Mijn plannen voor deze zomer

08

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Storytel / Foto’s: Sam van Rij 

Ik ben nog maar net thuis van het ene kampeertripje en ik heb alweer zin om het volgende te plannen. Komt dat je bekend voor? Ik heb er altijd wel een beetje ‘last’ van, maar in de zomer extra. Het mooie weer maakt dat ik optimaal wil genieten van buiten zijn, van zon, vrijheid en gezelligheid. Het is ook het ideale seizoen om het iets rustiger aan te doen. Ook al heb ik als kinderloze ZZP’er in principe niets te maken met schoolvakanties, het feit dat heel je omgeving op een gegeven moment vakantie begint op te nemen, maakt toch dat ik er ook naar begin te verlangen.

Ergens is het vooral heel lekker als mijn hele omgeving vakantie heeft terwijl ik nog verder werk, want het zorgt ervoor dat het een stukje rustiger is. Overal eigenlijk: in de supermarkt, in de trein, maar ook in mijn mailbox. Ik word minder gebeld, ik heb minder heel strikte deadlines en er staan duidelijk minder afspraken in mijn agenda. Dat zorgt ervoor dat ik lekker kan doorwerken, waardoor ik in de zomer bijvoorbeeld toekom aan vooruit werken, want content maken gaat opeens een stuk makkelijker als ik minder word afgeleid. Daarnaast geef ik mezelf de ruimte om halve dagen te werken, of als het echt een keer een dag héél mooi weer is, gewoon eens een dagje helemaal vrij te nemen.

Toffe plannen

Echt een vakantie opnemen ga ik voorlopig niet doen. Ik denk er namelijk over na om in het najaar er een wat langere periode tussenuit te gaan. Dat wil zeggen: dan stop ik ook echt even met werken. Dat heb ik namelijk in de zes jaar dat ik mijn blog heb nog nooit gedaan, en ik merk dat ik er heel erg aan toe ben. Logisch ook, want eigenlijk heb ik nooit echt vakantie. Soms lijkt het wel alsof ik vakantie heb, als ik bijvoorbeeld op reis ben en toffe dingen doe. Maar dat is in 95% van de gevallen nog steeds om werkredenen. Heel geweldig, maar ik denk dat het gezond is om echt een keer de boel op on hold te zetten en er gewoon eens niet te zijn. Daarover zal ik jullie tegen de tijd dat het zover is meer vertellen, het is voorlopig nog niet aan de orde. Maar dat vooruitzicht maakt dat ik deze zomer juist even wil doorwerken en misschien ook een beetje vooruit ga proberen te werken.

Voor mijn werk ga ik naar Zuid-Frankrijk en Oostenrijk, in respectievelijk juli en september. Het reisje naar Frankrijk gaat om een persevent waarbij ik aanwezig mag zijn en Oostenrijk is een persreisje, waarbij ik een aantal regio’s in het land ga verkennen. Ik ben heel benieuwd! Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest, maar als het er net zo mooi is als in buurland Zwitserland, dan ben ik nu al verkocht.

Privé heb ik een weekend Lowlands gepland, gezellig met vrienden. Dat is natuurlijk niet echt een vakantie, maar wel heel erg leuk en ik heb daar heel veel zin in. Eind juni/begin juli ga ik een weekje naar Berlijn om op een huis te passen, maar daar ga ik gewoon verder werken. Juist daar kan ik heel goed werken heb ik al eerder gemerkt, dus ik hoop daar een hoop te kunnen doen.

Toch denk ik stiekem nog wel na over een last-minute boeken of zo. Onder het mom van ‘waarom ook niet?’ Gewoon een dag of vijf naar een zonnige bestemming, dat lijkt me wel wat en het hoeft volgens mij ook niet heel duur te zijn. Aangezien ik dit weekend heb ontdekt dat ik kamperen heel leuk vind, is het misschien wel een idee om dat ergens te gaan doen voor nog een paar dagen. Ik zag een kennis logeren in een tipi tent op Ibiza en nu ben ik obsessed door dat idee. Of wat dacht je ervan om een campertje te huren en gewoon wat rond te toeren ergens? Aline vertelde me over tenthuisjes op de Waddeneilanden. Lijkt me allemaal fantastisch. Ik ga nog even kijken wat de mogelijkheden zijn. Maar eventjes een paar dagen echt helemaal niks doen – dus ook niet werken – is misschien wel een goed idee.

Verder ben ik jarig in augustus en wil ik graag met vrienden een vegan barbecue organiseren,  ga ik naar festival Mundial (Tilburg) en naar Milkshake (Amsterdam) en  zijn er een paar leuke (kleinere) events in Rotterdam waar ik graag naartoe wil. Maar omdat ik niet alleen maar naar festivals en evenementen wil, wil ik de zomer juist ook aangrijpen om meer de natuur in te gaan. Ik heb zin in middagen op het strand of in de duinen, wandelingen over de heide en ik wil bloemen en aardbeien plukken. Wat een vooruitzichten allemaal hè? Ik heb helemaal niks te klagen en ik hoef me zeker niet te vervelen!

Lekker thuis

09

Maar heel eerlijk? Waar ik het misschien wel het meeste naar uitkijk voor de komende tijd is lekker thuis zijn. In het park hangen met een kleedje, met een barbecue en vrienden, op mijn balkon zitten met zelfgemaakte koffie en een goed ontbijtje. Ik ben daar nooit heel goed in geweest. Op de één of andere manier ben ik altijd wel een beetje bezig geweest met weg gaan en extern vermaak zoeken. Terwijl dat helemaal niet nodig is om een fijne tijd te hebben, heb ik inmiddels wel steeds meer door. Ik kan steeds beter ontspannen in en om huis en ben steeds meer oké met gewoon eens een dag helemaal niks nuttigs doen. Sterker nog, ik leer het echt waarderen.

Dat komt deels doordat ik voor mijn werk al op zoveel plekken kom dat ik juist de kostbaarheid van het thuis zijn en vrije tijd hebben in ben gaan zien. Maar het komt ook doordat ik heb ontdekt hoe ik mezelf soms kan (en moet) ‘dwingen’ om te ontspannen. Je kunt dat jezelf namelijk echt wel aanleren. Ook als je ontspannen van nature net zo lastig vind ik als ik. Hoe ik dat dan doe?

Ik heb dus echt met opzet een leuk kleedje gekocht waarmee ik graag naar het park ga. En een rieten mand, waarin ik mijn spullen mik, zodat ik snel de deur uit kan wanneer de gelegenheid zich voordoet. In die mand gooi ik dan een gevulde Dopper en iets lekkers om te eten, zoals een zak popcorn of gesmeerde broodjes. Oh, of een stuk watermeloen, dat doet het ook altijd goed.  Ik heb een e-reader, voor als ik wil lezen, en op mijn telefoon staan standaard podcasts en luisterboeken. Voor dat laatste gebruik ik de Storytel app, waarop ik altijd een paar interessante of leuke boeken gedownload heb staan. Zo kan ik de boeken ook luisteren (of lezen, want er staan ook e-books op,) als ik geen beschikking tot internet heb. (stel dat je opeens middenin de natuur een mooi plekje vindt – dan kan je daar gewoon verder luisteren. Ideaal!)

Luisterboeken en podcasts zijn zo ontzettend ideaal omdat je er niks over hoeft te doen. Je gaat liggen, je zet je app aan, je koptelefoon op (ik gebruik met heel veel plezier mijn Bose Quiet Comfort koptelefoon,) en je wordt voorgelezen. Ondertussen sluit je je ogen en geniet je van het verhaal, of misschien blijf je juist lekker om je heen kijken om te kijken naar wat er allemaal om je heen gebeurt in het park. Je doet je koptelefoon op en je bent echt even helemaal weg. Natuurlijk, luisterboeken zijn ook ideaal voor bijvoorbeeld tijdens het doen van de afwas, of wanneer je onderweg bent naar afspraken en je een uur in de trein moet zitten, maar dan ben je toch altijd weer met nuttige dingen bezig. Het idee van eindeloze zomerdagen, waarop je echt even helemaal niks hoeft behalve je goed insmeren voor de zon en zorgen dat je genoeg water drinkt, dat is toch wel echt het allerfijnste dat er is en daar passen luisterboeken, vind ik persoonlijk, heel erg goed bij.

Wat staat er momenteel op mijn luisterboekenplank?

Dat kan ik je vertellen. Komt ie:

– The Subtle Art Of Not Giving A Fuck (geprobeerd te lezen, maar kwam er niet doorheen, dus misschien dan beter luisteren)
– Feminist Fight Club
– We Should All Be Feminists (al gelezen, geweldig, maar wil het ook nog luisteren)
– Lefbek (ik ken de schrijfster, Anke Laterveer, van Twitter, maar ben nog niet aan haar boek toegekomen )
– Het idee m/v
– The Gap of Time (van Jeanette Winterson. Onlangs las ik een ander boek van haar en haar ik vond haar schrijfstijl meteen fantastisch)
– Kleurenblind (ook dit boek heb ik op papier, maar ik kom er niet aan toe. Misschien in de audiovorm wel)

Je ziet het, ik zet gewoon flink wat boeken op mijn plankje, zodat ik maar kan kiezen waar ik zin in heb. Soms ben je in de bui voor een zelfhulpboek, soms wil je je laten meevoeren door een goed verhaal. Soms wil je iets heel serieus, soms wil je even lekker ontspannen en lachen. Ik heb graag iets te kiezen :) Met een abonnement op de Storytel app mag je voor €9,99 per maand onbeperkt boeken downloaden, dus je hoeft niet bang te zijn dat je wordt gelimiteerd in je keuzes. Heel fijn vind ik dat!

Storytel deze zomer gratis uitproberen?

02

Ook vind ik het prettig dat het abonnement flexibel is en altijd op te zeggen is. Dat betekent bijvoorbeeld dat je het deze zomer kunt uitproberen, als je lekker op vakantie gaat, of net als ik thuis wat meer tijd voor jezelf wilt vrijmaken. Ik kan het je aanraden!

Als je nog niet helemaal overtuigd bent, vind je het misschien leuk om Storytel eerst even gratis uit te proberen? Speciaal voor lezers van de Groene Meisjes is er een gratis proefperiode van 30 dagen, in plaats van de standaard 14 dagen die Storytel altijd aanbiedt. Dertig dagen is precies een mooie periode voor deze zomer, vind je ook niet?

Via deze link (klik!) kom je bij de speciale actiepagina voor Groene Meisjes lezers en kun je het gratis proefabonnement meteen afsluiten. Let op, goed om te weten: bij het afsluiten van een account, brengt Storytel €0,01 in rekening. Na de 30 dagen gratis luisteren, wordt je proefperiode omgezet in een abonnement van €9,99 per maand. Je kunt het abonnement stopzetten wanneer jij dat wilt.

Wat zijn jouw plannen voor de zomer? Ga je weg of werk je door? Of ga je heel andere dingen doen? Laat het me weten! Oh en als je nog tips hebt voor leuke luisterboeken: ik hoor het graag van je!

Deze blogpost bevalt affiliaitelinks naar het partnerprogramma van bol.com. Dat betekent dat wanneer jij via mijn linkjes een product bestelt, ik daar een klein percentage voor krijg. Dat is één van de manieren om mijn blog te onderhouden. Het is goed om te weten dat jij niks extra betaalt :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Mijn plannen voor deze zomer

 1. Leuke dingen heb je op de planning staan. Een tent(huisje) op de Waddeneilanden kan ik ook alleen maar aanraden; heel leuk! Al hoewel, ik heb alleen ervaring met tenthuisjes op Vlieland en Texel, maar ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat de rest ook aanraders zijn.

 2. Je gaat Oostenrijk geweldig vinden, zo’n mooi land en die bergen <3 en goed idee om in het najaar eens echt even ertussenuit te gaan!

 3. Ik ga de laatste paar jaren ook steeds buiten het hoogseizoen op vakantie en dat bevalt me heel goed. Ook lekker weer, maar veel rustiger. En dan weer werken terwijl de rest van Nederland weg is, ook fijn. Gewoon je eigen ding doen, ipv al die afspraken en vergaderingen. Door jouw blog heb ik nu extra zin gekregen in de komende tijd!

 4. Ik heb ook een hele tijd met veel plezier naar luisterboeken geluisterd, maar sinds ik podcasts ontdekt heb speel ik nog maar zelden luisterboeken af. Op reis vind ik het nog steeds wel handig, in het vliegtuig bijvoorbeeld. Maakte wel ook met veel plezier gebruik van Storytel. (:

 5. Oostenrijk is geweldig! Ik ben er in februari voor het eerst geweest en was meteen verkocht aan de vriendelijkheid, dat alles goed geregeld is en iedereen op tijd is. ZO fijn! En ook een prachtig land.

  Wat een goed idee om lekker met een kleedje in het park te chillen. Vakantie is eigen land, kan toch ook! Als het lekker weer is gaan wij volgende week onze eerste staycation houden, met kind. Ik ben heel benieuwd. Als je vlakbij het strand woont moet dat wel een succes worden toch ;-)

 6. Bedankt voor de tip! Ik ga Storytel meteen proberen :) Lijkt me ook fijn voor tijdens het hardlopen.
  Wij gaan deze zomer een week naar Berlijn en een paar dagen naar Vlieland. Daar kijk ik nu al naar uit!

 7. Dat klinkt als een heerlijk vooruitzicht! Ik ga deze zomer samen met mijn vriend kamperen op Ameland, super veel zin in!

 8. Wat een goede blogpost Merel, het leest erg prettig, en het is leuk om je zo te “lezen kletsen”.
  Echt een goed geschreven samenwerking, een beetje van Merel, en een beetje van Storytel :)

 9. Zo’n tenthuisje klinkt ontzettend fijn! Wat is ‘The Subtle Art Of Not Giving A Fuck’ een toptitel, trouwens! Even opzoeken!

 10. Ik ben leerkracht België. De zomervakantie begint hier op 1 juli en loopt tot 31 augustus.
  Ik vlieg op 1 juli naar Antalya. Mijn vriend werkt daar aan de universiteit. Hij is Grieks en afkomstig uit Athene.
  Het plan is om een aantal weken te roadtrippen in Turkije en Griekenland. Op de heenweg zullen we slapen in goedkope hotelletjes en B&B’s. We rijden dan van Antalya richting Istanboel en daarna naar Athene. Daar zullen we enkele dagen bij Chris’ familie doorbrengen. Op de terugweg zullen we kamperen.
  Op 27 augustus vlieg ik terug naar België.

  Ik kijk er zo hard naar uit 2 maanden constant bij mijn vriend te zijn en samen vanalles te doen en te beleven. Wij hebben momenteel een lange afstandsrelatie waarbij we elkaar best wel veel zien maar toch niet altijd kunnen samenzijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *