Liekeland liefde (met giveaway)

Soms zie je iets voor de eerste keer en dan weet je: dit is fantastisch. Dit is zo mooi, ik wil hier meer over weten. Dat had ik met de ontwerpen van Liekeland. Het eerste dat ik van haar zag was de kerstkaart met de beer. Verliefd ben ik erop. Sowieso op de stijl van Lieke. Zo sprookjesachtig, lief en fijn met al die dieren. Betoverend! Eigenlijk is Lieke zelf ook een groen meisje. Ze laat zich in haar werk inspireren door de natuur, vindt het milieu heel belangrijk, houdt van dieren en eet gezond en biologisch. Dat sluit dus mooi aan bij De Groene Meisjes. Geen wonder dat ik haar werk zo tof vind! 

Nu blijft het niet alleen bij kaarten. Er zijn ook nog andere producten, zoals prenten en handgemaakte porseleinen knopen om je vintage dress een upgrade mee te geven. Maar ook dat is nog niet alles. Lieke heeft iets ontworpen waar het hart van elk groen meisje sneller van gaat kloppen: een katoenen boodschappentas mét berenprint.

Zie jij jezelf al met deze te gekke tas op de biomarkt staan?

De tas zal de naam ‘bosjutter’ dragen, vanwege Lieke’s liefde voor alle mooie takjes, bloemen en veren uit het bos, en dan vooral het verzamelen daarvan. De tas is van stevig (100%) katoen en gemaakt uit 1 stuk stof. Daardoor kan hij van onderaf niet scheuren, ook niet als je hem vollaadt met bergen veggies. Verder is de illustratie niet geprint, maar gezeefdrukt.
De bosjutter en ik, wij worden goede vrienden. Zoveel is duidelijk.

De tas kost €15 en is te koop op Liekeland.nl.

Winactie

Wil jij als één van de eersten met De Bosjutter gaan pronken? Doe dan mee met onze winactie! Hiervoor vragen we je om met Lieke mee te denken over het volgende: op wat voor producten/artikelen zou jij graag een print van Liekeland willen zien? De Groene Meisjes dachten al aan kussensloopjes, theedoeken en t-shirts,…maar waarschijnlijk hebben jullie nog veel meer goede suggesties. We lezen het heel graag bij de comments hieronder!

Lieve Lieke, dankjewel voor het mogelijk maken van deze winactie. We hopen dat er een lezer heel erg gelukkig mee zal zijn!

Liefs,

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

80 gedachten over “Liekeland liefde (met giveaway)

 1. Wat leuk! inderdaad echt een ontwerpster om blij van te worden, ik zit al meteen te denken aan wie ik dat soort leuke kaartjes zou sturen.
  En mijn hoofd stroomt ook al over van de suggesties:

  een Theemuts!
  en dan met een bijpassend porceleinen servies set met kopjes, schoteltjes en theepot..

 2. Wat een schattige beer!
  Op een keukenschort, pannenlappen en theemuts zou het ook mooi staan, denk ik!
  Groetjes van Nathalie

 3. Ik ben zelf gek op theekopjes, mokken en leuke kommetjes. Hoe meer hoe beter en ik denk dat haar afbeeldingen er heel mooi op zullen staan :) Of bordjes, leuke bordjes! Of een theepot! Ja!

 4. M’n jongens zijn al groot, maar het zou zo mooi staan op een baby-dekbedhoes!
  Met een schattig klein kussensloopje en zo’n ouderwetse pyama-zak die je aan het bedje hangt.

 5. Lampenkappen, pannenlappen, schort, ovenhandschoenen of inderdaad op een servies inclusief koekjestrommel!

 6. Ik vind haar stijl ook super leuk! De opties hierbocen zijn al leuk: servies en theedoeken. Behang lijkt me ook leuk, of muur/raam stickers of wat te denken van een agenda met allemaal leuke tekeningen?

 7. Hoi!!
  Wat super leuk! Ik zag haar kaartje met de beer voor het eerst op Twitter en ben helemaal verliefd!!!:)) wat fijn dat jullie een winactie met haar organiseren!
  Ik zou haar afbeeldingen wel willen zien op:
  -Canvas doeken
  – t-shirts
  – misschien als broche/button
  -armband (als bedels)

  De ideeën hierboven vind ik ook erg leuk!
  Ik word blij van haar afbeeldingen!

 8. Leuke spulletjes!
  – raamposter/ muurposter
  – stoffen schilderijtje
  – vaas
  – lampenkap
  – smartphone hoesje
  – baby-slabber
  – tafellaken
  – tafelzeil
  – gebaksbordjes
  – dienblad

  :)

 9. een heel simpele (witte?)katoenen sjaal. liefst een reep stof die zo is afgewerkt dat hij niet rafelt. de print op de uiteinden van de sjaal. eindeloos combineren met jeans en een zwart shirtje, zie je er ineens heel anders uit.

 10. Ik zie al een heel mooi wit lang (jeweetwel van die fijne die je nooit meer uit wilt doen) hemdje voor me met deze mooie printjes erop! Kussenslopen was overigens ook een van de eerste dingen die in me op kwamen door jullie vorige posts ook natuurlijk! Ook zou het leuk zijn om hier een hele agenda of kalender van te maken, dan kan je het hele jaar door elke dag naar deze plaatjes kijken! Nog 1, nog 1: een douchegordijn!!! Een beertje onder een parapluutje zodat ie zelf niet nat wordt ;)

 11. Ik word al een tijdje heel blij van Lieke haar werk, heb een hele mooie berenwarmte print in huis hangen, wat kaartjes en het is ook echt nog eens een ontzettend leuk en lief meisje!
  Had graag een van haar bekers gehad, maar die worden niet meer geproduceerd :-(
  Dus hoop dat ze qua serviesgoed nog een keer iets gaat doen.
  Verder lijkt het me heel leuk om het op rompertjes en broches terug te zien.

 12. Wat een lieve beer! Een geweldige afbeelding voor op meerdere producten!
  Veel is al genoemd, maar hier mijn lijstje:
  -t-shirts (ook girlies!)
  -fleecedekens
  -theedoeken
  -theeglas
  -hangertje voor aan een ketting
  -agenda
  -adresboekje
  -notitieboekje

 13. Wauw, wat mooi!
  Dit zou ook leuk zijn als laptopsticker, of sowieso als sticker.
  Op een muismat zou ook leuk zijn.
  Of op sokken en buttons :)

  Liefs!

 14. Die beren zijn echt te gek! Ze heeft een tijdje geleden voor vrienden een heel mooi geboortkaartje gemaakt met een soort papa-beer erop, heel lief.
  Ik denk dat de beer het ook goed gaat doen op bedegoed, kussenslopen idd of een heel dekbedovertrek. Voor volwassenen en voor kinderbedjes!

 15. Ohh, ik vind de tas geweldig! Ik gebruik zo’n katoenen tas altijd als ik naar de EKO winkel ga voor mijn boodschapjes maar daar staat dan heel groot het EKOland logo op en dat is niet zo leuk als deze tas natuurlijk.
  Ik zou de beertjes graag terug zien op een mooie theemok :D

 16. Hele warme pantoffellaarjes en laarzen (ik wil ze zelf ook)waarop de beer je voeten in een warme omhelzing houdt, alleen er naar kijken helpt al tegen de kou(-:

 17. Ik opteer voor een tafellaken. Ouderwets en fijn, met van die servetten erbij. En dan niet servetten die je weggooit, maar juist die je mag uitwassen. Dan heb je meteen een paar pronkstukken op tafel zonder dat je extra spullen op tafel moet zetten. In dit geval dus echt less is more.

  Liefs,
  Nancy

 18. Ik vind het ook allemaal even mooi. Ik zou gaan voor prints op bordjes en theedoeken, maar een agenda met haar werk daar zou ik ook geen nee tegen zeggen.

 19. Een grote lap voor over de bank, dat zou heel cool zijn of een sprei om de slaapkamer te pimpen!

 20. Na even te hebben rondgeneusd op de site ben ik helemaal enthousiast. Als ze er waren, zou ik vooral grote muurposter kopen. Maar een theedoek met zo’n print lijkt me ook mooi.

 21. Wat een leuke winactie! Ik ben ook gek op de afbeeldingen van Lieke. ZO MOOI! En jeetje, alles wat ik in gedachten had is hierboven al genoemd. Stuk voor stuk leuke ideeën. Ik zie mezelf eigenlijk wel mijn boodschappen doen met zo’n boodschappenwagentje en dan met een Liekeland afbeelding op de tas van het karretje :)

 22. Jurkjes! Ik volg de blog van een kunstenaresse die haar werk in jurkjes veranderd en dat vind ik zo fantastisch! Dat zou ik zelf ook wel willen doen, en ik denk dat dit super mooie werk zich er ook zéker voor leent! <3

 23. Ik ken het werk van Lieke al langer en vind het echt fantastisch! Heb dan ook al 2 van haar kaarten in mooie lijstjes aan de muur hangen.
  Zelf zou ik het allerliefste mijn thee uit een mok van Liekeland drinken!! Maar van zo’n coole milieuvriendelijke tas zou ik ook heel vrolijk worden, dus stuur hem maar mijn kant op! ;-)

 24. Echt heel mooie beren in allerlei situaties. Vindt haar werk geweldig.
  Bijna alles wat ik bedacht heeft de reveu al gepaseerd. Maar ik mis het papierwerk, Briefpapier,enveloppen,notitieboekjes etc. En natuurlijk een boekje met een aantal kaarten bijelkaar om te kunnen kiezen welke je opstuurd. En wat te denken van een echte print op cosy nachtkleding.
  Ik ben benieuwd wat je gaat kiezen, in iedergeval wil ik die tas. Geweldig.

 25. Een picknickkleed met de illustraties van Lieke. Dat zou ik wel willen!

 26. Wij (mijn twee kleinkinderen en ik) willen een Prentenboek met de beren van Lieke!
  En wat ik ook heel mooi zou vinden: een beer op een echt mooie babydeken. Heb gezocht, maar als je een echt mooi babydekentje zoekt als geboortecadeau heb je niet veel keuze dan er zelf eentje te maken. Ik bedoel een babydeken/omslagdoek die zo mooi is dat je hem altijd wil bewaren en gebruiken, ook al ben je al lang geen baby meer. Zacht, roomwit, (geruwde eco-katoenen flanel bijvoorbeeld), duurzaam en met zo’n prachtige prent van lieke erop.

 27. Een broodtrommeltje! Ik ben al een tijdje op zoek naar een leuk schattig broodtrommeltje. (Vanaf 2013 staat flink bezuinigen in de planning, dus niet meer mijn lunch kopen op de uni maar gewoon ouderwets meenemen!) Maar het valt me op dat er vrij weinig leuke broodtrommels te koop zijn, vaak zijn ze net iets te kinderachtig. Of oorbellen, lijkt me ook schattig. En iemand zei ook al iets van nachtkleding, ja dat lijkt me ook leuk! Een beren-pyjamabroek / chillpants :)

 28. Superleuk dat Berenspul van Lieke! Nog leuker omdat mijn dochter Beertje heet. Wat ook leuk is om kids shirts, jasjes, sjaaltjes, hempjes etc van een toffe (beren)print te voorzien. Groetjes! Claudia

 29. Aangezien beren een winterslaap houden lijkt me een overwinter/winterslaappakket ook heel geinig en heel leuk om cadeau te doen. Dit kan afgesteld worden op verschillende doelgroepen met bv bovengenoemde rompertjes etc voor de kleintjes tot pakketjes met slaapmasker voor de dames. Verder zou daar dus een slaaphemd inkunnen, sloffen, een KRUIK, een grote mok voor heel veel thee, sokken etc! :)

 30. O mijn god! Ik heb het niet meer hier! Liekeland Love, heel erg!
  Ik zou heel graag een mooi prentenboek van haar hand willen hebben. Daarnaast vind ik theedoeken een goed idee, alhoewel ik de theedoek eerder zou inlijsten dan gebruiken. Misschien een ketting met een locker en dan een leuke illustratie erin. Stickers etc is leuk, maar ik heb liever iets duurzaams dan iets wat je eenmalig kunt gebruiken. Een hanger is ook leuk, voor in huis bijvoorbeeld.

 31. Wat een prachtige website die van lieke. Ik zou denken aan een biologisch wollen trui, kookschort, slabbetjes voor kids, sokken, vans, tassen uit de tweedehands winkel halen en daarop de afbeelding maken dan heb je een vintage limited edition :-), leren sleutelhanger, sleutelhanger van boomschors, sjaal, rokje, hoesje voor je mobiel, hoesje voor je bril, picknick kleed, picknick set.

 32. Whauw wat een mooie tas en mooie prints!!

  Ik zou een print wel in m’n huis willen ergens; bijvoorbeeld als deurmat of beter nog: DOUCHEGORDIJN!! Super cool! Theedoeken zijn ook tof, maar die hebben jullie zelf al geopperd;)

 33. Prachtige illustraties, wat heerlijk als je dat kunt tekenen! En wat een fijne tas zeg.
  Er zijn al veel leuke producten genoemd waar haar werk goed op zou passen. Mijn ideeën: een knuffel, poef, paraplu, magneetjes, washi tape en een gieter.

 34. Broodtrommels,canvas prints, agenda´s, kalenders. Oh en dingen met beren waar je bijvoorbeeld je eigen naam op kan printen, zoals een mok met je eigen naam erop. Heel leuk en persoonlijk. Fijne kerst vakantie nog. :-)

 35. Wat leuk! Ik doe graag mee en ik help graag even mee. Wat mij gaaf lijkt: op broches, aan een ketting, t-shirts of vestjes, canvas schilderijen, een tafellaken, stof per meter (om zelf met de naaimachine aan de slag te gaan), strijkapplicaties, briefpapier voor snailmail, op baby rompertjes, shirtjes, mutsjes of lakentjes/dekentjes, als bekleding van een kattenmandje lijkt het me ook wel mooi.

 36. Hey,

  Wat een mooie illustraties!
  Er zijn al veel leuke producten genoemd, zoals thee servies (of ‘gewoon servies)
  theedoeken/handdoeken, servetten etc.
  Notebooks of agenda’s
  Maar wat mij ook heel gaaf lijkt is om haar illustraties op behang te zien.

  Groetjes Nicole

 37. Supermooi! Ik zie mezelf al in een oversized vest met mini streepjes aka vachtstreepjes van een beer. Net of de beer me omhelst:-)!

 38. Wat supermooi!
  Ik vind het zo mooi dat ik het ontwerp zou willen zien op iets waar ik dagelijks plezier van heb. Voor mij is dat een inspirerend ideeënboekje :-)
  Een notitieboekje van formaat iets kleiner dan A5, met de beer op de kaft en op elke pagina een andere illustratie. Daar kan ik zo blij van worden! Alsof de beer mij iedere dag een warme knuffel geeft :)

 39. Oooh wat een super leuke ideeën!! Alle leuke opties zijn volgens mij al gezegd!
  Zo’n overwinterpakket met beren er op lijkt me leuk, en een paraplu, broche en een broodtrommel zoals Iris zei, en en en en en !! Allemaal leuk!!

 40. iPad sleeve of een MacBook sleeve. :-) Een mooi kussentje voor op de bank is vast al genoemd.
  Ik las dacht ik ook dat iemand iets schreef over een dekbedje voor in een babykamer. Gewoon wit, met een zwarte print. Ik zou hem kopen!
  Prachtige aardse ontwerpen.

 41. Een lamp, kruikzak-knuffel, kastknopjes, theelepeltjes of waterflesbewaar/meeneemtasje met die beer erop lijkt me geweldig!

 42. Ik zou graag zo’n prachtige print zien op een e-reader sleeve. Het maakt de reader niet alleen veel fraaier om naar te kijken & bij weg te dromen, maar draagt ook de boodschap van een verantwoordelijke omgang met papier uit. (Overigens ben ik nog altijd dol op de geur van papier & verzamel ik mooie prentenboeken, maar boeken zonder illustraties lees ik graag op mijn e-reader.)

 43. Sokken/ kniekousen/ legging lijkt mij leuk, berewarme beentjes ^_^

 44. Op een mooie witte (baby) deken.
  Een mooi hoesje voor de telefoon.
  Een tissuebox.
  Maar ook de simpele dingen als een t shirt, schilderij oid zijn erg mooi.

 45. Ik heb al aan het begin iets geopperd, maar zag het potje van mijn zoontje staan en dacht dat is ook leuk.
  Die beer op een witte po, badje, borsteltje, kammetje en bad thermometer.. zou dat zo als kraam cadeau geven!

 46. Bewaarblikken met berenprint. Want mooie bewaarblikken heb je nooit genoeg.

 47. Ik had al gereageerd maar opeens schiet me weer iets te binnen,
  briefpapier! met eventueel bijbehorende pennen en enveloppen :)

 48. Laptop, i- en iphone hoezen!
  Super leuke tas en lieflijk stijltje:-)

 49. Op tegeltjes voor in de badkamer of keuken! Of stickers voor op tegeltjes :)

 50. Rugzakjes, van die hele simpele zoals je vroeger voor gym had. Van stevig katoen, met touwtjes als schouderbanden :) Ik draag ze nu ook wel eens (o.a. eentje van dille kamille met lieveheersbeestjes) en vind ze heel handig en leuk!

 51. Naambordjes! De illustraties kunnen dan inspelen op wie er in het huis woont. Voor een gezin bijvoorbeeld twee beren met een minibeer. Hoe knus! Ik vind naambordjes vaak saai, maar met de illustraties van Lieke breng je de gezelligheid van binnen ook naar buiten!

  Ander idee: berenwijsheid. Tegeltjes met quotes voor aan de muur.

 52. Wat een mooie illustraties!

  Zou ook mooi zijn op kousen, onderbroek, oorringen, bedovertrek, gordijnen, behangpapier, schrijfpapier, briefomslagen, pennen…

 53. Heel mooi!
  Mij lijkt het gaaf om de prints te hebben op schoenen (sneakers van die stoffen schoentjes), of plaids, of kerstballen (helaas is kerst net voorbij), notebooks, kussens, prullenbak (die zijn altijd zó saai namelijk) of een ipad hoes

 54. Hmm, op een hele warme gebreide trui. Of op sokken of op een nachtjapon. En op een topje zou de beer ook fantastisch staan!

 55. – shirtjes & tanktops
  – blanco (ongelinieerde) dummy’s/notitieboeken
  – prentenboek
  – een (verjaardags)kalender
  – stickers (bijv. van die doorzichtige, watervaste, zodat je ze ook op je laptop of op keukenkastjes en bekers e.d. kunt plakken)
  – stempels
  – buttons
  – bekers
  – canvas of ingelijst
  – ik denk dat de illustraties het ook goed zullen doen op babykleertjes, zoals rompertjes
  – cadeaupapier
  – behang
  – kussens (voor op de bank)
  – beddengoed en ander woontextiel

  Ik heb de meeste voorkeur voor de eerste drie.
  Succes!

 56. Ik denk zelf aan een opdruk op een honden/katten kleedje/mand. Mij hond is er gek op printjes en vindt ze altijd erg leuk. Daarom bedacht ik deze idee.

 57. Oh! ik bedacht mij vandaag nog eentje. Behalve de stoffen rugzakjes, zou ik ook iets als enveloppen en/of briefpapier heel leuk vinden.
  Ik zag overigens notitieboekjes hier voorbij komen en dat vind ik ook een leuk idee. Kan je goed kado doen, iedereen gebruikt die dingetjes wel!

 58. Liekeland maakt echt prachtige illustraties, heel dromerig en sprookjesachtig. (het doet me erg denken aan Sandra Dieckmann, wat een goed iets is!)
  Eigenlijk zijn bijna alle mogelijke opties al genoemd om haar illustraties op te printen.
  In de categorie lekker kneuterig: een puzzel! Jawel een echte legpuzzel. ;)

 59. Liekeland maakt super gave illustraties.
  Het lijkt mij heel gaaf om een illustratie van haar op een vest, t-shirt, broodtrommel en sokken.
  Weinig origineel, maar ik deel ook graag mijn enthousiasme voor Liekeland’s werk. :)

 60. Geef mij maar een Beer-dekbedovertrek. Daar kruip ik onder, en doe mee aan een winterslaap. Niemand die me zal durven storen…
  GRRRmmmmm…mmmzzz…zzzzzzzzzzzzzzzz

 61. Wat mooi!
  Een prentenboek met de illustraties van Lieke lijkt me zalig om mee weg te dromen op een winteravond.
  Of een verjaardagskalender?

 62. Beste allemaal, wow! wat een hoop reacties. En wat een geweldige ideeën zitten er tussen! De winnares heeft inmiddels bericht van ons ontvangen. Gefeliciteerd Justine! Iedereen bedankt en tot de volgende winactie :)

 63. Dank je wel allemaal, zo veel leuke ideeën en lieve reacties!! En gefeliciteerd Justine! xx

 64. Wat super leuk zeg!! Ik beloof bij deze dat ik goed voor de ‘bosjutter’ zal zorgen. Ontzettend bedankt!

 65. […] deze week schreef een van de groene meisjes, Merel Wildschut, een leuk artikel over mijn nieuwe katoenen tas, de bosjutter. De gezeefdrukte tas is van stevig (100%) katoen en […]

 66. Ik hoef niet te winnen, maar vind de producten wel heel tof! Die kaarten bovenaan vind ik zo leuk! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *