Outfit of the week: Bont voor Dieren

Ik vind de herfst altijd zo’n mooi jaargetijde. De kleuren die je overal ziet zijn prachtig. Het dorp waar ik woon heeft veel bomen en die zijn nu prachtig van kleur. Het is echt genieten om dan buiten te zijn! Laatst was ik bij mijn favo Bagels & Beans in het dorp waar ik woon. Ik had daar met een vriendin afgesproken. We hadden een fijn tafeltje beneden aan de raamkant, zodat we mooi van het uitzicht konden genieten. Dat viel helaas tegen. We hebben daar twee uur gezeten en spotten samen vijftien (!) bontkragen van echt bont. Vorig jaar was ik al verbaasd over zoveel echt bont in het straatbeeld, maar dit jaar lijkt het helaas nog erger te zijn.

Daarom wil ik met mijn outfit graag aandacht geven aan Bont voor Dieren. Bont voor Dieren doet ontzettend goed werk voor dieren die alleen worden gefokt voor hun vacht. Er zijn nog steeds miljoenen pelsdieren in de bontindustrie. Zo worden de meeste kragen van echt bont gemaakt van wasbeerhonden, vaak afkomstig uit Chinese fokkerijen waar de dieren onder slechte omstandigheden worden gefokt en gedood, alleen voor hun vachtje. Ze zijn heel vaak gewond en hebben nooit een fijn leven gehad. 

Helaas is het nog niet verboden om bont te dragen. Het is zelfs nog niet verplicht om in een label te zetten of iets echt bont is! (Gelukkig komt die labelplicht er vanaf 2013 wel.) Veel mensen hebben geen idee wat er aan hun jas hangt. Dat komt ook omdat veel winkels beweren dat het bont dat zij verkopen verantwoord is, maar dat is niet waar. Bont is nooit verantwoord. Ook niet als het uit Nederland komt, waar nog steeds 170 fokkerijen zijn waar nertsen in kooien worden gehouden en worden gedood na een kort rotleven.

Bont voor Dieren houdt dus, net als de Groene Meisjes, niet van dierenleed. Maar wel van mode! Zo heeft Bont voor Dieren dit jaar nog, samen met meer dan honderd ontwerpers, stylisten, modebladen, fotografen en bekende Nederlanders, middels een open brief een oproep gedaan aan de Amsterdam Fashion Week op om voor een bontvrije Fashion Week te kiezen. We hopen natuurlijk dat Amsterdam Fashion Week deze stap durft te zetten, net als de Oslo Fashion Week dat heeft gedaan.

Dan mijn outfit:

Het T-shirt en tasje zijn van Bont voor Dieren en online te bestellen via deze link.

Beide zijn van 100% gecertificeerd biologisch katoen en daarnaast ook fairtrade, co2-neutraal en milieuvriendelijk gedrukt. Als je dit koopt loopt je er niet alleen fashionable bij maar steun je ook Bont voor Dieren.

Mijn gele rok is vintage en heb ik gekocht in Antwerpen. De zwarte petticoat vond ik op de rommelmarkt op Koninginnedag. De stoffen schoentjes kreeg ik van mijn vader en vonden we op de Albert Cuyp. De panty is van de V&D uit de sale.
De vossenbroche is gemaakt door Anke, een super toffe crea lady!

Wil jij er deze herfst en winter niet als een dom bontje bij lopen, maar fashionable, zonder de vachtjes van dieren? Dan heb ik hier twee leuke tips voor je!

Hierboven zie je mijn eigen vosje die ik in samenwerking maakte met Bont voor Dieren (binnenkort weer leverbaar, dit zal ik dan op de site laten weten).

Deze te gekke gebreide nepvos spotte ik bij Zilverblauw. Ik wilde meteen weten waar zij deze had gekocht. Bosliefje had hem voor haar gemaakt en ze wilde dat voor mij ook doen. Check Bosliefje.

Twijfel je of bont echt is? Dan kun je hier de bonttest doen!

Doe net als ik en volg Bont voor Dieren op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van campagnes en acties. Ook heeft Bont voor Dieren een blog met het laatste nieuws.

In mijn dorp loop ik nu steeds met mijn Fur Free Fashion-tasje van Bont voor Dieren omdat ik hoop mensen te kunnen inspireren. Ik hoop dat ze gaan nadenken hierover!

In samenwerking met Amadea van Bont voor Dieren geschreven.

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

29 gedachten over “Outfit of the week: Bont voor Dieren

 1. Geweldig goed artikel! En dat filmpje over de bonttest is echt handig! Bedankt voor de tips :-)
  En leuk, die nepvosjes! Lekker een statement maken :-)

  1. Wat goed dat je het filmpje hebt gezien!! Ja dat was ook echt de bedoeling om dat nep vosje te maken:)

 2. Super goed artikel. ik vind het ook zo erg dat bont weer helemaal terug is in het straatbeeld. bont voor dieren heeft trouwens ook hele leuke kerstkaarten!!

  1. Ja erg he?! Het is nog meer dan vorig jaar vindt ik. Wat leuk die had ik dan nog even niet gezien! Goede tip:)

 3. Mooie rok en geweldig met die petticoat eronder. Ik wou dat ik dat soort dingen durfde te dragen!

  1. Dankje! Gewoon doen zal je vast prachtig staan!!

  1. Ja erg he?! Zo jammer dat er ontwerpers zijn die dit stimuleren! Verdrietig van te worden! Mensen zouden eens m

  2. Ja erg he?! Zo jammer dat er ontwerpers zijn die dit stimuleren! Verdrietig van te worden! Mensen zouden eens moeten weten hoe de dieren lijden voor hun bontkraag

 4. Leuk dat je met je outfit een statement maakt! Ik vind de zwarte tas erg tof. Gaat op mijn verlanglijstje!

  1. Dat is idd een mooi Sint/kerst cadeau! Goed idee!

 5. Wederom een zeer geslaagde outfit, en aaaaah…die schoenen(jaloerse zucht)… ik zie trouwens overal veel bontkragen op jassen tegenwoordig; omdat het nu “in” is koopt men het klakkeloos, al die copieerstijlen,iedereen lijkt op elkaar bah. Dachten mensen maar gewoon wat meer na…(ik geef les dus hoor me klagen:)

  1. Dankje:) ja helemaal waar! Omdat het nu “in” de mode is kopen veel mensen het zonder er over na te denken! Een nep bontje staat ook heel leuk! Echt bont is gewoon niet nodig!

  2. BVD gaan ook langs scholen om info te vertellen! Erg leuk! Staat vandaag een stukje over op FB misschien ook wat voor op jullie school?

  1. Eefje Dankje wel;) shirtje op je verlang lijstje zetten voor Sint of kerst;)

 6. Je schrijft leuk Lotte, zo vader zo dochter. Spreekt mij als dierenliefhebster natuurlijk erg aan. Je ziet er ook gewelig uit in deze outfit. Tasje met vosje vind ik helemaal geweldig!

  1. Hoi Ing!
   Wat leuk dat je reageert;) ik heb het niet van een vreemde! Maar de BVD tekst heeft een vriendinnetje van mij gedaan hoor zij werkt daar ook, dus vond ook dat zij het beste zou kunnen omschrijven! Tasje is ook echt super ook in blauw te verkrijgen! Zo wordt boodschappen nog leuker;)

 7. Wat goed dat je met je outfit aandacht vraagt voor Bont voor Dieren! Bont is echt heel naar, ik snap echt niet waarom mensen dat vrijwillig dragen. :(

  1. Idd! In deze tijd kun je daar heel bewust keuzes in maken! Ik snap het ook niet.

 8. Leuk stuk hoor!Die tas staat ook al een tijdje op het verlanglijstje , zal hem maar eens gauw aanschaffen!

  1. Ja hij is heel tof! En natuurlijk helemaal tof met jou gebreide sjaal erbij;) ik heb zelf nu ook de boodschappen tas van BVD en die tekst springt er beter uit:)

 9. Ik ben toch wel benieuwd of je 100% zeker weet (zo komt jou zin op mij over) dat het echte bont kragen waren die voorbij kwamen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *