Mijn week in Instagram foto’s #25

IMG_7119

Een beetje later dan je gewend bent, maar dat maak ik hopelijk goed door wat extra foto’s met je te delen :) Veel kijkplezier! Oh, en alvast een waarschuwing: je zal veeeeel food te zien krijgen!

IMG_6968

Vroeger, toen ik nog een klein Mereltje was, kon je me ontzettend blij maken met een broodje knakworst. Zo’n wit bolletje, met mayo en ketchup en knakworst. Nu ik natuurlijk al jaren geen vlees meer eet, heb ik toch af en toe zin in zo’n ‘foute’ hap. Wat doet een groen meisje dan? Je fietst naar Ekoplaza en koopt een pakje veggie worstjes. Dit keer niet met een wit broodje en ook geen mayo, maar lekker met ketchup. Happy snacking!

IMG_7096

Zondag gingen we naar een festival en hadden we een AWESOME dag met vrienden. Het geluk spat toch van deze foto af, of heb ik het nu mis?!

IMG_7087

Je Groene Meisjes met vriend Michiel. Dance the night away! (vinden jullie ook niet dat Jamie een heerlijke 80/90’ties outfit draagt?)

IMG_7082

Festivalfood wordt echt steeds beter. We aten een heerlijke vegan burger (The Dutch Weedburger, onder velen wel bekend denk ik) en dronken een powersmoothie. Verder waren er heel veel lekkere alcoholvrije drankjes met vers fruit en zagen we dingen als superfoodrepen en glutenvrije crêpes. De tijd dat je alleen een vette hamburger kon krijgen ligt duidelijk achter ons. Te gek toch?

IMG_7090

Maandag waren we behoorlijk gaar van een hele dag dansen in de bloedhete zon, maar we hadden een belangrijke en spannende afspraak. Hierover later meer, hihi! ’s Avonds hadden we echt totaal geen zin om na te denken over het eten, dus we bestelden wat bij Pompoen met Speck. Dit is een supergoede delivery service in Amsterdam. Ze hebben altijd wat vegan en gezonde opties, zoals deze lekkere salade en een mix van tofu met tempeh. Supersuperlekker!

IMG_7128

Op een van de ochtenden afgelopen week moest ik heel vroeg ergens zijn. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends vroeg door de nog rustige stad te wandelen. Amsterdam is zo mooi, vooral Oost. Mijn lievelings stadsdeel!

IMG_7130

Toen ik terugwandelde naar huis, kwam ik langs de Ekoplaza die net geopend werd. Ik haalde meteen wat lekkere boodschapjes. Het brood was nog warm. Ahhhh! delish!

IMG_7141

’s Avonds dronk ik een cocktailtje met Danny. We hadden elkaar zeker een jaar niet gezien, dus we hadden een hoop bij te praten. Was gezellig!

IMG_7144

Deze crackers kocht ik bij Marqt en ze zijn erg goed! Wat ik heel handig vind, is dat ze in pakjes van 5 verpakt zitten. Ideaal om mee te nemen naar je werk dus. Normaal vind ik de smaak van boekweit al snel overheersend, maar dat is bij deze crackers niet het geval. Ik ben er blij mee!

IMG_7147

Hi, ik ben Pop! (met haar speelgoedmuis, waar ze altijd helemaal hyper van wordt)

IMG_7149

Zomaar een lunch: spelt desembrood met linzen-kokos-curry spread en geprakte avocado. (terwijl ik dit typ, denk ik eraan dat er nog een halve avocado in de koelkast ligt. yes!)

IMG_7133

Ik kocht dit boek en al na twee bladzijdes vond ik het een heerlijk verhaal. Het gaat over een wereldberoemde zanger die zijn celebrity leventje in Amerika helemaal zat is. Hij gaat een maand undercover in Amsterdam (in mijn buurt nota bene!) en dan staat zijn leven natuurlijk op z’n kop. Ik vind het heel fijn om even iets anders te lezen dan dieet- en kookboeken te lezen, hihi!

IMG_7103

Laatst waren we naar de Jamie Foodbloggers dag, remember? In de goodiebag zat een bon om gratis een Hello Fresh Box te bestellen. Woohooo! Ik bestelde de veggiebox en kreeg een pakket met lekker veel groente en maar een paar productjes waar ik niks mee kon (kaas, ei) en die dingen gaf ik natuurlijk weg aan vrienden. In het pakket zaten onder andere ingredienten om twee heerlijke homemade pizza’s mee te maken. LOVELY! Die bodems waren echt waanzinnig lekker…Thank you Hello Fresh!

IMG_7123

Lunch bij Studio/K! Lekker brood met huisgemaakte hummus (met koriander) en gegrilde paprika. Echt een tip voor Amsterdamse veggies (of voor veggies die een dagje Amsterdam komen doen) : bij Studio/K kan je echt heel erg goed vega(n) eten. Zowel lunch als diner. En betaalbaar, dat moet ik er nog bij zeggen. Voor een verse jus, een muntthee en deze lunch was ik 9,50 kwijt. Dat vind ik erg meevallen, voor Amsterdamse begrippen.

IMG_6993

Oja! Ik heb een nieuw kapsel! Althans, ik kan een nieuw kapsel maken. Niet dat ik dit nu iedere dag doe hoor, beetje veel werk haha. Maar dit is het en ik ben er zo blij mee dat mijn haar nu echt langer wordt! Binnenkort maak ik trouwens een artikeltje met wat lievelings haarproducten van dit moment.

IMG_7159

Vanmorgen deed ik boodschappen bij de grote Turkse supermarkt op IJburg. Hier hebben ze zo ontzettend veel uiteenlopende producten. Van de standaard dingen die een toko verkoopt tot een mega Amerikaans schap, ongelooflijk veel kruiden (zie foto) en Provamel producten. Heel bijzonder. Ik kijk hier mijn ogen altijd uit.

IMG_7158

En ik ben dus zo’n foodnerdie die dan haar vriendinnen (we hebben een ‘Veggies Forever’ whatsapp groep, ja, het is heus waar. We wisselen elke dag tips uit, hihihihi) een berichtje stuurt om te vertellen dat ik deze kruiden heb gekocht. Ben ik nu raar? Wat betreft de kruiden: i like it spicy! Can you tell?

IMG_7165

Tot slot, dit chocoladereepje kocht ik ook bij die Turkse supermarkt. Het merk heet Green Dream en het vegan, organic en fairtrade chocolade met bananensmaak. Erg lekker, doet denken aan Lovechock, maar dan met bananensmaak. Het smaakt dus als bijna rauwe chocolade, mmm. Een reepje kost 99 cent, dus als je ze ooit tegenkomt: doen! Oh trouwens, de supermarkt heet Multi en zit bij de eindhalte ‘IJburg’ van tram 26.

Misschien heb je wel gemerkt dat we momenteel om de dag een artikel hebben, in plaats van iedere dag. Dat komt doordat Jamie een nieuw bijbaantje én iedere zondag de vegan brunch bij Beter&Leuk heeft en ik een zomerklus doe voor een uitgeverij. Dat betekent dus dat we een deel van onze vakantie opofferen om bij te klussen en iets minder tijd hebben voor de Groene Meisjes. Afgelopen week hadden we een erg leuk interview voor een tijdschrift (we mogen helaas nog niet verklappen voor welk magazine) en toen werd ons gevraagd of we van de Groene Meisjes onze fulltime baan zouden willen maken. Het antwoord is: ja. Heel erg graag zelfs. Bloggen en andere toffe dingen doen, het lijkt ons geweldig. Maar helaas, op dit moment verdienen we niet echt iets met de Groene Meisjes (op hier en daar een kleine schrijfopdracht na, maar dat is hooguit een extraatje en genoeg om de gemaakte kosten eruit te halen) en doen we het dus allemaal in vrije tijd, naast werken en studeren. Dat is soms best wel zwaar, aangezien je ook nog je verplichtingen en je sociale leven met vrienden en familie hebt. Soms ga ik eerder naar huis van een feestje omdat ik nog een artikel moet af maken. En soms denk ik dan wel eens: ik krijg er niet eens voor betaald, waarom doe ik dit? Natuurlijk doe ik het omdat ik het geweldig vind allemaal en omdat we te gekke dingen meemaken. Maar ik hoop dat jullie begrijpen dat we er soms voor kiezen om andere dingen voor te laten gaan, aangezien we immers ergens van moeten leven (en dus moeten werken naast de blog voor ons inkomen) en omdat we tijd willen overhouden voor andere dingen. Ik weet dat ik dit eigenlijk niet hoef uit te leggen, maar ik wilde het toch even met jullie delen. Dit doe ik vooral omdat de Groene Meisjes niet meer zomaar een leuke hobby is. We zijn zo hard gegroeid dat het nu toch wel een serieuze zaak is geworden en daarbij horen ook verplichtingen en verwachtingspatronen. Daar zijn we ons goed van bewust, vandaar dat ik het toch even uitleg :)

Lieverds, bedankt voor het lezen weer en tot het volgende artikel!

Liefs, Merel.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

38 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #25

 1. Punt 1. Superleuk artikel!
  Punt 2. Goddelijke foodfoto’s
  Punt 3. Heel begrijpelijk dat jullie er niet altijd evenveel tijd voor vrij kunnen maken. Eerlijk gezegd vergeet ik vaak dat jullie hiernaast ook nog werken, omdat jullie blog er zo professioneel uit ziet en er zo veel artikelen op verschijnene!
  Punt 4. Dang Merel! Je ziet er echt supergoed uit de laatste tijd! Altijd al hoor (zolang ik de Groene Meisjes ken in ieder geval) maar de laatste tijd helemaal zo Bowchickawowwow!

  1. Wat superlief van je! Dankjewel. Ik moet ook zeggen dat ik me erg goed voel en ik denk eigenlijk dat het door het sporten komt! Hoe dingen kunnen veranderen he :)

 2. Heerlijke foto’s zoals altijd! Jullie zijn denk ik mijn favo blog, maar dit betekend niet dat ik perse elke dat een artikel wil lezen. Kwaliteit is beter dan kwantiteit ;) En je moet zeker ook nog een leven hebben naast het bloggen, anders moeten we ook dit soort artikelen missen! Dus heel begrijpelijk dat jullie het wat rustiger aan doen.

  1. Dat is lief en doet me goed. Dankjewel Manja! Je bent een trouwe volger en ik waardeer het dat je zo vaak reageert!

  1. Dankje! Jaaaa, festival food kan echt goed zijn tegenwoordig. En volgens mij kan het alleen maar beter worden!

 3. Geweldige foto’s; inderdaad super 80’s/90’s outfit van Jamie (jouw jurkje ook super Merel!) en love je kapsel met eyeliner zo. Helemaal top!

 4. Hoi, ik vind het niet erg dat jullie om de dag iets op jullie blog zetten. Nu heb ik minder het gevoel dat ik iets mis, omdat ik het soms te druk heb om alles te lezen, hihi!
  Groetjes!

  1. Hihi daarom moet iedereen bloglovin hebben! Zo handig, mis je nooit meer iets.

 5. No worries! Vind het nog steeds heerlijk om jullie artikelen te lezen en zoals iemand hierboven al zei: beter kwaliteit dan kwantiteit!! Wat ziet je week er weer tof uit.. Ben heel benieuwd waar het interview voor was en ik ben jaloers op al die kruiden! Mmm!

 6. De linzen-kokos-curry spread maken jullie zelf? Is kokos niet te overheersend op een boterham? Ik ga maandag meteen weer eens avocado halen, lekker met tomaat op de boterham!

  1. Hi Femke, nee de spread is kant-en-klaar van Healthy Planet. Het zijn potjes en te koop bij Ekoplaza, kosten iets van 2,70 en zijn er in verschillende smaken. Echt een aanrader!

 7. Ik heb serieus vanwege afkickverschijnselen naar vooral (!!) jullie site wifi aangeschaft hier in mn Spaanse hotelletje in Pineda -liever wat artikeltjes minder dan een paar meer& stress!! Kryg altyd zooooo’n trek van jullie fotos en recepten!!! Liefs Eva xxx

  1. Oooo hahaha! Hola! Leuk dat we ook in Spanje worden gelezen :)

 8. Dit vind ik altijd een van de leukste artikelen ^_^
  Merel, je nieuwe kapsel staat je zoooo leuk! :D

 9. Heerlijk om te lezen, jammer dat ik geen eko plaza of Marqt bij mij in de buurt is want ik zou graag ook meer van deze producten halen! Mooie eyeliner heb je trouwens op je “kapsel”foto

  <3 liefs

  1. Dankjewel :)
   Misschien hebben ze die spulletjes ook wel bij een andere biowinkel hoor!

 10. Wat een onwijs leuke blog, zoals altijd trouwens. Ben heel benieuwd naar de vegan brunch bij Beter & Leuk, mijn favo stek in Adam oost. Ga zo door!!!! Thumbs up!!!

  1. Niet vergeten te reserveren voor een van de zondagen he! We zouden het heel leuk vinden om je daar te zien :)

 11. Mijn zaterdag is toch nog compleet met dit groene meisjes-verslag! ;-)
  Heel begrijpelijk dat jullie soms kiezen voor werk, studie of gewoon VRIJE TIJD! Slapen jullie eigenlijk wel? Want ik vind het echt ongelooflijk dat jullie dit alles samen kunnen combineren!
  Fijne zondag gewenst!
  Ps. Kennen jullie het nieuwe SLA al? Zo niet, een aanrader! Op de ceintuurbaan.

  1. Slapen doen we wel ja, tussen de bedrijven door ;) Nee hoor, slaap is heilig, daar denken we gelukkig wel aan. Maar dankjewel voor je compliment en zorg. SLA, wow, wat is dát opgehyped zeg. Al voordat ze open gingen, jeetje. Nou, we gaan binnenkort zeker een x kijken, maar pas als de rij niet meer tot buiten de winkel staat ;)

 12. Ik krijg steeds een beetje honger van jullie blog :) Geen zin om naar Leuven te verhuizen, tips dichtbij huis zijn hier nog welkom

  1. Hihi nee, we blijven lekker in Amsterdam. Maar als we een gesponsord tripje België aangeboden krijgen zijn wij altijd van de partij!

 13. Te gek dat je tegenwoordig bij festival lekker en gezond kunt eten. Dat vond ik altijd een enorm nadeel van festivals, verplicht ontzettend dus junkfood moeten eten omdat er verder niets in de buurt zit. Maar de tijden veranderen :)

  1. Precies! Echt heel blij om. Je houdt een veel beter gevoel aan zo’n dag over, vind ik.

 14. Staat je fantastisch, je nieuwe kapsel. Leuk voor de verandering zo af en toe. Maar wat mij het meeste opviel zijn je wenkbrauwen! Wat ben ik daar jaloers op…. :D

 15. heerlijk om te lezen weer, wat een fijne tips en recepten hebben jullie toch altijd, dank! Je ziet er ook super en relaxed uit Merel (ondanks alle drukte).

 16. Ik was dit weekend op de Gentse feesten (ik logeerde twee nachten in het eco Hostel) en daar was gelukkig ook wel gezond eten te koop. Al blijft het zoeken tussen voornamelijk fastfood. Ik at een heerlijk hazelnootburger op bruin broodje met veel verse groente. En smooty’s waren ook van de partij.

 17. Hoi Groene Meisjes!

  Op de festivalfoto hebben jullie Sourcy flesjes in jullie handen. Hebben jullie allebei eigenlijk wel duurzame waterflesjes of staan die nu alleen even niet op de foto omdat je vaak geen flesjes mee naar het festivals mag nemen :) ?

  1. Hi Ratna, uiteraard hebben wij duurzame waterflessen, maar inderdaad, op een festival mag je je eigen fles niet meenemen. Vandaar.

 18. Dankzij jullie heb ik nu bloglovin’. Vaak van gehoord maar nooit echt gekeken wat het nou precies was. Wow. Wat handig!! Bedankt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *