Nieuw assortiment Zonnatura

zonnaturacoll

Advertorial – De Groene Meisjes zaten een paar dagen in Milaan en moesten daarom het Zonnatura bloggersevent helaas missen. Erg jammer, want we waren heel benieuwd naar alles wat hier besproken werd en de nieuwe producten die werden gepresenteerd. Gelukkig was onze gastblogger Nadifa zo lief om te gaan! Ze schreef een uitgebreid verslag en laat je enkele foto’s (die op het event gemaakt zijn) zien.

“Wat is er met ons eten gebeurd?” We kennen die frase van de nieuwe reclames van Zonnatura, maar seriously; what happened? Ik eet gezond, maar ik heb genoeg vragen. Zo heb ik soms geen idee wat er precies in mijn eten zit. En zijn sommige E-nummers nou wel ok? Zijn suiker en brood een soort gif of kan ik alles blijven eten? Iedereen heeft wel een mening over wat nu echt 100% gezond is en daarom had Zonnatura ons afgelopen dinsdag uitgenodigd om de discussie aan te gaan met elkaar. Daarnaast waren er twee voedingsdeskundigen, een professor en zelfs de algemeen directeur van Zonnatura om vragen te beantwoorden. Hans Kraak, hoofdredacteur van Voedingnu.nl., gezondheidscoach en levensmiddelen-expert Ralph Moorman, voedingswetenschapper professor Fred Brouns en de directeur van Zonnatura Jeroen Mustert gingen het podium op om hun standpunten toe te lichten. En wie leidt deze discussie in goede banen? Jort Kelder! Hoe dit is verlopen, lees je hieronder!

IMG_1418

Eerst even een stap terug; wie en wat is Zonnatura? Iedereen kent Zonnatura en dat is niet zo gek want het bestaat al 60jaar! Lang voordat het een hype werd om zo natuurlijk mogelijk te eten, zet het merk zich in voor puur eten zoals de natuur het bedacht heeft. 
De kruidkundige Willem C. Smits was 26 jaar toen hij kruiden begon te verbouwen in Putten. Twintig jaar later verschijnen de eerste producten van Zonnatura, zoals kruidenthee, muesli, zilvervliesrijst en jam, en die werden verkocht door kruideniers en drogisterijen. Nu kan je bij de meeste supermarkten een groot assortiment Zonnatura krijgen allemaal bij elkaar in een apart schap, maar het idee is hetzelfde gebleven.

Kan je het filmpje niet zien? Klik dan hier.

Puur eten zoals de natuur het bedacht heeft, klinkt lekker en gezond maar in hoeverre houdt Zonnatura zich hier aan? We zijn uitgenodigd om nu eens echt te praten over hoe gezond de voedingswereld is. Zonnatura start op een heel mooie locatie een dialoog en het is echt te gek! Alles wordt besproken en ik luister geboeid naar de verschillende meningen. In de vorm van thema’s komt alles aan bod. Hoe gevaarlijk zijn E-nummers, wat zijn die geur- en kleurstoffen, is biologisch eten echt beter en wat wil je lezen op het etiket?! Maar het leukste vind ik de filmpjes van straatreportages. Zo herkenbaar!

IMG_1334 IMG_1373 IMG_1341 IMG_1344 IMG_1354

Na de discussie loop ik rond en bekijk ik de nieuwe producten. Ik heb nu al zin om ze te proeven en te combineren met wat ik normaal eet. Er zijn onder andere vijf nieuwe soorten kruidenthee (waaronder twee soorten detoxthee,) pure fruitsappen en plantaardige alternatieven voor kookroom. En waar ik echt blij van word; vijf nieuwe soorten tussendoortjes met fruit, noten, vanille en zelfs pure chocolade! (let op: de koekjes met chocolade zijn niet vegan – Nadifa, onze gastblogger, eet zelf niet vegan, vandaar dat zij wel heel blij is met de koekjes ;)) 

Schermafbeelding 2014-10-18 om 13.38.15

Na deze inspirerende dag ben ik gaan kijken wat ik aan mijn dagelijkse voeding kan verbeteren. Daarom heb ik nu een nieuwe favo ontbijt: Zonnatura Crunchy Amarant in combinatie met fruit, noten en plantaardige yoghurt. Daarnaast een kopje Zonnatura Verkwikkend thee en voor onderweg de nieuwe Zonnatura Noten-Fruitreep met pure chocolade!

Kijk bij jouw supermarkt wat nog meer is toegevoegd aan het assortiment van Zonnatura en ik weet zeker dat je ook iets vindt dat lekker en gezond past in je eetgewoonte.

Nadifa, dankjewel voor je uitgebreide verslag en Amel, dankjewel voor de mooie foto’s die je hebt gemaakt. Wij zijn heel erg benieuwd naar de nieuwe producten van Zonnatura! Wist je dat je op de website van Zonnatura ook allerlei leuke recepten kunt vinden? Check deze pagina voor een overzicht!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

32 gedachten over “Nieuw assortiment Zonnatura

 1. Ik had het al zien liggen bij de jumbo! Ik heb 2 nieuwe theesoorten geprobeerd, verwarmend en detox, heel lekker. Sommige van de nieuwe koekjes bevatten wel melk.. dat vond ik jammer, maar verder leuk dat ze uitbreiden! Zonnatura is een fijn merk, ik gebruik al sinds een lange tijd hun muesli, lijnzaad en thee

  1. Nice! Zonnatura thee is inderdaad heel erg lekker. Wat betreft de koekjes: ja, dat is jammer. Maar natuurlijk wel leuk voor de mensen die niet vegan eten of geen koemelkallergie hebben. Dan bakken wij zelf wel koekjes ;)

 2. Ik ben gek op de Crunchy Spelt cruesli van zonnatura, benieuwd naar de andere producten!

 3. Sinds een poosje kom ik weer eens op jullie site omdat ik op fb het bericht van dit artikel zag en erg benieuwd was. Stuit ik me toch op 2x grote dominos reclame….

  Lieve groene meisjes, waar zijn jullie principes in deze naar toe. Echt heel jammer. Jullie zijn voor veel mensen en meiden een voorbeeld wat betreft veganisme en dan komt er reclame voorbij van dominos, niet zo’n kleine ook….

  1. Hi Cindy, wat jammer dat je je laat afschrikken door die reclame. Het is inderdaad, zoals Joanne ook antwoordt, een reclame gebaseerd op je cookies. Ik zie de Dominos reclame bijvoorbeeld niet. Het klopt dat we reclames op onze site hebben, maar dat is omdat we er zoveel tijd in steken, dat we er toch wel een beetje geld aan moeten verdienen. (we zijn minder gaan werken, om iedere dag een artikel online te kunnen plaatsen, en ja, de huur moet ergens van betaald worden)

   1. Dit wist ik niet, sorry. Dat dat door cookies kwam. Reclames zelf heb ik geen moeite mee. Jullie werken er hard voor dus dan mag het idd wel wat opleveren

  2. Mocht je het erg vervelend vinden. Google even op ‘adblock’ dan zie je nooit meer reclame (-;

 4. Ik vind het echt fijn die zonnatura producten, ik vind de thee erg lekker en heb vaak naar het werk een notenreep van ze mee. Dan hoef ik in iedergeval niet altijd alleen een appel of banaan te eten. Maar een keer een ander gezond tussendoortje is ook fijn.

  vandaag had ik de vruchtensap van ze geprobeerd, erg lekker hoor, maar ik had er wel een beetje spa doorheen gedaan want het was wel mier en mier zoet.

  1. Ok! dat is goed om te weten. Ik heb de sappen nog niet geproefd!
   Vroeger kocht ik regelmatig die sesamkoekjes en pindareepjes van Zonnatura! Mmm, zo lekker. Maar inderdaad, een beetje variatie op z’n tijd kan geen kwaad ;)

  2. Ik maak zelf een heerlijk tussendoortje. Van verschillende noten, vijgen, lijnzaad, en chocolade van 85% en een klein beetje honing. Alles klein maken chocolade smelten en stevig papje maken in de koelkast en klaar. Gebruik wel bakpapier anders blijft het plakken. Ik doe het in een lage ovenschaal.

 5. Dat zie er veelbelovend uit! Ik vind vooral die nieuwe tussendoortjes heel interessant aangezien ik altijd bij fruit kom omdat ‘gewone’ repen (sultana’s en dergelijke) zo bomvol suiker zitten. Leuk, zin om alles uit te proberen :)

 6. Zo jammer dat er in die pure chocolade koekjes melk zit, anders had ik ze graag geprobeerd :(

 7. Ik hou van de producten van Zonnatura. De Crunchy Spelt met rijstsiroop is heerlijk voor over sojayoghurt met fruit. Zelfs mijn zoontje van bijna een jaar is er gek op haha.

 8. Ik kreeg als kind al tussendoortjes van Zonnatura mee naar school, ik koop nu altijd de ontbijt granen omdat ik langzaam aan suikerloos wil eten, maar is nog best lastig :)

 9. Het is vooral een speurtocht om alles te vinden.. Zelfs met verschillende grote supermarkten in de buurt. De zonnepitten van zonnatura waren als kind mijn favoriet.. Daar gaf ik mn zakgeld aan uit. De rijstwafels vind ik ook heel lekker en hoop de nieuwe varianten ook snel te kunnen proberen/vinden. (Gelukkig hou ik wel van een speurtocht!)

  1. mmm, de rijstwafels zijn inderdaad goed! en wat te denken van de maiswafels? die smaken naar popcorn!!

 10. Ohhh, hadden jullie niet erbij kunnen schrijven dat de koekjes niet vegan zijn. Ik was al helemaal blij en toen las ik de comments haha :(
  MAAR zonnatura is wel echt een super fijn merk! Lekker natuurlijk, binnenkort eens wat van halen!

  1. Ik heb het even aangepast in de tekst, om teleurstellingen te voorkomen ;) Het komt doordat Nadifa, onze gastblogger die voor ons in de plaats naar het event ging en dus ook de goodiebag mee naar huis kreeg, zelf niet vegan eet. Vandaar!

 11. Oh wat fin dat er weer nieuwe producten zijn. Ik ga morgen direct even kijken. Ik ben fan van Zonnatura…

 12. Thee van Zonnatura is heel fijn en natuurlijk. Bij de rest zit helaas geraffineerde suiker… of is dat nu ook aangepakt (omdat ik weet wat ik eet)?

  1. Zeker niet in alle producten, maar bijvoorbeeld in de koekjes zit inderdaad rietsuiker. Je kan op de website van Zonnatura per product (via het kopje ‘Assortiment’) de ingrediënten checken!

 13. Ik zag inderdaad laatst alle nieuwe Zonnatura producten in de AH en heb me daar lekker aan staan vergapen, maar nog niets gekocht omdat ik nog niet wist wat ik ermee wilde doen. Vooral de Teff en crunchy spelt maakten me nieuwsgierig.

 14. Ohh fijn dat Zonnatura nieuwe producten heeft, drink graag hun thee en haal af en toe wat andere producten in huis. Ben erg benieuwd naar de koekjes en de ontbijtgranen, gauw proberen :)

 15. Jammer dat er geen crusli van alleen havermout is – voor mensen die niet tegen granen kunnen. Ik krijg niet alleen buikpijn van tarwe, maar ook van spelt ..

 16. Is die Detox thee niet gevaarlijk want ik heb gehoord dat je spierweefsel wegsterft.
  Ik heb het laatst gekocht maar ik durf het niet te proberen… Help!
  En is Detox laxerend?

  1. Hmm, spierweefsel dat afsterft.. .daar hebben wij nog niks over gehoord. Misschien als je 3 pakjes per dag drinkt ;) Of het laxerend is, dat weten we niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *