijke bosbranden op Borneo en Sumatra – de ergste bosbranden ooit, wereldwijd. Er is heel veel regenwoud verloren gegaan en ik wil er niet eens aan denken hoeveel dieren erbij zijn omgekomen. Met de opbrengst van Het Oerwoudt worden 20.000 nieuwe bomen geplant op Sumatra. Dat is toch mooi?

Voor meer info en het kopen van kaarten verwijs ik je graag door naar het Het Oerwoudt Facebookevent. 

Gratis Time to momo mini guide voor Mechelen

Time to Momo Miniguide Mechelen

Voor maart staat er een weekendje Mechelen op de planning en ik heb er nu al zin in! Om me goed voor te bereiden, download ik de gratis mini guide via deze link. Dat kun jij ook doen! Mechelen is de stad van de maand februari, dus zorg dat je het snel doet, want over een paar dagen verloopt deze gratis downloadlink! Ik ben ontzettend benieuwd naar deze stad. Het wordt de eerste keer dat ik er naartoe ga, dus alle tips zijn welkom!

Nieuw lunchmenu bij Jamies Italian

Jamiesitalian

Sam testte het nieuwe lunchmenu (2 gangen voor €15,)  van Jamies Italian voor me gisteren. Ze at onder andere een lekker pasta bolognese (vegan style) en deze geroosterde pompoensoep. Let op: op de kaart staan 1 of 2 veganistische opties, maar wanneer je aangeeft dat je vegan wilt eten, kunnen sommige vega opties nog vegan worden aangeboden. Een tip: reserveer op tijd, want het is altijd hartstikke druk in dit restaurant!

The Tire Station en Sticky Fingers

Schermafbeelding 2017-02-22 om 20.43.26

Zin in een lekker weekendje Amsterdam? Eigenlijk is dit gloednieuwe hotel – The Tire Station, onderdeel van Conscious Hotels – al een reden op zich om te gaan. Op een goede locatie in de stad (aan het einde van de Overtoom, bij Surinameplein en de gezellige Amstelveenseweg,) met heeeeeeerlijke bedden, een goed ontbijt en een muur van kurk in je kamer (het oog wil ook wat,) heb je niet heel veel meer nodig, toch?

Schermafbeelding 2017-02-22 om 20.43.38

Oh en dan vergeet ik nog te vertellen dat het immens populaire Sticky Fingers – een organic patisserie – onder in het hotel zit. Voor goede koffie en een lekker gebakje hoef je dus helemaal nergens naartoe. Ideaal, toch?!

De 10 beste vegan kookboeken volgens PETA

Schermafbeelding 2017-02-22 om 21.07.08

Volgens PETA zijn dit de 10 beste vegan kookboeken. Een grote eer om er tussen te staan met het Groene Meisjes boek! Helaas moet ik er wel bij vertellen dat ons boek al geruime tijd vrijwel uitverkocht is – je komt hem soms nog tegen bij een boekhandel – en ik denk niet dat er een nieuwe druk komt. (lang verhaal, iets met een uitgever die nooit meer iets van zich laat horen … ) Maar toch is het een eer. Gelukkig zijn de andere 9 boeken die worden getipt ook fantastisch. Mijn favoriete boeken? Lisa Goes Vegan en Kickstart. Beide grote aanraders!

Secret Rooms (theaterfestival)

unnamed

Voor de theaterliefhebbers onder ons: heb je al van Secret Rooms in het prachtige Volkshotel gehoord? Eén keer per jaar verandert Volkshotel in één groot podium waarop getalenteerde, jonge, nieuwe theatermakers helemaal los kunnen gaan. Verwacht een festival waar je in de lift wordt verrast door een mini-concert, een hotelkamer induikt met een theater genie of de weg kwijtraakt in een rokerige kelder. Volg een groep acteurs naar de hot tubs op het dak, ga op ontdekkingstocht door de zalen en andere verborgen plekken in het hotel. Ontdek live-muziek, theater, performance art, mime en gesproken woord. Tussen de voorstellingen door kun je terecht in Werkplaats op de begane grond voor live-muziek, een drankje en een snelle maaltijd.

Een geweldige manier om het Volkshotel – waar overigens een overnachting in maart op de planning staat – te ontdekken. Wanneer? Zondag 26 februari. Hoe laat? Van 13:00 tot 22:00 uur. Wat kost het? De voorstellingen kosten €7,50.
Check alle info op de Facebook eventpagina. 

Heb je deze blogposts al gelezen?

Misschien heb je de afgelopen weken niet iedere dag tijd gehad om mijn artikelen te lezen. Vind ik helemaal niet erg hoor, ik snap het heel goed. Iedereen is druk en iedere dag álle blogs die je volgt lezen, dat moet een hele opgave zijn! Daarom zet ik even mijn favoriete posts van de afgelopen tijd voor je op een rijtje, zodat je deze op een rustig moment, wanneer het je uitkomt, alsnog kunt lezen.

Pastabasis_2

Deze recepten, uit een nieuwe reeks met basisrecepten, mag je eigenlijk niet missen: boerenkoolstamppot en vegan spaghetti met ‘meatballs.‘ Voor deze reeks hebben we van de week ook een heerlijke nasi gemaakt, waarvan ik echt niet kan wachten om het recept met jullie te delen, dus stay tuned!

Koffiebarsowieso_03

Sam, Suus en ik gingen een dagje naar Breda en bezochten het leuke Sowieso en Loff. Beide grote aanraders! Ook deelde ik weer enkele van mijn favoriete plekken in Rotterdam met jullie. Vandaag (toevallig!) zijn Sam en ik weer op pad om nieuwe hotspots in mijn nieuwe hometown te bezoeken. Zin in!

storytell_07

Andere artikelen die erg goed werden gelezen, en die beide wat persoonlijker van aard waren, zijn ‘heimwee bij volwassenen‘ en ‘manieren om makkelijker te ontspannen.’ Ik hou er nog steeds ontzettend veel van om dit soort verhalen met jullie te delen en het doet me goed als ik lees dat jullie er ook echt iets aan hebben. Dat is ook meteen een aanmoediging richting jullie om vooral comments achter te blijven laten! Ik word iedere dag nog ontzettend blij van alle reacties op mijn blog. Dankjewel!

Dankjewel weer voor het lezen van deze post! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden dat Leuke Dingen weer terug is, dus laat het me vooral weten! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Leuke Dingen #85

 1. Heel vel hartjes voor jou, voor je keuze en voor de liefde voor je bedrijf en je blog. Voor jou omdat je je meer jezelf voelt en vrij. JAA! Je bent gewoon zelf een leuk ding. JOE!

 2. Jaa, ik ben ook blij dat hij terug is. :) en soms is 80% voldoende. Niet alles hoeft perfect te zijn inderdaad.

 3. Wat goed Merel dat je het zo los laat. Het hoeft allemaal niet zo perfect. Het is juist zo fijn om gewoon als lezer een glimp te krijgen van jouw gedachtegoed. Van dingen waar jij blij van wordt. Hoe mooi het plaatje ook niet ins, mee genieten doen we wel :)

 4. Yaaaay het is weer terug! Ik ben hier heel blij mee. En ik herken wat je zegt over kwalitatief beeldmateriaal. Maar wat Aline maakt is ook gewoon magisch! En hoe leuk is het om dat af en toe te zien en verder alleen jouw persoonlijke smartphone foto’s? Het is toch ook een persoonlijke blog :)

 5. Jeej, hij is er weer! Wat fijn dat je zo open en eerlijk vertelt over jouw proces. Ik vind het ook heel herkenbaar, een perfect plaatje in je hoofd hebben. Ik probeer mezelf er steeds aan te herinneren dat perfectioneren een proces is en geen resultaat. Dankjewel voor het delen :) Liefs!

 6. Jemig wat is dat eerste stuk herkenbaar! Ik hoop dat ik dat perfectionistische ook een beetje los kan laten…

 7. Herkenbaar: het perfecte plaatje willen, maar uiteindelijk is je werk meer dan het perfecte plaatje hebben. Het is ook belangrijk dat je dingen kunt delen die je leuk vindt en dat je je vrij voelt om te kunnen schrijven wat je wilt. Als lezer vind ik het ook leuk om dingen te lezen/zien die wat persoonlijker zijn! :)

 8. Yay! Leuk dat deze rubriek weer terug is Merel! Fijn dat je door deze keuze weer meer motivatie hebt gekregen en inderdaad is het verhaal en de gedachte achter de blogs het belangrijkste :) Liefs M.

 9. O wat leuk dat deze rubriek weer terug is, ik heb hem ook gemist!! Juist fijn om weer back to the basic te gaan soms toch? Bij foto’s gaat het naar mijn idee niet alleen om kwaliteit, maar ook het gevoel dat je ermee geeft, dat is al de helft van je foto en dat kan iedereen.

 10. Hoeraaaa voor de Leuke-Dingen-Rubriek! Het was altijd mijn favoriete artikel van de week, zo blij dat het weer terug is! Blij dat je weer meer gaat schrijven wat je hart je ingeeft, dit vind ik persoonlijk zoveel leuker en meer inspirerend dan de ‘perfect gestylde posts’. Niet dat dat niet leuk is, begrijp me niet verkeerd, maar oprechte posts vanuit het hart komen bij mij persoonlijk meer binnen. Ben er blij mee Merel! :)

 11. Ja fijn dat hij terug. Ik vind het ook jammer voor jou dat je jezelf de lat zo hoog legt (legde). Alles hoeft niet persee perfect, je bent goed zoals je bent/ zoals het is.

  Groetjes

 12. Zo leuk dat je zo lieve mails kreeg van mensen die het topic ‘leuke dingen’ terug wouden :) En dat eerste festival ziet er echt gezellig uit! Vol goede mensen met groene initiatieven!

 13. Yeahhh! Wat een hoop leuke dingen! Conscious Hotels en Sticky Fingers komt op mijn to-do-lijstje te staan. Het ziet er zo leuk uit! Ik vind je foto’s prachtig. Je ziet dat het met liefde is gemaakt, who cares of het de kwaliteit heeft van een iPhone of spiegelreflex. Jij bent leuk, that’s all that matters. Ik ben benieuwd naar nr. 86. Liefs X!

 14. Jeetje, wat jammer dat er geen herdrukken meer komen van jullie boek. Zeker gezien het uitverkocht is. Wel een compliment dat het boek het zo goed doet! :)

 15. Dit was altijd een van mijn favoriete blogs van je/jullie! Tof dat ie weer terug is, hoera voor leuke dingen :-)

 16. Jeeh dit was altijd 1 van m’n favoriete rubrieken! Pff en ik geef er persoonlijk helemaal niet om of het ‘perfecte’ foto’s zijn, het gaat voor mij om het sfeerplaatje en de inhoud :)

 17. Oh my, wat schrijf jij toch lekker. Ik heb de rubriek inderdaad wel een beetje gemist ja. Plots stond ie daar in de nieuwsbrief e-mail. Want ja, tijd om álle blogs te lezen die je volgt, is er niet.

  Ik ben geen vegan, maar volg de Groene Meisjes al jaren en elke keer blijft het een momentje voor mij om het te lezen. Ik hou ervan. En shit dat dat boek bijna overal is uitverkocht! I didn’t knoww en nou moet ik m maar snel ergens op de kop tikken!

  Bedankt voor wie je bent, wat je doet, eerlijk bent en jaaa graag (!!) en paar homemade foto’s zodat we ook het JOU zien. Zo blijf je ook voor beginnende bloggers een inspiratie voor het maken van eigen foto’s. Niet iedereen heeft daar iemand voor ;-) en het is motiverend om home made foto’s te zien die er mogen zijn!

  Keep up the spirit.

  Love uit 020 <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *