Leuke Dingen #90

leukedingencol

Jaaaa! Nummer 90! Kun je je voorstellen met hoeveel leuke dingen ik jullie inmiddels heb overladen? Echt heel erg veel dus. En die leuke groene dingen, die blijven maar komen. Dat betekent dat de groene lifestyle – met alles wat daar bij komt kijken – steeds gangbaarder en populairder wordt, en dat er steeds meer te doen, zien, lezen en proberen is. Ik word daar ontzettend blij van. Vandaag hoop ik jou ook weer blij te maken met een leuk lijstje!

Bontvrijlijst

Schermafbeelding 2017-05-19 om 09.18.45

Bont dragen kan echt niet meer. Dat weten we allemaal. Toch? Nou, blijkbaar toch niet, want afgelopen winter zag ik toch nog weer heel wat mensen met een bontkraag (of een complete bontjas) over straat lopen. Nu kunnen we heel boos achter deze mensen aan gaan rennen – met spuitbussen enzo, zoals ze vroeger deden – maar hoeveel lossen we daarmee op? Ik vind het te gek dat stichting Bont voor Dieren weer voor de positieve aanpak kiest, met een ‘Bontvrijlijst’ waarop ruim 300 bedrijven (merken, winkels enz) staan die verklaard hebben geen echt bont te verkopen of te promoten. Dankzij de Bontvrijlijst weten consumenten waar zij met een gerust hart bontvrij kunnen winkelen en zet Bont voor Dieren bedrijven die zich uitspreken tegen bont in het zonnetje .

Je kunt de Bontvrijlijst hier bekijken! 

10 euro korting op een elektrische taxirit met Abel

Schermafbeelding 2017-05-19 om 09.21.13

Heb je die toffe lichtblauwe (of eigenlijk eerder mintgroene?) taxi’s van Abel al zien rondrijden in Amsterdam? Het zijn elektrische auto’s! Zo tof dat er ook in deze sector steeds meer verantwoorde keuzes te maken zijn.

Abel heeft nu een nieuwe functie: je kunt nu ook ritten vooruit plannen. Dat doe je door middel van de app (die je sowieso nodig hebt om een ritje te maken met Abel,) en dan kies je dus een ophaallocatie en een tijd. Ideaal! Ik ga het vandaag testen, omdat ik in Amsterdam naar een paar locaties moet en ik het wel eens leuk vind om te zien hoe dat gaat. Houd mijn Instagram stories (@merelgroenemeisjes) in de gaten!

Wil jij Abel ook eens proberen? Gebruik dan de code abel-groenemeisjes en krijg 10 euro korting op je eerste taxirit met Abel!

Pinterest workshop 17 juni

Workshop Pinterest Marketing voor bloggers en webwshop PINTEREST

Heel eerlijk? Ik deed nooit echt iets met Pinterest. Ja, ik gebruikte het wel om inspiratie op te doen, maar ik had geen idee hoe het werkte om zelf actief een account bij te houden. Dat is zonde, want zeker als blogger is er een hoop uit Pinterest te halen. In Amerika is Pinterest zelfs 1 van de belangrijkste zoekmachines én 1 van de belangrijkste manieren om verkeer naar je website te halen.

Gelukkig ontmoette ik toen Jody, van de Pinacademie, en zij is een echte Pinterestkoninging. Ze weet alles van Pinterest, weet van elk account een succes te maken en maakt zelf de mooiste pins. Ze volgt alle trends – vooral vanuit Amerika – en zit echt overal bovenop. Na een leuke kennismaking met Jody besloot ik al gauw: ik ga haar mijn Pinterest account laten beheren. Dat is nu zo’n driekwart jaar geleden en het bevalt me ontzettend goed. Niet alleen is mijn account gegroeid en heb ik meer verkeer naar mijn website, ook heb ik zelf een paar belangrijke dingen over Pinterest bijgeleerd.

Ik vind het daarom te gek om aan te mogen kondigen dat Jody in juni een heuse Pinterestworkshop zal geven, in samenwerking met onder andere ondergetekende. En dan ook nog op mijn werkplek: bij Hashtag Workmode in Rotterdam! Hoe leuk is dat?

Ben jij blogger, heb je een webshop of ben je op een andere manier internetondernemer en wil je leren hoe Pinterest je kan helpen om je business succesvoller te maken? Schrijf je dan in voor de workshop op 17 juni! Check deze speciale workshoppagina op Pinacademie.nl voor alle informatie én om je direct in te schrijven.

Openingsfeest camping Buitenland (Floortje Dessing & friends)

unnamed

Ik ga er niet omheen draaien: ik ben MEGA Floortje-fan. Ja sorry, wie niet? Ze maakt fantastische programma’s, heeft ongeveer heel de wereld gezien en ik vind haar gewoon een ontzettend inspirerend persoon. Ik vond het dan ook echt heel erg tof om te horen dat zij met een vriendengroep een camping is begonnen. Camping Buitenland is een duurzame camping op een terrein van 9 hectare, vlak onder Nieuw Amsterdam (dat is in Drenthe.) Hoe geweldig moet het zijn om met een vriendengroep een camping te runnen? Living the dream!

Om te vieren dat camping Buitenland binnenkort opent voor gasten, wordt er eerst nog even een goed feestje gevierd. Het hele Pinksterweekend zal er van alles te zien, horen, proeven en beleven zijn op de camping. Bandjes, foodtrucks, creativiteit in het bos, activiteiten voor kinderen.., het belooft een compleet festival te worden. (en aangezien ik degene die het weekend organiseert ken, en zij ook festival Grasnapolsky mede-organiseert, weet ik 100% zeker dat het fantastisch gaat zijn!) (en uiteraard ben ik zelf ook van de partij, want je snapt dat ik deze bijzondere gelegenheid niet voorbij kan laten gaan)

Wil jij er ook bij zijn? Alvast een beetje festival-voorproeven voor het komende seizoen? Dat kan! Je kunt namelijk tickets kopen om erbij te zijn. Check voor alle informatie en voor het meteen kopen van tickets: buitenland.com. Het zou super leuk zijn om jullie daar te zien!

Nieuw menu Jamie’s Italian

IMG_1327

Ieder seizoen heeft restaurant Jamie’s Italian – in Rotterdam en binnenkort ook in Den Haag – een nieuw menu. En bijna ieder seizoen mag ik dan komen proeven van de nieuwe vegan gerechten. Vervelend werk heb ik toch ;)

Dit keer maakten we er een gezellig etentje met vrienden van. Drankjes, gerechten van de nieuwe kaart en veel gezelligheid. Een prima bestede avond! Ik at de schotel met gevulde aubergine, met, let op: amandelyoghurt. ZO lekker! Mijn vrienden aten pasta’s, risotto en een burger. Vlees, vis, vegetarisch, vegan… Jamie’s Italian heeft het allemaal!

De komende weken is het lentemenu nog te proeven bij Jamie’s Italian, maar wees er snel bij, voordat we alweer naar de zomerkaart springen!

RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival

unnamed-2

Hoe tof! Volgende week begint het eerste echte Rotterdamse wijnfestival. En wel op het dak van de hofbogen, met een fantastisch uitzicht over de skyline van onze kampioenenstad. (hehehe, see what I did there.)

Naast dat er natuurlijk heel veel lekkere wijntjes (uit Europa, maar ook uit de rest van de wereld) te proeven zullen zijn, kun je ook lekker eten en dansen op het festival. Laten we dan nu nog even een goede dosis zon bestellen en dan zitten we helemaal goed! Ik ben vooral heel erg benieuwd naar nieuwe biologische wijnen, en ik hoop natuurlijk wat lekkere plantaardige gerechtjes te kunnen proberen. Jullie zullen het wel voorbij zien komen op Instagram stories!

Voor alle informatie en voor het kopen van tickets, verwijs ik je graag door naar de website van Rypp Wijnfestival.

Women Power Fashion

sweatshop

Afgelopen woensdag deed ik iets heel speciaals. Ik werkte een vrijwilligersshift in een pop-up sweatshop. Een sweatshop is een atelier waarin textielarbeiders in lageloonlanden onze kleding – als in, de kleding die wij in Westerse landen kopen – maken. De omstandigheden in die sweatshops zijn verre van ideaal. Vrouwen worden uitgebuit, het is er bloedheet, de lonen liggen erg laag en met de veiligheid op de werkvloer is het vaak ook erbarmelijk gesteld.

De twee mooie organisaties Schone Kleren Campagne en Mama Cash sloegen hun handen ineen en verzonnen een mooie actie. Ze bouwden een sweatshop na in een zeecontainer en plaatsten deze middenin Den Haag op straat. Tussen het winkelende publiek. Vrijwilligers konden zich aanmelden voor een shift, om te ervaren hoe het is om in een sweatshop te werken. Dus daar zaten we dan, in de bloedhitte (30 graden+), heel erg saai (en moeilijk!) werk te doen. We mochten niet met elkaar praten, niet eten, niet naar de wc, geen oogcontact maken met het voorbijtrekkende publiek op straat. Hoe dat voelt? Oncomfortabel. Welk effect dat op mij had? Dat ik echt weer eens heel goed stil stond bij waar mijn waarden liggen als het gaat om kleding.

Immers, we weten allemaal dat de kledingindustrie gewoon echt niet eerlijk in elkaar zit. Maar dan ook echt verre van. En we kunnen daar met z’n allen iets aan doen. De eerste stap is bewustwording. Die zou je kunnen zetten door nog tot en met zondag in het centrum van Den Haag (de sweatshop staat voor Marks&Spencer) te komen kijken naar de sweatshop waar vrijwilligers zitten te werken. De shifts zitten geloof ik al vol – dat is een goed teken – maar komen kijken mag altijd. Een praatje maken met de vrijwilligers van Mama Cash of de Schone Kleren Campagne ook. Ik zelf vond het een ontzettend goede ervaring en ben blij dat ik ben gegaan!

Blogposts van de afgelopen tijd

Heb je geen tijd gehad om alle blogjes van de afgelopen tijd te lezen? Geen probleem hoor, snap ik! Ik maak hieronder even een selectie voor je van wat je misschien nog leuk vindt om even bij te lezen :)

Deze lekker receptjes kwamen online:

06

Griekse pastasalade 
Gezonde ontbijtjes voor de lente
Vegan ’tonijnsalade’  
Risotto 

En deze persoonlijke artikelen schreef ik:

020

Vijf dagen Berlijn 
– Ga ik een huis kopen deel 2 en deel 3
 Je neemt jezelf altijd mee 
Hotspotmoe
Verslag van de fairtrade kookworkshop die ik volgde

Veel leesplezier! En: een heel fijn weekend! Maak er iets moois van. Ik ga vandaag de bruiloft van vrienden vieren. Spannend, want we hebben hier met z’n allen maanden naartoe geleefd. Het belooft een prachtige dag te worden, inclusief vegan (!!!!) taart <3 Ik ga gauw mijn nagels lakken en mijn outfit strijken ;) Tot snel! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Leuke Dingen #90

  1. Dat zijn inderdaad héél veel leuke dingen Merel! En ik merk ook dat er steeds meer groene initiatieven opduiken en dat het ook steeds makkelijker wordt om groen te doen. Zo fijn! De Pinterest workshop lijkt me héél interessant, wel even kijken of het in mijn budget past maar anders schrijf ik me zeker in. Ik merk ook dat er veel verkeer vanaf Pinterest naar mijn blog komt dus wil er graag meer over weten. (:

  2. O wow wat een hoop leuke dingen weer. Ik vind het ook mooi om te zien dat groene initiatieven zo blijven groeien :) En holy macaroni wat tof die camping van Floortje! Ik ben ook zo fan van haar, supermens is het :) Ik ga het festival meteen in mijn agenda zetten, nu al zin in!
    Fijne zondag nog!

  3. Wat een fijne tips weer! Wat ontzettend leuk dat Floortje een camping opent! Daar ga ik zeker een keertje heen. Ik zag deze week al bij iedereen de pop up sweat shop langskomen, ik vind dat echt een goed initiatief. En heel erg bewonderenswaardig hoe het is gerealiseerd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *