Leuke Dingen #88

dgm-thee-door-aline-bouma-4

Zin om je dag te beginnen met een goede dosis groene inspiratie? Ik zet weer een aantal leuke dingen voor je op een rijtje. Even een paar minuutjes voor jezelf? Pak er een kop thee of koffie bij en maak het jezelf gemakkelijk!

Wereld Waterdag

Schermafbeelding 2017-03-20 om 22.26.33

Op 22 maart is het Wereld Waterdag. Misschien een goede dag om eens (wat langer) stil te staan bij hoe wij ons water gebruiken. Waarderen we het? Gaan we er zuinig mee om, of heeft het niet onze aandacht? Als wij nou allemaal, groene meisjes en jongens die dit lezen, op 22 maart 1 minuutje korter douchen? Ik geloof dat dat een gigantisch verschil zou moeten maken! Misschien weet jij nog wel veel betere manieren om water te besparen? Laat het ons weten bij de comments! Check voor meer informatie: wereld-water-dag.nl. 

Pause Conscious Pop-Up

16807450_769157883258179_6267333128351311603_n

Normaal gesproken zal ik niet heel snel iets over mode schrijven, simpelweg omdat het niet zo mijn interesse heeft. Tenzij het gaat over eerlijke mode natuurlijk! En daarom vind ik deze pop-up store de moeite van het vermelden waard.

Van 30 maart t/m 2 april vind je in de Posthoornkerk in Amsterdam de Pause Pop-Up store, die je letterlijk stil laat staan bij mode en design, creativiteit en innovatie. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de makers – Nederlandse designers – van jouw kleding. Tijdens het event zal er vooral aandacht zijn voor de oneerlijke verhoudingen in de modeketen en wordt er benadrukt dat fast fashion echt zijn beste tijd heeft gehad. Laten we dus een pauze nemen en stil staan bij hoe we ons (koop-)gedrag als modeconsumenten kunnen verduurzamen. Voor meer informatie:  Pause Facebookpagina. 

Opschoondag

238985-Opschoon stilstaand-7bf3e2-large-1489410160

Aankomende zaterdag is het Landelijke Opschoondag (editie nummer 15!) met als thema ‘één buurt, één missie.’ Ieder jaar gaan er tienduizenden vrijwilligers de straat op om een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Misschien heb je het radiospotje gehoord waarin wordt gezegd: dit is niet alleen voor buren. Dit is ook voor mensen die sporten in een bepaalde buurt, of mensen die naar het buurthuis gaan, mensen die bidden in die buurt, mensen die hun kinderen in de buurt laten buitenspelen. Kortom: we gebruiken de buurt allemaal, laten we er ook met z’n allen zorg voor dragen. Ik vind het een prachtig initiatief!

Nederland Schoon geeft als suggestie om een appgroep voor buurtbewoners te starten. Zo kun je op een laagdrempelige manier contact met elkaar houden en elkaar motiveren om met z’n allen goed voor de buurt te zorgen. Gedeelde verantwoordelijkheid werkt het allerbeste! Voor meer informatie over Opschoondag, check je de website van Stichting Nederland Schoon. 

Vegan kaasfondue

17022415_922571721178632_2510616315155067510_n

Vegan kaasfondue-avond bij DopHert in Amsterdam op 22 april. Need I say more? Dit wil je. Kosten? €22,50 per persoon. Reserveren is nodig! Check voor info: de Facebook eventpagina van DopHert. 

De komende tijd op de Groene Meisjes…

Schermafbeelding 2017-03-20 om 22.47.29

De lekkere nieuwe recepten vliegen ons hier om de oren. Met het Groene Meisjes team zijn we afgelopen week bezig geweest met een paar heerlijke nieuwe gerechten, waarvan de recepten heel snel op de blog gaan verschijnen. Wat denk je bijvoorbeeld van glutenvrije en vegan blondies? Of een chili sin carne? Of heb je meer zin in pizza of risotto? Een acaibowl voor morgenochtend misschien? Je hoort het… er is de komende tijd genoeg te kiezen! Houd de Groene Meisjes dus goed in de gaten voor al dat lekkers!

Iets gemist?

En zoals iedere week in Leuke Dingen: de blogposts die deze week verschenen even op een rijtje gezet. Lees de posts lekker wanneer je daar tijd en rust voor hebt :)

Over lekkere nieuwe recepten gesproken: heb je deze vegan Nasi Goreng al gezien? Zo’n goed basisrecept!

brabantia02

Ik schreef een post over een mooie campagne van Brabantia. Het idee? Je interieur een upgrade geven met zo’n mooie pedaalemmer en tegelijkertijd het goede doel steunen. De foto’s brengen je direct in een lentestemming, gok ik zo!

Wat is jouw favoriete comfortfood? En welk food past bij welke mood? Ik vertelde er uitgebreid over in deze post.

collbovenaan

Hoewel ik alweer een tijdje terug ben uit de USA, heb ik toch nog een deel 2 van mijn reis door Oregon geschreven. Als ik terugdenk aan hoe prachtig en geweldig het daar was, dan krijg ik gewoon omgekeerde heimwee!

Dankjewel weer voor het lezen! Ik hoop dat je vandaag geniet van de zonnige dag die ons voorspeld is! Ik ben deze week 2 dagen in Amsterdam – voor events en afspraken en ik slaap dan in het hippe Volkshotel – en 2 dagen in Mechelen, om deze Belgische stad eens te gaan verkennen. Heel veel zin in! Een drukke, maar erg gezellige week! Ik zal jullie via Instagram story af en toe op de hoogte houden van wat ik zoal uitspook. Maak er een goede week van! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Leuke Dingen #88

 1. Jullie zijn lekker op dreef daar, met de recepten. Leuk! En die pause pop-up store komt echt helemaal op het goede moment! Geld is net binnen en de capsule wardrobe heeft nog een broek en trui nodig ;)

 2. Volgens mij is een van de beste manieren om water te besparen geen vlees meer te eten. Het meeste van het drinkwater gaat zitten in de vleesproductie, daar kan een kortere douche volgens mij niet tegenop boksen. Toch probeer ik wel altijd mijn douche kort te houden :)

 3. Dag Merel,
  Ik zag dat je deze week een bezoekje brengt aan Mechelen, moet je zeker eens proberen binnenspringen bij Supergoods, een fair fashion-boetiek waar ze ook Veja sneakers hebben, en duurzame make-up. Lijkt me helemaal iets voor jou! Als je tijd hebt, kan je ook de Sint-Romboutstoren beklimmen. Een serieuze work-out maar het uitzicht maak alles goed :-)
  Veel plezier!

  1. Ja, hartjes voor Supergoods !
   Vorige week was ik nog in Mechelen en zag ik dat er recentelijk een verpakkingsvrije winkel is geopend: Kabas in de Keizerstraat, misschien ook een tip?

 4. Ik ben benieuwd naar de nieuwe recepten! Er is al zo veel lekkere inspiratie voorbij gekomen ;)

 5. Ik ben altijd heel bewust met water bezig. Ik douche kort, plasjes spoel ik maar half door en doe altijd de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen. Schoon water is zo kostbaar!

  Ik kijk uit naar de nieuwe recepten. Lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *