Mijn favoriete audioboeken van dit moment

podcast3

In februari schreef ik over de, wat mij betreft, uitvinding van de eeuw náást podcasts: audioboeken. Ik luister ze via mijn Storytel app en dat werkt dus echt ontzettend makkelijk en snel. Op mijn digitale boekenplank staan inmiddels aardig wat titels en vandaag deel ik mijn favoriete audioboeken van dit moment met je.

Om te beginnen zal ik je eerst een beeld proberen te geven van de collectie audioboeken in de Storytel app. Het gaat alle kanten op. Van thrillers tot jeugdboeken en van zelfhulpboeken tot klassieke romans. Je zou denken dat er altijd wel een audioboek voor jou moet tussenzitten! Gelukkig kun je eindeloos en onbeperkt luisteren wanneer je een (proef-)abonnement hebt, dus je hoeft geen keuzestress te lijden: zet gewoon lekker veel boeken op je boekenplank, zodat je geen titels vergeet! Ik zal de titels die ik je wil aanraden proberen een beetje te categoriseren.

storytel2

Deze twee boeken las ik al eerder, maar luister ik nu ook. (klik op de titels om naar de reviews, die ik na het lezen schreef, te gaan.)

Running Like A Girl 
What the most successful people do before breakfast

Persoonlijk vind ik het van meerwaarde om de boeken, of in ieder geval stukken daaruit, nu nog eens opnieuw te kunnen beluisteren. Je hoort dan toch weer andere dingen, dan je opmerkte toen je het boek las. Echt heel leuk dat deze boeken nu ook op Storytel staan!

Dan een tweetal klassiekers:

– De Alchemist van Paolo Coelho  (ook al eens eerder gelezen,)
Een schitterend gebrek van Arthur Japin (niet per se een klassieker als in: oud, maar wel als in: een boek dat iedereen gelezen moet hebben)

Misschien zit je nog op school en moet je klassiekers lezen. Houd je niet zo van lezen? Probeer de audio versie dan eens! Of zit je niet op school, maar heb je het idee opgevat om een x-aantal klassiekers alsnog te gaan lezen? Waar haal je de tijd vandaan? Je kunt ook autorijden en een audioboek luisteren tegelijk? Het is maar een idee ;) In de Storytel app is een speciale afdeling met klassieke titels, dus je kunt wel even vooruit!

Hoewel ik heel erg van literatuur houd, zijn zelfhulpboeken toch ook wel een grote lievelings. Op dit moment op de boekenplank:

Fuck Feelings (een super nuchter en grappig boek over met je gevoel omgaan en ‘rampen’ overleven, geschreven door een vader en dochter)
SuperBetter (een tof boek over gelukkiger en sterker worden, door het inzetten van games)
The Organized Mind (over alles om je gedachten/leven/brein structureren en in goede banen te leiden)

storytel1

En tot slot: twee boeken die ik al tíjden wilde lezen, maar wat door onbekende redenen nooit gebeurde.

Wild (ik heb het geprobeerd op papier, maar kwam er niet doorheen. Voorgelezen vind ik het veel prettiger.)
– PaperTowns (een adolescentenroman van de mega populaire auteur John Green.)

Als ik zo even kijk naar alle boeken die ik op mijn boekenplank heb staan en die ik luister, dan denk ik: die tien euro per maand haal ik er dus echt makkelijk uit! (hey, we blijven Hollanders he ;)) Daarbij komt dat ik het ideaal vind om even snel een boek te kunnen kiezen en gewoon meteen te beginnen met ‘lezen.’ Geen gedoe met eerst helemaal uitzoeken welk boek je wilt kopen of lenen, want als je het boek niks vindt, dan ga je gewoon weer door naar een volgende titel. Kortom: alleen maar voordelen!

Lezersaanbieding

Normaal gesproken krijg je 14 dagen gratis luisteren van Storytel, maar voor Groene Meisjes fans is deze deal verdubbeld. Dat betekent: een maand lang gratis boeken luisteren. (en geloof me, in een maand kun je al héél wat uren luisteren) Wat je hiervoor moet doen? Ga naar storytel.nl/degroenemeisjes en schrijf je in. Zo simpel is het!

Let op, goed om te weten: bij het afsluiten van een account, brengt Storytel €0,01 in rekening. Na de 30 dagen gratis luisteren, wordt je proefperiode omgezet in een abonnement van €9,99 per maand. Je kunt het abonnement stopzetten wanneer jij dat wilt. Doe vooral je voordeel met deze mooie aanbieding!

Wie van jullie is er ook al om naar de audioboeken? En ben je nog titels in de Storytel app tegengekomen die je graag wilt delen? Laat het ons weten, want leestips zijn áltijd welkom! 

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Storytel –

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Mijn favoriete audioboeken van dit moment

 1. Ik wil het al een tijdje proberen omdat ik op het moment te onrustig ben om te lezen. Maar was altijd beetje huiberig voor de collectie maar dit zijn allemaal boeken die ik zelf zou kunnen lezen.

  Ik ga zeker gebruik maken van deze aanbieding. Thx!

 2. Oeh ik ga die app nu toch maar een bekijken want dit vind ik wel erg aantrekkelijk! Ik ben de laatste tijd ook helemaal fan van zelfhulpboeken. Vaak is het zo lekker positief en daar hou ik van!

 3. Hoera! De app heb ik al – dankzij jullie, en bedankt ;) – dus ik heb direct mijn boekenplankje weer vol gegooid met leuke boeken. YAY! Dankjewel :)

 4. Ik vind audioboeken heel fijn, maar… ik kan niet wakker blijven. Binnen het hoofdstuk slaap ik. Het is wel handig als ik juist niet kan slapen, maar voor het opslaan van informatie lukt het me niet om op deze manier te werken.

 5. Leuk idee! Ik ga het uitproberen voor tijdens mijn dagelijkse uur fietsen :)

 6. In het begin moest ik erg wennen, en tijd vinden wanneer te luisteren (ik lees veel mensen die in bed luisteren, maar dan ben ik in 2 seconden in slaap gevallen :’)). Ik vind echt een aanrader “echt gebeurd”. Er zijn hier trouwens ook podcasts van, mensen die een echt gebeurd verhaal uit hun leven vertellen, live opgenomen in toomler. De audioboeken zijn een compilatie van de verhalen. Daarnaast de boeken van Hendrik Groen, die je al eerder noemde. Ik ben echt helemaal om wat betreft de luisterboeken.

 7. Ik probeer het om de zoveel tijd weer eens omdat het me zo ontspannen lijkt. Maar ik kan het niet! Het ontspant te veel als ik alleen luister maw ik val in slaap. Als ik onder het luisteren wat anders doe, dan vergeet ik weer te luisteren. Multitasken is niet mijn ding. Ik hou me maar gewoon bij papieren boeken.

 8. “Een schitterend gebrek” is inderdaad een prachtig boek! Wordt hij in Storytel toevallig ook door Arthur Japin zelf voorgelezen? Want dan zou het feest helemaal compleet zijn :-)

 9. ik heb me de vorige keer aangemeld bij storytel via jullie. En ik luisterde al met veel plezier naar boeken van midas dekker, adriaan van dis en een nicci french. ik probeerde ook een boek in het engels maar dat vond ik toch w

  1. at moeilijk te volgen. De laatste weken gebruik ik het niet meer stel ik vast. Ik zocht nog wat naar boeken die ik eens wilde horen maar de keuzes die ik maakte waren niet beschikbaar of alleen in het engels.

 10. Ik heb het gratis abonnement een maand geleden genomen en het verbaasde me hoelang het duurde voor ik een boek uit had. Ik had het tweede boek (Happiness project) nog niet uit, daarom heb ik mijn abonnement toch een maand later doorlopen. Ik maak er lang niet altijd tijd voor en ik merk dat ik sinds ik dit abonnement heb, ik weer minder ‘gewoon’ lees en dat vind ik weer zonde.
  Ik moet nog even mijn balans hier in vinden. Ik heb in ieder geval wel weer een aantal titels voor mijn te lezen/luisteren lijst!

 11. Super dank je wel! Running girl is het eerste boek wat nu voorgelezen wordt… Vorige keer was ik het ook van plan … Toen kwam er niets van … Nu vandaag voordat ik de deurpost in de verf ging zetten … Heb ik de app gedownload … Heerlijk!! Verheug me nu al op alle andere boeken die ik zag…

  1. Running lik a girl … Ach denk dat je wel wist welke ik bedoelde … ;-)

 12. Dit klinkt wel super intressant. Zijn er veel zelfhulp boeken in het nederlands te vinden? Of hebben jullie tips?

 13. Oooh ik doe heeeeel graag mee met deze winactie!! want ik heb nu de 30 dagen gratis en daardoor kan ik eindelijk weer boeken ‘lezen’. ik heb namelijk hersenletsel opgelopen na een ongeluk op mijn werk en kon vanaf dat moment geen boeken meer lezen omdat dat teveel energie kost.. het lezen en focussen tegelijk lukte niet. Met het luisteren gaat het stukken beter!!!!! En ben ik zo blij dat ik na jaren eindelijk weer is een boek kan luisteren. had er zoveel op mijn lijstje staan!

 14. Ik ben al zó lang benieuwd naar audioboeken en ze te kunnen beluisteren wanneer ik maar wil. Lijkt me héérlijk.

 15. Leuk, bedankt voor de tip! Ik heb gebruik gemaakt van het aanbod en luister nu al een poosje gratis. Heerlijk! Je kunt altijd luisteren, terwijl lezen meer concentratie vergt. Op de fiets of in de auto een boek luisteren is echt heerlijk, maar ook als je aan het schoonmaken bent of opruimen!
  Die self help boeken staan nu op m’n lijstje, bedankt :)

 16. Wat een geweldige aanbieding! Het lijkt me echt heerlijk om een boek te kunnen luisteren tijdens het fietsen of hardlopen, lijkt me heel ontspannend.

 17. […] Vorig jaar schreef ik al eerder over de luisteren van Storytel. Voor wie dit concept nog niet kent: Storytel is een app waar hónderden luisterboeken staan, die je voor €9,99 per maand onbeperkt kunt luisteren. Zelf ben ik een groot audio-fan. Zoals jullie weten luister ik aan de lopende band podcasts, maar luisterboeken zijn ook zeker favoriet. In deze blogpost zet Bianca, een vriendinnetje van mij, een paar van haar favoriete luisterboeken op een rij, deel ik een kortingscode én mag ik drie mensen blij maken met drie maanden lang gratis audioboeken luisteren! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *