Mijn week in Instagram foto’s #16

IMG_5412

Jahoor! Het is weer zaterdag. Je hebt de werkweek weer overleefd, je mag gaan genieten van een welverdiend en extra lang weekend. Hoezee! Pak er een lekker bordje fruit bij, zoals hierboven op de foto, en leuk lekker achterover. LEUK dat je je weekend weer begint met mijn Instagram weekoverzicht! Nee echt, dat meen ik. Zullen we dan maar?

IMG_5377

Op zaterdag stonden De Groene Meisjes in de weekendbijlage van het Parool. Samen met DopHert, Vegadutchie en Lisette Kreisscher werden we genoemd in een artikel over ‘Frisse Vegameisjes.’ Heel erg tof! Dat maakte dat we vorige week maar liefst 3 keer in de media verschenen: op Cosmopolitan.nl, op Girlscene.nl en in het Parool. WOW.

’s Middags had ik een lunchdate met vriendinnetje en ex-collega Christa. We spraken af bij het altijd gezellige Vinnies Deli (Haarlemmerstraat)… maar we kletsten zoveel dat ik vergat om een foto te maken!

Sowieso maakte ik op zaterdag blijkbaar weinig foto’s, want ’s avonds kwamen Sam en Deborah (beide ook vrienden en ook ex-collega’s) gezellig bij me borrelen, maar ook toen maakte ik geen foto’s. Of ja, eigenlijk wel, maar met flits en dus lelijk. Ik haat foto’s met flits. Sorry! We dronken kokoswater en aten gezonde hapjes. Deborah en ik zijn beide lekker healthy bezig en Deb, als je dit leest, ik ben trots op je omdat je al zoveel bent afgevallen! You rock girl. Sam deed gezellig met ons mee, lief!

IMG_5479

Om goed te maken dat ik van zaterdag weinig foto’s heb: een foto van de allerliefste Bep. Wat een baby he?

IMG_5431 IMG_5436

Op zondag ging ik met Tasos – het wordt een beetje saai om te lezen, maar daar komt ie: vriend en ex-collega, naar het Rollende Keukens Festival in het Westerpark. Ik ben benieuwd wie van jullie daar ook was! Het was superleuk en gezellig. Een groot terrein vol met allemaal busjes, caravans, campers, tractors en ga zo maar door. Heel veel keukens op wielen dus. Het waren allemaal mini restaurantjes waar je de heerlijkste dingen kon eten. Tasos bestelde een vegetarisch Zuid-Afrikaans stoofpotje en ik ging voor een broodje gyros. Nouja, de veggie way natuurlijk. Heerlijk was het! Er was zooooooveel lekker eten, en ook echt van oesters tot pizza’s en van ijs tot taart. Kortom, je kon van alles kiezen en er was voor elk wat wils. Te gek festivalletje! Ik ben er volgend jaar weer bij.

IMG_5441

Op maandag ging ik weer naar Karin, mijn loopbaancoach. Ken je het gevoel dat je een beetje ‘vast’ zit? Dat er zoveel mogelijk is, maar dat je gewoon niet kan kiezen en je daardoor het gevoel hebt dat er ook weer niks mogelijk is? Een loopbaancoach kan je hier heel goed bij begeleiden. Superfijn vind ik het! Ik maakte geen foto’s bij Karin omdat we vooral aan het praten zijn geweest! Na het gesprek plaatste ik wel een foto van deze lekkere snack die ik gegeten had: Raw-Bite. Heerlijke raw repen die je onder andere bij Ekoplaza en de Tuinen kan kopen.

’s Avonds gingen Jamie (die weer terug kwam uit het verre Drenthe) en ik naar De Pizzabakkers. Eén van onze favoriete hotspots om een lekkere vegan pizza te eten. Daarna gingen we naar de bioscoop. Lekker avondje zo!

IMG_5451

Onderweg spotte ik deze awesome trui bij Hype aan de Haarlemmerdijk. Ik wist meteen dat ik hem geweldig vond en wilde hebben. Liefde op het eerste gezicht.

IMG_5452

Toen we uit de bioscoop kwamen had ik heel veel zin in een ijsje. Bijna wilde ik me vergrijpen aan een pot kokosijs van de avondwinkel (die veel te groot is en ook nog eens veel te duur is,) maar ik hield het netjes bij een fruitijsje van Albert Heijn. Mmmm! Nu nog een mooie zomeravond erbij denken…

IMG_5461

Dinsdag vertrok ik vroeg in de ochtend naar de Haarlemmerdijk. Ik had maar één missie en dat was: De Trui kopen. Ik ben er intens blij mee.

IMG_5464

Daarna keek ik nog even bij Marbles, een fijne vintage zaak, ook op de Haarlemmerdijk. Vintage shoppen blijft toch het leukste dat er is.

IMG_5470 IMG_5476

En dat gezegd hebbende vertrokken de Groene Meisjes ’s middags naar Heemstede, omdat we hadden gehoord dat daar een goede en grote nieuwe kringloop geopend was. Topwinkel! Het verslag hebben jullie gisteren kunnen lezen. Ik kocht overigens alleen een blousje in Heemstede. Maar wel een heel toffe! Toen ik vroeger 4 of 5 jaar oud werd had ik deze print in een jurkvorm. Ik weet nog goed hoe ontzettend trots ik op deze jurk was. Sweet memories!

IMG_5487

Op woensdag moest ik werken en ’s avonds at ik gezellig bij vriendinnetje Vanessa. Ze woont in een prachtige straat in Amsterdam Oud-Zuid. Ik geniet ’s avonds en ’s ochtends vroeg altijd het meest van de stad en ik kan het dan ook niet laten om even een plaatje te schieten. Amsterdam is zó mooi als het rustig is op straat. Als het druk is wil ik de stad nog wel eens vervloeken.

IMG_5498

Donderdag ging ik op bezoek bij Balda, die de webshop Dophert Goods runt. Dit is een webshop vol met alleen maar vegan en crueltyfree cosmetica. Het is toch gewoon een droom om zoveel mooie spulletjes in huis te mogen hebben? Wow! Ik bekeek de nieuwste producten en heb wat foto’s gemaakt. Jullie lezen er binnenkort meer over!

IMG_5496

Balda had Oreo’s in huis en meeeeeen, wat zijn die dingen toch lekker. En vegan! Hoeraaaaa! (check wel altijd goed de verpakking, want er schijnen verschillende versies uit verschillende landen te zijn en niet alle soorten zijn vegan)

IMG_5509

’s Avonds zag ik Balda weer, want we gingen naar het Dophert Donderdag Diner bij Beter&Leuk. Wát hebben we weer lekker gegeten. Speltpasta met een roomsaus met seizoensgroente, een salade, een pesto van doperwtjes met munt en amandel, paprika met balsamico en een salade met artisjok en asperge. Heerlijk!

IMG_5512

Helemaal belachelijk lekker was deze canneloni met kokosslagroom en vers rood fruit. Deze dames kunnen écht koken! Het te gekke van het Dophert Diner is dat het voor iedereen geschikt is. Of je nou diehard veggie bent of niet, je gaat dit gewoon heel erg lekker vinden. Laura en Balda laten zien dat vegan eten absoluut niet hoeft te beteken dat je inlevert op kwaliteit of smaak. Juist niet, zou ik willen zeggen!
Trouwens, je kan de dames van Dophert een heel groot plezier doen door ze te steunen met hun crowdfundproject. Dophert wil namelijk een Food&Goods winkel openen in Amsterdam! Een winkel waar je kan genieten van een lekker vegan hapje eten en ondertussen een crueltyfree nagellak uit kan kiezen. Dat is niet alleen de droom van Dophert, maar ook die van ons! Check hier wat je kan doen om Dophert te steunen. Of klik op de banner in de rechter sidebar op De Groene Meisjes.

Tot slot en totaal random:

IMG_5482

Deze Beluga kokosijsjes kochten we bij Albert Heijn voor €2,39. Ze zijn vegan en ontzettend lekker. We kregen er enorm veel reacties op, via Instagram, Twitter en Facebook. We kunnen alleen maar zeggen: koop een pak en probeer het zelf!

IMG_5504

BAM! Een heel bakje blauwe bessen leeg eten. Kan gewoon.

IMG_5506 IMG_5507

Deze prachtige nagellakjes van Zoya (een merk dat geschikt is voor veganisten,) kreeg ik thuis gestuurd door PrettyPolish.nl. Als een kind zo blij maakte ik het pakketje open. NAGELLAAAAAAK! Wat een prachtige kleuren. Het zijn zes kleuren uit de Pixiedust collectie en het zijn lakjes met textuur, maar ook met glitter. Prachtig. Jullie lezen hier uiteraard binnenkort meer over.

IMG_5409

Een favoriete groene smoothie van dit moment: kokoswater, bevroren banaan en spinazie. En dan lekker veel van alles, want ik maakte hier bijvoorbeeld 3/4 liter. Hoppa! Zelf drink ik een (groene) smoothie trouwens het liefst als ontbijt, omdat je op deze manier ’s ochtends al een hoop vitamines binnen hebt gekregen. Maar natuurlijk kan een smoothie op elk ander moment van de dag.

IMG_5438

Toch ook nog altijd lekker als ontbijt: warme havermout. Ja, zeg eerlijk, ’s ochtends kan je toch nog het gevoel hebben dat het winter is. Een warm ontbijtje is dan altijd welkom. Dit is havermout met amandelmelk, wat agave om het te zoeten, kiwi, stukjes dadel en walnoten. Heerlijk en mega gezond.

Ik hoop dat ik je weer even heb kunnen vermaken met mijn weekje! Op naar een drukke werkweek (eindexamentijd voor het VMBO, spannend!) en we beginnen vandaag actief. Jaja, we gaan namelijk vandaag beginnen met het drukken van de Groene Meisjes tasjes. We zijn heel benieuwd hoe het zal gaan. Als alles volgens planning gaat, dan start de verkoop dus de volgende week. Jullie horen er snel meer over. Voor nu: geniet van een lekker lang Pinksterweekend! Laten we hopen dat het zondag inderdaad zo warm wordt als ze voorspellen, dat zou awesome zijn!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #16

  1. Maar dat was toch eenmalig? En daarbij komt, een stuk duurder…

 1. Ik zal toch eens kijken of ik niet ergens een foto van jou (Merel) heb in HET jurkje :-)

 2. Echt een super leuke trui vind ik het met die kattenkoppen! Zo te zien heb je weer leuke dingen gedaan deze week ondanks dat we erg slecht weer hebben gehad, ik hoop snel dat het zonnetje weer gaat schijnen want ik kan niet wachten om lekker buiten te zijn!

 3. Heerlijke foto’s weer. Die trui, te awesome! En ik eet ook bijna elke dag warme havermout… Of koude overnight oats, ook erg lekker!

 4. AAAAH die trui, wat gaaf! Dat festival ziet er ook leuk uit :D Ik eet nu op dit moment warme havermout met pindakaas, nomnom. Dan heb ik straks genoeg energie om een rondje te gaan hardlopen (als het weer een beetje mee zit..)

 5. Leuk!! Ik was ook bij de Rollende Keukens. En heb gister bij Manamana gegeten. Smullen; zowel het heerlijke eten als de ober, hihi. Wat een goede hotspot in de Pijp! Dank jullie wel voor alle inspiratie. Een fijn weekend aan alle groene meisjes en jongens!

  1. Oh wat leuk dat je naar Mana Mana bent geweest! Ik hoop dat je gezegd hebt dat je via ons kwam? krijg je korting! ;)

 6. Oo, ik wilde ook die trui! Maar ik had hen alleen in de webshop gezien en daar kon je alleen met creditcard betalen, en die heb ik niet… :( Haarlemmer dijk dus? :)

 7. Leuk om weer te zien en te lezen! Rollende keukens klinkt zo tof, ik zie het overal voorbij komen. En: fingers crossed voor heerlijk weer morgen! Ik heb zo’n zin in het zonnetje! Fijn weekend dames(:

 8. Wat een ongelooflijk leuke week weer! Inspirerend!
  Maar ik struikelde weer over een Nederlands woord: loopbaancoach. Ik dacht eerst dat jij ook aan het hardlopen was begonnen, maar nee, dat was alleen Jamie. Toen dacht ik dat je het mischien binnenshuis deed op zo’n lopende band machine… lopen op een baan, makes sense? Tot ik uiteindelijk op het groene woord klikte en begreep dat het je over je carriere had!
  Veel succes!

 9. Heerlijk lijstje, lekker eten! Hier (noorden) was het vandaag kil en bewolkt. Hopelijk genoten jullie wel van de zon!

 10. Op Bevrijdingspop zag ik een jongen in die trui lopen, zo gaaf! Hij trok wel veel bekijks! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *