Leuke Dingen #86

koffie-01

Leuke Dingen tijd! Laten we een beetje richting het weekend bewegen, met alvast wat leuke groene weetjes en nieuwtjes. Ik heb weer een hoop met jullie te delen, dus ga er maar even goed voor zitten met een bakkie.

Amsterdam Coffee Festival

IMG_0162 (1)

Laat ik van start gaan met een event waar ik zelf heel excited over ben: het Amsterdam Coffee festival! Hoewel dit festival ieder jaar wordt georganiseerd, wordt het de eerste keer dat ik erbij ben. En om het maar meteen goed aan te pakken ga ik dit jaar naar de editie in Amsterdam EN in Londen! Stiekem wil ik ook naar het NYC coffee festival in september….En dat allemaal samen met mijn koffiemeisje P (Precilla,) natuurlijk.

Misschien is dit trouwens ook een goed moment om eens iets meer over P te vertellen. Als je goed hebt opgelet, dan heb je haar al vaker voorbij zien komen, als ‘reismeisje’ en ‘koffiemeisje.’ Natuurlijk is ze naast dat nog veel meer, begrijp me niet verkeerd. Maar het is een feit dat ze 1) heel erg van reizen houdt en 2) barista is en dus heel veel van koffie weet. P woonde een jaar in Nieuw Zeeland en werkte daar op een farmersmarket (een biologische markt) in een koffiekar. Zo’n oud busje, verbouwd tot mobiel koffietentje. Het is dat ik haar daar in Wellington nooit in actie heb gezien, maar ik heb de foto’s gezien en dat zegt genoeg. P is een echt koffiemeisje. En naast dat ze thuis de allerlekkerste koffietjes ever voor mij maakt, vindt ze het ook heel leuk om voor De Groene Meisjes op onderzoek uit te gaan naar de nieuwste ontwikkelingen op koffiegebied.

IMG_2793 (1)

Dus was ze bij wijze van voorproefje mee op een fietstoer door Amsterdam, langs een paar deelnemers van het Amsterdam Coffee Festival. Ik was er zelf niet bij, maar ik hoorde allerlei verhalen over foodpairen, koffiecuppen, slow coffee, coldbrews en cocktails met koffie en ik kan alleen maar zeggen: kom maar door met dat festival en al dat lekkers!

Wij gaan dus, volgende week. En jij kunt er ook bij zijn! Natuurlijk kan dat sowieso door zelf kaarten te kopen, maar ik mag ook 2 kaarten voor het festival verloten via mijn Instagram account. Dit is ‘merelgroenemeisjes.’ Je ziet daar deze foto:

Schermafbeelding 2017-03-01 om 17.38.06

Het enige dat je hoeft te doen is een reactie achterlaten. Ik heb met opzet gewacht met het kiezen van een winnaar, omdat ik jullie via deze weg ook nog even de kans wilde geven. Wees er wel snel bij, want ik wil de winnaar niet te laat bekendmaken!

Wie van jullie gaat er ook naar het festival? Kom je wel even gedag zeggen als je ons ziet lopen? Tot dan!
Check voor meer informatie: amsterdamcoffeefestival.com.

Chocolade en een kookboek

IMG_7359

Er kwamen deze week weer meerdere pakketjes binnen, waaronder deze vegan chocolade uit Belgie van confiserie Jonas en het kookboek Empty The Fridge (dit is een affiliaitelink,) over het koken met restjes en het tegengaan van food waste. Wat kan ik zeggen? Lekkere witte (wat bijzonder is!) vegan chocolade en een interessant boek. Thanks!

Time to momo: Mechelen

IMG_7447

Ook in de categorie ‘leuke pakketjes’: deze miniguide voor Mechelen. Er staat een bezoekje aan deze stad gepland, later deze maand. Ik ben heel erg benieuwd! Al bladerend door het boekje kreeg ik er al zin in. Het klinkt allemaal heel gezellig en ik heb al wat adresjes genoteerd waar ik sowieso graag naartoe wil gaan. Ik denk dat twee dagen – zoals wel vaker – veel te kort gaat zijn.

Nieuw leesvoer

IMG_7379

Als ik het dan toch over boeken heb: ik kocht deze twee exemplaren. Dat zijn:
Mastering Your Mean Girl en Radical Self-Love. (dit zijn affiliaitelinks)

Ik ben het linker boek (Mean Girl) nu aan het lezen en ik vind het tot nu toe erg goed en motiverend. Aan het andere boek moet ik nog beginnen. Ik laat het jullie weten als ik een oordeel over de boeken heb :)

Interview met… (onder andere) mij :)

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/ggxU_1QD25Q” align=”center” maxwidth=”1000″]

Een week of drie geleden kreeg ik op mijn werkplek bezoek van Linda en Erik van TwentyFour. Zij maken een documentaire over mensen die duurzaam ondernemen. Dus mensen die iets goeds willen bijdragen aan de wereld en daar tegelijkertijd hun geld mee verdienen. Zoals ik dus :) Ze vroegen me het hemd van het lijf en het resultaat is te zien in de vlog die je hierboven ziet!

Petitie voor proefdiervrij onderzoek naar hiv en aids

Schermafbeelding 2017-03-01 om 18.03.18

Misschien een beetje dubbel om dit in de rubriek Leuke Dingen te delen, want het is helemaal geen leuk ding. Maar omdat het wel een heel belangrijk iets is, leek het me toch de plek.

Stichting Proefdiervrij houdt momenteel een petitie voor een heel belangrijke zaak. Het is namelijk zo dat er op dit moment nog geen proefdiervrije onderzoeken worden gedaan naar hiv en aids. En natuurlijk stel ik voorop dat het ongelooflijk belangrijk is dat er goed en grondig onderzoek wordt gedaan naar hiv en aids. Maar wat is het schrijnend om te zien dat er nog steeds op dieren (meestal apen) wordt getest – en dat er nog weinig tot geen onderzoek wordt gedaan naar een manier om zonder dierproeven te testen.

Waar worden de handtekeningen voor ingezameld? Om ervoor te zorgen dat Professor De Cock Buning spreektijd krijgt op de Aidsconferentie die in 2018 in Amsterdam wordt gehouden. Professor De Cock Buning is pro dierproefvrij hiv- en aidsonderzoek en wil dit belangrijke punt graag op de agenda zetten. Door de petitie te tekenen en te verspreiden, maken we een statement: dierproefvrij onderzoek naar hiv en aids zou een ontzettend belangrijke ontwikkeling zijn. Eentje die anno 2017/2018 toch ook eigenlijk niet meer mag achterblijven.

Je kunt de petitie hier tekenen en op de website van Stichting Proefdiervrij kun je alle informatie rondom deze campagne lezen. Vergeet de petitie niet ook te delen met anderen – iedere handtekening is er eentje. Dankjewel!

Sporten met €20 korting

Schermafbeelding 2017-03-01 om 17.54.06

Wat je hierboven ziet is een kaart van Rotterdam, met daarop aangegeven welke sportscholen er aangesloten zijn bij OneFit. Zo’n kaart is er ook voor Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Misschien heb je nog nooit van OneFit gehoord? In een notendop: als je een abonnement bij OneFit neemt, mag je bij alle aangesloten sportscholen gaan sporten. Dat betekent dus dat je de ene dag yoga kunt doen, de andere dag baantjes gaat zwemmen of gaat crosfitten, in het weekend meedoet aan een bootcamp in het park en vanavond nog even een danslesje meepakt. Het aanbod is enorm gevarieerd en het kan niet of anders of er zit voor ieder wat wils bij.

De komende tijd ga ik het abonnement zelf uitproberen, uiteraard in mijn hometown Rotterdam. Ik vind het best een beetje spannend, want zo’n sporty spice ben ik niet, maar ik voel wel dat ik gemotiveerd ben om weer een beetje meer in beweging te komen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik wel even wat tijd nodig had om op gang te komen. Ergens had ik gedacht dat ik in januari al volop in de sportschool te vinden zou zijn, maar misschien was dat naïef. Soms moet je er eerst wat andere dingen doen om ruimte te maken voor iets nieuws – herken je dat? Het jaar is voor mijn gevoel nu lekker op gang, dingen lopen en ik krijg de lentekriebels een beetje te pakken. Een rondje hardlopen hier, een baantje zwemmen daar, wat flexen en stretchen in de yogastudio misschien, en als ik echt heel veel lef heb; een lesje kickboksen? Ik zal jullie op de hoogte houden!

Denk jij nou: ‘dit klinkt perfect, ik wil dit ook?!’ Dat kan. En dan ook nog met 20 euro korting. Volg daarvoor deze link en dan wordt de korting automatisch verrekend als je je aanmeldt bij OneFit! Gaan we de uitdaging samen aan? :)

Blogposts van de afgelopen week

Brussel_11_streetart

Geen tijd gehad om de Groene Meisjes iedere dag te checken? Geeft niet hoor. Ik snap heel goed dat je ook andere dingen te doen hebt. Misschien heb je zin om dit recept voor vegan carbonara alsnog te bekijken? (en misschien wil je de keuken wel meteen in duiken?) En heb je deze post met hotspots in Brussel al gezien? Leuk als je binnenkort die kant opgaat!
Oh en morgen komt er een lekker recept voor veggieburgers online, dus stay tuned!

Dankjewel weer voor het lezen. Ik hoop dat je weer een beetje op de hoogte bent zo en de dag met inspiratie kunt beginnen. Tot de volgende editie van Leuke Dingen. En… tot morgen voor de veggieburgers! ;) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Leuke Dingen #86

 1. Leuk artikel! En wat een onwijs tof filmpje :) Ik ben zo blij dat je steeds weer benadrukt dat duurzaam leven niet ingewikkeld hoeft te zijn!

 2. Wat een leuke dingen ;-). En ik denk dat je Mechelen heel leuk gaat vinden, ik was er vorig jaar en het is heel mooi en leuk maar ook klein en een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Antwerpen of Brussel. Goede combi tussen een stad en een beetje rust!

  1. Ben echt benieuwd! Volgens mij is het idd een heel gezellige, gemoedelijke stad. Zin in!

 3. Lijkt me een gaaf kookboek, met restjes kan je altijd zo creatief koken. En vegan witte chocolade? Dat klinkt interessant (en lekker)!

 4. Hoi, was je gisteren in de Nikuhiva in Utrecht? Ik *denk* dat ik je zag. :3

 5. Wat een super mooi interview! Heel inspirerend wat je verteld over de niche… Ik vind dat soms nog wel eens lastig, zoals jij ook zegt. Toch weer een inspiratie om er echt voor te gaan. Oh en die chocola ziet er ook heerlijk uit ;)

 6. Ooh ja ik hoop ook naar het Amsterdam Coffee Festival te gaan! We hebben wel kaartjes, maar aangezien ik ook een koffiemeisje ben moet ik zeer waarschijnlijk zelf koffies zetten :( Maar we gaan het zien. Het lijkt mij wel een leuk festival!
  Leuk interview! :) En ohhhh Beppie <3 Zo lief!

 7. Leuk deze categorie. Het koffie festival lijkt me echt super. Maar brrr witte chocola haha.

 8. Wat leuk dat je naar Mechelen gaat. Ik ben er elke dag te vinden (voornamelijk voor werk) en ik ontdek elke dag weer iets nieuws daar.
  Ik zou het dan ook echt super super super vinden moest ik je dan ook kunnen ontmoeten, als is het maar kort.
  Dan zou je misschien mijn exemplaar van het boek van De groene meisjes kunnen signeren als je zou willen.
  Mechelen heeft echt leuke hotspots, op verschillende vlakken.
  Veel plezier!

 9. hoi Merel,

  ik had graag het interview van “Linda en Erik van TwentyFour. Zij maken een documentaire over mensen die duurzaam ondernemen.” willen zien maar de link werkt niet heb je er een die wel werkt of is dat onmogelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *