Outfit of the week: #2

Om toch nog even (of het liefst eigenlijk heel lang nog!) in de zomerse sferen te blijven: weer een zonnige outfit of the week!

Ik streef er voor mezelf naar om 50% van mijn outfit tweedehands te dragen. Ik zal mijn outfit daardoor altijd samenstellen uit oud en nieuw. In mijn kast is zo’n 65% tweedehands, de rest is nieuw of zelfgemaakt. Ik heb een grote liefde voor vintage jurken en rokjes.Zo kwam ik dit vintage jurkje op de Noordermarkt tegen. Hij lag op een kraam tussen allemaal andere vintage jurken. Mijn oog viel er meteen op omdat de print bijzonder is. Daarbij vond ik nog een paar andere mooie jurkjes, dus zo kwamen we uit op leuke een deal. Drie  jurkjes voor 25 euro!
De riem is ook vintage en vond ik op Marktplaats. De kleur is precies hetzelfde als de kleur die in het jurkje verwerkt is. De riem kocht ik voor 10 euro. De slippers zijn van Papillio by Birkenstock, voor 15 euro inclusief verzendkosten. Ik vind deze slippers altijd erg prettig lopen maar ze zijn wel prijzig, dus ik kocht dit paar (en nog meer paren) op Marktplaats. Ik kijk dan goed naar de foto’s, of ik een beetje kan zien of er veel of weinig op de schoenen gelopen is. Vind je dit nu toch een vies idee? Wat ik altijd doe als ik tweedehands schoenen koop: ik maak ze schoon met een doekje en water en leg ze vervolgens 24 uur in de vriezer. Werkt prima!
De Hello Kitty strijk kralen ketting heb ik zelf gemaakt en binnenkort komt er een DIY-post om zo’n ketting zelf te kunnen maken. De kleine gouden ketting heb ik gekregen. De haarknip in mijn haar is van de kringloop, deze was stuk maar heb ik zelf weer voorzien van een nieuwe knip. Dit kostte me in totaal 1,50 euro. De zonnebril is van HM, van vorig jaar in de sale.

Waar vind jij jouw tweedehands/vintage kleding? En heb jij een zwak voor een bepaald soort kledingstuk? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Outfit of the week: #2

 1. Leuk jurkje, staat je goed! :-) Zelf draag ik ook vaak 2e hands kleding. Ik shop graag op Marktplaats en bij een 2ehands winkeltje in de woonplaats van mijn ouders. Helaas hebben ze in onze eigen kringloop niet zo veel leuke kleding, maar in andere kringlopen sla ik ook wel eens mijn slag. Ik heb een zwak voor vestjes en jurkjes qua 2e hands, spijkerbroeken en truitjes / tops koop ik liever nieuw. Leuke rubriek dit trouwens :-)

  1. Hoi Petra,
   Dat ken ik, je moet bij sommige kringlopen vaker langs gaan om echt iets leuks te vinden. Soms vindt ik wel iets moois maar moet ik het eerst nog vermaken. Ik vindt zelf ook nooit goede 2hands spijkerbroeken dat vindt ik wel jammer. Ik draag ze niet vaak maar wel op mijn werk. En fijn om te horen dat je de rubriek leuk vindt:)
   Groetjes Lotte

 2. Wat een schattig jurkje! Ik heb nog nooit tweedehands kleren gekocht maar verdiep me er zelf wel vaker in. Sommige mensen (waaronder jij) kopen hele leuke dingen uit vintage winkels. Heb jij misschien leuke adresjes in Nederland waar je leuke tweedehandswinkels kunt vinden?
  Liefs

  1. Hoi Mysupersweetlife
   Waar woon je precies? Ik zelf scoor het meest in Amsterdam omdat ik daar vlakbij woon.
   Groetjes Lotte

 3. Ik vind het ook heel moeilijk om tweedehands kleding te kopen, ik vind er nooit iets leuks bijzitten. Soms koop ik via marktplaats, vaak merkkleding (dept/noa noa en skunkfunk) omdat ik het te duur vind om het nieuw te kopen. Zo’n super gaaf jurkje zoals jij aanhebt kom ik echt nooit tegen! Misschien toch maar naar Amsterdam verhuizen ;)
  Leuke outfit trouwens!

  1. Hoi Manja
   Dankje:) Amsterdam is idd wel een vintage walhalla!! Ja en idd op MP kun je hele mooie kleding kopen. Soms vragen ze daar wel echt belachelijke prijzen dus ook daar goed struinen. Het jurkje wat ik nu aan heb is echt vintage. Moet zeggen dat ik op de Noordermarkt in Amsterdam wel veel mooie heb gescoord. Dus binnenkort maar een dagje Amsterdam plannen;)
   Groetjes Lotte

 4. Leuk! Ik koop bijna alleen maar tweedehands kleding. Ik val meer voor de jaren ’80 vintage ;-) Ik koop het overal. MP, kringloopwinkels, Episode in Amsterdam etc etc. Het leukste zijn de rommelmarktjes waar mensen de inhoud van de zolder te koop aanbieden..of bewaarzuchtige familie ;-)

  1. Hoi Esther
   Goed bezig:) Ook een leuke style 80’s! Heerlijk kleurrijk. Ja ik vindt rommelmarkten ook altijd erg leuk. Altijd weer een verassing waarmee je naar huis gaat. Ik zoek vooral rommelmarkten in het buitenland als ik op vakantie ga. Ik vindt het extra bijzonder om daar met een schat naar huis te gaan. Geeft toch een extra betekenis.
   Groetjes Lotte

 5. Leuk jurkje! Wat heerlijk als je zo kan struinen naar tweedehands ik zelf ben er ook fan van en struin ook graag amsterdam door. Out of the closet waterlooplein is een hele leuke, episode, time machine, zipper, op de haarlemmerstraat is een nieuwe gekomen waarvan ik ff niet op de naam kan komen maar super als je van vintage jurkjes houdt. Het huisnummer is 99. Ook i love vintage op prinsengracht is een aanrader. Ikzelf combineer graag tweedehands ook met monki in de kalverstraat als die uitverkoop hebben. Lekker alternatieve kleren. Ben er verslaafd aan! Jurkjes zijn samen met harembroeken me favoriete kleding stukken maar begin ook te neigen naar jaren 40,50 jurken en kleren.

  1. Hoi Maartje
   Ja dat zijn goede vintage namen:) Heerlijk om dan een volle vintage winkel door te struinen naar dat unieke stuk! Ja ook heel gaaf 40,50 style! Ik heb daar zelf ook een paar jurken van. Echt heel vrouwelijk en past perfect bij mijn type figuur. Maar die jurken vindt ik lastiger om te vinden.
   Groetjes Lotte

 6. Heel herkenbaar :-) Mijn outfits zijn meestal ook voor zeker de helft tweedehands en in mijn kleerkast zal het ook zoiets zijn. Ik ruil mijn kleding met mijn nicht (soms ook met mijn moeder en tante) en dat levert dus veel tweedehands (gratis!) kleding op, maar echte retro stukken koop ik bij http://www.paplou.be/ of in de kringwinkels :-)
  Ik houd ook heel erg van tweedehands jurkjes, deze is ook erg leuk! En ik kijk alvast uit naar de DIY! :-)

  1. Hoi Lore
   Super idee om met elkaar te ruilen. De stukken waar je op uitgekeken bent kan iemand anders nog helemaal te gek vinden. Ik gooi zelf ook nooit kleding weg. Eerst zijn er de vriendinnen en alles wat over blijft verkoop ik twee keer per jaar in de IJ hallen in Amsterdam:) Leuk dat je uitkijkt naar de volgende DIY! Deze komt over anderhalve week online.
   Groetjes Lotte

 7. Superleuk! Ik heb zelf nauwelijks tweedehandskleding, ik kan nooit iets leuks vinden bij kringloopwinkels, etc. Ik denk dat je in grote steden als Amsterdam dan ook wel meer geluk hebt om iets leuks te vinden dan in bijv. Twente, waar ik woon ;) Misschien toch maar eens wat beter mijn best doen met zoeken. Wat is trouwens het nut ervan om de tweedehands slippers in de vriezer te leggen? Worden ze dan extra schoon?

 8. Hoi Iris
  wat jammer dat je bijna nooit wat vindt. Dat zou aan de plaats kunnen liggen. Maar hoor toch ook vaak dat als je juist niet naar de randstad gaat je ook weer goedkopere en andere leuke dingen tegen komt. En anders moet je toch een dagje Amsterdam plannen;) De slippers worden niet extra schoon maar om alle bacillen tegen te gaan. Sorry beetje vies verhaal;)
  Groetjes Lotte

 9. Hoi Iris
  Ik had verkeerd gereageerd op je berichtje zie hieronder!
  Groetjes Lotte

  1. Hoi Eefje
   Wat leuk om te horen! Ja weer een mooi printje hè?! Dat gaan we vaker zien;)
   Groetjes Lotte

 10. Hoi groene meisjes, wat leuk om een bericht terug te mogen ontvangen. Ik was vandaag nog op de noordermarkt maar heb helaas niks leuks gevonden wat ik aan paste. Ik schommel met mijn gewicht dus het was lastig. Ik heb wel een paar Vans te koop tegen gratis ophalen of verzendkosten. Als er iemand is die interesse heeft daarin maat 38 en het authentieke hokjes model met klittenband en met de kleuren roze groen en geel. Laat je email achter dan stuur ik een foto.

  1. Hoi Maartje
   Wat jammer zeg! Je moet soms ook mazzel hebben! En tussen al dat graaien net dat mooie stuk tegen komen. Ik heb maat 38/39 van vans maar ben wel benieuwd! Mail me maar lottehoefkens@hotmail.com
   Groetjes Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *