Mijn week in Instagram foto’s #14

Later dan normaal, want we zijn net thuis van een paar dagen thuis: het weekoverzicht! Wat een leuke (bewogen) week was dit! Kijken jullie mee?

IMG_5053

Dit is Beppie. Dat wisten jullie al. Maar geef toe, dat ze er zó goed zou uitzien in een doos, dat wist je niet. Dit was trouwens de doos waarin De Krat werd geleverd. Een review over dit pakket lezen jullie binnenkort.

Ik had vorige week vrijdag een beetje een heftige dag op mijn werk (middelbare school) en ik kwam echt gesloopt thuis. Zaterdag was het echt even ME-time. Wat ik dan eigenlijk weer heel erg spritueel magazine-achtig vind klinken, maar stiekem toch wel fijn is. Anyhow, ik deed een dag vrij weinig en at alleen maar lekkere dingen waar ik zin in had. Maar, dan wel verantwoorde dingen, anders weet je het wel weer.

IMG_5026

Dit was mijn ontbijt. Ik hoef niet veel uit te leggen over wat het is denk ik? Het is in ieder geval heel erg LEKKER.

IMG_5038

Dit ijsje at ik, aan zee. Daar was het overigens koud en het waaide enorm hard. Maar de zon scheen en ik werd er blij van. Van dit ijs overigens ook. Het is vegan sorbetijs in de smaken framboos en sinaasappel. Mmm!

IMG_5036

Ik kocht ook nieuwe schoenen. Vans met panterprint. Het is mijn eerste paar Vans en ik ben nu al verslaafd; ik zou ze in alle kleuren van de regenboog willen hebben!

IMG_5043

’s Avonds haalden we pizza van Pizza Heart op IJburg. Bij deze pizzeria hebben ze een aantal vegan opties. Hoe tof is dat?! We namen de volkoren pizza met heerlijke veggies. Zonder vlees, ei of kaas dus. Love it!

IMG_5045

Dit me-time dagje (luieren, naar het strand, nieuwe schoenen, ijs en pizza) heeft me enorm goed gedaan. Zondag had ik dus genoeg energie om me weer nuttig te maken, maar helaas heb ik daardoor ook weinig foto’s gemaakt. Was ook wel saai geweest, want dan had je alleen foto’s van een beeldscherm gezien. ’s Avonds ging ik met een vriendin en een vriendin van haar nog een drankje doen in de stad. Gezellig!

IMG_5061

Oja, ik maakte guacemole op zondag. Dat is echt één van mijn favoriete dishes. Vooral samen met mexicaanse chili. Het recept stond afgelopen donderdag online! Wie van jullie heeft het al gemaakt? Het is echt HEERLIJK.

IMG_5071

Mijn nieuwe favorieten: Barry M nagellak! Dierproefvrij en geschikt voor vegans. Superfijn. Die kleurtjes! Wow.

IMG_5074

Dinsdag zouden de winkels natuurlijk dicht zijn voor Koninginnedag (hoewel, hier waren er een aantal supermarkten gewoon open, maar oké) en daarom kochten we maandag maar alvast een berg groente en fruit. Biologische bananen, hoera! Een euro per kilo. Dat zijn de betere prijzen. We kochten drie kilo én een ananas. Voor nog geen 5 euro waren we klaar.

IMG_5078

Maandagavond ging ik met Maarten, een goede vriend, op pad. We vonden het eigenlijk helemaal niet leuk in de stad, vandaar dat we naar de bioscoop zijn gegaan! Lekker kneuterig, met popcorn en al. We gingen naar Springbreakers. Ik dacht serieus dat het een lachfilm was, gezien de poster. Je ziet een paar chicks in bikini, net als bij de film ’21 and over’ (ofzoiets.) Nou, ik kan je vertellen: het is alles behalve een lachfilm. Oef! (maar wel heel goed hoor, een beetje arthouse-achtig.) Na de film waren we redelijk in shock, waardoor we toen maar meteen richting huis zijn gegaan. Voor ons dus geen gelal op straat, maar wel een heel leuke avond!

IMG_5084

De volgende dag begon ik de dag met een powersmoothie: banaan, rood fruit en raw cacao. Hoppa! Laat Koninginnedag maar beginnen! Het werd een heerlijke dag, met vrijmarkten (waar we helaas niks leuks gevonden hebben,) chai-lattes op het terras…

IMG_5088

… oranje sorbetijs (bloedsinaasappel en meloen) …

IMG_5102

… en muntthee in de zon bij strandtent Blijburg. Een beetje aan onze ’tan’ werken ondertussen, heerlijk. Verder hebben we op televisie de hele kroning en het avondprogramma gevolgd en wow, wat een mooie en gezellige dag was het!

IMG_5104

We sloten de dag af met gezonde zelfgemaakte speltwraps, gevuld met allerlei veggies. De verleiding om langs de snackbar te rijden was enorm groot (je kent dat wel: de zon in je gezicht, de hele dag zie je allemaal mensen de lekkerste dingen eten op straat en je denkt: ik heb geen zin om te koken) … maar we deden het niet!

IMG_5117

Deze week gingen we lekker een paar dagen weg. We hadden op vrijdag een afspraak in Antwerpen en besloten er een dagje Zeeland (want lekker dichtbij) aan vast te plakken. Konden we even naar het strand! We verbleven in een heel eenvoudig hotelletje in Vlissingen, wat echt prima was.

IMG_5124

Donderdagavond wilden we een hapje gaan eten in Middelburg (omdat we al hadden begrepen dat vegan eten in Vlissingen er niet echt in zou zitten) en dat bleek toch wel iets lastiger te zijn dan we dachten. We zijn het hele centrum doorgewandeld en hebben op alle menukaarten gekeken. Er waren behoorlijk veel tentjes waar gewoon niet één vega-optie op de kaart stond. Veel vlees en vis dus! Maar we zouden de Groene Meisjes niet zijn als het ons uiteindelijk toch niet zou lukken om én lekker én leuk te eten. We vonden Di-Vers (aan de Vlasmarkt nummer 13,) een restaurant waar (licht) verstandelijk beperkte mensen een koks-of bedieningsopleiding volgen. Wij houden van dit soort initiatieven, zeker als je er ook nog lekker kan eten. En dat was het geval! We kregen een gevulde paprika met couscous, frietjes en salade. Helemaal vegan! We waren inclusief een drankje, thee en een paar euro fooi €15 per persoon kwijt. Gaat toch nergens over? Dus verblijf je in Zeeland en weet je niet waar je moet gaan eten? Ga naar Di-Vers!

IMG_5151

De volgende dag was ons ontbijt een bio muesli bolletje, gescoord bij het plaatselijke biowinkeltje in Vlissingen en een smoothie van de HEMA. Lekker simpel. Opweg naar Antwerpen!

IMG_5159

Ons tweede ontbijt nuttigden we bij “Eten vol Leven” (Minderbroedersrui 52 in Antwerpen.) Een hip en lekker ‘clean’ rawfood-tentje met onder ander goddelijke taartjes en sapjes. We aten en dronken: citroen cheesecake en chocolade-sinaasappel cheesecake (beide op basis van cashewnoten), een amandel-banaan-agave milkshake en een zoete groene smoothie met lekker veel munt. HEERLIJK was het. Eten Vol Leven is echt een aanrader, al hebben we wel een tip voor je: neem een goed gevulde portemonnee mee. Want a) je kan er niet pinnen en b) het is behoorlijk prijzig. Voor bovenstaande dingetjes waren we in totaal samen 22 euro kwijt. Wij hebben dit er graag (voor een keertje!) voor over, maar het is wel prijzig natuurlijk.

IMG_5160

I’m the pineapple kinda gal. Ik hou van ananas, Jamie ook. En van alle andere soorten fruit ook, maar ananas is gewoon een awesome fruitsoort. Deze broche maakte ik van een paar clipoorbellen die maar niét aan mijn oren wilden blijven hangen. Leuke oplossing toch?

(niet al mijn foto’s staan op Instagram, want er rust een of andere vloek op mijn Instagram these days. Als ik een foto wil uploaden, sluit de app automatisch af. Wat ik ook probeer (updates, app uitzetten, telefoon uitzetten enzovoorts)… het helpt niet. Dus vandaar dat sommige foto’s geen instagram vorm en filter hebben.)

IMG_5167

Deze sokken zijn toch geweldig? Glitter baby! Ik wilde ze heeeeeeeul graag, maar ze kochten €12,00 per paar. Dat is toch belachelijk duur, of ligt het aan mij? Weet iemand hoe ik goedkoper aan dit soort sokken kan komen? (dit was trouwens bij Urban Outfitters, waar ik nog veel meer toffe dingen zag!)

IMG_5169

Als ik in Antwerpen ben (en dat is best regelmatig) dan waan ik mij altijd in Frankrijk. Vakantiegevoel gallore!

IMG_5181

Als je denkt dat we vandaag al genoeg bio en rawfood hadden gehad, heb je het mis! We gingen namelijk lunchen bij ‘Seed of Life.’ Een fantastisch nieuw superfood-restaurantje aan de Oude Beurs, achter de Grote Markt. We dronken een heerlijke superfoodshake en aten raw sushi en sweets. Ik ga er nog niet teveel over vertellen, want hierover komt binnenkort een uitgebreid artikel online… mét winactie! Dus let goed op!

IMG_5178

Vanuit Antwerpen gingen we weer terug naar Amsterdam. Maar niet naar huis! Nee nee, we verbleven op uitnodiging in het HEERLIJKE Conscious Hotel Vondelpark, aan onze eigen vertrouwde Overtoom. Een helemaal groen eco-hotel, can you imagine? Het was zó leuk! Ook hier vertel ik nog niet teveel over, want er komt natuurlijk een uitgebreid verslag online voor onze hotspot-kaart!

IMG_5188

Oke, vooruit, één dingetje dan: het ontbijt was 100% organic en delicious! Heel veel fruit (en ook dadels en rozijnen) om uit te kiezen, dus zelfs een rawfoodie kan eindelijk eens goed gebruik maken van een ontbijtbuffet in dit hotel!

Zo, dat was de week! En nu is het zaterdag en gaan we keihard genieten van de zon. Doen jullie dat ook?! Tot volgende week!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

36 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #14

 1. Wat een heerlijke fotootjes, genieten! Ik heb vandaag ook een dagje me-time. Afspraak afgezegd, want ben gesloopt. Tijd om in het zonnetje te gaan zitten!

 2. Leuk wat jullie allemaal meemaken! Ik krijg altijd erg veel zin om leuke dingen te doen als ik jullie foto’s zie :)

 3. Ik ben al heel lang naar speltwraps (zonder tarwe toegevoegd) op zoek, nog geen tref gehad bij jumbo, ah xl en ekoplaza, waar hebben jullie die gekocht? Leuke foto’s weer!

  1. We hebben ze zelf gebakken! :) En bij de biowinkel kan je gewone wraps zonder toevoegingen kopen.

   1. Bedankt voor je reactie! Helaas bij mijn vaste ekoplaza hadden ze alleen wraps op basis van tarwe en niet op speltbasis. Ben nog niet bij andere biowinkels geweest maar zelf bakken is natuurlijk altijd lekkerder en goedkoper! Misschien een receptidee? :-)

    1. Het recept staat al op de blog. Bij onze recepten-pagina bij ‘Roti’. Succes!

 4. Oooooooh Antwerpen.. zo’n mooie stad! En blijkbaar ook heel vegan/vega-proof, dat was me nog niet eerder opgevallen bij mijn bezoekjes! Vooral Eten vol leven ziet er geweldig uit!

 5. En mijn vriendje woont in Middelburg. Ik zal hem mee nemen naar Di-vers. Hebben jullie het adres voor mij?

 6. Wat een fijne foto’s weer! Misschien een idee om een post over Antwerpen te maken (mocht deze er nog niet zijn)? Jullie komen altijd op zulke leuke plekjes, ik kom nooit verder dan de Meir haha.

  1. :) we hebben wel eens vaker over Antwerpen geschreven hoor! Gebruik de zoekfunctie maar. Over Seed of Life komt een apart artikel!

 7. ziet eruit als een leuke week! Antwerpen is echt een leuke stad met veel leuke kleine winkeltjes, leuke vintage meubelzaken ook!
  en misschien zelf glittergaren kopen en sokken breien?

  1. Lief dat je me zo creatief inschat, maar ,… nee, ik kan niet breien ;)

 8. Ik was afgelopen week in Antwerpen en heb naar aanleiding van een eerdere post gelunchd bij Lombardia, echt superlekker!
  En dat eerste rawfoodcafe heb ik ook nog gezien, maar we zijn uiteindelijk bij de buren gaan lunchen.
  Je/jullie week ziet er weer fijn uit!

  1. Leuk om te horen! volgende keer toch echt naar het rawfoodcafe gaan hoor ;)

 9. JA de H&M heeft op de kinderafdeling glittersokken!! 6 paar voor 8 euro ofzo. Ik heb zilver, paars, roze (!!) en nog een boel met strepen. check het!

  1. Cool, maar met mijn maat 41 gaat dat hem denk ik niet worden ;)

 10. Fijne pictures om naar te kijken en zo te zien hebben jullie een heerlijke week gehad in Antwerpen en ook in het hotel in Amsterdam! Ben benieuwd naar de blog over Antwerpen:)

  1. Het was heerlijk! het artikel over Seed of Life, waar we heerlijk hebben geluncht, staat ingepland voor morgen :)

 11. Wat ziet dat er heerlijk uit allemaal! :) Antwerpen staat al heel lang op mijn lijstje van plekken waar ik naartoe zou willen, als ik dit lees ga ik dat zeker heel snel doen!

  1. Zeker doen! Prima te doen voor 1 dagje, maar een nachtje ergens slapen is zeker ook aan te raden!

 12. Ziet er heerlijk uit allemaal, helaas zou ik dit niet kunnen eten, want ik doe nu een paleo-dieet. Heb nog niet buiten de deur durven eten :).
  Ik heb hetzelfde probleem met instagram! Kan wel foto’s bekijken, maar als ik een foto maak, dan loopt de app helemaal vast. Als je de oplossing hebt gevonden, hoor ik het graag!

  1. Het probleem bleek te zitten in dat het geheugen van mijn telefoon vol was. Ik heb wat dingn verwijderd, mijn telefoon opnieuw opgestart en toen deed ie het weer!

    1. Hij gaf het bij mij ook niet aan, maar ik ben gaan googelen en kwam dit als optie tegen… en het werkte! Succes ermee :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *