Ontbijt Hotspots

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij zijn dol op buiten de deur ontbijten. We doen het eigenlijk veel te weinig! Het voelt zo heerlijk luxe om ’s ochtends eens niet zelf een smoothie, havermout of wat dan ook te hoeven maken. Rustig aan wakker worden, een beetje bijkletsen of om je heen kijken. Heerlijk! De volgende adressen zijn ‘Groene Meisjes proof’ en volgens ons echte aanraders.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij Arq Veggiefood in Rotterdam – waar we normaal gesproken graag aanschuiven voor een Dutch Weedburger – kan je sinds kort op zondagen terecht voor een heerlijke brunch. Aangezien dit een 100% vegetarisch restaurant is, zit je al gauw goed. Er zijn ook genoeg vegan opties. De brunch vindt iedere zondag plaats tussen 10.00 en 14.30 uur.

Nieuwe Binnenweg 241 Rotterdam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij Hills&Mills in Delft kan je in het weekend enorm decadent uitpakken met een uitgebreid ontbijt. Je kan zelfs voor een raw taartje als ‘ontbijt-dessert’ gaan. This is how we like it. Hills&Mills serveert alleen gerechten van de beste kwaliteit. Ook met een glutenallergie of een raw-dieet kan je hier goed terecht. Een fantastische plek voor een uitgebreid ontbijt buiten de deur!

Oude Langendijk 6, Delft

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook weer een weekendtip: bij DopHert in Amsterdam kan je in het weekend genieten van een uitgebreid Engels ontbijt. Helemaal vegan! Doordeweeks kan je iedere dag ontbijten bij DopHert, maar dan gaan we voor wat lichtere opties. Zoals sojayoghurt met granola en fruit, smoothies, ontbijtmuffins en boterhammen met amandelboter. Mmm!

Spaarndammerstraat 49, Amsterdam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij Beter&Leuk in Amsterdam Oost scoor je superlekker én healthy ontbijtje, gemaakt van biologische producten. Wat denk je van een homemade granola met rabarbercrumble? Goedemorgen! Veel vegan en glutenvrije opties. Iedere dag geopend van 10 uur en op zondag vanaf 11.

Eerste Oosterparkstraat 91, Amsterdam

Helaas kennen we nog niet heel veel ontbijtadressen waar wij (als vegans) terecht kunnen. Bij gebrek aan iets originelers kiezen we soms ook voor Bagels&Beans, waar we ’s ochtends graag kiezen voor een sapje met een banaan-bagel.

Wat is jouw favoriete (vegan) ontbijtadres in Nederland of België?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Ontbijt Hotspots

 1. Dat is echt zoiets wat ik nog nooit gedaan heb: buiten de deur ontbijten. Ik zou dan ook niet weten waar dat kan hier in de buurt. Ik denk dat ik dan bij de Intratuin uitkom. Niet echt een Hotspot!

 2. Ah, dat heb ik dus een keer gedaan en vind ik eigenlijk wel heel tof :) Maar niet vegan. Was een ontbijt & daarna een film, heerlijk wakker worden op zondag!

 3. Ik vind buiten de deur ontbijten een van de leukste dingen die er bestaan! Toen ik in Canada was voor een bruiloft, was het ontzettend normaal om buiten de deur te ontbijten, iedereen deed het! In Nederland begint het een beetje te komen. In Groningen doe ik vooral aan €1 ontbijtjes bij Ikea, lekker budget en best lekker (maar niet helemaal geschikt voor jullie). Verder heb ik een keer ontbeten bij Flinders, in het Noorderplantsoen (prachtig park). Daar was de bediening een beetje onaardig (terwijl het zo’n prachtige plek is, grr) maar het eten ontzettend lekker en veelal biologisch.

 4. Ik wilde net een tip geven over een leuk zaakje hier in de buurt, lees ik dat ze per 1 september gaan sluiten. Helaas!
  Bagels & Beans vind ik ook altijd erg lekker, maar een beetje afwisseling is ook leuk :)

 5. Dat ziet er allemaal lekker uit! Ik kan echt niet buiten de deur ontbijten, want ik kan de deur niet uit voordat ik ontbeten heb, haha.

 6. Leuke hotspots! Waar je zo te lezen/zien heerlijke ontbijtjes kunt krijgen.
  Helaas niet echt bij mij in de buurt.. Daarnaast heb je hier ook niet echt veel mogelijkheden haha.

  Liefs,
  Pauline

  1. heb je onze hotspot index wel eens bekeken? we hebben heel veel hotspots buiten Amsterdam hoor ;)

 7. In het dorp waar ik woon is echt geen enkele plek om buiten de deur te ontbijten….en om eerst een uur te fietsen voordat ik bij de stad ben, trek ik niet op een lege maag :’)

 8. In Eindhoven kun je lekker ontbijten bij Usine en bij Caffee Allee. De laatste is van maandag t/m vrijdag al om 08.00 uur open en zaterdag/zondag om 11.00 uur. Gezellig, betaalbaar en goed!

  1. Woon je in België? :) We hebben wel wat hotspots in Antwerpen en Gent, maar die ken je misschien al… Zodra we de kans krijgen om vaker op pad te kunnen om adresjes te ontdekken zullen we het zeker doen. Helaas kost dat veel tijd en geld.. en dat hebben we niet :(

 9. Ik ontbijt 5 keer per week buiten de deur. Ik werk namelijk bij het ontbijtbuffet en eet elke dag op mijn werk.

 10. DopHert is sinds hun opening al één van mijn favorieten! Ik vind ’t er zo fijn, gewoon de sfeer en alles eigenlijk, haha. Oh en hun bananabread is echt geweldig lekker! Als in, echtechtecht heel erg lekker. Liefs! X

 11. Ik doe het ook echt te weinig buiten de deur ontbijten en het is zo leuk om af en toe te doen, dus thanks voor de tips!

 12. Bij Studio K aan het Timorplein in Amsterdam hebben ze een stikker op het raam geplakt met ‘vegan friendly’. Ik heb nog niet gekeken wat ze hebben qua veganistische opties en heb het ontbijt nog niet getest, maar ze hebben in ieder geval wel vegetarische bitterballen en een vega hamburger en die zijn lekker.

  1. Bij StudioK kan je fantastisch vegan eten! 3 gangen zelfs en een goede lunch. Van ontbijten is niet echt sprake, omdat ze pas om 11 uur open gaan. Het is dus meer koffie-lunch-borrel-diner. StudioK is 1 van onze favoriete hotspots!

 13. Ik weet het niet 100% zeker, maar volgens mij is de hamburger bij Drover Dog in Amsterdam veganistisch en hebben ze ook veganistische dingen voor ontbijt/lunch.

 14. in belgië is Dagelijks brood/Pain quotidien echt een aanrader: een grote gemeenschappelijke tafel, lekkere sapjes, sojalatte, (raw) granola..Mmmmmm! In de meeste grote steden vind je wel een vestiging. Ook lekker om veggie te lunchen, ook wat vegan opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *