Outfit of the week #1

Horloge: Action
Ring: Pieces uit de sale
Schoenen: heb je twee paar leuke oude schoenen liggen, maar doe je er niks meer mee? Ik kijk dan altijd of ik er weer 1 leuk paar van kan maken!
Legging: H&M
 Rok: H&M uit de sale
Tas: kringloop
Riem: H&M (hoort bij een andere rok.)
Blouse: King Louis uit de sale.

Ketting: zelf gemaakt. Oorbellen: uit Berlijn van de Mauerpark vlooienmarkt

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

36 gedachten over “Outfit of the week #1

 1. Onafhankelijk of de look bevalt of niet vind ik het erg jammer dat er nog zo veel van de Hennes is. Juist in het kader van duurzaamheid en socia juistice is dat toch echt de eerste winkel die ik skip. En ook de action lijkt mij niet in het rijtje passen an duurzaam en maatschappelijk verantwoord winkelen. Voor mij echt een no go. Wellicht een denkaanstoot voor jou om in de toekomst niet alleen fashion maar ook maatschappelijk verantwoord winkelen te behandelen. Groeten, Liv

 2. Inderdaad erg jammer van al die H&M, vind ik nou niet echt passen bij een ‘groen’ meisje. Ook qua kinderhandjes.

 3. Helaas is de kleding die je toont inderdaad alles behalve groen. Nog los van smaak, kinderarbeid en het feit dat het hier niet om tweedehands kleding gaat, is een winkelketen als H&M alles behalve duurzaam. De reden dat je heel weinig H&M tegenkomt in de 2e hands markt is omdat het niet gemaakt is om te blijven bestaan. Als je een broek bij een dergelijke winkelketen hebt gekocht voor +/- €30,- en hij valt na 4 maanden uit mekaar heb je precies genoeg tijd gehad om weer een broek van hetzelfde genre te kopen. Daar draait die keten op. Niks niet groen dus. Daarnaast wordt alles geproduceerd in lage lonen landen waarvan je zelf wel kunt bedenken hoe de arbeiders behandeld worden én daarna moet alles naar NL verscheept worden wat een heleboel olie kost en dus CO2 oplevert. Om maar te zwijgen van de hoeveelheid water die er nodig is voor de katoenindustrie waardoor er volksstammen geen drinkwater hebben en geen voedsel kunnen produceren. En dan hebben we het nog niet over de hoeveelheid gifstoffen (pesticiden) en de slavenhandel die in die industrie voorkomt. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de H&M maar voor een heleboel merken, maar misschien is het voor deze column handiger je te richten op 2e hands of vintage. Je merkt dan snel genoeg welke ‘merken’ ‘houdbaar’ zijn en welke niet.

 4. Beste mensen, we denken dat het punt duidelijk is nu. Wij als redactie nemen de verantwoordelijkheid, maar ook nu even het recht om te zeggen: bedankt voor de feedback, maar wij gaan zelf even kijken hoe we deze rubriek verder invullen. Groet, Merel en Jamie.

 5. Ik was misschien ook wel wat verwonderd over de vele H&M spulletjes, maar inderdaad het punt is duidelijk, dus daar zal ik het niet over hebben.
  Ik zie dat je wat handgemaakte spulletjes aan hebt, ik vraag me dan af hoe je die gemaakt hebt! Hoe maak je 2 paar schoenen tot 1 paar? Hoe maak je die leuke ketting? Zou erg leuk zijn om de ‘how to make it’ er bij te posten en dan was de post wél een stuk groener :-) Het is maar een ideetje :-)

  1. Toevallig zijn er DIY’s in the making! Dus goed idee ;)

 6. Jammer dat jullie nu niet eens een platform voor een kritische discussie over dit onderwerp toestaan. Juist de comment van Muriel vond ik erg verhelderend en had graag meer hierover ook van andere kritische lezers gelesen. Gr. Liv

  1. Liv, een eerste artikel van een nieuw lid van de Groene Meisjes vinden wij niet echt de juiste plek om een discussie te openen. Tevens staan de Groene Meisjes voor een luchtige, groene levensstijl en zijn discussies en onderwerpen als bovenstaande niet gebruikelijk. Graag nodigen we je uit om op je eigen blog een dergelijk artikel te starten. Met vriendelijke groet, Merel en Jamie.

   1. misschien ligt het er meer in dat wellicht de keuze qua kleding niet zo handig voor een eerste artikel van een nieuw ‘groen’ meisje… Dat was al duidelijk en die les is al getrokken, nou da’s prima dan toch. Wel zo fijn dat mensen wat hebben aan de antwoorden die er op komen! Da’s gelijk winst! Da’s toch opbouwend, leerzaam en positief?! Het gaat er toch om mensen bewust te maken en er voor te laten kiezen ‘groener’ te worden, nou da’s dan een mooi handvat. Wellicht het oorspronkelijke artikel dan niet, maar dan tenminste wel na wat commentaren. Alles is winst en laten we niet vergeten dat het niet over winst voor een site zou moeten gaan, maar voor de wereld waar we in (op) leven.

    1. Begrijp me niet verkeerd, ik vind jullie initiatief heel mooi en jullie schrijven leuk en het is misschien wat ongelukkig dat het hierbij gaat om iemands eerste artikel maar wat Menno al schrijft: die lessen zijn winst. Misschien dat ze zich kan gaan verdiepen in waar je wél groene kleding kan kopen (naast 2e hands) zoals bijvoorbeeld de C&A die o.a. broeken van bio-katoen verkopen of de oprichters van marktplaats die na verkoop van de site aan ebay een bedrijf zijn gestart in het produceren van kleding uit brandnetelvezels. Er zijn op dit moment een boel initiatieven op dat gebied gaande die volgens mij prima in jullie blog passen om beschreven te worden. Of jullie dat willen is natuurlijk geheel jullie keuze, maar ik geef het alleen mee als tip.
     Geef niet op nieuw groen meisje, ga vooral door met schrijven! Je hebt een goed begin gemaakt en grappig genoeg zijn de groene artikelen ook echt allemaal groen ;-)
     P.s. je zou er een volgende keer ook nog voor kunnen kiezen de andere niet-groene artikelen gewoon niet te benoemen.

 7. Ik snap wel wat iedereen bedoelt met h&m en niet ecologisch zijn
  maar ze combineert het tenminste al met iets kringloop achtig, beter als helemaal je blind te staren op confetti ketens (:

  als je ooit nog kringloop lovers zoekt; ik werk in vintage store en draag ook zo goed als enkel tweedehands kledij ;)
  je moet maar even mijn blog checken ^^

  1. Helemaal mee eens. Het kan altijd beter, altijd groener en duurzamer. Maar alle beetjes helpen. We vinden je aanbod heel interessant! We gaan je zeker een berichtje sturen!

 8. Ik vind het onbegrijpelijk hoe je een groene blog kan hebben maar je niet met een groene levensstijl versus een conventionele levensstijl met alle maatschappij kritische onderwerpen maar ook consequenties die erbij horen wil bevatten. Maar jullie boodschap is duidelijk. Gr. Liv

  1. Beste Liv, het is ons de afgelopen maanden (eigenlijk al sinds het ontstaan van de Groene Meisjes) heel duidelijk geworden dat wij van mening verschillen en dat jij veelal met kritische toon reageert op berichten. Meestal negatief. Dat vinden wij jammer. Meningen verschillen, zo blijkt maar weer. Misschien is dit dan niet de goede website voor jou, om te lezen. Misschien kan je daar iets mee. Gr. Merel en Jamie.

 9. Ik sluit me helemaal aan bij Muriel en Liv, en met name het laatste bericht van Liv.

  1. Mee eens, inhoudelijk relevante discussies zouden hier fijn zijn.
   Daarnaast vond ik niet dat Muriel en Liv zich vijandelijk opstellen, maar zich genuanceerd proberen te uiten.
   Het is jammer dat daar hier geen ruimte voor is, want nu lijkt het er bijna op dat de enige welkome reacties complimenten zijn. Ook belangrijk en leuk, maar een beetje van beiden verzorgd voor een mooi evenwicht en discussies zouden deze website een extra dimensie geven.

   Zelf koop ik overigens merendeel van mijn kleding bij de H&M, maar dat wil niet zeggen dat ik niet opsta voor kritiek of discussies rondom dat punt.

   1. Wolf, het is niet zo dat wij een discussie uit de weg willen gaan. Waar het ons om gaat is het feit dat dit het eerste artikel van een nieuw groene meisje is en we het niet echt leuk vinden dat deze discussie vandaag en op dit punt moet worden gevoerd. We zijn allemaal nog zoekende en proberen er met elkaar het beste van te maken. Wij vinden overigens niet dat onze website per se een platform voor discussie hoeft te zijn. Daarbij komt: wij reageren ook niet inhoudelijk, dus er is ook eigenlijk geen sprake van een discussie. Wij denken dat iedereen het punt wel snapt en nogmaals, dat altijd beter kan. Daar werken wij dus ook aan.

    1. Mee eens, diverse mensen hebben hun mening duidelijk gemaakt en gedeeld over dit onderwerp. Dat neemt niet weg, dat het onderwerp nog steeds leeft en ook andere reacties oproept bij mensen.
     Zoals vandaag bij Sarah, die ons wijst op het biologisch geteelde katoen van de H&M. Interessant, dat wist ik zelf niet en dat zet de H&M in een ander daglicht.
     Nu snap ik dat jullie neutraal willen zijn, om de website zo toegankelijk mogelijk te houden.

     Het is duidelijk dat mensen hier graag elkaar over informeren, over deze onderwerpen.
     Jullie website brengt mensen met soortgelijke idealen bij elkaar. Een mogelijkheid om op artikelen, zoals deze, te reageren lokt discussies uit.
     Op diverse internetsites wil dat nog weleens escaleren met lelijke berichten. Tot nu toe is het hier heel genuanceerd en inhoudelijk gebleven, zonder aanvallen op personen.
     Daar mogen jullie trots op zijn, dat jullie dit publiek aantrekken. :)

 10. Ik denk dat iedereen het ermee eens kan zijn dat de intentie van alle (!) Groene Meisjes is om op eigen wijze GROEN bezig te zijn. Dat er verschil van mening is, is duidelijk, maar laten we elkaar op een opbouwende wijze benaderen. Daarmee bedoel ik niet alleen positieve feedback, maar als er feedback is, dan ook opbouwend. Ik denk dat het punt van Muriel, Liv en Wolf helder is en dat dit tevens wat toevoegt aan het artikel (ik ben zelf nog lang niet zo groen als jullie, dus voor is die info zeker van aanvullende waarde). Het is goed dat Merel en Jamie hun nieuwe Groene Meisje beschermen en deze inhoudelijke discussie niet op dit moment gaan voeren. Ik kijk uit naar de volgende blog!

 11. Oh ja, ik zou het zo leuk vinden als er een Groen Meisje wordt toegevoegd die moeder is. Ik ben zelf moeder van 3 kinderen en dan is het best vaak lastig om de groene keuzes te maken.

  Voorbeeld: het regent pijpenstelen en de kinderen moet naar school en het kinderdagverblijf gebracht worden. Ik kan natuurlijk de bakfiets nemen, maar nu mijn jongste nog in een maxi-cosi zit, kan het regendakje er niet goed op. Dilemma: groen (maar nat) met de bakfiets of toch maar droog met de auto? Het werd het laatste!

  Nog zo één; mijn oudste kind is geen super eter en bevindt zich op de grens van ondergewicht. Ik probeer van het eten geen halszaak te maken, maar hou het wel nauwlettend in de gaten. Opeens een briljant idee: misschien kan hij een romig toetje eten (wij eten deze zelf nooit), dus samen met mijn zoon naar de supermarkt en hij gaat daar natuurlijk (duh?) voor de ‘koeientoetjes’ van de reclame (ja, van die vreselijke irritante reclame, waar je het liedje foutlous mee kan zingen). Wat ik natuurlijk ook probeerde, hij stond erop dat hij nu koeientoetjes wil eten. Dus nu staan er in mijn koelkast van die vreselijk portieverpakkingen, brrr.

  Van andere groene dillema’s maar niet te spreken (luiers, speelgoed, wel/geen vlees eten, die oh zo leuke nieuwe kleren), etc.

  1. Hoi Marjan, dat is een heel goede suggestie! Toevallig ben ik bezig met een gastblog van een vriendin, zij is moeder. Dus houd ons goed in de gaten! :)

 12. Jeetje wat een strenge reacties meteen. Het is Lotte’s eerste post op de groene meisjes hoor! En of het nu jammer is of weet ik het wat dat er spullen tussen zitten van de h&m geef haar wat tijd. En als je dit constateert bij een ander, kijk dan eens kritisch naar je eigen kledingkast. Hangen daar alleen maar duurzame hippe spijkerbroeken met geweldoge duurzame shirtjes, afgewisseld met mooie tweedehandsjes of vintage jurkjes? ok made my point.

  Ik vind het idd leuk te zien waar je je spullen vandaan haalt lotte! Ik vind je outfits altijd erg gaaf (zag ze al vaker op Instagram) keep up the good work!

  Succes!

 13. Alle begin is moeilijk en nobody’s perfect! Dat zou overigens ook maar erg saai zijn :-)
  Groene Meisjes ik ben blij met jullie verfrissende aanpak! Jullie trekken het Groene Leven uit het grijze vlak en geven het kleur.
  Jullie stralen een enorme dosis optimisme uit, Smile and the world smiles back at you.
  Verbeteringen zijn in ieders leven mogelijk en een betere wereld bereiken we ook niet over een nacht ijs!

 14. @Marjan: Zijn er geen toetjes van soya bij de natuurwinkel? Heb je ook dat liedje niet de hele dag in je hoofd. Of kijk even op internet: er zijn genoeg heerlijke toetjes, die je snel kunt maken zonder vervuilend te werken.

  Wat luiers betreft: er zijn katoenen luiers, maar die moet je zo vaak wassen om ze schoon te krijgen, dat het weer niet echt goed voor het milieu is (heb ik van horen zeggen). Heb je vast zelf al naar gekeken: zo te lezen ben je wel bewust bezig! En speelgoed kan heel goed redelijk milieuvriendelijk: er zijn keurmerken.

  De regen: ik zou zelf met de fiets gaan (ik heb ook geen rijbewijs/auto, dat speelt ook wel mee, denk ik), maar ik snap je overwegingen. Misschien kun je improviseren met het regenscherm?
  Je mag trots zijn dat je er überhaupt zo actief over nadenkt! Het gaat om de toekomst van je kinderen.

 15. En even als losse post, om Marjan niet het idee te geven dat ik haar (of andere moeders) wil aanvallen, want uiteraard is iedereen vrij in zijn of haar keuzes, maar wellicht is het wel stof tot nadenken voor anderen: ik ben geen voorstander van het krijgen van kinderen.

  Ik ben tegen overbevolking, omdat dat erg veel milieuvervuiling met zich meebrengt, daarom kies ik zelf zeer bewust voor een kinderloos bestaan. Ik zie dat al mijn vriendinnen erg grote gezinnen aan het vormen zijn, op een enkeling na, met drie, vier of meer kinderen (tot nu toe) en ik zie ook welke consequenties dit heeft voor het milieu… Misschien niet geheel on-topic, maar wel belangrijk om eens over na te denken, toch?

  1. Ik snap je punt en je hebt ergens ook wel gelijk, maar als je je kinderen ook groen opvoed en zij deze idealen mee nemen als (jong) volwassenen hebben we straks nóg meer groene mensen, die ook weer anderen kunnen inspireren. Dat moet natuurlijk niet de motivatie zijn om kinderen te krijgen, maar het is wel een extra pluspunt. ;)

 16. Lotte: leuke outfit, en veel plezier en succes met het bloggen voor de groene meisjes! Ik heb net het commentaar gelezen en alhoewel ik het er mee eens ben dat H&M niet groen is op het gebied van mode, zijn de groene meisjes weer groener op andere vlakken. De een kiest voor verantwoorde mode en cosmetica, de ander kiest voor verantwoord eten en minder dierenleed. De een is niet beter dan de ander aangezien ze beiden de wereld wat mooier maken. Misschien kiest Lotte er ooit voor om niet meer bij de H&M te shoppen, misschien ook niet aangezien ze al veel groener is dan de gemiddelde persoon en zo al een steentje bijdraagt. Hoe dan ook is dat haar keuze…

  Ik vind deze website super informatief en ook heel belangrijk: toegankelijk, mede omdat de groene meisjes zich niet als perfect voor doen maar gewoon leuke meiden zijn die hun ervaringen willen delen. Ik ben benieuwd naar de nieuwe artikelen! =)

 17. Wat ontzettend leuk dat er nieuwe groene meisjes zijn. Ik moet zeggen dat met de hoeveelheid dat jullie blogs posten en alle dingen die je daarvoor eerst moet doen ik me al afvroeg waar jullie al die tijd vandaan halen. Een beetje hulp is natuurlijk welkom en voor de lezers zijn er extra posts!
  Bij deze post mis ik alleen wat meer tekst, misschien leuk om te lezen waarom er bepaalde keuzes gemaakt worden. Ik worstel zelf ook altijd met een groene keus of een keus die ik kan betalen. Door meer tekst en uitleg te geven leren we niet alleen Lotte beter kennen maar begrijpen we ook beter waarom bepaalde keuzes gemaakt worden. Zoals: Leggins koop ik altijd bij de H&M, hoewel H&M berucht is omdat het niet duurzaam zou zijn, gaan deze leggins meestal langer mee dan die van de Hema of iets dergelijks. Ben trouwens erg fan van de strijkketting en kijk uit naar de uitleg hoe je van twee paar schoenen 1 paar maakt.

  Keep on posting!

  1. We hadden inderdaad dringend versterking nodig ;) en die hebben we gekregen in geweldige vorm van 3 top groene meisjes! Daar zijn we enorm blij mee. Wat betreft je comment: dank voor de feedback, daar kunnen we iets mee!

   Wat betreft de leggings: bij de C&A hebben ze leggings van bio katoen (jaja!) – 2 voor een tientje. Erg goed ook! Maar ben het met je eens: H&M is echt niet altijd prutkwaliteit.

 18. Wat bijzonder dat er geen een reactie is geplaatst over de biologische collectie van de h&m! h&m is een van de grootste afnemers ter wereld van biologisch geteelde katoen. Heeft niemand hier het programma bloed, zweet en luxeproblemen gevolgd? hier is toch duidelijk te zien dat de h&m, monki, en meerdere bekende grote modeketens ( de labels kwamen duidelijk in beeld ) in textielfabrieken wordt gemaakt. Dit is natuurlijk niet ideaal. Maar de werkomstandigheden daar zijn absoluut niet te vergelijken met de sweatshops waar in onmenselijke temperaturen kinderen en ouderen in giftige dampen 18 uur per dag werken.

 19. Zo herkenbaar! Als ik op bv een
  feestje vertel dat ik geen vlees eet krijg ik vaak ook meteen dezelfde reacties ‘o, maar je riem is geloof ik wel van leer?’. ik probeer zo groen mogelijk te leven en van verschillende kanten krijg ik vaak reacties dat het niet goed genoeg is. Of het is overdreven of ik hou me niet aan de regels binnen het hokje. Ik weet dan vaak niet hoe ik daarop moet reageren, dus ben heel benieuwd wat Lotte hiermee gaat doen!

 20. Ik wil graag ook nog een kleine opmerking maken bij dit artikel: ik mis een foto van top tot teen. Ik zie nu alleen foto’s “vanuit de lucht” en kan niet zien hoe dit outfit echt is en staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *