Must try raw – vegan recepten

PicMonkey Collage

Hoewel wij vegan en niet rauw eten, vinden we het toch leuk om af en toe te experimenteren met de rauw keuken. Misschien denk je nu: dan eet je toch alleen bananen? Nou, nee. Toch niet. Het grappige is, de lekkerste recepten die we tegenkomen (momenteel) zijn raw! We hebben inmiddels een lijstje van verzamelde recepten (via Pinterest en verschillende blogs) die we écht eens willen gaan maken. Als we dit daadwerkelijk gedaan hebben, dan houden we jullie uiteraard op de hoogte. Kijk je mee?

IMG_7068

We beginnen met deze ‘rainbow juice.’ Dit bijzondere sapje wordt gemaakt met een slowjuicer (en gelukkig hebben wij nu een Versapers, dus we kunnen hiermee aan de slag!) In deze juice zit: wortel, appel, biet, gember, citroen,  boerenkool, spinazie en bleekelderij. We denken dat het gewoon een kwestie van ‘om-en-om’juicen’ is, dus we gaan het uitproberen!

IMG_2567

Dan: deze goddelijke Banana chocolate caramel ice cream cake. Wat ziet dit er ongelooflijk lekker uit! Als je het recept leest (door op de link te klikken kom je bij het originele recept,) dan zie je dat je flink wat ingrediënten nodig hebt om deze taart te maken. Maar, laten we eerlijk zijn, als de taart zo goed lukt als op de foto, dan is dat het helemaal waard.

avocados-are-so-versatile-and-can-be

Regelmatig kom ik een recept voor gevulde avocado’s tegen. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo heel erg handig – of precies – in de keuken en ik ben daarom altijd bang dat dit recept niet zo goed zal lukken. Toch moet ik het maar eens gaan proberen, want ik hou zoveel van avocado en het ziet er zó lekker uit!

riceless-sushi-with-spicy-almond-satay

Nog iets waar wij dol op zijn: sushi! En natuurlijk is sushi altijd al gezond, maar het kan nóg healthier. Namelijk: rauw! En dan bedoelen we niet met rauwe vis, maar rauw als in: zonder rijst. Kan dat? Ja zeker. Kijk maar naar dit recept!

4989136353

En na de sushi moet je natuurlijk wel met een mooi dessert afsluiten. Hoe kan dat nou beter dan met chocolademousse? The raw-vegan way, uiteraard. we hebben in het verleden al wel eens chocolademousse gemaakt, op verschillende manieren. Maar deze variant ziet er zo ontzettend goed uit…gotta try it!

Je ziet het; wij hebben genoeg te doen de komende tijd in de keuken. Wanneer we de recepten hebben gemaakt, zullen we de resultaten zeker met jullie delen! Naar welke van deze vijf recepten gaat jouw voorkeur uit?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Must try raw – vegan recepten

 1. Hmmm ik ben echt ontzettend gek op avocado! Als je me de kans geeft eet ik er zo eentje op, met of zonder vulling. :’) Maar mijn voorkeur gaat wel daar naar uit!

  (Maar eigenlijk kan ik niet kiezen want alles ziet er heerlijk uit. Keuze’s keuze’s!)

  1. Ach, waarom kiezen? Het is allemaal lekker en gezond, dus waarom niet alles maken? ;)

  1. die hebben we dus al gemaakt! en LEKKER en awesome dat het was!!

  1. hihi! wij ook! Tot nu toe hebben we alleen de rainbow juice gemaakt – en die was goddelijk – en voor vanavond staat de raw sushi op de planning.

 2. Hoe zit dat met die Raw Sushi, want ik eet geen rijst dus dit ziet er echt als een uitkomst uit! Maar ik begrijp nou niet echt uit de site wat de vervanger van rijst is?

  1. Je maakt de raw sushi met gesnipperde/geschaafde pastinaak! ik ga het toevallig vanavond proberen :)

 3. Die avocado/chocolademousse is wel érg aantrekkelijk (zeker nu ik geen zuivel meer kan gebruiken. We hebben er nog drie liggen in de fruitschaal gelukkig!

 4. Bij die chocolade mousse wordt ik doorverwezen naar een Italiaanse site :( .. is het recept nog in het Engels of Nederlands te vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *