Mijn week in Instagram foto’s #15

weekininsta

Hallo lieve groene jongens en meisjes! Hier is tante Merel weer met haar weekoverzicht in Instagram foto’s. Kijken jullie allemaal mee?

IMG_5214

Vorige week zaten we in Zeeland en Antwerpen, deze week bleef ik dichterbij huis. Lekker van het mooie weer genieten, maar ook gewoon weer werken. Er zijn mensen die het geluk hadden om van twee weken meivakantie te genieten (het is jullie gegund hoor,) maar ik ging weer aan de bak! Nu werk ik op dit moment part-time, dus het was helemaal geen straf. Anyhow, vorig weekend heb ik veel tijd op mijn balkon doorgebracht. Het ziet er nog niet zo fancy uit allemaal. Dat betekent dat de plantjes de winter niet overleefd hebben en er ook nog geen verse bloemetjes te vinden zijn, maar: mijn geliefde tuinstoel staat nog steeds te shinen en ja, ik hou gewoon van mijn kleurtjesbalkon. Op Instagram kreeg ik van iemand een reactie: “Hee! die stoel had mijn oma ook!” En toen dacht ik, jup honey, I love it grannystyle. Big time.

IMG_5238

Op maandag was ik op IJburg. Om te werken, begrijp me goed. Tussendoor had ik een uurtje pauze, dus nam ik mijn salade (couscous met veggies) mee naar ‘de zee’ en at daar mijn lunch op. Dat was lekker zeg! Zie je, de beste dingen in het leven zijn gratis. Of in ieder geval goedkoop.

IMG_5232

Ik gaf de hele dag examentrainingen en uit voorzorg had ik maar een kan water met citroen, sinaasappel en munt meegenomen. Een leerling merkte op: “natuurlijk is het weer een kan met appeltjes. Het zal eens een simpele kan zijn.” Hihi, I’ll take that as a compliment. In de pauze at ik gedroogd fruit en aardbeien. Dit waren geen lekkere aardbeien. Later in de week kocht ik Hollandse aardbeien en die waren heerlijk!

IMG_5246

Deze kleine baby’s beginnen fanatiek te worden. Nog even en ze groeien boven het zakje uit! Ik hou van verse kruiden. Ze zijn handig, ze ruiken lekker en ze geven me het gevoel dat ik heus wel iets met tuinieren enzo kan.

IMG_5250

Op dinsdag was ik vrij en besloot ik een fruit&groente-dagje in te plannen. Het grootste gedeelte van de dag heb ik rauw gegeten. Heerlijk! Ik begon de dag met een enorme fruitsalade en een liter water. Ik nam het mee naar het park, om het daar lekker in de zon op een bankje op te nemen. Ik nam een tijdschrift mee en heb een uur over mijn ontbijt gedaan. Wát relaxed zeg, om eens zo uitgebreid de tijd te nemen.

IMG_5257

’s Middags fietste ik naar de Albert Cuyp en was ik, zoals altijd, weer teleurgesteld. Ik kan op deze markt gewoon nooit slagen, ik vind het zo duur allemaal. Iedereen is dol op de Cuyp, ik koop er eigenlijk nooit iets! Op de Dappermarkt (oost) en op de Ten Kate markt (oud-west) daarentegen… Maar goed, we hadden het over de Albert Cuyp markt. Achter de markt, op de hoek van de Gerard Doustraat, zit een exotische winkel met allemaal heel bijzondere soorten fruit. Niet groen, ik weet het. Het is beter om lokaal te eten. Maar soms… om je eetpatroon een beetje gevarieerd te houden… Op de foto zie je vooraan bijvoorbeeld een Jackfruit liggen en volgens mij ligt links daarvan papaya. Mmmm! Ik heb niks gekocht, omdat ik niks nodig had. Maar ik vind het gewoon leuk om naar dit soort dingen te kijken. Is dat raar? Misschien een beetje he?

IMG_5261

’s Avonds maakte Jamie deze raw vegan courgette pasta met een goddelijke avocadosaus en cherrytomaatjes. Als je je afvraagt hoe we die slierten maken: dat doen we met de spiralizer! Dit is een heel handig apparaat waarmee je groente tot slierten kan verwerken. En ja, dat kan ook met een juliennerasp, maar daar moet je een beetje handig voor zijn. Dat ben ik niet en dus heb ik al meerdere keren mijn handen in plaats van de groente met de rasp bewerkt. Niet voor herhaling vatbaar. De spiralizer it is voor ons!

IMG_5269

Ook woensdag begon ik kinda fruity, met een halve watermeloen. Het was geen gigantische meloen (die moeten nog komen,) maar hij was toch al wel heel lekker. Watermeloen is één van mijn favoriete soorten fruit. Samen met avocado, ananas, kokos, banaan, mango en kakifruit.

IMG_5281

Op woensdagen loop ik rond op een mbo-opleiding, waar ik lesgeef aan meiden die een grimeursopleiding volgen. Deze studenten zijn stuk voor stuk über getalenteerd en kunnen eigenlijk alles met make-up. Omdat het eigenlijk toch een beetje vakantie was, hebben we een lesje nailarten ingelast. Dus ik met een hele zak vol nagellak en andere goodies naar school en ook de meiden hadden al hun materiaal meegenomen. Erg gezellig!

IMG_5293

Eén studente kan waanzinnig goed galaxy nails maken. Op Instagram kreeg ik van een aantal dames de smeekbede om uit te leggen hoe de galaxy nails werkten. Goed nieuws: ik heb alles stap voor stap gefotografeerd en ga het uitwerken tot een tutorial voor jullie. Het wordt een DIY met dierproefvrije producten. Leuk toch? Nog even geduld!

IMG_5297

’s Middags reed ik langs Mana Mana, ons nieuwe lievelingsrestaurant in de Pijp. Ik kon het niet laten, ik moést weer eens humus eten. Echt lekkere humus bedoel ik dan hè. Kijk eens wat een heerlijke portie, met vers brood erbij. Yammmm.

IMG_5314

Donderdag waren de beide groene meisjes vrij, dus we hadden zin om iets leuks te gaan doen. We wilden naar de expo van Jean Paul Gaultier in Rotterdam en dat wilden we combineren met een lunch bij Bazar. Hier hebben ze namelijk heerlijke falafel en het is er altijd gezellig. Dus we vertrokken naar Rotterdam en gingen eerst uitgebreid lunchen. Daarna liepen we een rondje door de Witte de Withstraat, wat volgens mij één van de leukste straten van Rotterdam is. Wat een gezellige sfeer zeg, al die leuke cafeetjes en koffiebarretjes. Nice!

Op naar de Kunsthal, voor de expo. Daar aangekomen stond er een MEGA-rij, waarvan we niet goed konden inschatten hoe lang het zou gaan duren. We hadden geen uren en uren de tijd, aangezien we aan het einde van de middag thuis moesten zijn. Helaas, dit werd hem dus niet. We baalden behoorlijk, maar gelukkig hadden we in ieder geval lekker geluncht. Deze expo wordt het voor ons niet meer, maar er komt gauw vast weer iets anders interessants voorbij!

IMG_5319

Bovenstaande was de reden waarom we thuis moesten zijn: de Beebox werd geleverd! Een prachtig pakket met allemaal heerlijke veggies (ook veel juicemateriaal) en lekkere extraatjes. Hierover later meer.

IMG_5326

Een groene smoothie blijft toch de beste manier om je dag een kickstart te geven! Deze big boy is gemaakte met bladspinazie, ananas en banaan. Say yam!

IMG_5361

Bij Albert Heijn pikte ik deze leukerd op: de Allerhande 100& groente! Een compleet vegetarisch nummer, dat is behoorlijk uniek. Ik vind het zo tof dat een winkel als Albert Heijn hier iets mee doet. Ik bedoel, de Allerhande…dat wordt echt door iédereen gelezen. Dus op deze manier inspireren ze toch heel veel mensen om meer vega(n) te gaan eten. Of om er in ieder geval over na te denken. Onze complimenten, Appie!

IMG_5343

Ook heel fijn: het kokoswater was in de bonus bij Albert Heijn! Ik denk dat je dit weekend nog gebruik kan maken van de aanbieding.

IMG_5354

Ook grote complimenten voor de prachtige, maar enorm indrukwekkende, expo op de Westermarkt. De expo is een initiatief van Varkens in Nood en DierEnRecht, twee organisaties die opkomen voor de rechten van dieren. Deze expo heeft als titel “Het vergeten dier” en toont foto’s van dieren in slachthuizen, de bio-industrie en de zuivelindustrie. Heel erg heftig. Maar wel heel erg mooi. Ik heb wat tranen weg moeten slikken, vooral vanwege de verhaaltjes bij de foto’s, maar dat was echt op een positieve manier. Ik hoop dat er heel veel mensen zullen zijn die de moeite nemen om deze expo even te bekijken. Loop er langs, neem het in je op en laat je inspireren om dingen misschien eens anders aan te pakken. De expositie zal nog tot 2 juni te zien zijn bij de Westermarkt (in de Jordaan) in Amsterdam.

IMG_5360

Deze week stonden we op Cosmopolitan.nl met onze rainbow-juice en gisteren stonden we ook nog op Girlscene met ons recept voor vegan chocolade cupcakes. Zo tof!

IMG_5229 IMG_5222

En als laatste, twee foto’s van de fluffy meisjes: Pop en Bep. En ja, op de laatste foto wilde ik eigenlijk mijn nailart showen, maar ik vond het toch wel leuk om Bep ook nog even haar momentje te gunnen. (nu ik jullie toch spreek, hoe vinden jullie mijn nagels? je ziet het niet heel goed, maar het is ombre met geel en roze en polkadots eroverheen, best tof toch?)

Zo, dat was een behoorlijk lang overzicht! Veel eten, dat is volgens mij altijd goed. Ik heb leuke plannen voor dit weekend: koffiedate met Christa bij Vinies Deli (een van mijn favoriete tentjes in de stad,) borrelen (met kokoswater en gezonde hapjes, want we zijn op de health-toer) met Deborah en Sam en naar het Rollende Keukens Festival (Westerpark) en de film met Tasos. Woop! Woop!

Ik hoop dat jullie ook een awesome weekend hebben en ik zie jullie volgende week weer!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #15

 1. Wat leuk dat jullie in Rotterdam zijn geweest bij Bazar, je kan daar echt heerlijk eten en zitten alhoewel het meestal wel heel erg druk is daar vind ik het wel altijd heel gezellig! Jammer dat er zo’n rij stond voor de expo, ik denk ook dat het komt doordat de expo van JPG er niet meer zo heel lang is..
  Verder vind ik het weer een gezellige insta week om naar te kijken:D!

 2. Oh, ik vind jouw balkonstoeltje zo geweldig! Ons balkon is nu ook niet echt in optimale staat en ik denk dat ik precies zo’n stoeltje (en wat levende plantjes) nodig heb om m weer zomerproof te maken ;-)’ En kokoswater heb ik nog steeds niet geprobeerd.. Misschien wordt het nu toch wel eens tijd! Fijn weekend :-)

  1. lekker opzoek gaan in de kringloop! Daar haal ik ook al mijn balkon spulletjes :) En kokoswater is echt een aanrader!

 3. Wat een super leuke diary! Hier wordt ik vrolijk van! Lunchen aan zee wat genieten! En ik heb net als jij ook van die retro tuinstoelen met bloemprint! I love it!

 4. Wat een heerlijke week heb je gehad. Heel fijn om op zaterdagochtend met een kopje zo’n inspirerend foto-dagboek te lezen. Ik heb ook meteen de allerhande gehaald.

 5. Yeay Rotterdam is leuk! En Bazar is altijd gezellig en super lekker inderdaad!

 6. leuke foto’s. hoe maak je die avocadosaus bij de courgette pasta? Het ziet er erg lekker uit!

  1. Met een avocado, veel basilicum, citroensap, knoflook en een snufje zeezout.

 7. oh watermeloen! Ik heb ze nog niet gezien, maar het is ook mijn favoriete fruit dus dat wordt binnenkort weer eens naar de markt! Wat is trouwens kakifruit?

  1. watermeloen is sooo delish! google maar: kakifruit. Zo lekker! Mierzoet is het.

 8. Maar helemaal niet raar hoor dat je het leuk vindt om naar exotisch fruit te kijken bij zo’n winkeltje :) voelt toch een beetje alsof je op reis bent dan, vind ik. Ik hou er bijvoorbeeld ook heel erg van om door de Oriëntal (Aziatische supermarkt) te slenteren.

  1. Ik ook! En ja! Dat is het precies! Een soort vakantiegevoel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *