Nieuw: The Vintage Store (Heemstede)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De laatste tijd zijn wij niet bij heel veel kringloopwinkels geweest. Een tijdje geleden kwamen we er heel veel, maar de laatste tijd hadden we meer zin om andere dingen te doen. Nu begint het toch weer een beetje te kriebelen, dus we gingen weer eens ouderwets op kringlooppad. Van Jamie’s moeder kregen we de tip dat The Vintage Store in Heemstede een mooie en grote kringloopwinkel moest zijn. Je snapt, dat wilden wij zelf wel eens even checken. Dat hebben we gedaan en we delen dit adres graag met jullie!

The Vintage Store is gelegen aan de weg waarop je Heemstede binnenrijdt vanaf de kant van Amsterdam en Hoofddorp. Als je deze weg vervolgt kom je in Haarlem,  en zoals je misschien wel weet is deze stad ook altijd de moeite waard. Kortom, als je niet in de buurt woont is het misschien toch een leuk idee om er een dagje Haarlem/Heemstede van te maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat valt eerst op? Dat het een grote winkel is met maar liefst twee etages. Yes, hier gaan we ons wel even vermaken. Voorin de winkel begint het meteen met kleding. Heel. Veel. Kleding. Het feit dat dit het eerste is dat je tegenkomt in de winkel geeft denk ik ook wel aan dat kleding een belangrijk aandachtspunt voor de winkel is. En dat blijkt ook wel. De kleding hangt keurig netjes gesorteerd aan de rekken. Stippen bij stippen, streepjes bij streepjes, grote maten bij grote maten, enzovoorts. De kleding ziet er over het algemeen erg goed uit en ruikt fris. Erg belangrijk!

De pashokjes zijn keurig geregeld en dat vinden wij een pluspunt. Immers, dat is bij sommige kringloopwinkels wel anders.

De prijzen van de kleding zijn prima. Zo kocht Jamie een topje, wit met grote groene stippen, voor €1,50 en Merel kocht een blouse voor €4,50. Ook zagen we broeken voor onder de vijf euro en kostten sommige heel mooie jurkjes zo rond €7,00. Hartstikke redelijk, toch?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan de rest van de winkel. Het is dat wij ons hebben voorgenomen om geen spullen voor in huis te kopen (we zijn eerder dingen aan het wegdoen,) maar we zien erg leuke dingen staan. De retrohoek is onze favoriet, dat zal je niet verrassen. De prijzen van de retro meubels lagen wat hoger, maar dat zien we vaker bij kringloopwinkels. De rest van de spullen (dus de niet-retro spulletjes) waren normaal geprijsd. Normaal wil zeggen: goed betaalbaar.

Het valt ons op dat de winkel lekker fris is, het ruikt er niet muffig naar de zolder van je oma, en alles ziet er goed schoon en heel uit. Daar houden we van!
Verder is een gezellige, ietwat kneuterige, koffiehoek in het midden van de winkel op de begane grond. Hier kan je koffie met taart krijgen en op zaterdagochtend wordt hier voor maar liefst €1,00 een ontbijtje geserveerd. Kan je je dagje Heemstede/Haarlem lekker hier beginnen.

Onze mening: vooral voor de goed gesorteerde en leuke kledingafdeling zullen ze ons hier zeker vaker terug zien!
Je vindt The Vintage Store hier: Cruquisweg 37A, 2102 LS Heemstede. Parkeren is gratis. Voor meer informatie, zoals de openingstijden, check de website van The Vintage Store.

Wie van jullie is er al bij The Vintage Store geweest, of wil er naartoe gaan?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Nieuw: The Vintage Store (Heemstede)

  1. Zeker doen! En ook in Velserbroek schijnt een nieuwe kringloop geopend te zijn, een filiaal van Noppes (favoriet van ons, met name op kledinggebied) Al schijnt deze winkel op dit moment nog in de ‘opvulfase’ te zitten. Dus misschien even wachten. Maar Heemstede is zeker een must go!

  2. @ Nicolette: om te brengen of te halen?
   Zou Completo inslaan in Heemstede? ;-)

 1. Ook leuk (als je toch bezig bent aan een dagje Heemstede/ Haarlem) is Juttersdok bij de Cruquius, die zitten iets beter in de prijzen vind ik. :)

 2. Ziet eruit als een leuke winkel! Welke 2e hands winkel vonden jullie trouwens het leukst in Berlijn? Er zijn er zoveel dat ik gewoon niet weet naar welke ik toe moet!

  1. Oef, dat is lastig. Toch de kleinere vintage zaakjes in de zijstraten. En Humana, met 7 verdiepingen tweedehands kleding! bij metrostation Frankfurter Tor.

 3. wat baal ik dat ik in het zuiden woon. Ik heb hier in Brabant nog geen fijne vintage winkel ontdekt :(

  1. De kringloopwinkels van Terre des Hommes hebben ook winkels in het zuiden des lands. Goed zoeken en regelmatig gaan en dan kom je schatten tegen!

 4. Op weg van mijn werk naar huis rij ik hier langs! Wat een geluk heb ik hè. Ik ben ook fan van deze winkel; ruim, fris, en mooie spullen. Leuk!

 5. Dag, ik heb eerder in deze vintage store een craftymarkt georganiseerd!
  Dat was erg gezellig, bij voldoende belangstelling organiseren we dit nog een keer!

 6. Hallo! Even compleet off topic, maar ik zag net dat de allerhande (dat tijdschrift van de appie) deze maand helemaal gefocust is op eten zonder vlees en vis! Misschien vinden jullie het leuk om eens te kijken wat voor recepten ze maken :)
  Groetjes, kiki

 7. Ik wil ernaartoe ^.^

  Ik ga deze zomer naar Israel en Palestina… Dus veel luchtige kleding moet worden ingeslagen :D

 8. LEUK! Goeie winkel. Heb ik ook van familie daar in de buurt begrepen. Ennûh, Marloes, als je nog eens zo’n ‘Crafty-markt’ organiseert, zou ik misschien wel mee willen doen! Kun je me op de hoogte houden?! Grtjs SaS!

 9. Ja, de Vintage Store! Overigens is er ook een derde verdieping met alleen maar meubels. Hebben jullie die ook gezien? :)

  En ik las bij de reacties over Juttersdok! Dat is mijn lievelingskringloop, maar het is er nu nog zo lekker rustig, dus jullie mogen er wel kijken, maar alsjeblieft er niet over bloggen! ;)

  1. hihi, Juttersdok vinden wij zelf weer niet zo geweldig. Zo zie je maar hoe persoonlijk het kan zijn!

 10. Ja, hoe doen ze dat toch om zo’n winkel fris te laten ruiken? Als ik in de lente m’n zomerspullen te voorschijn haal, en in de herfst de winterkleren, dan doe ik ze altijd toch eerst nog even in de droger met zo’n lekker ruikend anti-cling velletje om die muffe lucht weg te krijgen. En een vintage winkel krijgt waarschijnlijk veel kleren die al veel langer opgeborgen hebben gezeten.

 11. Dank voor de tip! Ik ging er dit weekend naartoe en het was echt fantastisch. 7 kledingstukken, 31 euro. Binnenkort op vakantie naar Uganda, dus lekkere flodderkleding ingeslagen.
  En dan nog een tip van mij: er vlakbij kun je heerlijk fietsen door de weilanden, zit een oud gemaal (de Cruqius) met theehuis en er vaart een heel schattig bootje (wit met lila en bloemetjes) tegenover die je -gratis- naar de overkant brengt.

 12. Wellicht bekend maar in Amstelveen zit een fantastische kringloopwinkel over 2 locaties verdeeld. 150m van elkaar.
  En Mijdrecht heeft ook een super grote kringloopwinkel.

 13. Ik ben er diverse keren geweest en kan alleen maar onderstrepen dat het een leuke en opvallend fris geurende winkel is. In de afgelopen maanden waren er diverse workshops, tegen zeer betaalbare prijzen. Heel leuk, goed verzorgd. Het personeel dat er werkt is zeer vriendelijk en behulpzaam. Via facebook blijf ik op de hoogte van hun acties.

 14. Het is echt een topwinkel. Ik slaag echt nooooooit in vintage winkels maar in deze winkel ben ik echt super geslaagd. Bedankt dat jullie me mee hebben genomen naar deze Hemel :)

 15. The Vintage Store….. ! Als doorgewinterde kringloper uit Flevoland hebben we deze winkel afgelopen zomer ontdekt, vanwege onze seizoensplaats in Bloemendaal aan Zee. Bij de overweging of we voor nog een seizoen gingen, heeft deze winkel echt de doorslag gegeven. Alles wat je zoekt in een kringloop; oude schatten, nieuwe dotten, bijzondere eenlingen, gezellige duo’s. Echt een dagje struinen daar is (bijna) net zo ontspannend als op het Noordzeestrand in Bloemendaal zitten! Hoop dat ze dit concept nog lang zo houden!

  Nu ga ik natuurlijk ook jullie andere adresjes opschrijven en opzoeken!

  Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *