Low Budget Luxury

4f54b19fc045ed878608923dda26763b

Ik zou niet willen zeggen dat ik een typische ‘material girl’ ben, maar natuurlijk verzucht ik ook wel eens: “als ik nou eens heel veel geld had…” Dan zou ik het wel weten. Er zijn genoeg dingen die ik dan zou willen doen. Zoals reizen en overnachten in eco-resorts over de hele wereld, ál mijn boodschappen bio en fairtrade kopen, al mijn kleding fair en eco kopen en noem maar op. Maar helaasch, zover is het nog niet, hihi! Let op: dit wil niet zeggen dat je dus ook geen ‘luxe’ leventje kan leiden. Als je niet veel geld hebt? Ook dan. Er zijn namelijk wel dingen te bedenken die je het luxe gevoel geven, zonder dat het je veel geld kost. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan verder!

1. Organiseer je eigen home-spa. Het is ook heel leuk om dit met vriendinnen te doen. Maak er meteen een pyjamaparty van! Flesje bubbels erbij, Gooische Vrouwen of Sex And The City aan en gáán. Gooi al je (of jullie) lekkere verzorgingsproducten op een berg en kijk wat je er allemaal mee kan. Voetenbadjes, scrubben, nagels lakken (vergeet de glitter niet,) maskertjes, peelings… alles om te relaxen en er weer fab uit te zien. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag door zelf scrub te maken (met suiker of zout) of maak eens een maskertje van bijvoorbeeld avocado of kiwi! Hoe dan ook, je kan vaak meer met de dingen die je in huis hebt dan je denkt. Je hoeft er de deur niet voor uit. In je eentje lekker relaxen is heerlijk, maar met vriendinnen (of vrienden, sorry heren, jullie houden hier wellicht ook van!) erbij is het natuurlijk ook erg gezellig. Oja, om het helemaal af te maken: brand lekkere geurkaarsjes, of: Soyscents. I love it!

IMG_5029

2. Trakteer jezelf op luxe vers fruit. Ik heb een enorm zwak voor rood fruit. Frambozen, blauwe bessen, rode besjes, bramen… Het is lekker en gezond én het geeft me een instant gevoel van luxe. Ik kan echt enorm genieten van een ontbijtje of dessert met bijvoorbeeld framboosjes. Daar betaal ik graag €2,50 per bakje voor. En zeg nou zelf, dat kan er best wel een keertje van af toch? In de vakantie of in het weekend geeft het me het gevoel dat ik in een hotel aan een ontbijtbuffet zit. Zeker als er ook nog speltpannenkoekjes of lekkere sojayoghurt bij geserveerd wordt. MMM!

IMG_4999

3. Dierproefvrij en enorm populair: Victoria’s Secret. Op Schiphol zit een winkel en heel af en toe wandel ik daar eens naar binnen. VS verkoopt een heleboel lekkere geuren, zowel in parfum als in bodymist-vorm. De bodymists zijn echt heel prima. Ze ruiken lekker en blijven goed ‘zitten.’ Een fles bodymist koop je al voor €12,00 en geeft je net zo’n luxe gevoel als een dure fles parfum. Die overigens vaak ook nog eens niet dierproefvrij zijn! Het is helemaal niet (altijd) nodig om dure merken te gebruiken. Een hogere prijs betekent lang niet altijd een betere kwaliteit.

4. Vintage kleding, ik ben er dol op zoals jullie wel weten. Ik struin graag door tweedehandswinkels en over vintagemarkten, opzoek naar mooie items. De kleding is goedkoop, maar vaak echt nog prachtig. Een paar jaar geleden kocht ik bij een kringloopwinkel een fantastisch geel jasje en ik geloof dat hij €5,00 kostte. Iédereen vraagt altijd of het een Chanel jasje is. Is niet zo, maar het lijkt er inderdaad wel heel veel op. En dat voor 5 euro! Dat vind ik gewoon tof. Ga maar eens kijken in een vintagewinkel. De jurken met glitterende lovertjes lachen je sowieso tegemoet, waardoor je je een prinses in een walk-in-closet voelt, en wie weet vind jij wel die ene geweldige catch waar je al jaren van droomt!

7041affb70916a832731e8e38284825d

5. Geen geld om drie weken op vakantie naar Thailand te gaan? Eén nachtje in een fijn hotel kan je al een enorm gevoel van luxe geven. Bijvoorbeeld in Antwerpen of Gent, dichtbij, maar toch het ‘buitenlandgevoel.’ Maar een weekendje weg in eigen land land kan ook superleuk zijn. Een luxe stad om naartoe te gaan: Maastricht. Boek een mooi hotelletje in het centrum, ga buiten de deur ontbijten, slenter door de stad, strijk neer op een zonnig terras voor een drankje…En heb je thuis geen bad? Zorg dat je een hotelkamer mét kingsize bad boekt en koop, bijvoorbeeld bij Lush, een ontzettend decadente badbruisbal. Enjoy the bubblin’ honey! Trouwens, doe alles wat je ook zou doen als je ‘echt’ op vakantie zou zijn. Including springen op het kingsize bed.

IMG_4952

6. Gun jezelf spullen van goede kwaliteit. Liever één paar echt mooie schoenen, dan vier paar goedkope uitverkoopjes. Je zult zoveel meer plezier hebben van dat ene paar dat je heel bewust hebt gekocht, geloof me maar. Dit geldt overigens niet alleen voor kleding, tassen en schoenen, maar ook voor verzorgingsproducten en: eten. Liever één doosje met een paar lekkere chocolaatjes, dan een paar repen chocolade van slechtere kwaliteit voor hetzelfde bedrag. Je zult er waarschijnlijk meer van genieten als je jezelf een luxer product gunt.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Wat is jouw manier om zonder veel geld toch een ‘luxury feeling’ te hebben? Ik lees jullie reacties heel graag hieronder bij de comments!

Bron foto 1 en 4: www.pinterest.com

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Low Budget Luxury

 1. Hele goede en leuke tips! Als je op deze manier leeft ben je (denk ik) veel bewuster bezig en geniet je meer van de kleine dingen. Ik hou er wel van!

 2. Leuk stukje tekst weer! Ik vind jullie blog vermakelijker om te lezen dan de artikels uit het gemiddelde lifestyle tijdschrift ^_^
  Met name in de kledingkast heb ik tegenwoordig de regel ‘liever minder en mooi dan meer en mwah.’
  + ik wiiilll een Victoria’s Secret body myst..!!! Helaas zit Schiphol niet om de hoek.

 3. Leuke tips! :)
  Voor zo ver ik weet is het moederbedrijf van Victoria’s Secret Limited Brands, dit bedrijf test wel op dieren. Dus voor mij is VS niet meer dierproefvrij. Hoe denk jij hierover?

  1. Ik zie nu op PETA dat VS inderdaad niet test. Op de een of andere manier ben ik er altijd van overtuigd geweest dat VS wel test op dieren. Gelukkig niet dus, nog een leuk merk om aan mijn lijstje toe te voegen :)

 4. Wat een erg leuk artikel, en echt nodig om ons, vooral na je lovende stukje over de prijzige spullen van Lush, er aan het herinneren dat je ook als je maar een klein budgetje hebt, een “luxe” leven kunt genieten.
  Frambozen, geurkaarsjes, lekker luchtje in een vrolijke fles bodymist… prima tips! :D

 5. Zo leuk!!! Ja ik doe dat ook weleens :-) een vriendin of zus uitnodigen en dan samen spadagje doen, elkaars make-up en lekker opgetut nog een paar foto’s haha. Beetje tiener hysterisch maar dat vind ik wel leuk af en toe :D
  ps. ben benieuwd naar een foto van het gele jasje!

 6. Ah leuke tips! Hier moet nog iemand rondkomen van bijna niets. Waar ik echt blij van wordt? Dure dingen voor een prikkie vinden en uiteraard genieten van de zon, want die is helemaal gratis! ;d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *