Leuke Podcasts #2

Podcast1

In maart 2015 schreven we een blogpost over onze favoriete podcasts. Inmiddels zijn we zo’n tien maanden verder en luisteren we nog steeds graag naar podcasts. De ene periode wat meer dan de andere, maar overall zou je kunnen zeggen dat we beide groot podcastfans zijn. Het is gewoon zo relaxed om een uurtje te luisteren naar twee mensen die een gesprek hebben over een interessant of grappig onderwerp. Je kunt ernaar luisteren terwijl je het huishouden doet of onderweg bent naar je werk, maar het is ook fijn om gewoon op de bank te liggen met je koptelefoon op en verder even helemaal niks te doen. Kortom: big fans. Vandaag delen we een nieuwe lijst met leuke podcasts met je.

Being Boss

De ondertitel van deze podcast is ‘A podcast for Creative Entrepreneurs.’ Ofwel: voor mensen die iets voor zichzelf doen in de creatieve sector. Heb je bijvoorbeeld een blog en/of een eigen bedrijf? Dan zal deze podcast je zeker aanspreken. Een greep uit de onderwerpen die worden besproken: je focus vinden, omgaan met financiën, doen wat je leuk vindt, je angsten onder ogen komen, productiever zijn en vanuit huis werken.

Iedere aflevering interviewt Emily of Kathleen een interessante gast die alles weet van het onderwerp dat die week wordt besproken. Op deze manier maak je kennis met allerlei leuk mensen die je vervolgens weer kunt gaan volgen op Instagram of elders. Kortom: inspiration overload!

Website Being Boss Podcast. 

Raise Your Hand Say Yes

Being Boss kreeg ik van Naomi (als je het over een creatieve entrepreneur hebt) getipt en ook deze podcast ontdekte ik via haar. Raise Your Hand Say Yes is de podcast van Tiffany Han, een MEGA enthousiast mens. Tiffany is the kind of person die het voor elkaar krijgt dat je met zin aan je werk begint. Ze enthousiasmeert en motiveert en ik vind haar heerlijk Amerikaans. Dat is wel iets waar je van moet houden (jullie weten: het kan mij nooit enthousiast genoeg,) maar ik weet zeker dat veel mensen het kunnen waarderen.

Ook Raise Your Hand gaat over je eigen bedrijf runnen en is speciaal bedoeld voor creatieve vrouwen. Nouja, ik zou eerder zeggen: creatieve mensen, want ik weet zeker dat de onderwerpen ook geschikt zijn voor veel mannen die ‘iets creatiefs doen.’ Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: grote dromen, een community bouwen, authenticiteit, vertrouwen hebben in jezelf en een business starten. Ook voor deze podcast geldt dat Tiffany iedere aflevering een interessant persoon interviewt, wat ik in de podcastwereld toch echt wel een briljant concept vind.

Website Raise Your Hand Say Yes Podcast. 

The Self Help Hipster

Brand new: the Self Help Hipster! De vreugde was groot toen we hoorden dat collega-blogger/vriend Lianne naast haar blog 1) een boek aan het schrijven is en 2) een podcast is gestart. Dit is wat we bedoelen met groot dromen. Het heeft eventjes geduurd voordat ik The Self Help Hipster podcasts ging luisteren, omdat ik net even in een ‘nu even niet’ fase zat. Maar nu ik weer fulltime podcastjunkie ben ben ik er eens goed voor gaan zitten en wat blijkt? It’s great. Dit zeg ik niet omdat we Lianne persoonlijk kennen. Dit zeg ik omdat het gewoon zo is. Iedere aflevering bespreken Lianne en Andrew (haar co-host) een zelfhulpboek (en nog veel meer interessante onderwerpen) en het is niet alleen hilarisch, maar ook nog eens interessant.

Ik ben duidelijk niet de enige die enthousiast is, want aflevering 4 (en we zitten pas in seizoen 1 hè?) is 10.000 keer geluisterd. HOLY S, dat is echt heel erg veel. Aflevering 5 was ook weer briljant en ik ben door deze podcast meteen het boek ‘You are a Baddass’ gaan luisteren. Ja, i love it.

Check het hier: website Self Help Hipster Podcast.

Women of the hour

podcast2

Als ik zou mogen kiezen wie ik in mijn volgende leven zou willen zijn, dan koos ik voor Lena Dunham. Ik weet dat veel mensen het niet zo op haar hebben, maar ik hou van deze vrouw. Goed, voordat dit een liefdesverklaring van drie A4-tjes wordt: Lena heeft een podcast. I know, it’s crazy. (er moeten meer mensen zitten te stuiteren van enthousiasme, ik voel het)  Iedere aflevering van Women of the hour bespreekt Lena een thema, waarbij ze in gesprek is met vrouwen die belangrijk zijn in haar leven – rolmodellen, zou je kunnen zeggen. De onderwerpen zijn: vriendschap, werk, je lichaam, liefde en seks. (nee, het is niet gek dat je overeenkomsten ziet met de show GIRLS)

De afleveringen zitten briljant en heel erg professioneel in elkaar, met allerlei toffe muziekjes, intermezzo’s, korte interviewtjes en dergelijke, waardoor het nooit saai wordt om naar te luisteren. Het is grappig en pittig (zoals we van Lena gewend zijn,) maar ook ontroerend hier en daar. Het is ontzettend jammer dat er maar zo weinig afleveringen zijn, want ik zou nog heel lang naar deze podcasts kunnen luisteren!

Website Women of the hour podcast. 

Food Blogger Pro

Dit is een podcast die Jamie erg graag luistert en dat zal je niet verbazen als je hoort wat de onderwerpen zijn. Deze podcast leert je namelijk álles over succesvol foodblogger zijn. Hoe awesome is dat? Bjork Ostrom, de man van Lindsay Ostrom, van het gigantische blog ‘A Pinch of Yum,‘ behandelt iedere aflevering heel praktische en handige tips en hulpmiddelen om je blog tot een groot succes te maken. Ik vind het geweldig dat hij zijn expertise op deze manier inzet!

Ook interviewt Bjork interessante mensen die op hun beurt weer álles weten over allerlei dingen waarover je misschien nog nooit hebt nagedacht. Begin je net met bloggen of ben je juist in de fase aangekomen dat je je blog heel serieus wilt gaan aanpakken? Dan is de Food Blogger Pro Podcast een absolute aanrader.

Website Food Blogger Pro Podcast. 

Zo, vijf nieuwe podcasts voor op je lijstje! Als je bedenkt dat iedere podcastaflevering een uur duurt en je van sommige podcasts tientallen afleveringen te luisteren hebt… ja, dan kun je wel even vooruit de komende tijd, denk ik zo. Voor nog meer toffe podcasts verwijs ik je graag naar ons vorige artikel waarin we nog meer titels tippen. Hier staan enkele titels tussen die we nog altijd (en dat betekent dus iedere week,) luisteren!

Op welke leuke podcasts ben jij geabonneerd? En ga je enkele titels van ons lijstje toevoegen aan je luisterroutine? We horen het graag van je! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

54 gedachten over “Leuke Podcasts #2

 1. Heel anders maar; The Mysterie Show is echt mijn favo podcast ontdekking van 2015. Het hele seizoen heb ik achter elkaar geluisterd. Sowieso podcast fan, perfect voor tijdens wandelingetjes of het huishouden. Bedankt voor de tips!

 2. Jaaa dit had ik net even nodig! Ik luister elke dag podcasts op de fiets, maar was een beetje door m’n afleveringen heen!

  Ik vind zelf Foodblogger-pro een beetje saai soms…. Ik luister veel naar Happier v Gretchen Ruben, maar deze gaan ook allemaal op m’n lijstje!

 3. Ik had wel eens van de naam podcasts gehoord, maar geen idee wat t waren. Leuk! Haha, gelijk de appen gedownload en nu al mn tweede podcast aan t luisteren. Zo wat een hoop zenders bestaan er! Ik wil graag meer lezen/leren, maar dat bleek met een baby niet zo haalbaar. Als hij een keer slaapt moet je t huis schoonmaken enzo. Maar tijdens t huishouden is t leuk om wat te oh luisteren!

 4. Ik ben door een vriendin (hey, Katja!) aan het podcasten geslagen en luister momenteel naar Happier with Gretchen Rubin. (O, iemand boven mij ook zie ik nu ;o) Vooral op de loopband, in de auto en in de keuken en met name tijdens het hardlopen vind ik het een heel fijne afleiding. De podcasts over voor jezelf beginnen in de creatieve sector interesseren me niet zo, maar ik heb me wel aangemeld bij die van de Self Help Hipster en Lena Dunham. En The Lively Show uit jullie vorige post. Ik ben benieuwd!

  1. Cool! Die van Gretchen ga ik ook eens opzoeken! ken ik nog niet :)

 5. Fijne post weer, ik zit toevallig ook net weer in een heel-veel-podcasts-luisteren fase. Toevallig gisteren net begonnen aan de podcast van The Self Help Hipster en ik heb meteen twee aflevering geluisterd. Ik vind het echt geweldig (en hilarisch) :) Foodblogger pro vind ik ook heel goed. Super veel nuttige informatie die je meteen kunt gebruiken als blogger.
  Mijn andere favorieten zijn The Nia Shanks show (over een beter zelfbeeld creëren, gezondheid en fitness), Achieve your goals van Hal Elrod, The Smart Passive income van Pat Flynn en This is your life van Michael Hyatt

 6. Deze blogpost kon niet op een beter moment online verschijnen. Na jullie snaps op Snapchat en anderen die online spraken over podcasts, werd ik toch wel nieuwsgierig. Na alle blogs en blogposts is het ook wel een leuke afwisseling om alleen maar te hoeven luisteren, met name tijdens een wandeling of treinreis. Echter wist ik niet waar te beginnen, als je iTunes opent is er zoveel keus! Inmiddels staat mijn iPhone nu vol met de getipte podcasts, ik ben benieuwd! :)

 7. Ahh, fijn, weer nieuwe!
  Ik luister veel:
  – Happier with Gretchen Rubin
  – BOScast van de Boeddhistische Omroep :)
  – SoulFeed
  – the Tim Ferriss Show
  – The School of greatness
  – the Lively show
  – After the Jump
  – Hal Elrod

  1. Ik ga Happier en The School of greatness checken, thanks!

 8. Hihi ik ben waarschijnlijk een van de laatsten op aarde die nog niet naar podcasts luistert maar na het lezen van dit artikel ben ik toch wel nieuwsgierig geworden. Ik ga mij er eens in verdiepen :-)

  1. Doen hoor! er zijn ook veel podcasts over voeding te vinden, dat vind je misschien ook wel interessant :)

 9. Dankje voor ’t artikel! Ik denk dat ik ga beginnen met Lena Dunham, erg aangenaam voor de saaie treinreisjes.

 10. Ik luister nooit podcasts omdat ik niet zo goed weet wanneer ik ze kan luisteren. Meestal ben ik iets aan het doen dat net wat teveel aandacht vraagt/nodig heeft om daarnaast nog een podcast te luisteren. Ik lees de comments nu omdat ik benieuwd ben wanneer mensen ze luisteren!

  1. Ik luister ze in het OV (maar in de auto, het vliegtuig of op de fiets kan ook,) tijdens het wandelen (wanneer ik gewoon een uurtje ga wandelen door de stad,) tijdens het koken/opruimen/schoonmaken, wanneer ik gewoon even een uurtje van me af wil staren op de bank, wanneer ik in bed lig, ehmmm, eigenlijk op allerlei momenten dat ik niet echt heel bewust met iets anders bezig ben waarbij ik veel moet nadenken. Ik kan bijvoorbeeld niet schrijven en podcasts luisteren tegelijk. Of lezen. Maar verder kan het eigenlijk bijna altijd!

 11. Leuk! Zelf luister ik vaak naar muziek of podcasts als ik aan het Photoshoppen ben. Verder in het ov en ik nu in m’n telefoon kan koppelen aan m’n Bose in de auto ga ik er echt een paar leuke opslaan voor tijdens ritjes.

 12. Jaaa, I love podcasts! Heerlijk om naar te luisteren terwijl… je kookt, stretcht, opruimt, of inderdaad lekker op de bank ligt. Ik sta altijd open voor tips, thanks :D

 13. Ik ben dol op podcasts!
  Mijn absolute favoriet is The Model Health Show van Shawn Stevenson (van Sleep Smarter). Die podcast is zo gezellig en zit vol boeiende informatie over gezond leven. Ik heb het afgelopen jaar zo veel geleerd. Als ik maar naar èèn podcast zou morgen luisteren zou het deze zijn.

 14. Oewa! Wat een geweeeeldige tips! Women of the hour staat al even op mijn ’to listen list’ maar ik vergeet het steeds. Zoveel liefde voor Lena Dunham. <3 <3 <3

 15. Als je geïnteresseerd bent in minimalisme is de podcast van The Minimalists een goeie tip. Ze zijn er, als verlengde van hun blog, net mee begonnen en ik vind het heel fijn om naar ze te luisteren. Jullie tips ga ik ook zeker even checken!

 16. Vier fantastische podcasts: Radiolab, Invisibilia, This American Life en Serial. De eerste drie gaan over bijzondere verhalen van mensen, die meestal ook worden geïnterviewd. De presentators gaan dan dieper op het onderwerp in en proberen het te doorgronden. Soms gaat het over dingen die mensen meemaken, maar vaak worden er ook wetenschappers geïnterviewd die heel boeiend over hun werk praten. In Serial wordt één verhaal een heel seizoen lang verteld. In seizoen 1 ging het bijvoorbeeld over een man die vast zit voor moord. De journalist zoekt uit of dat terecht is of niet en maakt er een heel spannend verhaal van. Alle vier heel mooi, interessant, vaak ontroerend, en superprofessioneel gemaakt.

  1. Nice! Weer een totaal ander genre dan waar ik meestal naar luister, zo te horen. Leuk!

 17. Oke ik loop gigantisch achter blijkt. Hoe werkt dat met podcasts? Is dat een app die je kan downloaden, ook voor Android? ben namelijk nu wel heel nieuwsgierig geworden!

 18. Wat een fijne tips! Ik was nog opzoek naar een paar nieuwe om te luisteren! Zelf ben ik groot fan van Happier, de podcast van Gretchen Rubin. Met allemaal kleine tips die je meteen kunt toepassen voor een gelukkiger leven.

 19. To be honest ben ik eerder een lezer dan een luisteraar, maar ik denk dat ik toch maar eens aan podcasts moet beginnen. En ja Lena Dunham is queen! Ik houd van haar boek ‘Not that kind of girl’ dus die podcast moet ook goed in de smaak vallen.

 20. Dit lijstje komt op een ideaal moment! Ik ben de laatste twee maanden behoorlijk verslingerd geraakt aan podcasts. Jullie omschrijvingen klinken zo veelbelovend dat ik moeite had om de blogpost tot het einde te lezen en niet meteen door te klikken naar de podcasts in kwestie ;)

 21. Ik ben ook nieuw in podcast land, maar t lijkt me heerlijk om te luisteren en interessant. Binnenkort vlieg ik naar India, ik zie een mooie gelegenheid! Is zoiets ook op een Android telefoon te beluisteren? Wie heeft hier verstand van? Zet je zo’n podcast dan op je telefoon of gaat dat via een app. Of zou een ouderwetse Ipod makkelijker zijn?

 22. Leuke tips! Ik ben erg benieuwd naar de podcast van The Self Help Hipster.

  Ik gebruik de android-app Player FM (weet niet of die ook beschikbaar is op andere OSs) omdat je daarin podcasts offline kunt houden en hij houdt bij welke afleveringen je al hebt geluisterd.

  De podcasts die ik luister
  – Dear bitches, smart authors | Over romance novels. Veel interviews met auteurs, mensen die bij uitgevers werken etc. Afleveringen duren ong. 45-55 minuten.
  – Savage lovecast | Relatie- en seksproblemen. 18+ dus in principe, hoewel veel afleveringen juist voor jonge mensen een hoop duidelijk zouden kunnen maken. Er komen ook veel LGTB-issues langs en de host (Dan Savage) is homo. Afleveringen duren gemiddeld 50-60 minuten.
  – Stuff You Missed in History | Heel veel verschillende onderwerpen, wordt door twee dames ingesproken. Ze doen dan onderzoek naar bijv. een persoon of een gebeurtenis en vertellen daar over. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dat vaak onderwerpen waar je meestal niets (meer) over hoort. Afleveringen duren 30-35 minuten.

  Binnenkort begin ik aan Welcome to Nightvale, die schijnt ook erg leuk (en raar) te zijn.

 23. Ik luister podcasts via de app Overcast! Die vind ik zoooo veel fijner dan de podcast app van je iPhone. Hebben jullie misschien podcasts over meditatie/yoga die jullie aanraden?

  1. Oeh goede tip, want ik ga binnenkort over op een Fairphone en heb dan ook geen Podcast app voor iPhone meer.
   Emmm, over meditatie en yoga ken ik geen podcasts helaas, sorry.. Hoewel, heeft Gabby Bernstein niet een podcast?

 24. Wat een superfijne tips! Ik ben vorige week begonnen met het luisteren van Being Boss en ik vind het fantastisch! Vandaag hadden Kathleen en Emily het over het hebben van een mentor/ voorbeeld. Afgelopen tijd houd de vraag mij bezig wie mijn voorbeeld eigenlijk is en ik vraag het ook aan veel mensen om mij heen. Nu ben ik ook benieuwd of jullie een voorbeeld hebben en wat dat voor jullie doet.

  Dank jullie wel voor het delen van de tips!

 25. leuk dat jullie naar podcast luisteren, ik wil daar ook graag in verdiepen,
  ik zie veel Engelstalig postcast, ik kan niet goed engels.
  ik zou graag nederlandse postcast wilen luisteren, heb je ook leuke nederlands postcast aanraders?

  vriendelijke groet, Merlin

 26. Het is wel een beetje een late aanvulling, maar Profit, Power, Pursuit is ook echt een hele toffe. Tara Gentile laat je achter de schermen kijken bij interessante ondernemers.

 27. Lewis Howes (auteur van het boek “School of Greatness”)

  Fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *